Начало
Здраве и Красота
Кариера
Моят дом
Двама+
Кулинария
Време за мен
Регистрация       e-mail:       парола:      

Забавни сандвичи


Във времената на "junk food" асоциираме думата сандвич с нещо вредно. Далеч съм от мисълта, че сандвичът е най-здравословната храна, но домашният такъв (според мен) не е нужно да бъде толкова демонизиран.

В него можете да сложите каквото поискате - пилешко, шунка, яйце, краставица, зелена салатка, печена тиквичка, кашкавал, доматче, морков, маслинки. Дори белият хляб, може да бъде заменен с пълнозърнест.

За мен сандвичът е далеч по-здравословен от баничка, кроасан с шоколад, 2 вафли, поничка с крем. Най-малкото, защото си наясно какви продукти си сложил в него.

Така или иначе, в моето детство, топъл сандвич бе (почти) задължителната закуска. Разбира се, той няма нищо общо с огромните сандвичи, с които асоциираме тази дума.

Филийка с масълце, някакво месце, кашкавал или сиренце. Върху него татко ми нареждаше доматче и краставичка или пък любимия ми печен пипер. Изяждах го с истинско удоволствие.

Не така стояха нещата с моята братовчедка - с нея храненето беше като бягане с препятствия - изискваше се физическа издръжливост, концентрация, гъвкавост и скорост, но на мисълта. От правилният подход зависеше това мило дете ще яде или не. Тогава в сила влизаха моите трикове - подреждане на храната на кубчета и лентички, направата на самолети, специални мини сандвичи, украси като пеперудки или пък такива с устичка и косичка и какво ли още не. Така "финалът" винаги беше увенчан с успех.

За родителите, които имат злояди деца или пък решили да правят детско парти, са тези интересни и забавни предложения. Можете да ги разгледате в албума по-долу.


използвани са снимки от funkylunch.com

Коментари
2011-03-24 #7
gaaaaa::::::mmmm
супер много е вкусно малко трудно но се пражи но с помощ от мама стана. нали мама е замесник глажен готвач и има най пазлични инкстунменти като например рингове или новове за оформяне
2010-07-14 #6
kremito
Чудесни идеи!
2010-07-01 #5
Инна Георгиева
Ооо Принцесата, с подобен пълнеж фаршифровахме яйца в миналото, когато гостите нямаше с какво да ги изненадаш
Вашият коментар
* Моля, използвайте КИРИЛИЦА, по лесно е и за писане и за четене. НЕ пишете само с ГЛАВНИ букви.
Име:
e-mail:
 код:
информирай ме, ако някой друг коментира тази тема
· Пилешки дробчета с пуешко и гъбки
· Диня с прошуто
· Солена палачинкова торта
· Още няколко идеи за рождения ден на детето
· Рожденият ден на вашето дете - II
· Рожденият ден на вашето дете
· Как да: Приготвим сушени домати
· Песто Дженовезе - кулинарно изкушение от Италия
· Брускети асорти
· Идея за тематично парти: Булченско парти
· 7 постни дипове и разядки за всякакви поводи
· Отпразнувайте края на лятото с парти на открито
· 9 игри от миналото, на които да научите децата през ваканцията
· Лятната семейна почивка с богата културна програма - как всички да са доволни?
· Нестандартни начини за забавление на малки деца
· Любимите сладки на Hera.bg
· 5 любими десерта с ябълки
· Козуначена пита след Великден
· Импровизиран киш с праз и бекон
· Изкуството на късната лятна вечеря
· Прясна паста със сушени пиперки, наденица и хрян
Вторник
21
Януари 2020
П
В
С
Ч
П
С
Н
1
2
3
4
5

6
7
8
9
10
11
12

13
14
15
16
17
18
19

20
21
22
23
24
25
26

27
28
29
30
31
Абонирай се за новости
Така няма да пропускаш новите и интересни неща
Салата Фризе
Когато си купих салатата Фризе, нямах никаква идея, какво би следвало да представлява и дори как да я...
Баница с готови кори
Преди време си говорех с една приятелка, която сподели, че тя баница не правила, защото не знаела как....
Патладжанчета с кайма
Предлагам ви една лесна, лятна рецепта за тези от вас, които все пак им се иска нещо месно :) 2 бр....
Пресни подправки от терасата
Подправките са душата на всяко ястие, а какво по-хубаво от това да са пресни и току-що откъснати. Вече...
Сладкиш със сини сливи
През този сезон плодовете са в изобилие, а ето че дойде ред и на сините сливи. Рядко приготвям сладкиши,...
Свинско месо с бамя
Тази рецепта е традиционна за трапезата на Атанасовден. Тя принадлежи към българската кулинарна традиция...
Крем супа от тиква
Това е моята интерпретация за крем супа от тиква. Хубавата част на тази супа е, че подобно на морковите,...
Идея за здравословна закуска с чия
Навикът понякога е наистина по-силен от нас. Трябва ни някаква провокация, за да се дистанцираме от зоната...
Патладжан с киноа, просо и лимоново-таханов сос
Тази комбинация ще ви изненада много приятно. Лимоново-тахановият сос придава още по-интересен завършек....
Да си направим суши
Ако обичате екзотичните храни и експериментите, сигурно вече сте опитвали този деликатес идващ от Далечния...
Омлет със спанак - бързо и полезно
Привет редакция на списание „Hera.bg”! Казвам се Диана, живея в София, наскоро се оженихме с моя дългогодишен...
Лимонова трева - подправка, билка и козметика
Латинското й наименование е Цимбопогон (Cymbopogon), но е известна с по-простичкото - лимонова трева....
Телешко със сини сливи
Тази рецепта е плод на коментарите тук в Hera.bg и практически подбудата да я приготвя е заради Цвети....
Пролетта идва с... киселец
Да, традиционно е закичена с кокиче, но ако говорим за идването й в менюто ни, определено това може да...
Спаначени "мъфини" с готови кори
Здравейте приятели от Hera.bg! Искам да участвам в новия конкурс, защото искам най- вече да споделя рецепта,...
Леща с тиквички и кус кус
Антония Карова от кулинарния блог Tony's Happy Kitchen ни представи две свои авторски рецепти, които...
Салата от червено цвекло, ябълка и грейпфрут
Една здравословна салата, за която Ирина от вегетариански ресторант "Жасмин Тий Хаус" казва, че никой...
Кюфтета от булгур и задушен патладжан с моркови
Постните кюфтенца от булгур с гарнитура от патладжан и моркови е рецепта, с която да разнообразите постите...
Здраве    Красота    Мода    Моят дом    Двама+    Кулинария    Време за мен    RSS     Реклама     Контакти
Hera.bg. Използването на материали разрешено само с писмено съгласие на Hera.bg
Hera.bg в Google+ и Facebook