Начало
Здраве и Красота
Кариера
Моят дом
Двама+
Кулинария
Време за мен
Регистрация       e-mail:       парола:      

Пълнени камби с ориз и маслинки


От различните сортове пипер най-обичам ратунди или казано по нашенски - камби. Предпочитам ги заради плътния им месест вкус, заради по-силният им аромат, заради веселата им форма. Най-често те присъстват в туршии и зимнина, но аз ги обичам и пълнени - може и с мляно месо, а може и постни - такъв вариант ще ви представя и днес. Всичко отнема около 50 минути.
6 камбички
1/2 ч. чаша ориз
10 маслини без костилка
1 малък домат
1/2 морков
зехтин
сол
черен пипер
магданоз


Фурната загряваме на 180-200 градуса. Камбичките измиваме, разполовяваме на две и почистваме от семето.

В тиган загряваме зехтин и добавяме нарязания на кубчета домат, запържваме докато леко изври течността му, добавяме ориза и морковите, бъркаме 1 минута и добавяме чаена чаша и половина вода. Прибавяме сол на вкус, черен пипер, магданоз- наситнен. Разбъркваме докато ориза леко започне да набъбва и изсипваме нарязаните маслини. Бъркаме отново няколко пъти и изключваме котлона.

В тавичка капваме 2-3 капки зехтин и нареждаме разполовените камбички. В тях слагаме от зеленчуковата плънка, добавяме 1/3 ч. чаша вода и печем до готовност.

Коментари
2015-02-18 #8
Юки
Перфектна рецепта !!! Личи си майстора
2011-09-28 #7
lili_vanili
Тъкмо дегустирах Довечера сме на камбички, много лесна рецепта дори за мен (с ограничени кулинарни умения)
2010-09-17 #6
Инна Георгиева
Маринче, радвам се, че са ти харесали, идеята за гъби е чудесна!
Благодаря, че коментира, признавам много драго му става на човек като знае че е бил полезен.
Вашият коментар
* Моля, използвайте КИРИЛИЦА, по лесно е и за писане и за четене. НЕ пишете само с ГЛАВНИ букви.
Име:
e-mail:
 код:
информирай ме, ако някой друг коментира тази тема
· Рязана долма
· Пилешко месо с фъстъчено масло
· Печени камби - зимнина
· Зелеви сарми с праз и гъби
· Панирани пиперки с доматен сос
· Печени зеленчуци на грил
· 3 вида храни, които да имаме вкъщи, докато постим
· Всичко за Великите пости
· Постни лозови сарми с царевица
· Аранчини - италиански оризови топки
· Ориз с праз, брюкселско зеле, сладък картоф и асафетида
· Бял и червен ориз със зеленчуци
· 3 страхотни рецепти за уикенда с кайсии
· Български учени направиха бира без глутен
· Кокосовото брашно - здравословна алтернатива без глутен
· Прясна паста със сушени пиперки, наденица и хрян
· Картофки на фурна с асафетида
· Пица от лимец с риба и каперси
· Патладжанена разядка
· Вкусни десерти с тиква
· Козуначена пита след Великден
· Любими есенни супи с тиква
· Нетрадиционни идеи за традиционната печена тиква
· Коледните пости на едно момче: Какво да хапнем,ден 24
· Кратуните - незалязващ чар и практичност за бита
· Есенна поезия
· Казвам се Октомври. И съм тъжна
· За горещините: Студено приготвени летни ястия и салати
· Магданозени кюфтенца
· Черна леща, "белуга" - богата на протеини, фибри, желязо и антиоксиданти
· Пролетни кошнички със спанак и веган кашкавал
· Тайните на вкусната и полезна зелена салата
· Салата от елда, спанак, рукола със сос от коприва
· Искате да носите обяд в офиса, но се чудите как точно става? Съвети за начинаещите
· Невероятни приложения на сока от киселите краставички
· Какво да направим с кисело мляко през лятото?
· Изкуството на къснята лятна вечеря
· Домашно сорбе с кайсии и касис
· Как да си направим кълнове от боб мунг?
Сряда
19
Юни 2019
П
В
С
Ч
П
С
Н
1
2

3
4
5
6
7
8
9

10
11
12
13
14
15
16

17
18
19
20
21
22
23

24
25
26
27
28
29
30
Абонирай се за новости
Така няма да пропускаш новите и интересни неща
Ориз - за гарнитура
Оризът за гарнитура можем да използваме за всякакви кебапи, задушени и печени меса и птици. Той е класика...
Как да си направим кълнове от боб мунг?
Кълновете от боб мунг най-често ще откриете в готов вид в търговската мрежа като "соеви кълнове". Те...
Хелоуин: Буболечки
Ето едно много лесно хелоуинско предложение. Добавени дори върху най-обикновено изглеждаща храна, тези...
Лучник с пълнозърнесто брашно
Лукът винаги е имал място на българската трапеза, въпреки дъха, който оставя след консумация. И ако в...
Пролетта идва с... киселец
Да, традиционно е закичена с кокиче, но ако говорим за идването й в менюто ни, определено това може да...
Ягодите - защо да ги хапваме
Тя е един наистина уникален плод. Не само, че е много красива, свежа и ароматна, а и е нещо като символ...
Как да: Почистим череши/вишни от костилки
И така, ако си попаднал на този пост е ясно, че вероятно нямаш уред за отстраняване на костилки, като...
Гьобечки
Отраснала съм в Родопите. Коренът ни е от Добруджа и Русе. Историята е малко сложна, леко военна и ненужно...
Салата с тиквички, червени боровинки и кълнове
Напоследък времето нестига и основно хапвам салати. В един момент се получи така, че те се превърнаха...
Грахова крем-супа с пармезанови крутони
Тази свежа супа ще ви зареди с пролетно настроение, както заради аромата на пресни подправки, така и...
Крем супа с тиквички, пилешко и босилек
За наличието на тиквички у дома вече споделих. Някои хора казват, че супа могат да консумират само в...
Пролетна супа с лапад
Здравейте, Hera.bg и всички читателки! Пиша ви и аз, защото много харесах вашия конкурс, само чаках да...
Коледните пости на едно момче: Какво да хапнем,ден 21
Ден 21, понеделник след уикенда. През уикенда хапнахме крем супа и риба, плодове, ядки. Под поста ми...
С аромат на печени чушки - II
Печене на фурна Преди много години бях изправена пред един чувал пипер и налична единствено фурна, така...
Здраве    Красота    Мода    Моят дом    Двама+    Кулинария    Време за мен    RSS     Реклама     Контакти
Hera.bg. Използването на материали разрешено само с писмено съгласие на Hera.bg
Hera.bg в Google+ и Facebook