Начало
Здраве и Красота
Кариера
Моят дом
Двама+
Кулинария
Време за мен
Регистрация       e-mail:       парола:      

Печени патладжани с домати и Пармезан



        Добави в любими         Коментирай         Отпечатай         Изпрати
Извинявам се предварително, че пропорциите не са съвсем точни, но това бе нещо импровизирано, което пък се превърна в мое любимо ястие. В крайна сметка, това колко зехтин, сол и чесън да има наистина е въпрос на вкус. Добре е доматите да са сезонни, но ако няма възможност по-добре ги заменете с домати от консерва. Много добре се допълва с прясна рукола.
2 средни патладжана
1 кг. домати
2 с.л доматено пюре
100 гр. Пармезан
1/2 малка глава лук
босилек
чесън
дафинов лист
сол
захар
зехтин


Патладжаните измиваме и нарязваме на кръгчета с дебелина около 2,5 см. В тавичка слагаме зехтин нареждаме патладжаните след което ги обръщаме за да се омазнят и от другата страна. Печем ги в предварително загрята на 180 градуса фурна. След около 20 минути ги обръщаме. След около още 20 минути в тавичката изсипваме половин глава лук, нарязана на ситно и нареждаме в тавата два малки домата, нарязани на колелца - доливаме зехтин.
Останалите домати настъргваме на ситно ренде. Добавяме към тях доматеното пюре, дафиновия лист, босилека, чесън (на вкус), сол, 1 ч.л захар - изсипваме върху патладжаните. Печем до сгъстяване на пюрето и отгоре настъргваме Пармезан. Гарнираме с рукола.

Вашият коментар
* Моля, използвайте КИРИЛИЦА, по лесно е и за писане и за четене. НЕ пишете само с ГЛАВНИ букви.
Име:
e-mail:
 код:
информирай ме, ако някой друг коментира тази тема
· Салата от елда, спанак, рукола със сос от коприва
· Руколата – свежа и пикантна
· Салата с печен пипер, праз, рукола и кедрови ядки
· Какво да похапваме пред телевизора
· Лазаня "Болонезе"
· Пармиджано Реджано
· Патладжанена разядка
· Патладжан с киноа, просо и лимоново-таханов сос
· Кюфтета от булгур и задушен патладжан с моркови
· Средиземноморската диета – щастие за цял живот
· Синьото сирене - изтънчена наслада за ценители на нетрадиционни вкусове
· Аспержите - изтънчено удоволствие
· Сирни Заговезни
· Аранчини - италиански оризови топки
· Заговезни
· Пицата - от храна за бедните в Италия до любима храна в целия свят
· Прясна паста със сушени пиперки, наденица и хрян
· Най-рядката паста - Su Filindeu, се прави само от три жени в света
· Млечна крем супа с коприва, просо и пъдпъдъчи яйца
· Коприва с просо и сирене на фурна
· Рулца от тиквички с крем сирене и пушена сьомга
· Пакистанската кухня - една по-различна екзотична разходка
· Пишмание - турският деликатен десерт
· Сусамът - древната храна с доказани днес много здравословни ползи
· Изкуството на късната лятна вечеря
· Любимите рецепти с тиквички на Hera.bg
· 4 идеи какво да направим с червено цвекло
· Импровизиран киш с праз и бекон
· 5 любими десерта с ябълки
· Любими есенни супи с тиква
· На есента - Джон Кийтс
· Как дъждът намалява стреса и още ползи от него
· Септември си отиде. И вали
· Искате да носите обяд в офиса, но се чудите как точно става? Съвети за начинаещите
· Невероятни приложения на сока от киселите краставички
· Какво да направим с кисело мляко през лятото?
· 3 страхотни рецепти за уикенда с кайсии
· Домашно сорбе с кайсии и касис
· За горещините: Студено приготвени летни ястия и салати
Понеделник
18
Ноември 2019
П
В
С
Ч
П
С
Н
1
2
3

4
5
6
7
8
9
10

11
12
13
14
15
16
17

18
19
20
21
22
23
24

25
26
27
28
29
30
Абонирай се за новости
Така няма да пропускаш новите и интересни неща
Студен чай с какаови зърна, джинджифил и цитруси
Ако сте от онази порода любители на чая, които не могат нито ден без своята чаша или две от любимата...
Как да си захванем квас?
В миналото нашите баби приготвяли хляба си безквасен или с квас. Комбинацията от брашно, вода и разнообразни...
Хелоуин: Отрязани пръсти
Тези зловещи отрязани пръсти увити в бинт са просто дебърцини с кетчуп и арабска питка. Ефектно и лесно. Нужно...
Бял и червен ориз със зеленчуци
Смята се, че червеният ориз прочиства кръвта и се прилага в диети за цялостно прочистване на организма...
Кулинарните специалитети на Испания - I
Испания не е типична кулинарна дестинация. Тя някак остава в сянката на гордата с изисканите си блюда...
Песто Дженовезе - кулинарно изкушение от Италия
За повечето от нас италианската кухня се свързва най-вече с така типичния сос на доматена основа върху...
Всичко за яйцата - II
Как да проверим свежестта на яйцата Ако имате яйца, в чиято свежест се съмнявате – подарени, купени...
Пълнени тиквички с различен пълнеж
Тези вкусни пълнени тиквички, стават много бързо и са добър избор за различните вкусове на хората в нашето...
Лесен кекс с орехи
Кексът може да изглежда много лесна работа за някои, но за мен дълго време беше пълна мъгла. Докато не...
Мазнините: добри, полезни, вредни - II
Животинските мазнини за разлика от растителните, съдържат холестерол и повече наситени мастни киселини...
Винен кебап от гъби кладница
Тъй като по молба на читател (и за радост на половинката) приготвих винен кебап от свинско месо, за себе...
Кокосовото мляко
Много хора по една или друга причина не искат да консумират прясно мляко – дали защото са вегетарианци,...
Здраве    Красота    Мода    Моят дом    Двама+    Кулинария    Време за мен    RSS     Реклама     Контакти
Hera.bg. Използването на материали разрешено само с писмено съгласие на Hera.bg
Hera.bg в Google+ и Facebook