Начало
Здраве и Красота
Кариера
Моят дом
Двама+
Кулинария
Време за мен
Регистрация       e-mail:       парола:      

Патладжан с моцарела


Често за патладжана можем да прочетем отрицателни неща, касаещи най-вече соланина, но много рядко някой пише за насунина. Новите изследвания на този потенциален антиоксидант доказват, че той пречиства организма от свободните радикали и защитава клетъчните мембрани.

Моцарелата има малко количество сол, съдържа калций, протеини и е лесно усвояема от организма. За безспорните качества на зехтина сме чували достатъчно. В допълнение, с високото съдържанието на витамин C в магданоза, антибактериалните свойства на чесъна и благоприятното въздействие на розмарина върху мозъка, можем да кажем, че това предястие със сигурност е здравословно.

1 голям патладжан (около 500 гр)
1 голяма топка моцарела
2-3 с.л нарязан пресен магданоз
1/2 скилидка чесън
лимонови корички.
малко стръкче розмарин
зехтин
сол на вкус

Фурната загряваме на 180 градуса, патладжана намазваме леко със зехтин и печем от двете страни.

В купичка смесваме магданоз, чесън и розмарин. По желание можете да добавите и настъргани корички от половин лимон.
Моцарелата нарязваме на кръгчета.

В тавичка редуваме кръгче патладжан, сместа от аромати (по желание сол), кръгче моцарела и отгоре пак патладжан.
Печем във фурната за около 10-15 минути.
Вашият коментар
* Моля, използвайте КИРИЛИЦА, по лесно е и за писане и за четене. НЕ пишете само с ГЛАВНИ букви.
Име:
e-mail:
 код:
информирай ме, ако някой друг коментира тази тема
· Патладжанена разядка
· Патладжан с киноа, просо и лимоново-таханов сос
· Кюфтета от булгур и задушен патладжан с моркови
· Сирни Заговезни
· Аранчини - италиански оризови топки
· Заговезни
· Пицата - от храна за бедните в Италия до любима храна в целия свят
· Прясна паста със сушени пиперки, наденица и хрян
· Най-рядката паста - Su Filindeu, се прави само от три жени в света
· Как да направим плато сирена?
· Млечна крем супа с коприва, просо и пъдпъдъчи яйца
· Коприва с просо и сирене на фурна
· Пакистанската кухня - една по-различна екзотична разходка
· Пишмание - турският деликатен десерт
· Сусамът - древната храна с доказани днес много здравословни ползи
· Изкуството на късната лятна вечеря
· Любимите рецепти с тиквички на Hera.bg
· 4 идеи какво да направим с червено цвекло
· Импровизиран киш с праз и бекон
· Вкусни десерти с тиква
· Козуначена пита след Великден
· Искате да носите обяд в офиса, но се чудите как точно става? Съвети за начинаещите
· Невероятни приложения на сока от киселите краставички
· Какво да направим с кисело мляко през лятото?
· Любимите сладки на Hera.bg
· 5 любими десерта с ябълки
· Любими есенни супи с тиква
Петък
21
Февруари 2020
П
В
С
Ч
П
С
Н
1
2

3
4
5
6
7
8
9

10
11
12
13
14
15
16

17
18
19
20
21
22
23

24
25
26
27
28
29
Абонирай се за новости
Така няма да пропускаш новите и интересни неща
Най-популярните рецепти с авокадо
Родината на авокадото е Централна Америка – люлката на великите цивилизации на маите и ацтеките. Тези...
Варено жито за Задушница
Раздавката (подавката) е част от ритуала за Задушница. Най-често се подава варено жито, а също и пита,...
Постна крем супа от алабаш, карфиол, джинджифил и Мадраско къри
За студените зимни дни - нещо вкусно и топло за хапване. Тази крем супа е постна, здравословна и подсилва...
Бульон трезве
Едва ли има човек, който не е осъмвал след бурна нощ с натежала глава. Махмурлукът не е шега работа –...
Бонбони от фурми, портокалови корички, бадем и шоколад
Изберете натурални фурми, защото тези със захар са по-сухи и отделянето на костилката в комбинация със...
Откриването на Америка като кулинарна революция - II
Фасулът Бобът вероятно е едно от най-старите културни растения в света. Произхожда от Южна Америка,...
Магданозени кюфтенца
Както казва една приятелка: "Когато опитах тези магданозени кюфтенца, разбрах, че съм пропиляла живота...
Спаначени "мъфини" с готови кори
Здравейте приятели от Hera.bg! Искам да участвам в новия конкурс, защото искам най- вече да споделя рецепта,...
Идея за здравословна закуска с чия
Навикът понякога е наистина по-силен от нас. Трябва ни някаква провокация, за да се дистанцираме от зоната...
Печен камембер с червени боровинки, орехи, мащерка
Сиренето Камембер има твърда плесенна коричка, която задържа меката му вътрешност. Готвенето му на висока...
Хлябът – насъщната храна
Почитан и възхваляван, хлябът е основната храна на хората още от най-дълбока древност. Затова с основание...
Здраве    Красота    Мода    Моят дом    Двама+    Кулинария    Време за мен    RSS     Реклама     Контакти
Hera.bg. Използването на материали разрешено само с писмено съгласие на Hera.bg
Hera.bg в Google+ и Facebook