Начало
Здраве и Красота
Кариера
Моят дом
Двама+
Кулинария
Време за мен
Регистрация       e-mail:       парола:      

Котлет с мед, горчица, портокал и кус кус


Тази рецепта спокойно можеше да мине за мароканска, ако не беше свинския котлет. Но у дома той е най-тачен.
За разлика от дребното макаронено изделие, което в България наричаме кус кус, този, по произход берберски кус кус, се прави от грис по специална технология. Сам по себе си той няма някакъв особен вкус, но в случая прекрасно се комбинира с ароматното месо.
4 пържоли котлет
1 с.л мед
2 ч.л едра горчица
2 с.л светъл соев сос
сок от 1 портокал
200 г кус кус (арабски)
350 мл пилешки бульон
зехтин
млян черен пипер

В купа смесваме изцедения от портокал сок, добавяме мед, горчица, млян черен пипер, соев сос. Разбъркваме до хомогенна смес и намазваме пържолите - оставяме ги в купата за около 20 минути. Нареждаме в тава, капваме малко зехтин, 3 с.л вода, 4-5 с.л от марината и печем във фурната до готовност

Ако нямаме домашен пилешки бульон, разтваряме 1 кубче в топлата вода. Кус кусът слагаме в купа и заливаме с бульона, добавяме 1 ч.л зехтин - разбъркваме добре. Затваряме с капак или с фолио и оставяме да поеме цялата течност.

В чиния слагаме кус кус, отгоре поставяме пържола и заливаме с малко сос. Да ви е сладко.

Коментари
2010-07-20 #4
Цвети
на мен много ми допадна, заради смесицата от месо и сладко(плодово). Обичам в шарана да има стафиди, на пицата - ананас, в някои салати - ябълки, телешкото със сливи...портокал и свинско е просто много фамозно
2010-07-19 #3
Инна Георгиева
Цвети, аз често я ползвам, много добре се получава същата за пилешки бутчета (само че не съм слагала горчица)
2010-07-19 #2
Изолда
Свинско не обичам, но от това на снимката леко ми потече слюнката
2010-07-19 #1
Цвети
Оххх, Иннка, сладко, сладко е Взимам си бележка за маринатата - изглежда много идейна и богата на вкусове
Вашият коментар
* Моля, използвайте КИРИЛИЦА, по лесно е и за писане и за четене. НЕ пишете само с ГЛАВНИ букви.
Име:
e-mail:
 код:
информирай ме, ако някой друг коментира тази тема
· Св. Харалампий - покровител на меда и пчеларите
· Св. Харалампий
· По-красиви с ябълкова козметика
· Печено свинско бон филе
· Кисело зеле по добруджански с месо и наденички
· Свинско месо с бамя
· Пълнени кръгли тиквички с тученица и козе сирене
· Лазаня почти "Болонезе" и без сос "Бешамел"
· Пресни картофи с тиквички, копър и чесън
· Здравословно отношение към здравословното хранене - I
· Яхния с охлюви и лапад
· Салата със спанак и пикантни пилешки късчета
· Панирани пиперки с доматен сос
· Мусака със спанак и ориз
· Каша от коприва с орехи
· Песто Дженовезе - кулинарно изкушение от Италия
· Зеленчуково ястие с боб ала мексикана
· Лятна салата с нахут, булгур и сезонни зеленчуци
Сряда
3
Септември 2014
П
В
С
Ч
П
С
Н

1
2
3
4
5
6
7

8
9
10
11
12
13
14

15
16
17
18
19
20
21

22
23
24
25
26
27
28

29
30
Абонирай се за новости
Така няма да пропускаш новите и интересни неща
Нахут с тиква и къри Мадрас
Къри Мадрас е подправка-смес популярна в южна Индия. Нейната родина е индийския град Мадрас, днес носещ...
Картофи на фурна със свинско и прясна чубрица
Прясната чубрица има по-нежен аромат от сушената, наскоро имах възможност да си набера за това и присъства...
Супа от коприва
Копривата е една от първите свежи зеленини, които природата ни предлага, за да подсилим организма си...
За тиквичките с любов
Заедно с лятото идва и сезонът на тиквичките. Макар че да си ги закупиш по всяко време на годината вече...
Банички с ябълки
За тази рецепта изберете сладки, но кисели ябълки. Комбинацията е прекрасна, особено с канелата и карамеления...
Газираните напитки – за утоляване или разпалване на жаждата
Навън вече е топло. Ние се радваме на галещите лъчи на слънцето, стараем да прекарваме повече време в...
Агнешкото - защо да го изберем
Макар и да съществуват теории, според които ние можем да се храним напълно здравословно и без присъствието...
Как да си захванем квас
В миналото нашите баби приготвяли хляба си безквасен или с квас. Комбинацията от брашно, вода и разнообразни...
Цвят и вкус от природата
Ако сте гладни, но е прекалено горещо, най-добре „похапнете“ едно прясно изцедено сокче. Ако сте на диета,...
Моят ватикански хляб
Когато разбрах за този „ритуал” не бях особено екзалтирана, дори си помислих, че това е поредното суеверие,...
Маринован джинджифил
Маринованият джинджифил, така, както уасаби, е чест спътник на сушито. Той се сервира между отделните...
Кьопоолу в буркани
Ако някой някога ви прати за зeлен хайвер, има вероятност не да ви е излъгал, а просто да му е било нужно...
Risotto al radicchio e Gorgonzola
Рецептата ни представя Радостин Кирязов, собственик на италиански ресторант "PizzaRado", специално за...
Печени кестени срещу есенната умора
Тя винаги е леко тъжна - заради изминалото лято, заради събраните емоции и спомени и заради последните...
Прасковата - мъхестият отличник
Прасковата е сред едни най-разпространените овощни видове у нас. Дръвчето принадлежи към семейство Розоцветни...
Здраве    Красота    Мода    Моят дом    Двама+    Кулинария    Време за мен    Стани автор     RSS     Реклама     Контакти
Hera.bg - beta версия. Използването на материали разрешено само с писмено съгласие на Hera.bg
Hera.bg в Google+ и Facebook