Начало
Здраве и Красота
Кариера
Моят дом
Двама+
Кулинария
Време за мен
Регистрация       e-mail:       парола:      

Пълнени камби с ориз и маслинки


От различните сортове пипер най-обичам ратунди или казано по нашенски - камби. Предпочитам ги заради плътния им месест вкус, заради по-силният им аромат, заради веселата им форма. Най-често те присъстват в туршии и зимнина, но аз ги обичам и пълнени - може и с мляно месо, а може и постни - такъв вариант ще ви представя и днес. Всичко отнема около 50 минути.
6 камбички
1/2 ч. чаша ориз
10 маслини без костилка
1 малък домат
1/2 морков
зехтин
сол
черен пипер
магданоз


Фурната загряваме на 180-200 градуса. Камбичките измиваме, разполовяваме на две и почистваме от семето.

В тиган загряваме зехтин и добавяме нарязания на кубчета домат, запържваме докато леко изври течността му, добавяме ориза и морковите, бъркаме 1 минута и добавяме чаена чаша и половина вода. Прибавяме сол на вкус, черен пипер, магданоз- наситнен. Разбъркваме докато ориза леко започне да набъбва и изсипваме нарязаните маслини. Бъркаме отново няколко пъти и изключваме котлона.

В тавичка капваме 2-3 капки зехтин и нареждаме разполовените камбички. В тях слагаме от зеленчуковата плънка, добавяме 1/3 ч. чаша вода и печем до готовност.

Коментари
2015-02-18 #8
Юки
Перфектна рецепта !!! Личи си майстора
2011-09-28 #7
lili_vanili
Тъкмо дегустирах Довечера сме на камбички, много лесна рецепта дори за мен (с ограничени кулинарни умения)
2010-09-17 #6
Инна Георгиева
Маринче, радвам се, че са ти харесали, идеята за гъби е чудесна!
Благодаря, че коментира, признавам много драго му става на човек като знае че е бил полезен.
Вашият коментар
* Моля, използвайте КИРИЛИЦА, по лесно е и за писане и за четене. НЕ пишете само с ГЛАВНИ букви.
Име:
e-mail:
 код:
информирай ме, ако някой друг коментира тази тема
· Рязана долма
· Пилешко месо с фъстъчено масло
· Печени камби - зимнина
· Зелеви сарми с праз и гъби
· Панирани пиперки с доматен сос
· Печени зеленчуци на грил
· 3 вида храни, които да имаме вкъщи, докато постим
· Всичко за Великите пости
· Постни лозови сарми с царевица
· Ориз с праз, брюкселско зеле, сладък картоф и асафетида
· Бял и червен ориз със зеленчуци
· Леща с тиквички и кус кус
· 3 страхотни рецепти за уикенда с кайсии
· Български учени направиха бира без глутен
· Кокосовото брашно - здравословна алтернатива без глутен
· Картофки на фурна с асафетида
· Пица от лимец с риба и каперси
· Патладжан с киноа, просо и лимоново-таханов сос
· Патладжанена разядка
· Вкусни десерти с тиква
· Козуначена пита след Великден
· Любими есенни супи с тиква
· Нетрадиционни идеи за традиционната печена тиква
· Коледните пости на едно момче: Какво да хапнем,ден 24
· Кратуните - незалязващ чар и практичност за бита
· Есенна поезия
· Казвам се Октомври. И съм тъжна
· За горещините: Студено приготвени летни ястия и салати
· Магданозени кюфтенца
· Черна леща, "белуга" - богата на протеини, фибри, желязо и антиоксиданти
· Пролетни кошнички със спанак и веган кашкавал
· Тайните на вкусната и полезна зелена салата
· Салата от елда, спанак, рукола със сос от коприва
· Искате да носите обяд в офиса, но се чудите как точно става? Съвети за начинаещите
· Невероятни приложения на сока от киселите краставички
· Какво да направим с кисело мляко през лятото?
· Домашно сорбе с кайсии и касис
· Как да си направим кълнове от боб мунг?
· Нахутът - вкусен, здравословен и диетичен
Вторник
22
Януари 2019
П
В
С
Ч
П
С
Н
1
2
3
4
5
6

7
8
9
10
11
12
13

14
15
16
17
18
19
20

21
22
23
24
25
26
27

28
29
30
31
Абонирай се за новости
Така няма да пропускаш новите и интересни неща
Салата с патладжан и маслини
Изключително вкусна и полезна салата. От нетърпение понякога у дома недочакваме да изстине и се превръща...
И за нашите деца Храната е най-доброто лекарство!
Тадааа, какво имаме на тази снимка: Бял и червен ориз с хрупкави зеленчуци - Снощната вечеря + нослето...
Да боядисаме яйцата с памук и хартия
Във всеки дом настава истинско оживление, дойде ли Велики Четвъртък /или Велика Събота/ - деня, в който...
Банички с ябълки
За тази рецепта изберете сладки, но кисели ябълки. Комбинацията е прекрасна, особено с канелата и карамеления...
Най-популярните рецепти с авокадо
Родината на авокадото е Централна Америка – люлката на великите цивилизации на маите и ацтеките. Тези...
Топла салата с нахут
Здравей Цвети, Hera.bg и въобще всички, които следят какво се случва покрай постите на Цвети. Реших да...
"Друсани" пресни картофки с подправки
Този начин на приготвяне на пресни картофки научих преди 10 години от свекърва ми, само че бяха поръсени...
Печен камембер с червени боровинки, орехи, мащерка
Сиренето Камембер има твърда плесенна коричка, която задържа меката му вътрешност. Готвенето му на висока...
Хелоуин: Буболечки
Ето едно много лесно хелоуинско предложение. Добавени дори върху най-обикновено изглеждаща храна, тези...
Алабаш: Нинджата от сем. Кръстоцветни
Алабашът е представител на голямото семейство Кръстоцветни, не толкова популярният роднина на добре познатите...
Броколи с пилешки жулиени и сос Бешамел
Изключително просто, изключително лесно, изключително вкусно ястие. Даже, ако ви домързи в магазините...
Патладжанчета с кайма
Предлагам ви една лесна, лятна рецепта за тези от вас, които все пак им се иска нещо месно :) 2 бр....
Булгурът - вкусна и полезна алтернатива в здравословното ни меню
Консумиран в почти цяла Европа и Америка и влизащ в състава на една от най-известните арабски салати...
Шоколадово "Сърце" за Св. Валентин
Отново в търсене на най-атрактивния сладкиш за св. Валентин? Да, и аз съм така...Преди време си купих...
Здраве    Красота    Мода    Моят дом    Двама+    Кулинария    Време за мен    RSS     Реклама     Контакти
Hera.bg. Използването на материали разрешено само с писмено съгласие на Hera.bg
Hera.bg в Google+ и Facebook