|
2024-08-15 #10 Весела Звучи вкукно, но не виждам никъде написани количествата на съставките. Ще пробвам на око. 2019-10-12 #9 Ася Ларин Много хубава туршийка за ракийка. Дадох рецептата на майка ми тя много я харесва. А също и сестра ми и племеницата, но те само ядът. Мерси! Да е сладко на всички, които я пробват. 2017-11-28 #8 Еми Рецептата вълшебна!!! Отдавна я търся и все намирам нещо което не е същото. На мен ми я донесе една приятелка, на която бабата на братовчедка и била направила. То дълга и широка, ама вкусна. И хайде да не тормозя хората и кой на кой дал буркана, най накрая я намерих. Благодаря най сърдечно. Голям специалитет, интересен и вкусен!!! 2016-12-08 #7 kris Четете ги тези текстове преди да питате. Написано е след колко време е била станала 2016-12-07 #6 Gergana Здравейте, може ли някой да ми каже след колко време е готова трушията. Благодаря 2016-08-14 #5 Крис Сега намрих рецептата Ви, много странно защото я търся точно, защото моята леля я правеше.. Рзликата е, че доматчетата трябваше да бъдат леко розови до червени от едната страна, според нея това била тайната - така помня и другата разлика е, че след като ги отцедеше ги пържеше в тиган с малко зехтин или олио! Допълваше бурканите с получената саламура като добавяше оцет и малко захар. Вареше ги, както и Вие. Благодаря за хубавия и вкусен спомен, който задължително ще пробвам да направя тази есен, а дано се получи и много вкусно! 2014-09-29 #4 Renatty Стана супер туршийка. Много подробно и ясно е обяснено. 2013-10-29 #3 антон панайотов не помня точно, но може би 1/3. 2013-10-29 #2 Инна Георгиева Здравей Антон, нямам идея, честно казано. Може би доматите са пуснали много вода? Колко "много" марина остана? 2013-10-28 #1 антон панайотов направих туршийката но ми остана много марината-нормално ли е? |
Оризът – Ин и Ян за нашето тяло - II
Дивият ориз, за разлика от своите роднини, произхожда не от Азия, а от Северна Америка и по-точно районът...
Пържола с шоколад
Последният път, когато срещнах тази метафора, тя беше използвана като синоним на "манджа с грозде" т.е...
Ягодите - защо да ги хапваме
Тя е един наистина уникален плод. Не само, че е много красива, свежа и ароматна, а и е нещо като символ...
Кулинарните специалитети на Испания - I
Испания не е типична кулинарна дестинация. Тя някак остава в сянката на гордата с изисканите си блюда...
Домашни бонбони - II
За да си направите тези сладки топчета (около 15 бр.) отново ви трябва блендер.
Бонбони с фурми...
Ябълков сладкиш с Мартин
Обичам бързите и здравословни сладкиши. Мама ми го приготви, когато й гостувах, но се оказа, че рецептата...
Потайният домат
Мислите, че добре познавате домата? През летните месеци той е неизменен спътник на всяка трапеза – приготвен...
Домашният сладолед – с какво е по-добър?
Говорейки за сладоледа трудно можем да избегнем баналностите. Защото всеки знае, как освежава в горещите...
Салата с грилован бял патладжан и булгур
Белият патладжан, за разлика от синия, съдържа много по-малко соланин, месото му е с много по-лек и нежен...
Календар на сезонните плодове
Най-качествени, полезни и изгодни са плодовете в сезона си. А ето и кой плод, в кой месец, е най-изгоден...
Перфектна закуска: Печен сандвич с тиквички, сирене и сминдух
Всички като деца сме хапвали печен сандвич с яйце и сирене или кашкавал, може би пък сте му казвали Принцеса...
Как да използваме формите за лед - 12 идеи
Добре познатите ни форми за лед могат да имат много приложения, за които рядко се сещаме. Предимствата...
Любими есенни супи с тиква
Знам, че много хора не възприемат крем супите като сериозно ястие. Е, то някои и супата не я възприемат...
Закуска с овесени ядки за деца
Марти днес ми каза, че в детската градина овесените ядки са "гадни" и никой не ги яде. Замислих се, че...
Супа с гъби шийтаке
И така, както често се случва приготвих супа с налични у дома продукти. Вече съм ви споменавала за китайските...
Patlican Kebap - Патладжан кебап
Този вкусен шиш от патладжан и малки кюфтенца е една от гордостите на турската национална кухня. Обикновено...
Пълнени камби с ориз и маслинки
От различните сортове пипер най-обичам ратунди или казано по нашенски - камби. Предпочитам ги заради...
|
Здраве Красота Мода Моят дом Двама+ Кулинария Време за мен | RSS Реклама Контакти |