Начало
Здраве и Красота
Кариера
Моят дом
Двама+
Кулинария
Време за мен
Регистрация       e-mail:       парола:      

Домашни "форнети"



        Добави в любими         Коментирай         Отпечатай         Изпрати
Малко е като реклама, но в повечето градове под името "форнети", преди години, стартираха закуски приготвени от многолистно тесто. Сега има най-различни марки за подобни закуски. Все пак реших да оставя името така.

Пълнежът може да бъде всякакъв, сладко, спанак със сирене, шоколад, месо. Предлагам ви вариант със сладко от праскови - домашно приготвено.

Бутер тестото размразяваме. С помощта на точилка разстиламе за да стане по-тънко. Режем на ленти дълги около 1 педя и широки половин (малко - по малко).
Мислено лентите разделяме на 2 равни половинки и с помощта на нож правим разрези във вътрешната част (виж на снимката по-долу). Слагаме лъжичка сладко (или каквато плънка сме избрали) и затваряме образувайки квадрат. С помощта на виличка притискаме краищата, за да не се разтворят по време на печенето. Печем в предварително загрята на 200 градуса фурна до златисто.


Коментари
2014-03-09 #6
Лора
стават за нещо
2013-07-11 #5
канна
От скромния ми опит от работа с купено бутер тесто мога да споделя: Когато разточвате тестото т. нар. многолистие се нарушава и когато изстинат стават жилави "бухтичките"! По-добър е резултата, ако не се точи. Разбира се, ще изглежда че е приготвено по-малко количество!
2013-06-23 #4
Ваня
Аз ги направих с подсладено пюре от вишни, което ми остана след варенето на сок от вишни в соковарка. Вишните много си подхождат с бутер тестото.
Вашият коментар
* Моля, използвайте КИРИЛИЦА, по лесно е и за писане и за четене. НЕ пишете само с ГЛАВНИ букви.
Име:
e-mail:
 код:
информирай ме, ако някой друг коментира тази тема
· Още няколко идеи за рождения ден на детето
· Рожденият ден на вашето дете - II
· Рожденият ден на вашето дете
· 3 идеи с праскови за захранване на бебето
· Лятото е това, което никога няма да се повтори, колкото и близко, познато да звучи
· Печени праскови с бадеми
· Палачинки (катми) с мая
· Моята първа домашна гранола
· Как да си приготвим домашна гранола?
· 5 любими десерта с ябълки
· Козуначена пита след Великден
· Ябълков сладкиш с Мартин
· Изкуството на късната лятна вечеря
· Прясна паста със сушени пиперки, наденица и хрян
· Любими есенни супи с тиква
Вторник
15
Октомври 2019
П
В
С
Ч
П
С
Н
1
2
3
4
5
6

7
8
9
10
11
12
13

14
15
16
17
18
19
20

21
22
23
24
25
26
27

28
29
30
31
Абонирай се за новости
Така няма да пропускаш новите и интересни неща
Палачинки
Палачинките са от онази категория храни, които най-често свързваме с уикенда. Не стават много бързо,...
Руло с яйца и моркови с мащерка
На тази рецепта бях попаднала преди време в интернет пространството. Модифицирала съм я и добавих за...
Лимецът и спелтата - II
СПЕЛТАТА Историята на спелтата е на близо 7 хиляди години. Това е една от първите култури използвана...
Баница с праз (зелник)
Нашите баби не са били никак глупави жени. Зелник или баницата с праз неслучайно е присъствала често...
Българският и още 18 флага на други страни, направени от най-типичните в тях храни
Много често си служим със стереотипи, за да опишем някои нации. Германците били скучни и работливи, французите...
Домашна горчица от хрян
Антибактериалните свойства на хряна са обусловени от фитонцидите, които се съдържат в него. Те действат...
Тайните на вкусната и полезна зелена салата
Салатите са вълнуващи, салатите са "рокендрол", както ги нарича Джейми Оливър. Според известния готвач,...
Вегетариански дюнер
Ако са ви останали от кюфтенцата с булгур, просо и елда, ви предлагам една лесна идея как да ги оползотворите....
Сол или сол
Солта е най-простата подправка. Дотолкова сме свикнали с нея, че прибавянето й в основните ястия изобщо...
Здраве    Красота    Мода    Моят дом    Двама+    Кулинария    Време за мен    RSS     Реклама     Контакти
Hera.bg. Използването на материали разрешено само с писмено съгласие на Hera.bg
Hera.bg в Google+ и Facebook