Начало
Здраве и Красота
Кариера
Моят дом
Двама+
Кулинария
Време за мен
Регистрация       e-mail:       парола:      

Пилешки шишчета със сусам


Макар, че в тази рецепта имаме топлинна обработка на сусама, все нещичко остава от неговите изключително полезни качества. Изберете за марина подправки, които харесвате и хубаво, прясно пилешко месо от гърди. Пилешките шишчета със сусам се приготвят бързо, а и след възмутената физиономия "ама как месо със сусам" ме попитаха дали има още, определено ще ви ги препоръчам (за злояди мъже и деца).
300 гр пилешики гърди
черен пипер, чубрица, мащерка, сол
сок от 1/2 портокал
2-3 с.л сусам суров
зехтин


Пилешките гърди нарязваме по дължина на тънки ивици дебели около половин сантиметър.

Мариноваме ги в любимите си подправки за 15 минути - в случая съм използвала сок от портокал, шарен (бял, зелен, розов...) млян пипер, мащерка и прясна чубрица.
През това време, в сух тиган, запичаме, до златист цвят, сусама.

Маринованите парченца пилешко нанизваме по дължина на шиш. Идеята е месото да не е нагъсто. Всяко шишче намазваме със зехтин и печем на грил тиган до златисто. Посоляваме.
Веднага поръсваме със запечен сусам и поднасяме с гарнитура по избор.

Вашият коментар
* Моля, използвайте КИРИЛИЦА, по лесно е и за писане и за четене. НЕ пишете само с ГЛАВНИ букви.
Име:
e-mail:
 код:
информирай ме, ако някой друг коментира тази тема
· Печени зеленчуци на грил
· Кулинарните тайни на барбекюто
· Оризово фиде с пиле и броколи
· Крем супа с тиквички, пилешко и босилек
· Ориз с черни гъби, соеви кълнове и пиле
· Домашен сметанов сладолед с орехов крокан
· Свежите безалкохолни напитки на лятото
· Изкуството на късната лятна вечеря
· Как да сготвим крехко свинско бон филе (тънкости)
· Пикантни чили догс
· Критараки с доматен сос и телешки кюфтенца
· Пита от многолистно тесто с аспержи, лук, синьо сирене, сметана и мащерка
· Как да направим плато сирена?
· Любимите рецепти с тиквички на Hera.bg
· Tелешки кюфтенца с тиквички и магданоз в доматен сос
· Гриловани патладжани с леща и ароматни подправки на фурна
· Прясна паста със сушени пиперки, наденица и хрян
· Искате да носите обяд в офиса, но се чудите как точно става? Съвети за начинаещите
· Невероятни приложения на сока от киселите краставички
· Какво да направим с кисело мляко през лятото?
· Обръщана баница с праз, тиквички, овче сирене и пресен джоджен
· Торта със стар козунак без печене
· Изпитана рецепта за домашна горчица
Събота
28
Ноември 2020
П
В
С
Ч
П
С
Н
1

2
3
4
5
6
7
8

9
10
11
12
13
14
15

16
17
18
19
20
21
22

23
24
25
26
27
28
29

30
Абонирай се за новости
Така няма да пропускаш новите и интересни неща
Пълнени чушки с боб
Това е едно от традиционните ястия за Бъдни вечер. Най-добре е да го приготвите не с пресни или замразени...
Кулинарната традиция на глинените съдове
Понятието Българска национална кухня е доста мъгляво. Не са много ястията, които можем да наречем типично...
Да боядисаме яйцата с памук и хартия
Във всеки дом настава истинско оживление, дойде ли Велики Четвъртък /или Велика Събота/ - деня, в който...
Закуска с овесени ядки за деца
Марти днес ми каза, че в детската градина овесените ядки са "гадни" и никой не ги яде. Замислих се, че...
Кекс със сладко
Опитайте тази изключително лесна рецепта за кекс. В нея няма нито яйца, нито мляко, така че е подходяща...
Зимни коктейли: Сгряващият грог
Навън се пука дърво и камък от студ. Със сетните сили на вцепененото си тяло, успявате да се доберете...
Замразените зеленчуци - полезни или не
Замразените зеленчуци са истинско спасение за работещите домакини – намират се във всеки супермаркет,...
Да си направим суши - II
Съществуват много видове суши, но разликата между тях е по-скоро в начина на оформяне, а не толкова във...
Сок от джанки
Обичам да се връщам към детството си, като всеки нормален човек. Там се крие цяла съкровищница от спомени,...
Как да пием чай със стил?
Вкъщи, на работа или сред близки приятели можем да пием чай по всякакъв начин и в най-различни пози –...
Пилешки дробчета по селски
Пилешките дробчета по селски, са любими у дома, за мезе за биричката или за основно ястие. Понякога разнобразявам...
Как да съхраним: Хайвер за разбиване
Надявам, се че щом четеш тази статия и ти като мен си любител на разбития тарама хайвер. Е да, той далеч...
Здраве    Красота    Мода    Моят дом    Двама+    Кулинария    Време за мен    RSS     Реклама     Контакти
Hera.bg. Използването на материали разрешено само с писмено съгласие на Hera.bg
Hera.bg в Google+ и Facebook