Начало
Здраве и Красота
Кариера
Моят дом
Двама+
Кулинария
Време за мен
Регистрация       e-mail:       парола:      

Домашни бонбони - II


За да си направите тези сладки топчета (около 15 бр.) отново ви трябва блендер.




Бонбони с фурми и кашу

Вторият вид са ми любимци. Комбинацията от фурми и ядки е най-доброто, което може да се случи на рецепторите :). Само почерпете някого (след себе си разбира се) и вижте как ви гледа след това. :)

кашу - 90 гр
фурми - 7 бр.
какао, кокос

В него натрошавате кашуто (всякакви други ядки са добре дошли, 70-90 гр.). Изсипвате го в отделен съд, за да използвате отново блендера за фурмите (6-7 бр.). Желателно е преди да се смелят, да са били накиснати във вода за час-два. Махате им костилките и ги смилате. Става лепкаво и трудноуправляемо, но това не трябва да бъде никаква пречка. Към така получения „мармалад“ се добавя кашуто и отново се миксира. Обикновено на този етап блендера започва да се отказва от професията си, затова можете да разбъркате сместа и с лъжица.

Отново всичко лепне – нормално, запазвате спокойствие и отивате към последната стъпка - оформяне на топчетата. Става като цариградски кюфтенца (не че ям) между дланите. Следва най-красивият момент – овъргаляне в кокосови стърготини.
Гласувам с две ръце за домашно приготвени – не е сложно, купувате си кокос, настъргвате вътрешността му на ренде и го сушите на хартия за печене, после, като изсъхне добре (за 1-2 дни) го сипвате в бурканче – ароматът е страхотен. Ако нямате кокосови стърготини, може за „глазура“ да използвате натрошени ядки или какао, както сурово (натрошено), така и сухо. Със сухото какао постигате ефекта "трюфел", но трябва обилно да овъргаляте готовите топчета, само с потапяне в какаото на прах не става.

Много ще се радвам ако чуя вариации на тези рецепти и споделите дали сте изненадали някого с този вкус. Аз от половин година вече гледам и се забавлявам на вкусовите реакции на роднини и познати към тези бонбони, много лесни за приготвяне (изключваме частта с миенето на лъжиците и блендера от фурмите :) ) и много полезни за здравето.
Продължава: Домашни бонбони

Коментари
2014-11-27 #10
Светлана
овалих в какао и сухо мляко
2012-11-03 #9
teodora
Да, сурови са
2012-11-03 #8
Таня
Ядките сурови ли са?
2011-09-22 #7
Анелия
Кокосовото масло по принцип се втвърдява на студено и се използва основно за стягане на сместа.
2011-09-22 #6
teodora
Интересни варианти. Ще опитам със стафиди, а кокосовото масло - вместо фурми ли се слага?
2011-09-21 #5
Анелия
Пробвала съм различни варианти на подобни бонбони. Може вместо фурми да се използват стафиди С бадеми, мед, сусамов тахан, кокосово масло, какао също стават много вкусни.

Видях годжи берита на една снимка. И тях добавям понякога в самите бонбони, както и ленено брашно и .... списъка може да е дълъг
2011-09-21 #4
teodora
Хаха, кажи им, че имаме клон и в София
2011-09-21 #3
Инна Георгиева
Теди, имам добри отзиви и от колегите и от каките в плод и зеленчука, които ме питаха какво ще правя с толкова много фурми, та после ги почерпих. Даже има хора, които са дали заявка, а не успяха да опитат. Даже и пак ще направя )
2011-09-21 #2
teodora
Първият омагьосан е записан. "Само подскажете на някого рецептата и ..."
2011-09-21 #1
Инна Георгиева
Рецептата за вторите бонбонки "Бонбони с фурми и кашу" са страхотни, имах рецептата от Теди и още преди да се публикува ги направих. Препоръчвам с двете ръце!
Вашият коментар
* Моля, използвайте КИРИЛИЦА, по лесно е и за писане и за четене. НЕ пишете само с ГЛАВНИ букви.
Име:
e-mail:
 код:
информирай ме, ако някой друг коментира тази тема
· Суровоядска торта с шоколад и глог
· Най-фертилните храни - II
· Сладки хапки с фурми
· Индийска кухня - Къри с кладница, кашу и зеленчуци
· Шоколадови бонбони "Не/Съвършена любов"
· Торта от фурми с крем от авокадо
· Фурмите - сладкият и здравословен дар на Ориента
· Бонбони от фурми, портокалови корички, бадем и шоколад
· Лакрица - бонбони като никои други
· Домашни бонбони
· Малки сладки изкушения
· Любимите сладки на Hera.bg
· Вкусни десерти с тиква
· Нетрадиционни идеи за традиционната печена тиква
· 3 вида храни, които да имаме вкъщи, докато постим
· Всичко за Великите пости
· Зелеви сарми с праз и гъби
· Гриловани патладжани с леща и ароматни подправки на фурна
· Патладжанена разядка
· Любими есенни супи с тиква
· Домашен сметанов сладолед с орехов крокан
· Торта със стар козунак без печене
· 5 любими десерта с ябълки
· Патладжан ветрило на фурна - да си оближеш пръстите!
· Постни банички с праз и маслини
· Бърз обяд със спанак, чери домати, яйца и самардала
· Боб чорба по манастирски
· Салата от пшеница, гулия и сушени череши
· Салата с леща белуга и семена от нар
· „Вкусът на България в четири сезона“: Опитайте тези прекрасни рецепти от книгата на Иван Звездев
· Аспержов зелен боб с пушен бекон
· Перфектна закуска: Печен сандвич с тиквички, сирене и сминдух
Понеделник
10
Февруари 2025
П
В
С
Ч
П
С
Н
1
2

