Начало
Здраве и Красота
Кариера
Моят дом
Двама+
Кулинария
Време за мен
Регистрация       e-mail:       парола:      

Диня с прошуто


Има рецепти, които съзнанието ни не може да възприеме. Прошуто с диня може би е една от тях (за някои хора)
Ще се учудите обаче, как свежестта и леката сладост на динята се допълва със соления вкус на прошутото. А ако някой е ял в детството си сирене с диня, то знае, че комбинацията от сладко и солено е възможна, за любителите на противоречията - чудесна.

Прошутото се произвежда от бута на специална порода свине, като той се маринова и узрява по специален начин поне 10 месеца. То е запазена марка в Италия и ЕС подобно на Пармезана.

Динята от своя страна, поне в тази рецепта, си е българска. Kупих я от Каварненско. С дебела кора и семки е. Нищо общо с разните гръцки, ирански и други, които имат милиметри кора и нямат грам семка. На мен обаче ми е по-вкусна, точно толкова сладка каквато аз харесвам и много, много, ароматна и свежа, стичаща се като изворна вода в устата.
диня - 1 резен
прошуто - няколко тънки парченца


Кубчета диня или триъгълничета (без кора)- нарязани на около 3 см.
Прошутото е нарязано на тънки ивици и с него се увива парченцето диня - забожда се с коктейлна клечка. Бързо, лесно, вкусно. Тези хапки са прекрасни за летните вечери в комбинация с бяло вино.

Коментари
2010-08-16 #3
Инна Георгиева
По-популярен (от с диня) е вариант с пъпеш или смокиня наистина, но сигурно не е нужно да се спрем и само с тях.

Честно казано, поне на мен варианта с диня ми допада повече, затова представих и него.
2010-08-16 #2
gogo
Класическата рецепта е с пъпеш,не е с диня.
2010-08-16 #1
Дени
Наистина звучи странно... но по принцип обичам диня със сирене и ако питаш мъжа ми диня със сирене е ужасно. Може да опитам
Вашият коментар
* Моля, използвайте КИРИЛИЦА, по лесно е и за писане и за четене. НЕ пишете само с ГЛАВНИ букви.
Име:
e-mail:
 код:
информирай ме, ако някой друг коментира тази тема
· Пилешки дробчета с пуешко и гъбки
· Забавни сандвичи
· Солена палачинкова торта
· 9 + 1 причини да хапваме диня
· Световен ден на динята - 3 август
· Летен детокс с диня и пъпеш
· Печено свинско бон филе
· Кисело зеле по добруджански с месо и наденички
· Свинско месо с бамя
· Пицата - от храна за бедните в Италия до любима храна в целия свят
· Аранчини - италиански оризови топки
· Прясна паста със сушени пиперки, наденица и хрян
· Пакистанската кухня - една по-различна екзотична разходка
· Пишмание - турският деликатен десерт
· Сусамът - древната храна с доказани днес много здравословни ползи
· Какво става, когато изключим месото от менюто си?
· Домашният костен бульон - класическата зимна рецепта за здраве
· Печено агнешко на порции с гарнитура от ориз, булгур и спанак
· Свежите безалкохолни напитки на лятото
· Изкуството на късната лятна вечеря
· Любимите рецепти с тиквички на Hera.bg
· Патладжанена разядка
· 4 идеи какво да направим с червено цвекло
· За горещините: Студено приготвени летни ястия и салати
· Искате да носите обяд в офиса, но се чудите как точно става? Съвети за начинаещите
· Невероятни приложения на сока от киселите краставички
· Какво да направим с кисело мляко през лятото?
· 5 любими десерта с ябълки
· Любими есенни супи с тиква
· 3 страхотни рецепти за уикенда с кайсии
Вторник
15
Октомври 2019
П
В
С
Ч
П
С
Н
1
2
3
4
5
6

7
8
9
10
11
12
13

14
15
16
17
18
19
20

21
22
23
24
25
26
27

28
29
30
31
Абонирай се за новости
Така няма да пропускаш новите и интересни неща
Зелената салата - хит на пролетта
Омръзна ли ви от туршии и други зимни разядки? Чашка ледено студен аперитив намира през пролетта нов...
Традиционни рецепти за Петковден
На Петковден се правят родови курбани и се месят обредни хлябове, като най-големия наречен „Света Петка”,...
Салата от спанак, цвекло, синьо сирене и орехи
Нещо свежо и набързо. Изберете по-дребен спанак, за да не се налага да режете листенцата. две шепи...
Червената леща - повече желязо за малки и големи
Лещата е едно от най-старите култивирани бобови растения изобщо. Тя е била източник на ценни протеини...
Пържола с шоколад
Последният път, когато срещнах тази метафора, тя беше използвана като синоним на "манджа с грозде" т.е...
Пармиджано Реджано
Сиренето Parmigiano Reggiano (по-известно като Пармезан) има почти хилядолетна история. То се произвежда...
Печена трицона
Тази рецепта често я правеше свекърва ми и никъде другаде не съм виждала някой да я приготвя. В тяхната...
Пилешки дробчета на фурна
Пилешките (,а и други,) субпродукти често са пренебрегвани на нашата трапеза. Съмнявам се да е заради...
За тиквичките с любов - II
В нашия дом Тиквичките могат да се приготвят по много начини: печени, варени, задушени, пържени. В някои...
Бисквити с тиква
Докато изрязвах с формички тези бисквити се чудех с какво да изрежа тестото за да получа формичка на...
Палачинки от червено цвекло
Тази чудесна рецепта е приготвила и изпрати Ели Цветанова Искам да споделя, че направих страхотни...
Пица с тиквички и сирена
Пица у дома се прави рядко. 2-3 пъти в годината. Сигурно за това и не съм достатъчно сериозна за да открия...
Здраве    Красота    Мода    Моят дом    Двама+    Кулинария    Време за мен    RSS     Реклама     Контакти
Hera.bg. Използването на материали разрешено само с писмено съгласие на Hera.bg
Hera.bg в Google+ и Facebook