Начало
Здраве и Красота
Кариера
Моят дом
Двама+
Кулинария
Време за мен
Регистрация       e-mail:       парола:      

Рости с праз и шишчета с бяла риба


Рости (Rosti ) е традиционно швейцарско ястие. В основата си то се състои от картофи, с различни добавки, оформено в кръг с различни диаметри.

750 г картофи
450 г праз
1 скилидка чесън
40г масло
1 яйце
1 с.л зехтин
морска сол
черен пипер

500 г филе бяла риба
2 бр червен пипер
8 дафинови листа
1 лимон- сок
зехтин


Картофите сваряваме и намачкваме с вилица. Празът нарязваме на много ситно и заедно с намачкания чесън, запържваме за кратко в мазнина, добавяме към картофите. След като сместа изстине добавяме разбитото яйце, смляна морска сол и черен пипер и оставяме в хладилника да стегне.

Почистената от кости риба нарязваме на едри парчета и заедно с дафиновия лист и червения пипер нанизваме на шишчета.
Мариноваме за 24 часа в лимонов сок, зехтин, мляна морска сол и черен пипер.

Картофената смес разстиламе, с кръгли форми изрязваме порцийки и внимателно изпържваме за 10 минути от всяка страна, до златисто.
Шишчетата изпичаме за 6-8 минутки на горещ грил тиган.

Сервираме рибните шишчета с рости-то и зелена салата.
Коментари
2017-05-29 #1
канна
Вашите рьощи, приличат на моите картофени кюфтета. Та последните, за да не се разпаднат в мазнината за пържене имат нужда от овалване в галета и после в разбито яйце/ яйца, понякога добавям и малко бяло брашно (ако яйчената смес е повече). Така че, добавете посочената панировка, за да няма неприятни изненади!
Вашият коментар
* Моля, използвайте КИРИЛИЦА, по лесно е и за писане и за четене. НЕ пишете само с ГЛАВНИ букви.
Име:
e-mail:
 код:
информирай ме, ако някой друг коментира тази тема
· Сладък картоф (батат) за стабилизиране на кръвната захар и засилване на имунитета
· Картофки на фурна с асафетида
· Здравословни алтернативи за компания на бирата
· Обръщана баница с праз, тиквички, овче сирене и пресен джоджен
· Импровизиран киш с праз и бекон
· Ориз с праз, брюкселско зеле, сладък картоф и асафетида
· Полезните морски дарове
· Как да: Почистим риба
· Как да: Изберем прясна риба
· Пакистанската кухня - една по-различна екзотична разходка
· Пишмание - турският деликатен десерт
· Сусамът - древната храна с доказани днес много здравословни ползи
· Tелешки кюфтенца с тиквички и магданоз в доматен сос
· Гриловани патладжани с леща и ароматни подправки на фурна
· Прясна паста със сушени пиперки, наденица и хрян
· 5 любими десерта с ябълки
· Патладжанена разядка
· Любими есенни супи с тиква
· Салата от пшеница, гулия и сушени череши
· Пита от многолистно тесто с аспержи, лук, синьо сирене, сметана и мащерка
· Торта със стар козунак без печене
Събота
23
Януари 2021
П
В
С
Ч
П
С
Н
1
2
3

4
5
6
7
8
9
10

11
12
13
14
15
16
17

18
19
20
21
22
23
24

25
26
27
28
29
30
31
Абонирай се за новости
Така няма да пропускаш новите и интересни неща
10 пролетни рецепти със зеленолистни зеленчуци
От пролетния конкурс "Пролет с Hera.bg" научихме някои нови рецепти с любимите ни зеленолистни зеленчуци,...
Тръстиковата захар – здраве и аромат на южно слънце - II
Частично рафинираната захар е запазила голяма част от полезните съставки на нерафинираната, но съдържанието...
Супа с гъби шийтаке
И така, както често се случва приготвих супа с налични у дома продукти. Вече съм ви споменавала за китайските...
Как да сготвим крехко свинско бон филе (тънкости)
Как да приготвим така бонфилето, че да остане сочно и крехко - да, има своите тънкости определено. Както...
Тофу – да похапнем здравословно
Тофуто е традиционно ястие, характерно за японската кухня. Но то е любимо и на много хора, които спазват...
Шафран - щипка лукс в храната
Чудесна подправка, най-скъпата в света и една от най-известните, използвана от древността, като лек и...
Пита от многолистно тесто с аспержи, лук, синьо сирене, сметана и мащерка
Когато избирате зелени аспержи - гледайте да са със затворени съцветия в горната част, разбира се - свежи....
Пресни картофи с тиквички, копър и чесън
Това е любимата ми рецепта с пресни картофи, категорично. А и, като се замисля, любимото ми пролетно...
Закуска с овесени ядки за деца
Марти днес ми каза, че в детската градина овесените ядки са "гадни" и никой не ги яде. Замислих се, че...
Домашна горчица от хрян
Антибактериалните свойства на хряна са обусловени от фитонцидите, които се съдържат в него. Те действат...
Сладолед-йогурт „Горски плодове”
Отдавна съм обявила бойкот на сладоледите, които се продават в магазинната мрежа, но досега ми се налагаше...
Ретро сладкиш със сладко от сини сливи
Веднага казвам, че много обичам този сладкиш. Забравете за пухкавите кексове с 6 яйца. Този е друга класа...
Здраве    Красота    Мода    Моят дом    Двама+    Кулинария    Време за мен    RSS     Реклама     Контакти
Hera.bg. Използването на материали разрешено само с писмено съгласие на Hera.bg
Hera.bg в Google+ и Facebook