3
4
5
6
7
8
9

10
11
12
13
14
15
16

17
18
19
20
21
22
23

24
25
26
27
28
Абонирай се за новости
Така няма да пропускаш новите и интересни неща
Броколи с пилешки жулиени и сос Бешамел
Изключително просто, изключително лесно, изключително вкусно ястие. Даже, ако ви домързи в магазините...
Шоколадови бисквити с червени боровинки
Мина малко повече от седмица от края на нашия пролетен конкурс "Пролет с Hera.bg". Публикувахме имената...
Пенне ригато със спанак и сметана
Здравейте! Казвам се Александра, живея в Монтана и много обичам италианската кухня. Искам да участвам...
Домашният костен бульон - класическата зимна рецепта за здраве
Костния бульон, иначе казано – питателен извлек от кокалите на животното, е една от последните тенденции...
Индийска крем супа с нахут
Здравейте всички, аз съм Дарина от Червен бряг. Пращам една от най- любимите си рецепти, за да направите...
Мариновано червено цвекло
Това колко е вкусно маринованото червено цвекло открих сравнително скоро - преди две-три години. Сега...
Люта любов
Много хора нямат щастието да я срещнат, други я откриват късно, а трети отдавна вече живеят с нея и се...
Кисело зеле по добруджански с месо и наденички
Както разказах в тази публикация, рецептата за Кисело зеле по добруджански научих не от някой сайт, не...
Идея за здравословна закуска с чия
Навикът понякога е наистина по-силен от нас. Трябва ни някаква провокация, за да се дистанцираме от зоната...
Пролет, лято, есен, зима - за барбекюто в сърцето ми място винаги има
Обожавам барбекю. И макар по-често играта с огъня да е любима на мъжете, в моя случай аз гледам да избутам...
Летен коктейл "Горещо сърце"
Този коктейл никак не е труден, но има едно- единствено задължително условие – да имате домашно приготвен...
Дунавска салата
Тази зимнина, си е малко "пипкава", защото трябва да се реже всичко на лентички. За сметка на това, после...
Салата с тиквички, червени боровинки и кълнове
Напоследък времето нестига и основно хапвам салати. В един момент се получи така, че те се превърнаха...
Оризови късчета със спанак и домати
Спанакът е добре да включваме в менюто си, когато сме на режими, в които сме ограничили млечните храни,...
Тиквеник
Тиквеникът е едно от традиционните ястия за Бъдни вечер. Поднася се и на Коледни заговезни – денят преди...
Нахутът - вкусен, здравословен и диетичен
С Инна онзи ден се шегувахме помежду си, че толкова обичаме нахут и в Хера имаме толкова рецепти с нахут,...
Студен чай с какаови зърна, джинджифил и цитруси
Ако сте от онази порода любители на чая, които не могат нито ден без своята чаша или две от любимата...
Лимецът и спелтата - II
СПЕЛТАТА Историята на спелтата е на близо 7 хиляди години. Това е една от първите култури използвана...
Здраве    Красота    Мода    Моят дом    Двама+    Кулинария    Време за мен    RSS     Реклама     Контакти
Hera.bg. Използването на материали разрешено само с писмено съгласие на Hera.bg
Hera.bg в Facebook