Начало
Здраве и Красота
Кариера
Моят дом
Двама+
Кулинария
Време за мен
Регистрация       e-mail:       парола:      

Домашни "форнети"



        Добави в любими         Коментирай         Отпечатай         Изпрати
Малко е като реклама, но в повечето градове под името "форнети", преди години, стартираха закуски приготвени от многолистно тесто. Сега има най-различни марки за подобни закуски. Все пак реших да оставя името така.

Пълнежът може да бъде всякакъв, сладко, спанак със сирене, шоколад, месо. Предлагам ви вариант със сладко от праскови - домашно приготвено.

Бутер тестото размразяваме. С помощта на точилка разстиламе за да стане по-тънко. Режем на ленти дълги около 1 педя и широки половин (малко - по малко).
Мислено лентите разделяме на 2 равни половинки и с помощта на нож правим разрези във вътрешната част (виж на снимката по-долу). Слагаме лъжичка сладко (или каквато плънка сме избрали) и затваряме образувайки квадрат. С помощта на виличка притискаме краищата, за да не се разтворят по време на печенето. Печем в предварително загрята на 200 градуса фурна до златисто.


Коментари
2014-03-09 #6
Лора
стават за нещо
2013-07-11 #5
канна
От скромния ми опит от работа с купено бутер тесто мога да споделя: Когато разточвате тестото т. нар. многолистие се нарушава и когато изстинат стават жилави "бухтичките"! По-добър е резултата, ако не се точи. Разбира се, ще изглежда че е приготвено по-малко количество!
2013-06-23 #4
Ваня
Аз ги направих с подсладено пюре от вишни, което ми остана след варенето на сок от вишни в соковарка. Вишните много си подхождат с бутер тестото.
Вашият коментар
* Моля, използвайте КИРИЛИЦА, по лесно е и за писане и за четене. НЕ пишете само с ГЛАВНИ букви.
Име:
e-mail:
 код:
информирай ме, ако някой друг коментира тази тема
· Още няколко идеи за рождения ден на детето
· Рожденият ден на вашето дете - II
· Рожденият ден на вашето дете
· 3 идеи с праскови за захранване на бебето
· Лятото е това, което никога няма да се повтори, колкото и близко, познато да звучи
· Печени праскови с бадеми
· Палачинки (катми) с мая
· Моята първа домашна гранола
· Как да си приготвим домашна гранола?
· Козуначена пита след Великден
· Ябълков сладкиш с Мартин
· Постен кокосов кекс с какао
· Прясна паста със сушени пиперки, наденица и хрян
· Любими есенни супи с тиква
· Какво да направим с кисело мляко през лятото?
Понеделник
20
Май 2019
П
В
С
Ч
П
С
Н
1
2
3
4
5

6
7
8
9
10
11
12

13
14
15
16
17
18
19

20
21
22
23
24
25
26

27
28
29
30
31
Абонирай се за новости
Така няма да пропускаш новите и интересни неща
Зелените подправки - шедьовър на лятото
Лятото е щедър сезон. Гали ни с топлите си лъчи, изсипва в краката ни изобилие от плодове и зеленчуци...
Кюфтета от булгур и задушен патладжан с моркови
Постните кюфтенца от булгур с гарнитура от патладжан и моркови е рецепта, с която да разнообразите постите...
Как да си направим кълнове от боб мунг?
Кълновете от боб мунг най-често ще откриете в готов вид в търговската мрежа като "соеви кълнове". Те...
Сладка тиква "Баба Елена"
Насред пъстроцветния, уханен, хладен, почти носталгичен сезон на тиквите, заповядайте предложението ми...
Пръчици от тиквички със сусам
За любовта ми към тиквичките вече съм споделяла. Днес предлагам една идея за тиквички, които ги прави...
Бульон трезве
Едва ли има човек, който не е осъмвал след бурна нощ с натежала глава. Махмурлукът не е шега работа –...
Ябълкови тиганички със захар мусковадо
Мусковадо се произвежда от захарна тръстика, като по-разпространена е тъмнокафявата. Името й произхожда...
Салата с тиквички, червени боровинки и кълнове
Напоследък времето нестига и основно хапвам салати. В един момент се получи така, че те се превърнаха...
Джинджифилова торта с портокали
Тази постна веган торта е предложение от кулинарния блог I love our dreams. В интервю със създателката...
Здраве    Красота    Мода    Моят дом    Двама+    Кулинария    Време за мен    RSS     Реклама     Контакти
Hera.bg. Използването на материали разрешено само с писмено съгласие на Hera.bg
Hera.bg в Google+ и Facebook