Здравей Цвети! Идвам на помощ с една зеленчукова лазаня. Казвам се Анелия и съм от София. Вегетарианка съм от 8 месеца, но не изпитвам никакви трудности в готвенето на зеленчукови ястия. В момента и аз постя и ти изпращам моята вечеря!
Постна лазаня с тиквичка и броколи
Продукти:
Необходими продукти:
3 кори за лазаня без яйца
1 глава кромид лук
4 скилидки чесън
около 250 грама тиквичка
5-6 супени лъжици доматен сос
2 шепи бланширани броколи
4-5 супени лъжици рижийки или други гъби - задушени
черен пипер, сол
босилек пресен 4 супени лъжици
Приготовление:
Във вряла вода слагаме корите за лазаня. Варим няколко минути леко да омекнат.
В тенджера задушавам лука, скилидките чесън, тиквичката, настъргана на едро.
У дома си консервираме си задушени гъби рижийки, слагам от тях, но може и с други.
Така да се задуши 5 минути и добавям доматения сос и 1/5 чашка вода.
Аз си го правя домашен и той е овкусен вече с черен пипер и сол.
Като заври соса махам от котлона.

В малка тавичка слагам малко олио и слагам една кора, отгоре нареждам нарязани на филийки броколи (те се бланшират за 2 минути преди това), плътно от задушените зеленчуци, нарязан ситно пресен босилек, пак кора, броколи, зеленчуци, босилек, слагам и третата и върху нея завършвам със зеленчуци и наредени броколи.

Пека в предварително загрята фурна за около 20 минути, да поеме сосът самата кора, после нареждам отгоре останалата половина лук и пека докато омекне.
И после допълвам с чаша вино, разбира се.
Благодарим на всички участници, които участваха. На 26 декември 2013 г. конкурсът приключи.