Н 
Здраве и Красота
Кариера
Моят дом
Двама+
Кулинария
Време за мен
Shop.Hera.bg
Регистрация       e-mail:       парола:      

Котлет с мед, горчица, портокал и кус кус


Тази рецепта спокойно можеше да мине за мароканска, ако не беше свинския котлет. Но у дома той е най-тачен.
За разлика от дребното макаронено изделие, което в България наричаме кус кус, този, по произход берберски кус кус, се прави от грис по специална технология. Сам по себе си той няма някакъв особен вкус, но в случая прекрасно се комбинира с ароматното месо.
4 пържоли котлет
1 с.л мед
2 ч.л едра горчица
2 с.л светъл соев сос
сок от 1 портокал
200 г кус кус (арабски)
350 мл пилешки бульон
зехтин
млян черен пипер

В купа смесваме изцедения от портокал сок, добавяме мед, горчица, млян черен пипер, соев сос. Разбъркваме до хомогенна смес и намазваме пържолите - оставяме ги в купата за около 20 минути. Нареждаме в тава, капваме малко зехтин, 3 с.л вода, 4-5 с.л от марината и печем във фурната до готовност

Ако нямаме домашен пилешки бульон, разтваряме 1 кубче в топлата вода. Кус кусът слагаме в купа и заливаме с бульона, добавяме 1 ч.л зехтин - разбъркваме добре. Затваряме с капак или с фолио и оставяме да поеме цялата течност.

В чиния слагаме кус кус, отгоре поставяме пържола и заливаме с малко сос. Да ви е сладко.

Коментари
2010-07-20 #4
Цвети
на мен много ми допадна, заради смесицата от месо и сладко(плодово). Обичам в шарана да има стафиди, на пицата - ананас, в някои салати - ябълки, телешкото със сливи...портокал и свинско е просто много фамозно
2010-07-19 #3
Инна Георгиева
Цвети, аз често я ползвам, много добре се получава същата за пилешки бутчета (само че не съм слагала горчица)
2010-07-19 #2
Изолда
Свинско не обичам, но от това на снимката леко ми потече слюнката
2010-07-19 #1
Цвети
Оххх, Иннка, сладко, сладко е Взимам си бележка за маринатата - изглежда много идейна и богата на вкусове
Вашият коментар
* Моля, използвайте КИРИЛИЦА, по лесно е и за писане и за четене. НЕ пишете само с ГЛАВНИ букви.
Име:
e-mail:
 код:
информирай ме, ако някой друг коментира тази тема
· Бърза маска за всеки тип коса от само три съставки
· Градско пчеларство за хоби и за запазване на еко равновесието
· Липата - здраве, красота и нежен спомен от детството
· Печено свинско бон филе
· Кисело зеле по добруджански с месо и наденички
· Свинско месо с бамя
· Какво става, когато изключим месото от менюто си?
· Домашният костен бульон - класическата зимна рецепта за здраве
· Печено агнешко на порции с гарнитура от ориз, булгур и спанак
· Ориз с праз, брюкселско зеле, сладък картоф и асатефида
· Пица от лимец с риба и каперси
· Патладжан с киноа, просо и лимоново-таханов сос
· Картофки на фурна с асафетида
· Бял и червен ориз със зеленчуци
· Вегетариански (постен) бъргър
· Коледните пости на едно момче: Какво да хапнем,ден 36
· Постна крем супа от алабаш, карфиол, джинджифил и Мадраско къри
· Пълнозърнести спагети с гъби и соево мляко
Сряда
25
Януари 2017
П
В
С
Ч
П
С
Н
1

2
3
4
5
6
7
8

9
10
11
12
13
14
15

16
17
18
19
20
21
22

23
24
25
26
27
28
29

30
31
Абонирай се за новости
Така няма да пропускаш новите и интересни неща
Нахут с печен пипер и праскова
Ако някой иска да ме попита защо има праскова тук, няма да мога да му отговоря много логично. Просто...
"Който казва, че не обича шоколад, вероятно лъже"
Чудили ли сте се защо, след като сте изяли цял шоколад или преполовили кутия бонбони, желанието ви да...
Мини пици с лапад
Привет! Казвам се Камелия и живея в Бургас. Имам две дъщери , на 5 и на 7 години и обичам в събота вечер...
Винен кебап с месо
Тази рецепта е рожба на молбата на една читателка за рецепта, в която да оползотвори виното, което не...
Сладко от вишни
Обичам вишни. Даже и сега, като си помисля за тях, усещам как стипчивата им сладост и киселина стига...
Наздраве по холандски
Приятна съботна или неделна вечер. Навън вали сняг, а вие сте се събрали на по питие вкъщи с приятели....
Маринован джинджифил
Маринованият джинджифил, така, както уасаби, е чест спътник на сушито. Той се сервира между отделните...
Два вида козуначени мъфини за Великден
Започвам с това, че винаги ме е било страх от козунаците. Не, че не ги обичам – напротив, но месенето...
Пилешки руладини с гъби
Едно от любимите и сравнително бързи неща, които приготвяме в нашия дом. Получават се 4 броя руладини....
Хелоуин: Буболечки
Ето едно много лесно хелоуинско предложение. Добавени дори върху най-обикновено изглеждаща храна, тези...
Доматено чътни със сушени кайсии
Чътнито е незаменима част от индийската кухня и макар често да се среща плодово не остсъстват и други...
Печен миш маш
Обичам миш маш, а също и печени зеленчуци. За това реших да комбинирам и се получи това зеленчуково ястие. ...
Летен коктейл "Горещо сърце"
Този коктейл никак не е труден, но има едно- единствено задължително условие – да имате домашно приготвен...
Постен какаов сладкиш
Този сладкиш е истински пир за сетивата и една сладка наслада по време на поста. Тогава менюто е ограничено,...
Как да изберем вкусна диня
В разгара на лятото пазарите, магазините и крайпътните барачки се изпълват с огромни купчини мамещи на...
Здраве    Красота    Мода    Моят дом    Двама+    Кулинария    Време за мен    RSS     Реклама     Контакти
Hera.bg - beta версия. Използването на материали разрешено само с писмено съгласие на Hera.bg
Hera.bg в Google+ и Facebook