Начало
Здраве и Красота
Кариера
Моят дом
Двама+
Кулинария
Време за мен
Регистрация       e-mail:       парола:      

Котлет с мед, горчица, портокал и кус кус


Тази рецепта спокойно можеше да мине за мароканска, ако не беше свинския котлет. Но у дома той е най-тачен.
За разлика от дребното макаронено изделие, което в България наричаме кус кус, този, по произход берберски кус кус, се прави от грис по специална технология. Сам по себе си той няма някакъв особен вкус, но в случая прекрасно се комбинира с ароматното месо.
4 пържоли котлет
1 с.л мед
2 ч.л едра горчица
2 с.л светъл соев сос
сок от 1 портокал
200 г кус кус (арабски)
350 мл пилешки бульон
зехтин
млян черен пипер

В купа смесваме изцедения от портокал сок, добавяме мед, горчица, млян черен пипер, соев сос. Разбъркваме до хомогенна смес и намазваме пържолите - оставяме ги в купата за около 20 минути. Нареждаме в тава, капваме малко зехтин, 3 с.л вода, 4-5 с.л от марината и печем във фурната до готовност

Ако нямаме домашен пилешки бульон, разтваряме 1 кубче в топлата вода. Кус кусът слагаме в купа и заливаме с бульона, добавяме 1 ч.л зехтин - разбъркваме добре. Затваряме с капак или с фолио и оставяме да поеме цялата течност.

В чиния слагаме кус кус, отгоре поставяме пържола и заливаме с малко сос. Да ви е сладко.

Коментари
2010-07-20 #4
Цвети
на мен много ми допадна, заради смесицата от месо и сладко(плодово). Обичам в шарана да има стафиди, на пицата - ананас, в някои салати - ябълки, телешкото със сливи...портокал и свинско е просто много фамозно
2010-07-19 #3
Инна Георгиева
Цвети, аз често я ползвам, много добре се получава същата за пилешки бутчета (само че не съм слагала горчица)
2010-07-19 #2
Изолда
Свинско не обичам, но от това на снимката леко ми потече слюнката
2010-07-19 #1
Цвети
Оххх, Иннка, сладко, сладко е Взимам си бележка за маринатата - изглежда много идейна и богата на вкусове
Вашият коментар
* Моля, използвайте КИРИЛИЦА, по лесно е и за писане и за четене. НЕ пишете само с ГЛАВНИ букви.
Име:
e-mail:
 код:
информирай ме, ако някой друг коментира тази тема
· Св. Харалампий - покровител на меда и пчеларите
· Св. Харалампий
· По- красиви с ябълкова козметика
· Печено свинско бон филе
· Кисело зеле по добруджански с месо и наденички
· Свинско месо с бамя
· Лазаня почти "Болонезе" и без сос "Бешамел"
· Пресни картофи с тиквички, копър и чесън
· Макарони със спанак и гъби на фурна
· Здравословно отношение към здравословното хранене - I
· Яхния с охлюви и лапад
· Салата със спанак и пикантни пилешки късчета
· Мусака със спанак и ориз
· Каша от коприва с орехи
· Пилаф "Трите зърна"
· Лятна салата с нахут, булгур и сезонни зеленчуци
· Летен коктейл "Горещо сърце"
· Моят ватикански хляб
Четвъртък
31
Юли 2014
П
В
С
Ч
П
С
Н
1
2
3
4
5
6

7
8
9
10
11
12
13

14
15
16
17
18
19
20

21
22
23
24
25
26
27

28
29
30
31
Абонирай се за новости
Така няма да пропускаш новите и интересни неща
Крем супа от боб
Бяхме на една виличка и домакинята бе решила да направи салата от зрял боб. Уви, беше позабравила боба...
Гьобечки
Отраснала съм в Родопите. Коренът ни е от Добруджа и Русе. Историята е малко сложна, леко военна и ненужно...
Празен хладилник и внезапни гости. Помощ! - II
Пикантни крутони. Обикновено крутоните се използват за добавка към крем супа, но те са и доста приятни...
Охлюви – нещо изтънчено или забравено от кухнята на баба
Всеки от нас поне веднъж е имал кулинарна среща с охлювите. Познавачи казват, че хората се делят на три...
Рангелово блюдо
На Архангеловден жените приготвят обреден хляб наречен "рангелово блюдо" (рангелов хляб), "боговица"...
Ройбосът
Ройбосът често е наричан червен чай, но в действителност има малко общо с черния, зеления и белия, които...
Скариди с чесън и копър
Съвършените неща са прости. Те нямат нужда от нищо повече и нищо по-малко. Блюдо от скариди с чаша вино...
Банички с ябълки
За тази рецепта изберете сладки, но кисели ябълки. Комбинацията е прекрасна, особено с канелата и карамеления...
Домашен хляб и козунак за хора, които нямат време
След поредния телевизионен репортаж за проверки върху качеството на хляба, си помислих – какво би станало,...
Патладжан с моцарела
Често за патладжана можем да прочетем отрицателни неща, касаещи най вече соланина, но много рядко някой...
Вишновката на мама
Изпуснах точното време, в което исках да споделя тази рецепта. Но нека я има за следващите ви вишневи...
Празен хладилник и внезапни гости. Помощ!
На всеки му се е случвало да го изненадат внезапни гости. Не от онези неприятните, с които през цялото...
Празът - полезният братовчед на лука
Често го пренебрегваме поради миризмата му. Но още по-често се налага да пием различни медикаменти поради...
Домашни бонбони - II
За да си направите тези сладки топчета (около 15 бр.) отново ви трябва блендер. Бонбони с фурми...
Бонбони от фурми, портокалови корички, бадем и шоколад
Изберете натурални фурми, защото тези със захар са по-сухи и отделянето на костилката в комбинация със...
Здраве    Красота    Мода    Моят дом    Двама+    Кулинария    Време за мен    Стани автор     RSS     Реклама     Контакти
Hera.bg - beta версия. Използването на материали разрешено само с писмено съгласие на Hera.bg
Hera.bg в Google+ и Facebook