Начало
Здраве и Красота
Кариера
Моят дом
Двама+
Кулинария
Време за мен
Регистрация       e-mail:       парола:      

Пълнени камби с ориз и маслинки


От различните сортове пипер най-обичам ратунди или казано по нашенски - камби. Предпочитам ги заради плътния им месест вкус, заради по-силният им аромат, заради веселата им форма. Най-често те присъстват в туршии и зимнина, но аз ги обичам и пълнени - може и с мляно месо, а може и постни - такъв вариант ще ви представя и днес. Всичко отнема около 50 минути.
6 камбички
1/2 ч. чаша ориз
10 маслини без костилка
1 малък домат
1/2 морков
зехтин
сол
черен пипер
магданоз


Фурната загряваме на 180-200 градуса. Камбичките измиваме, разполовяваме на две и почистваме от семето.

В тиган загряваме зехтин и добавяме нарязания на кубчета домат, запържваме докато леко изври течността му, добавяме ориза и морковите, бъркаме 1 минута и добавяме чаена чаша и половина вода. Прибавяме сол на вкус, черен пипер, магданоз- наситнен. Разбъркваме докато ориза леко започне да набъбва и изсипваме нарязаните маслини. Бъркаме отново няколко пъти и изключваме котлона.

В тавичка капваме 2-3 капки зехтин и нареждаме разполовените камбички. В тях слагаме от зеленчуковата плънка, добавяме 1/3 ч. чаша вода и печем до готовност.

Коментари
2015-02-18 #8
Юки
Перфектна рецепта !!! Личи си майстора
2011-09-28 #7
lili_vanili
Тъкмо дегустирах Довечера сме на камбички, много лесна рецепта дори за мен (с ограничени кулинарни умения)
2010-09-17 #6
Инна Георгиева
Маринче, радвам се, че са ти харесали, идеята за гъби е чудесна!
Благодаря, че коментира, признавам много драго му става на човек като знае че е бил полезен.
Вашият коментар
* Моля, използвайте КИРИЛИЦА, по лесно е и за писане и за четене. НЕ пишете само с ГЛАВНИ букви.
Име:
e-mail:
 код:
информирай ме, ако някой друг коментира тази тема
· Рязана долма
· Пилешко месо с фъстъчено масло
· Печени камби - зимнина
· Зелеви сарми с праз и гъби
· Панирани пиперки с доматен сос
· Печени зеленчуци на грил
· 3 вида храни, които да имаме вкъщи, докато постим
· Всичко за Великите пости
· Постни лозови сарми с царевица
· Аранчини - италиански оризови топки
· Ориз с праз, брюкселско зеле, сладък картоф и асафетида
· Бял и червен ориз със зеленчуци
· 3 страхотни рецепти за уикенда с кайсии
· Български учени направиха бира без глутен
· Кокосовото брашно - здравословна алтернатива без глутен
· Прясна паста със сушени пиперки, наденица и хрян
· Картофки на фурна с асафетида
· Пица от лимец с риба и каперси
· Импровизиран киш с праз и бекон
· Любимите рецепти с тиквички на Hera.bg
· Патладжанена разядка
· 5 любими десерта с ябълки
· Любими есенни супи с тиква
· Вкусни десерти с тиква
· На есента - Джон Кийтс
· Как дъждът намалява стреса и още ползи от него
· Септември си отиде. И вали
· За горещините: Студено приготвени летни ястия и салати
· Магданозени кюфтенца
· Черна леща, "белуга" - богата на протеини, фибри, желязо и антиоксиданти
· Пролетни кошнички със спанак и веган кашкавал
· Тайните на вкусната и полезна зелена салата
· Салата от елда, спанак, рукола със сос от коприва
· Искате да носите обяд в офиса, но се чудите как точно става? Съвети за начинаещите
· Невероятни приложения на сока от киселите краставички
· Какво да направим с кисело мляко през лятото?
· Изпитана рецепта за домашна горчица
· Как да направим плато сирена?
· Любимите сладки на Hera.bg
Неделя
5
Април 2020
П
В
С
Ч
П
С
Н
1
2
3
4
5

6
7
8
9
10
11
12

13
14
15
16
17
18
19

20
21
22
23
24
25
26

27
28
29
30
Абонирай се за новости
Така няма да пропускаш новите и интересни неща
Палачинки от червено цвекло
Тази чудесна рецепта е приготвила и изпрати Ели Цветанова Искам да споделя, че направих страхотни...
Подправени масълца
Подправените масла са страхотно допълнение към топли ястия а в някои случаи се готви и самия продукт...
Да консервираме здравословно - II част
Да намачкаме ягоди, малини, вишни, боровинки, касис, арония Най-полезният начин за съхранение на червените...
Салата Фризе
Когато си купих салатата Фризе, нямах никаква идея, какво би следвало да представлява и дори как да я...
Печен миш маш
Обичам миш маш, а също и печени зеленчуци. За това реших да комбинирам и се получи това зеленчуково ястие. ...
Печена тиква с ябълки, круши и дюли
Обичам есенните дни, в които уханна топлина на печена тиква и плодове се носи от фурната. Точно в такива...
Тарама хайвер
Препечените филийки с домашно разбит тарама хайвер са един приятен спомен от моето детство. Сервират...
Кисело зеле по добруджански с месо и наденички
Както разказах в тази публикация, рецептата за Кисело зеле по добруджански научих не от някой сайт, не...
Арабски мини пици с кладница
Пиците, не са никак трудни, даже ги възприемам като някаква форма бърза закуска, правих ги по време на...
Палачинки
Палачинките са от онази категория храни, които най-често свързваме с уикенда. Не стават много бързо,...
Цвят и вкус от природата
Ако сте гладни, но е прекалено горещо, най-добре „похапнете“ едно прясно изцедено сокче. Ако сте на диета,...
3 идеи с праскови за захранване на бебето
Според най-разпространената схема на захранването, сурови праскови може да се дават на бебета, навършили...
Супа с гъби шийтаке
И така, както често се случва приготвих супа с налични у дома продукти. Вече съм ви споменавала за китайските...
Шафран - щипка лукс в храната
Чудесна подправка, най-скъпата в света и една от най-известните, използвана от древността, като лек и...
Здраве    Красота    Мода    Моят дом    Двама+    Кулинария    Време за мен    RSS     Реклама     Контакти
Hera.bg. Използването на материали разрешено само с писмено съгласие на Hera.bg
Hera.bg в Google+ и Facebook