Начало
Здраве и Красота
Кариера
Моят дом
Двама+
Кулинария
Време за мен
Регистрация       e-mail:       парола:      

Рости с праз и шишчета с бяла риба


Рости (Rosti ) е традиционно швейцарско ястие. В основата си то се състои от картофи, с различни добавки, оформено в кръг с различни диаметри.

750 г картофи
450 г праз
1 скилидка чесън
40г масло
1 яйце
1 с.л зехтин
морска сол
черен пипер

500 г филе бяла риба
2 бр червен пипер
8 дафинови листа
1 лимон- сок
зехтин


Картофите сваряваме и намачкваме с вилица. Празът нарязваме на много ситно и заедно с намачкания чесън, запържваме за кратко в мазнина, добавяме към картофите. След като сместа изстине добавяме разбитото яйце, смляна морска сол и черен пипер и оставяме в хладилника да стегне.

Почистената от кости риба нарязваме на едри парчета и заедно с дафиновия лист и червения пипер нанизваме на шишчета.
Мариноваме за 24 часа в лимонов сок, зехтин, мляна морска сол и черен пипер.

Картофената смес разстиламе, с кръгли форми изрязваме порцийки и внимателно изпържваме за 10 минути от всяка страна, до златисто.
Шишчетата изпичаме за 6-8 минутки на горещ грил тиган.

Сервираме рибните шишчета с рости-то и зелена салата.
Коментари
2017-05-29 #1
канна
Вашите рьощи, приличат на моите картофени кюфтета. Та последните, за да не се разпаднат в мазнината за пържене имат нужда от овалване в галета и после в разбито яйце/ яйца, понякога добавям и малко бяло брашно (ако яйчената смес е повече). Така че, добавете посочената панировка, за да няма неприятни изненади!
Вашият коментар
* Моля, използвайте КИРИЛИЦА, по лесно е и за писане и за четене. НЕ пишете само с ГЛАВНИ букви.
Име:
e-mail:
 код:
информирай ме, ако някой друг коментира тази тема
· Импровизиран киш с праз и бекон
· Ориз с праз, брюкселско зеле, сладък картоф и асафетида
· Баница с праз, гъби и амарант
· Сладък картоф (батат) за стабилизиране на кръвната захар и засилване на имунитета
· Картофки на фурна с асафетида
· Здравословни алтернативи за компания на бирата
· Полезните морски дарове
· Как да: Почистим риба
· Как да: Изберем прясна риба
· Пакистанската кухня - една по-различна екзотична разходка
· Пишмание - турският деликатен десерт
· Сусамът - древната храна с доказани днес много здравословни ползи
· Прясна паста със сушени пиперки, наденица и хрян
· Пица от лимец с риба и каперси
· Патладжан с киноа, просо и лимоново-таханов сос
· 5 любими десерта с ябълки
· Патладжанена разядка
· Любими есенни супи с тиква
· Любимите сладки на Hera.bg
· Изкуството на късната лятна вечеря
· Какво да направим с кисело мляко през лятото?
Вторник
28
Януари 2020
П
В
С
Ч
П
С
Н
1
2
3
4
5

6
7
8
9
10
11
12

13
14
15
16
17
18
19

20
21
22
23
24
25
26

27
28
29
30
31
Абонирай се за новости
Така няма да пропускаш новите и интересни неща
Бахар - подправката за здрав стомах и храносмилане
Някои хора, срещали бахара само в мляно състояние, смятат, че той е смес от подправки. Други не се докосват...
Тученицата - кралицата-плевел
Тя расте на всевъзможни места в изобилие и дори някои я смятат за бурен. Нейният декоративен събрат е...
Праз с ориз и туршия
А ето я и втората рецепта на Величка от Велико Търново: Праз с ориз и туршия: 2 стръка едър...
Кулинарната традиция на глинените съдове
Понятието Българска национална кухня е доста мъгляво. Не са много ястията, които можем да наречем типично...
Ориз с праз, брюкселско зеле, сладък картоф и асафетида
Тази комбинация на пръв поглед е необичайна, но гарантирано - оказа се особено сполучлива. Сладките...
Календар на сезонните плодове
Най-качествени, полезни и изгодни са плодовете в сезона си. А ето и кой плод, в кой месец, е най-изгоден...
Студен чай с какаови зърна, джинджифил и цитруси
Ако сте от онази порода любители на чая, които не могат нито ден без своята чаша или две от любимата...
Печени зеленчуци на грил
Рядко се изкушавам да ям зеленчуци и плодове, които не са в сезона си, поради ред причини, но ако го...
Зелената салата - хит на пролетта
Омръзна ли ви от туршии и други зимни разядки? Чашка ледено студен аперитив намира през пролетта нов...
Пишмание - турският деликатен десерт
Обичате ли сладко? Не, не ви говоря за добре познатия ни и особено любим на нас жените шоколад. Става...
Талиателе с броколи, моцарела и сос "Болонезе"
Броколите накъсваме на малки розички и бланшираме в подсолена вода. Как се приготвя сос "Болонезе"...
Крем от авокадо и банан
Времето за приготвяне на този лек крем е около 30 минути (15 мин. подготовка + приготвяне , 15 мин. престояване...
Здраве    Красота    Мода    Моят дом    Двама+    Кулинария    Време за мен    RSS     Реклама     Контакти
Hera.bg. Използването на материали разрешено само с писмено съгласие на Hera.bg
Hera.bg в Google+ и Facebook