Начало
Здраве и Красота
Кариера
Моят дом
Двама+
Кулинария
Време за мен
Регистрация       e-mail:       парола:      

Красив лед


Лятото идва, а с него и горещите дни, в които често търсим нещо свежо и разхлаждащо. Гледката на коктейли в красиво украсени и запотени чаши с кубчета лед извиква във въобразжението градински партита и плажни глезотии под парещото слънце. Вече и сами можете да превърнете чашата газирана вода в екзотично коктейлно удоволствие или да изненадате гостите си с нещо красиво и крещящо свежо.

За да украсите напитките не са ви необходими професионални умения или приспособления, а нещо много просто...малко красив лед и въображение.
Трябва ви формичка за лед и плодове по ваш вкус. Подходящи са ягоди,боровинки, малини, къпини, касис, парченца лайм,гроздe или киви. По-смелите могат да опитат с листенца от роза или мента, цвят от лайка или лавандула. А истинските експериментатори могат да изпробват някои интересни комбинации като ягоди с мента, боровинки със сок от лайм или парченца ананас с няколко капки сок от ананас. За почитателите на мохитото добра комбинация са замразени листа и цветове от мента с няколко капки лайм.

Плодовете или цветята трябва да са добре почистени. По-дребните плодове се замразяват цели, а по-едрите могат да се нарежат на парченца.

А ето и как става магията.

Във формичка за лед подредете плодчетата, залейте с вода и замразете. Ако ползвате цели цветчета, които искате да прозират през леда, замразяването става на два етапа. Изсипвате малко вода да покрие дъното на формата. След това слагате цветчето с „лице“ към дъното и оставяте във фризера.Когато първият слой е замръзнал извадете и долейте вода. Върнете във фризера, докато водата замръзне напълно и вашите ледени красоти са готови.

Добавете ги към любимия коктейл или просто за разкош в чаша лимонадa. И нека лятото започне сега.

Наздраве!

Снимки: The modern renaissance woman, Joy the baker

Виж още статии за:   Рецепти · Лятото · Летни рецепти · Напитките ·
Коментари
2024-07-30 #2
Цанка Димова
Как е името на растението със сините цветчета в леда.Знам,че е подправка за овче.Имам го в двора
2012-06-08 #1
georgieva
Добра идея, но никога не съм я пробвала. За листенца не знам дали ще се навия, но за плодовете да. Първо мислех, че идеята ми е смахната, но сега знам, че и други мислят като мен
Вашият коментар
* Моля, използвайте КИРИЛИЦА, по лесно е и за писане и за четене. НЕ пишете само с ГЛАВНИ букви.
Име:
e-mail:
 код:
информирай ме, ако някой друг коментира тази тема
· 5 вкусни и освежаващи безалкохолни коктейли за лятото (рецепти)
· Пенливо вино според етикета - как да отворим, налеем и поднесем пенливи вина?
· Класически горещи напитки за студените зимни дни
· Патладжан ветрило на фурна - да си оближеш пръстите!
· Домашен сметанов сладолед с орехов крокан
· Свежите безалкохолни напитки на лятото
· Кое е най-доброто бельо за най-разпространените летни тоалети
· Полезни съвети как да се предпазим от горещините
· 5 симптома на дехидратация и как да се справим с нея
· „Вкусът на България в четири сезона“: Опитайте тези прекрасни рецепти от книгата на Иван Звездев
· Аспержов зелен боб с пушен бекон
· Перфектна закуска: Печен сандвич с тиквички, сирене и сминдух
Виж още статии за:   Рецепти · Лятото · Летни рецепти · Напитките ·
Понеделник
9
Септември 2024
П
В
С
Ч
П
С
Н
1

2
3
4
5
6
7
8

9
10
11
12
13
14
15

16
17
18
19
20
21
22

23
24
25
26
27
28
29

30
Абонирай се за новости
Така няма да пропускаш новите и интересни неща
Задушено шкембе в пръстени гювечета
1 кг телешко шкембе 100 гр краве масло 150 мл бяло вино черен и червен пипер дафинов лист 2-3 скилидки...
Долма по иракска рецепта
Покрай един Рамазан Байрям се бяхме заговорили у дома, а после и се зачетохме, с каква храна мюсюлманите...
Оризови топчета с жълт грах и доматен сос
Нищо сложно и претенциозно. Но пък пикантно и ароматно. Жълтият грах можете да закупите в повечето магазини...
3 страхотни рецепти за уикенда с кайсии
Кайсиите често стоят в сянката на прасковите, че и на нектарините. Да, те не са толкова сочни, но в тях...
Коледните пости на едно момче: Какво да хапнем,ден 21
Ден 21, понеделник след уикенда. През уикенда хапнахме крем супа и риба, плодове, ядки. Под поста ми...
Палачинки с праскови и канела
Бързам да направя допълнението, че това не са палачинките, които най-често хапваме в европейската кухня,...
Как да: Запазим полезните белтъчини
На всички е известно, че месото съдържа ценни белтъчини, минерали и витамини. На практика обаче при кулинарната...
Празен хладилник и внезапни гости. Помощ! - II
Пикантни крутони. Обикновено крутоните се използват за добавка към крем супа, но те са и доста приятни...
Кокосовото брашно - здравословна алтернатива без глутен
На пазара има голямо разнообразие от всякакви видове брашна, подходящи за всеки вкус и нужда – бяло брашно,...
Ретро сладкиш със сладко от сини сливи
Веднага казвам, че много обичам този сладкиш. Забравете за пухкавите кексове с 6 яйца. Този е друга класа...
Салата "Мъката на бацила"
Преди малко повече от месец бях качила тази снимка на салата във Фейсбук профила си. На шега я кръстих...
Невероятни приложения на сока от киселите краставички
Киселите краставички са любим деликатес. Хрупкави корнишонки, пикантни, свежи - зимнина за всяко време...
Здраве    Красота    Мода    Моят дом    Двама+    Кулинария    Време за мен    RSS     Реклама     Контакти
Hera.bg. Използването на материали разрешено само с писмено съгласие на Hera.bg
Hera.bg в Facebook