Начало
Здраве и Красота
Кариера
Моят дом
Двама+
Кулинария
Време за мен
Регистрация       e-mail:       парола:      

Скариди с чесън и копър


Съвършените неща са прости. Те нямат нужда от нищо повече и нищо по-малко. Блюдо от скариди с чаша вино е едно от тях.
Скаридите, които съм ползвала аз, са непочистени и така да го кажем фабрично минали топлинна обработка. По този начин те могат да бъдат съхранявани без замразяване, само върху лед. В магазините можете да намерите такива и почистени или пък сурови. Суровите скариди са сивкави на цвят, а тези с топлинна обработка леко оранжеви. Когато хапваме непочистени скариди, малко зад главата пречупваме скаридата и дърпаме. По този начин премахваме главата и други части, които не са ядливи, след това почистваме и останалата част от твърдата обвивка.

300 гр скариди (непочистени)
1 скилидка чесън
100 мл вино
зехтин
масло
копър
лаим


Аз не консумирам много чесън, за това от тази скилидка съм използвала само половинката. Чесънчето нарязваме на кръгчета и в малко зехтин запържваме леко, като внимаваме да не загори. Добавяме скаридите, разбъркваме няколко пъти, добавяме малко парченце масло, виното и 6-7 капки лайм. Бъркаме, докато виното почти се изпари, добавяме копър.
Това е - от просто по-просто. Виното в този случай, подходящо за морски дарове, е калифорнийско бяло вино с праскови, кайсии щипка лайм и манго. Добавяме приятна компания - истинско съвършенство.


Коментари
2014-01-25 #10
Тони
Много вкусни.
2010-12-02 #9
Вальо
Страхотни са!!!
2010-10-14 #8
Валя
Благадоря,обичам скариди и обезателно ще пробвам тази рецепта.Мисля,че ще ми хареса!
Вашият коментар
* Моля, използвайте КИРИЛИЦА, по лесно е и за писане и за четене. НЕ пишете само с ГЛАВНИ букви.
Име:
e-mail:
 код:
информирай ме, ако някой друг коментира тази тема
· Ферментирал (черен) чесън - защо е толкова полезен?
· Песто от левурда
· Панирани пиперки с доматен сос
· Пастички "С любов"
· Шоколадови бонбони "Не/Съвършена любов"
· Шоколадово "Сърце" за Св. Валентин
· Полезните морски дарове
· Как да: Почистим риба
· Как да: Изберем прясна риба
· Какво мислят децата за любовта...вече в 4-ти клас
· Нискобюджетни изненади за Св. Валентин и за всеки повод
· Любопитни факти за 14 февруари
· 4 идеи какво да направим с червено цвекло
· За горещините: Студено приготвени летни ястия и салати
· Черна леща, "белуга" - богата на протеини, фибри, желязо и антиоксиданти
· Картофки на фурна с асафетида
· Пица от лимец с риба и каперси
· Патладжан с киноа, просо и лимоново-таханов сос
· Любими есенни супи с тиква
· Вкусни десерти с тиква
· Пролетни кошнички със спанак и веган кашкавал
· Искате да носите обяд в офиса, но се чудите как точно става? Съвети за начинаещите
· Невероятни приложения на сока от киселите краставички
· Какво да направим с кисело мляко през лятото?
· 3 страхотни рецепти за уикенда с кайсии
· Домашно сорбе с кайсии и касис
· Козуначена пита след Великден
Вторник
17
Октомври 2017
П
В
С
Ч
П
С
Н
1

2
3
4
5
6
7
8

9
10
11
12
13
14
15

16
17
18
19
20
21
22

23
24
25
26
27
28
29

30
31
Абонирай се за новости
Така няма да пропускаш новите и интересни неща
Кокошка с кисело зеле
Как ми се яде кокошка с кисело зеле - каза съпругът ми. Сигурно не съм ял от детските си години, голяма...
Как да съхраним картофи през зимата
В нашата страна картофите са основен продукт в зимното меню. Независимо дали ги печем, варим или пържим...
Замразените зеленчуци - полезни или не
Замразените зеленчуци са истинско спасение за работещите домакини – намират се във всеки супермаркет,...
Как се прави: Kурбан за здраве
Даване на курбан по нашите земи, обикновено за здраве, е една хилядолетна традиция. Тя има своите корени...
Оризови нудъли със зеленчуци
Сварих оризовите нудъли, трябва им малко време общо взето. Запържих чесън с моркови, добавих гъби...
Пресни картофи с тиквички, копър и чесън
Това е любимата ми рецепта с пресни картофи, категорично. А и, като се замисля, любимото ми пролетно...
Смутито завладява с финес здравословното хранене
Всички искаме в динамичния си начин на живот да успяваме да се храним здравословно. Това вълнува все...
Мазнините: добри, полезни, вредни - II
Животинските мазнини за разлика от растителните, съдържат холестерол и повече наситени мастни киселини...
Котлет с мед, горчица, портокал и кус кус
Тази рецепта спокойно можеше да мине за мароканска, ако не беше свинския котлет. Но у дома той е най-тачен. За...
Кюфтета с булгур
Натрошените зърна пшеница, някога са били една от основните храни на българската трапеза, преди навлизането...
Как да: Направиш омлет без да счупиш яйце
"За да си направиш омлет трябва да счупиш яйцата" - гласи една поговорка. Да, ама не. Ето една идея,...
Броколите – една от най-ценните храни
Едва ли има човек, който да не знае, че броколите са много полезни. Въпреки това у нас този зеленчук...
Здраве    Красота    Мода    Моят дом    Двама+    Кулинария    Време за мен    RSS     Реклама     Контакти
Hera.bg - beta версия. Използването на материали разрешено само с писмено съгласие на Hera.bg
Hera.bg в Google+ и Facebook