Начало
Здраве и Красота
Кариера
Моят дом
Двама+
Кулинария
Време за мен
Регистрация       e-mail:       парола:      

Скариди с чесън и копър


Съвършените неща са прости. Те нямат нужда от нищо повече и нищо по-малко. Блюдо от скариди с чаша вино е едно от тях.
Скаридите, които съм ползвала аз, са непочистени и така да го кажем фабрично минали топлинна обработка. По този начин те могат да бъдат съхранявани без замразяване, само върху лед. В магазините можете да намерите такива и почистени или пък сурови. Суровите скариди са сивкави на цвят, а тези с топлинна обработка леко оранжеви. Когато хапваме непочистени скариди, малко зад главата пречупваме скаридата и дърпаме. По този начин премахваме главата и други части, които не са ядливи, след това почистваме и останалата част от твърдата обвивка.

300 гр скариди (непочистени)
1 скилидка чесън
100 мл вино
зехтин
масло
копър
лаим


Аз не консумирам много чесън, за това от тази скилидка съм използвала само половинката. Чесънчето нарязваме на кръгчета и в малко зехтин запържваме леко, като внимаваме да не загори. Добавяме скаридите, разбъркваме няколко пъти, добавяме малко парченце масло, виното и 6-7 капки лайм. Бъркаме, докато виното почти се изпари, добавяме копър.
Това е - от просто по-просто. Виното в този случай, подходящо за морски дарове, е калифорнийско бяло вино с праскови, кайсии щипка лайм и манго. Добавяме приятна компания - истинско съвършенство.


Коментари
2014-01-25 #10
Тони
Много вкусни.
2010-12-02 #9
Вальо
Страхотни са!!!
2010-10-14 #8
Валя
Благадоря,обичам скариди и обезателно ще пробвам тази рецепта.Мисля,че ще ми хареса!
Вашият коментар
* Моля, използвайте КИРИЛИЦА, по лесно е и за писане и за четене. НЕ пишете само с ГЛАВНИ букви.
Име:
e-mail:
 код:
информирай ме, ако някой друг коментира тази тема
· Ферментирал (черен) чесън - защо е толкова полезен?
· Песто от левурда
· Панирани пиперки с доматен сос
· Пастички "С любов"
· Шоколадови бонбони "Не/Съвършена любов"
· Шоколадово "Сърце" за Св. Валентин
· Полезните морски дарове
· Как да: Почистим риба
· Как да: Изберем прясна риба
· Нито св. Валентин, нито Трифон Зарезан - просто отпразнувайте женското приятелство
· 7 филма, заради които ще се зарадвате, че сте необвързани
· Какво мислят децата за любовта...вече в 4-ти клас
· 4 идеи какво да направим с червено цвекло
· За горещините: Студено приготвени летни ястия и салати
· Черна леща, "белуга" - богата на протеини, фибри, желязо и антиоксиданти
· Картофки на фурна с асафетида
· Пица от лимец с риба и каперси
· Патладжан с киноа, просо и лимоново-таханов сос
· Любими есенни супи с тиква
· Вкусни десерти с тиква
· Пролетни кошнички със спанак и веган кашкавал
· Искате да носите обяд в офиса, но се чудите как точно става? Съвети за начинаещите
· Невероятни приложения на сока от киселите краставички
· Какво да направим с кисело мляко през лятото?
· 3 страхотни рецепти за уикенда с кайсии
· Домашно сорбе с кайсии и касис
· Козуначена пита след Великден
Събота
17
Февруари 2018
П
В
С
Ч
П
С
Н
1
2
3
4

5
6
7
8
9
10
11

12
13
14
15
16
17
18

19
20
21
22
23
24
25

26
27
28
Абонирай се за новости
Така няма да пропускаш новите и интересни неща
Моцарелата – свежото лятно сирене
Историята разказва, че преди повече от 120 година в чест на кралица Маргарита Савойска, известен италиански...
Тайните на шарената сол
Шарената сол е най-големият български кулинарен сантимент. Няма нищо случайно в това когато посрещаме...
Цвят и вкус от природата
Ако сте гладни, но е прекалено горещо, най-добре „похапнете“ едно прясно изцедено сокче. Ако сте на диета,...
Пица от лимец с риба и каперси
Под поста ми за патладжанчетата с киноа една мила дама на име Анета ми предложи да опитам пица от лимец...
Сандвич със сос от авокадо и босилек
Здравейте, Hera.bg! Здравей, Цвети! Макар и на края на поста реших да се включа с една рецепта, която...
Пилешки жулиени върху картофена палачинка
Всеки нормален човек след работа се чувства леко уморен. Ако няма нещо за хапване от предишния ден, трескаво...
Торта "Сахер" - неустоима виенска класика
Тя е може би най-голямата конкуренция на прословутия „Гараш”. Вкусът и е също толкова неустоим, а приготвянето...
Кулинарните специалитети на Испания - I
Испания не е типична кулинарна дестинация. Тя някак остава в сянката на гордата с изисканите си блюда...
Джинджифилова торта с портокали
Тази постна веган торта е предложение от кулинарния блог I love our dreams. В интервю със създателката...
Постен дип с авокадо и тахан
Като веднъж минала през Коледните пости мога да кажа, че закуската е слабото място на постите. Толкова...
Китайско зеле с тиквички, моркови и соеви кълнове
Зеленчуковите ястия са прекрасен начин да прочистим организма, да приемем повече витамини и минерали....
Спагети с бекон, праз, грах и лимон
400 г спагети 40 г масло 150 г бекон 200 г праз 400 мл сметана 100 г грах 1 лимон -сок сол...
Здраве    Красота    Мода    Моят дом    Двама+    Кулинария    Време за мен    RSS     Реклама     Контакти
Hera.bg. Използването на материали разрешено само с писмено съгласие на Hera.bg
Hera.bg в Google+ и Facebook