![]() |
|
![]() 2020-11-09 #9 ![]() Не е така Да , така е . Вкусът на пушено от дървени въглища е неповторим , но е канцероген. 2014-11-07 #8 ![]() Криси ![]() 2013-10-24 #7 ![]() червенокоса блндинка благодарности 2012-11-07 #6 ![]() Инна Георгиева Опитах по съвет на Боряна без да режа ъгълчетата за сваряване, варих в тенджерата под налягане, станаха чудесни 2012-11-06 #5 ![]() Misho Рецептата е супер 2012-09-28 #4 ![]() Виолина Пеева Благодаря ви за рецептата ![]() ![]() 2011-11-04 #3 ![]() todor А солта? 2011-11-04 #2 ![]() Lilianova8 Лесно e ![]() 2011-10-14 #1 ![]() boriana Здравейте, Благодаря за хубавите рецепти и предложения за кестени. Точно сега им е времето. Едни такива кафявички и лъскави са. Топлите кестени са нещо божествено, което всеки трябва да опита, за да заобича ... Искам да предложа моя начен на приготовяне на варени кестени. За съжаление не съм правила печени, но ще опитам, следвайки предложението, което намерих тук. Кестените се измиват, независимо колко сте сложили в тенджерата под налягане. Не е необходимо да режете връхчетата. Достатъчно е, добре измити, да ги залеете със студена вода два три пръста отгоре, защото водата извира, варите 15-20 минути след като заври. Намелете само огъня. И след това само ги хапвайте топли, топли ... истинска наслада за небцето и душата ... ![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() Мароканската кухня – пиршество за душата - II
Присъстващ на всяко ястие е мароканският хляб (хобз) - кръгъл и плосък, тип пита, с дебела кора. Приготвя...
![]() ![]() ![]() ![]() Лучник с пълнозърнесто брашно
Лукът винаги е имал място на българската трапеза, въпреки дъха, който оставя след консумация. И ако в...
![]() ![]() ![]() Домашен хляб и козунак за хора, които нямат време
След поредния телевизионен репортаж за проверки върху качеството на хляба, си помислих – какво би станало,...
![]() ![]() ![]() Никулденски шаран със сини сливи
Едно предложение за празника на Свети Николай, когато на масата задължително присъства шаранът.
шаран...
![]() ![]() ![]() Туршия със зелени домати, чесън и копърче
Тази туршия винаги ми напомня за леля ми. Някъде назад (много назад) в спомените от моето детство, даде...
![]() ![]() ![]() ![]() Домашни бонбони - II
За да си направите тези сладки топчета (около 15 бр.) отново ви трябва блендер.
Бонбони с фурми...
![]() ![]() Свежа лятна напитка с праскови и босилек
Кой да предположи, че босилекът, освен основна съставка на любимото ни песто „Дженовезе“ и неизменна...
![]() ![]() ![]() Домашният костен бульон - класическата зимна рецепта за здраве
Костния бульон, иначе казано – питателен извлек от кокалите на животното, е една от последните тенденции...
![]() ![]() Крем супа със зеленчуци и овесени ядки
Здравейте от Hera.bg! Пише Ви Маргарита от София. Изпращам Ви любимата си рецепта, която вкъщи май само...
![]() ![]() ![]() Леща с тиква и индийски подправки
Лещата е чудесен източник на протеини и желязо. Особено в студените дни е добре да се консумира често...
![]() ![]() ![]() Питки със сирене за Димитровска задушница
В народните вярвания се смята че св. Димитър е брат и на архангел Михаил (душевадника). Затова на някои...
![]() ![]() ![]() Киноа – свещената храна на инките
Опитах я, защото педиатърката ми я препоръча да я включа в менюто на малката ми дъщеря, наравно с елдата,...
![]() |
![]() |
Здраве Красота Мода Моят дом Двама+ Кулинария Време за мен | RSS Реклама Контакти |