Начало
Здраве и Красота
Кариера
Моят дом
Двама+
Кулинария
Време за мен
Регистрация       e-mail:       парола:      

Салата с кестени, бекон и праз



        Добави в любими         Коментирай         Отпечатай         Изпрати
Прекрасният аромат на кестените, се допълва превъзходно с запържения в златисто бекон и топящ се в устата праз с масло.


200 г кестени - сварени
400 г праз
50 г масло
100 г пушен бекон
сол
черен пипер



Празът нарязваме на кръгчета, а бекона на тънки резени и после на парченца.
В тиган, загряваме маслото и добавяме бекона, запържваме докато се зачерви.
Добавяме кестените и нарязания праз. Готвим още 5 минути. Подправяме със сол и прясно смлян черен пипер.
Вашият коментар
* Моля, използвайте КИРИЛИЦА, по лесно е и за писане и за четене. НЕ пишете само с ГЛАВНИ букви.
Име:
e-mail:
 код:
информирай ме, ако някой друг коментира тази тема
· Салата от кестени, земна ябълка и постна майонеза
· Шоколадов терин с кестени
· Елда с кестени
· Как да готвим: Свинско месо
· Солена палачинкова торта
· Боб с пушени ребърца на фурна
· Импровизиран киш с праз и бекон
· Ориз с праз, брюкселско зеле, сладък картоф и асафетида
· Баница с праз, гъби и амарант
· Критараки с доматен сос и телешки кюфтенца
· Прясна паста със сушени пиперки, наденица и хрян
· Какво става, когато изключим месото от менюто си?
· Как да направим плато сирена?
· Изкуството на късната лятна вечеря
· Любимите рецепти с тиквички на Hera.bg
· 5 любими десерта с ябълки
· Патладжанена разядка
· Любими есенни супи с тиква
· Изпитана рецепта за домашна горчица
· Любимите сладки на Hera.bg
· Какво да направим с кисело мляко през лятото?
Четвъртък
2
Април 2020
П
В
С
Ч
П
С
Н
1
2
3
4
5

6
7
8
9
10
11
12

13
14
15
16
17
18
19

20
21
22
23
24
25
26

27
28
29
30
Абонирай се за новости
Така няма да пропускаш новите и интересни неща
Пататник
Оригинална рецепта за родопски пататник. Колко ли хора я търсят? Но колкото къщи има в Родопите, толкова...
Калмари и пипалца "по гръцки"
Едно от любимите ми ястия, разкошно за приготвяне на вилата, наред с различни риби на скара и миди.....
Баница с праз и гъби
Тази баница е поредната вариация на традиционната рецепта, която всички обичаме. Добавила съм праз и...
Песто Дженовезе - кулинарно изкушение от Италия
За повечето от нас италианската кухня се свързва най-вече с така типичния сос на доматена основа върху...
Пилешки дробчета на фурна
Пилешките (,а и други,) субпродукти често са пренебрегвани на нашата трапеза. Съмнявам се да е заради...
Тиквеник
Тиквеникът е едно от традиционните ястия за Бъдни вечер. Поднася се и на Коледни заговезни – денят преди...
Салата от елда, спанак, рукола със сос от коприва
Елдата е храна, която дава много издръжливост на организма. Богата е на лесноусвоими белтъчини, манган,...
Салата с грилован бял патладжан и булгур
Белият патладжан, за разлика от синия, съдържа много по-малко соланин, месото му е с много по-лек и нежен...
Бърза авокадо паста
Обожавам паста - всякакви видове и всякакви сосове. Понякога времето не стига за разточително готвене....
Меденки "Мечи лапи"
"Меденки, големи като мечи лапи", това си казахме, докато хапвахме от тях у дома. После пък си спомнихме,...
Печени камби - зимнина
Тези камбички в нашето семейство са любимата ни зимнина. Като изключим почистването на камбите, всичко...
Супа с резене, коприва и левурда
Резенето, известно с доброто си антибактериално свойство, можете да срещнете с различни имена. Като мореч...
Здраве    Красота    Мода    Моят дом    Двама+    Кулинария    Време за мен    RSS     Реклама     Контакти
Hera.bg. Използването на материали разрешено само с писмено съгласие на Hera.bg
Hera.bg в Google+ и Facebook