Начало
Здраве и Красота
Кариера
Моят дом
Двама+
Кулинария
Време за мен
Регистрация       e-mail:       парола:      

Пилешки руладини с гъби


Едно от любимите и сравнително бързи неща, които приготвяме в нашия дом. Получават се 4 броя руладини. Можете да гарнирате с картофено пюре или гарнитура от задушени моркови или други зеленчуци.


2 бр пилешки гърди - големи /900 гр/
100 г бекон
100 г пушено сирене
500 г гъби - печурки
1 с.л непълна пшенично нишесте
зехтин
кашкавал - за настъргване
черен пипер
чубрица
сол


Пилешките гърди разрязваме на две. Поставяме гърдите в торбичка и начукваме месото, внимателно до дебелина 5 мм.

Така получената пържола, посоляваме и добавяме прясно смлян черен пипер, сол и малко чубрица.

В единия край на всяко начукано месо, слагаме ивици бекон, резен пушено сирене и навиваме на руло. С помощта на клечки за зъби, захващаме месото да не се отвива.

В тиган съвсем за кратко, в малко зехтин, запържваме руладините. Поставяме в тавичка, заедно с нарязаните гъби, добавяме малко мазнина и печем около 25-30 минути в загрята фурна (200 градуса).

Разтваряме в 100-150 мл вода нишестето и го добавяме към гъбите, разбъркваме добре. (Можете да добавите и сметана или прясно мляко) Настъргваме кашкавал върху руладините и оставяме да се пече, докато придобие златист цвят.



Коментари
2013-12-04 #2
Петко Машиниста
Жена ми готви това нещо в момента, искрено се надявам да вечерям, иначе съм го закъсал
2013-05-25 #1
галина
страхотна рецепта: за първи път се престраших да я направя и в къши много я харесаха.
Вашият коментар
* Моля, използвайте КИРИЛИЦА, по лесно е и за писане и за четене. НЕ пишете само с ГЛАВНИ букви.
Име:
e-mail:
 код:
информирай ме, ако някой друг коментира тази тема
· Как да готвим: Свинско месо
· Солена палачинкова торта
· Боб с пушени ребърца на фурна
· Оризово фиде с пиле и броколи
· Крем супа с тиквички, пилешко и босилек
· Ориз с черни гъби, соеви кълнове и пиле
· Аранчини - италиански оризови топки
· Пълнозърнести спагети с гъби и соево мляко
· Бял и червен ориз със зеленчуци
· Млечна крем супа с коприва, просо и пъдпъдъчи яйца
· Коприва с просо и сирене на фурна
· Синьото сирене - изтънчена наслада за ценители на нетрадиционни вкусове
· Какво става, когато изключим месото от менюто си?
· Домашният костен бульон - класическата зимна рецепта за здраве
· Печено агнешко на порции с гарнитура от ориз, булгур и спанак
· Прясна паста със сушени пиперки, наденица и хрян
· Картофки на фурна с асафетида
· Пица от лимец с риба и каперси
· Импровизиран киш с праз и бекон
· Любимите рецепти с тиквички на Hera.bg
· Патладжанена разядка
· 5 любими десерта с ябълки
· Изкуството на късната лятна вечеря
· Любими есенни супи с тиква
Петък
6
Декември 2019
П
В
С
Ч
П
С
Н
1

2
3
4
5
6
7
8

9
10
11
12
13
14
15

16
17
18
19
20
21
22

23
24
25
26
27
28
29

30
31
Абонирай се за новости
Така няма да пропускаш новите и интересни неща
Пица от лимец с риба и каперси
Под поста ми за патладжанчетата с киноа една мила дама на име Анета ми предложи да опитам пица от лимец...
Пържола с шоколад
Последният път, когато срещнах тази метафора, тя беше използвана като синоним на "манджа с грозде" т.е...
Ориз с черни гъби, соеви кълнове и пиле
След успешното покълване на боб мунг - зелена соя, започнах да се чудя къде да включвам кълновете освен...
Агнешкото - защо да го изберем
Макар и да съществуват теории, според които ние можем да се храним напълно здравословно и без присъствието...
Книжен кебап
Книжният кебап, като ястие от турската кухня, би следвало да се приготви с агнешко месо, аз обаче не...
Сладки хапки с фурми
Тази рецепта отново съм взела от книгата, от която направих мароканските изкушения Ghriba. За тези сладки...
Ечемичени здравословни бисквити
От тези бисквити занесох на моя близка, която работи дълги часове на крак с клиенти. В края на деня,...
Здравословното мюсли
Миксът от зърнени култури, сушени плодове и ядки се появява в началото на XX век, „изобретява го” швейцарският...
Скариди с чесън и копър
Съвършените неща са прости. Те нямат нужда от нищо повече и нищо по-малко. Блюдо от скариди с чаша вино...
Коледните пости
След Коледни заговезни от 15 ноември (до 24 декември включително) започват Рождественски пости или така...
Боб с пушени ребърца на фурна
Бобът, макар пристигнал само преди няколко века в България, днес е едно от традиционните български ястия....
Кюфтета от булгур и задушен патладжан с моркови
Постните кюфтенца от булгур с гарнитура от патладжан и моркови е рецепта, с която да разнообразите постите...
Здраве    Красота    Мода    Моят дом    Двама+    Кулинария    Време за мен    RSS     Реклама     Контакти
Hera.bg. Използването на материали разрешено само с писмено съгласие на Hera.bg
Hera.bg в Google+ и Facebook