Начало
Здраве и Красота
Кариера
Моят дом
Двама+
Кулинария
Време за мен
Регистрация       e-mail:       парола:      

Домашни "форнети"



        Добави в любими         Коментирай         Отпечатай         Изпрати
Малко е като реклама, но в повечето градове под името "форнети", преди години, стартираха закуски приготвени от многолистно тесто. Сега има най-различни марки за подобни закуски. Все пак реших да оставя името така.

Пълнежът може да бъде всякакъв, сладко, спанак със сирене, шоколад, месо. Предлагам ви вариант със сладко от праскови - домашно приготвено.

Бутер тестото размразяваме. С помощта на точилка разстиламе за да стане по-тънко. Режем на ленти дълги около 1 педя и широки половин (малко - по малко).
Мислено лентите разделяме на 2 равни половинки и с помощта на нож правим разрези във вътрешната част (виж на снимката по-долу). Слагаме лъжичка сладко (или каквато плънка сме избрали) и затваряме образувайки квадрат. С помощта на виличка притискаме краищата, за да не се разтворят по време на печенето. Печем в предварително загрята на 200 градуса фурна до златисто.


Коментари
2014-03-09 #6
Лора
стават за нещо
2013-07-11 #5
канна
От скромния ми опит от работа с купено бутер тесто мога да споделя: Когато разточвате тестото т. нар. многолистие се нарушава и когато изстинат стават жилави "бухтичките"! По-добър е резултата, ако не се точи. Разбира се, ще изглежда че е приготвено по-малко количество!
2013-06-23 #4
Ваня
Аз ги направих с подсладено пюре от вишни, което ми остана след варенето на сок от вишни в соковарка. Вишните много си подхождат с бутер тестото.
Вашият коментар
* Моля, използвайте КИРИЛИЦА, по лесно е и за писане и за четене. НЕ пишете само с ГЛАВНИ букви.
Име:
e-mail:
 код:
информирай ме, ако някой друг коментира тази тема
· Още няколко идеи за рождения ден на детето
· Рожденият ден на вашето дете - II
· Рожденият ден на вашето дете
· 3 идеи с праскови за захранване на бебето
· Лятото е това, което никога няма да се повтори, колкото и близко, познато да звучи
· Печени праскови с бадеми
· Палачинки (катми) с мая
· Моята първа домашна гранола
· Как да си приготвим домашна гранола?
· Козуначена пита след Великден
· Ябълков сладкиш с Мартин
· Постен кокосов кекс с какао
· Любими есенни супи с тиква
· Какво да направим с кисело мляко през лятото?
· 3 страхотни рецепти за уикенда с кайсии
Сряда
20
Юни 2018
П
В
С
Ч
П
С
Н
1
2
3

4
5
6
7
8
9
10

11
12
13
14
15
16
17

18
19
20
21
22
23
24

25
26
27
28
29
30
Абонирай се за новости
Така няма да пропускаш новите и интересни неща
Тиквеник
Тиквеникът е едно от традиционните ястия за Бъдни вечер. Поднася се и на Коледни заговезни – денят преди...
3 страхотни рецепти за уикенда с кайсии
Кайсиите често стоят в сянката на прасковите, че и на нектарините. Да, те не са толкова сочни, но в тях...
Крем супа със зеленчуци и овесени ядки
Здравейте от Hera.bg! Пише Ви Маргарита от София. Изпращам Ви любимата си рецепта, която вкъщи май само...
Баница с праз (зелник)
Нашите баби не са били никак глупави жени. Зелник или баницата с праз неслучайно е присъствала често...
Доматено чътни със сушени кайсии
Чътнито е незаменима част от индийската кухня и макар често да се среща плодово не остсъстват и други...
Празът - полезният братовчед на лука
Често пренебрегваме праза поради миризмата му. Но още по-често се налага да пием различни медикаменти...
Агнешко бутче с картофи
Рецептата, която ви предлагам, съм записала от свекървата. И бутчето от снимките е нейно произведение...
Сладко от вишни
Обичам вишни. Даже и сега, като си помисля за тях, усещам как стипчивата им сладост и киселина стига...
Прасоризо - ризото с праз
Галина участва в играта и с втора рецепта - за основно ястие: Прасоризо - ризото с праз 2-3 стръка...
Здраве    Красота    Мода    Моят дом    Двама+    Кулинария    Време за мен    RSS     Реклама     Контакти
Hera.bg. Използването на материали разрешено само с писмено съгласие на Hera.bg
Hera.bg в Google+ и Facebook