Н 
Здраве и Красота
Кариера
Моят дом
Двама+
Кулинария
Време за мен
Shop.Hera.bg
Регистрация       e-mail:       парола:      

Скариди с чесън и копър


Съвършените неща са прости. Те нямат нужда от нищо повече и нищо по-малко. Блюдо от скариди с чаша вино е едно от тях.
Скаридите, които съм ползвала аз, са непочистени и така да го кажем фабрично минали топлинна обработка. По този начин те могат да бъдат съхранявани без замразяване, само върху лед. В магазините можете да намерите такива и почистени или пък сурови. Суровите скариди са сивкави на цвят, а тези с топлинна обработка леко оранжеви. Когато хапваме непочистени скариди, малко зад главата пречупваме скаридата и дърпаме. По този начин премахваме главата и други части, които не са ядливи, след това почистваме и останалата част от твърдата обвивка.

300 гр скариди (непочистени)
1 скилидка чесън
100 мл вино
зехтин
масло
копър
лаим


Аз не консумирам много чесън, за това от тази скилидка съм използвала само половинката. Чесънчето нарязваме на кръгчета и в малко зехтин запържваме леко, като внимаваме да не загори. Добавяме скаридите, разбъркваме няколко пъти, добавяме малко парченце масло, виното и 6-7 капки лайм. Бъркаме, докато виното почти се изпари, добавяме копър.
Това е - от просто по-просто. Виното в този случай, подходящо за морски дарове, е калифорнийско бяло вино с праскови, кайсии щипка лайм и манго. Добавяме приятна компания - истинско съвършенство.


Коментари
2014-01-25 #10
Тони
Много вкусни.
2010-12-02 #9
Вальо
Страхотни са!!!
2010-10-14 #8
Валя
Благадоря,обичам скариди и обезателно ще пробвам тази рецепта.Мисля,че ще ми хареса!
Вашият коментар
* Моля, използвайте КИРИЛИЦА, по лесно е и за писане и за четене. НЕ пишете само с ГЛАВНИ букви.
Име:
e-mail:
 код:
информирай ме, ако някой друг коментира тази тема
· Песто от левурда
· Панирани пиперки с доматен сос
· Песто Дженовезе - кулинарно изкушение от Италия
· Пастички "С любов"
· Шоколадови бонбони "Не/Съвършена любов"
· Шоколадово "Сърце" за Св. Валентин
· Полезните морски дарове
· Как да: Почистим риба
· Как да: Изберем прясна риба
· Нискобюджетни изненади за Св. Валентин и за всеки повод
· Любопитни факти за 14 февруари
· Любовна лирика IV - Бенедети, Неруда, Гутиерес
· Салата от кестени, земна ябълка и постна майонеза
· Салата с червено цвекло и черен кимион
· Здравословни алтернативи за компания на бирата
· Картофки на фурна с асафетида
· Пица от лимец с риба и каперси
· Патладжан с киноа, просо и лимоново-таханов сос
· Постен дип с авокадо и тахан
· Ябълкови тиганички със захар мусковадо
· Бял и червен ориз със зеленчуци
· И за нашите деца Храната е най-доброто лекарство!
· Просто, вкусно и полезно...като леща
· Постна майонеза
· Коледните пости на едно момче: Какво да хапнем,ден 23
· Закуска с овесени ядки за деца и още за фитиновата киселина
· Идея за здравословна закуска с чия
Сряда
7
Декември 2016
П
В
С
Ч
П
С
Н
1
2
3
4

5
6
7
8
9
10
11

12
13
14
15
16
17
18

19
20
21
22
23
24
25

26
27
28
29
30
31
Абонирай се за новости
Така няма да пропускаш новите и интересни неща
Превъплъщенията на авокадото
Трудно може да се даде определение на авокадото. Официално се нарича плод, но вкусът му наподобява този...
Баница с праз и гъби
Тази баница е поредната вариация на традиционната рецепта, която всички обичаме. Добавила съм праз и...
Постни лозови сарми с царевица
Тези лозови сармички за поредната вариация на класическите. Добавих им царевица, защото Игнажден наближава,...
Забравени целувки
Забравени целувки или забравени сладки са едно много лесно, бързо, икономично и ужасно вкусно удоволствие....
Как да пием чай със стил?
Вкъщи, на работа или сред близки приятели можем да пием чай по всякакъв начин и в най-различни пози –...
Как да познаем истинския мед
Медът е един от най-невероятните дарове на природата. В съдържанието му преобладават фруктозата и глюкозата...
Сироп от бъз (свирчовина)
Вече ви разказах колко е полезна свирчовината (черен бъз) и ви предлагам да си направите сироп за разреждане....
Пълнени чушки с боб
Това е едно от традиционните ястия за Бъдни вечер. Най-добре е да го приготвите не с пресни или замразени...
Patlican Kebap - Патладжан кебап
Този вкусен шиш от патладжан и малки кюфтенца е една от гордостите на турската национална кухня. Обикновено...
Оризови нудъли със зеленчуци
Сварих оризовите нудъли, трябва им малко време общо взето. Запържих чесън с моркови, добавих гъби...
Палачинки от червено цвекло
Тази чудесна рецепта е приготвила и изпрати Ели Цветанова Искам да споделя, че направих страхотни...
Гювечета с кестени
В сезона на кестените, винаги си замразявам малко сварени кестени във фризера, за това днес мога и да...
Здраве    Красота    Мода    Моят дом    Двама+    Кулинария    Време за мен    RSS     Реклама     Контакти
Hera.bg - beta версия. Използването на материали разрешено само с писмено съгласие на Hera.bg
Hera.bg в Google+ и Facebook