|
2024-05-23 #20 Олга Вредна подправка е Е621(мононатриев глюкомат) казвам от собственият си опит, а той е 70 годишен. Който иска да вярва. Задържане на вода, затлъстяване, пристрастяване, като наркотик е. Родителите, Пазете децата си от тази подправка. 2023-12-03 #19 Рени Браво, чудесна статия, точна, разбираема и достъпна. Който иска нека повярва, който иска да си следва собствената философия. В крайна сметка човек държи здравето си в собствените си ръце. 2021-12-10 #18 дипломиран биохимик Пълни глупости... има над 80 независими научни изследвания през последните няколко десетилетия, които не са открили вреден ефект 2019-11-30 #17 Рос Добре де ,като е толкова опасна ,защо се използва в огромни количества в азиатската кухня , на който континент са най здравите и дълголетни хора на земята ? 2018-03-19 #16 Pvel гост, неуместно е да приемаш за чиста монета нещо, писано в сайта на Нестле. Точно на тези, които са най-големия консуматор на палмово масло в света, съответно унищожители на тропическите гори, точно тези, които използваха грозна рекламна кампания за да продават боклуците си в бедните страни и да правят кърмачетата зависими от тях, съдени не веднъж, бойкотирани и т.н. на тях не вярвам! Ето, четете: https://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%91%D0%BE%D0%B9%D0%BA%D0%BE%D1%82_Nestl%C3%A9 2017-05-08 #15 KPOFT Това са пълни глупости........Запознайте се малко по подробно с нещата преди да пишете или ПРЕвеждате някакви глупости само за да имате кой да ви влиза в сайтовете. 2017-04-27 #14 mephisto Много лоша добавка. Понякога се случва да не е оповестена на опаковката но аз веднага разбирам след консумация. Реакцията на организма ми е ужасяваща. Мощна тахикардия, парализа на мускулатурата, силен задух и тремор. Държи ме дни и нищо не помага.И при минимална доза дори, изпадам в такава агония. Аз поне съм алергична към Е621 , затова мога да предотвратя приема му и да се опазя. Но какво да кажем за тези които не получават тази предупредителна реакция на организма и се тъпчаат с отровата постоянно. Тя си действа в тях и руши всички системи на тялото постепенно и неизбежно. 2017-01-31 #13 гост моля вижте колко е безвреден...без коментар https://www.nestle.bg/bg/good-nutrition/monosodium-glutamate 2016-09-19 #12 канна Предполагам, че с Трансатлантическото споразумение за търговия и сътрудничество ни подготвят още "добре" подправени храни! 2016-09-18 #11 Йотов В статията има една основна грешка. Изброените храни в които е вложена тази отрова. Ако влвзете в един хипермаркет и ще разберете защо. Няма вече пакетирана без глутамат!!!! Изключение правят само яйцата,месото и плодовете о зеленчуците,ядките още 10-тина основни продукти които обаче саподложени на третиране с нитрати и антибиотици. Така че.... Напред към ерата на пластмасовите храни и хронично болното и брутално затлъстяло население.Made in USA! 2016-09-13 #10 Андрей Извинете за грешката .Мононатриев глутамат има вкус просто грешно съм го превел от сайта ,но въпреки това не се отменя факта ,че организма ни си мисли ,че си похапваме белтъци 2016-09-13 #9 Андрей Като хранителна добавка мононатриев глутамат широко започва да се употребява в началото на 20-ти век.Той е регистриран като №621 ,а в европейските страни и като MSG.Ежегодното употребление на мононатриев глутамат непрекъснато нараства(200 000 тона/г) въпреки неговата липса на вкус. През 2002 година беше открито ,че човешкият език има л-глутаматови рецептори(умами).Глутаматовата киселина се явлава като маркер за белтъци.Тоест организма открива храна богата на белтъци защото в нея се съдържа мононатриев глутамат и затова ни е така приятно. От това се възползва хранителната индустрия която добавя този елемент в големи количества различни хранителни продукти които може и да не съдържат белтъци и напрактика мамейки нашия организъм ,че ги употребява. Въпреки ,че няма официално свидетелство от държавни органи за вредите от мононатриев глутамат ,редица учени доказват ,че той се явява като вредна добавка.Тъй като тя се намира в много от хранителните продукти то и нейното количесво на ден нараства.Това може да доведе до стомашни проблеми,очни и някои други.Също така някои психолози предупреждават ,че заради нейното ,,наркотично действие\'\' може да се стигне до напълняване. 2015-12-30 #8 Цвети Л-глутамин е всъщност неесенциалната (произвежда се в тялото) глутаминова киселина (вид аминокиселина). Глутамат е общо название на солите, които се получават чрез свързване на тази киселина с други микроелементи - в случая с мононатриевия глутамат - с натрий. Това е най-просто казано 2015-12-30 #7 kadem Абе сигурно и те не знаят, каква е разликата между Глутамат и Л-Глутамин, но важното е да си тече паниката и конспирацията, че иначе не е интересно. 2015-11-24 #6 милена Каква е разликата между Глутамат и Л-Глутамин 2015-10-13 #5 Nick много ви е хубав сайта 2014-09-03 #4 канна Първото ми посещение в китайски ресторант остана и последното! Като се върнах в къщи, познайте какво - освободих си стомаха от всичко (но не нарочно!). 2014-06-03 #3 Виолета Много полезна статия! Кратка и ясна! 2014-06-03 #2 Цветана Лилова Каменова Поздравления!Прекрасно е!Необходимо е повече хора да са информирани!Дерзайте! 2014-06-03 #1 дес Първото ми посещение на китайски ресторант преди години бе последвано от сковаващо главоболие.После разбрах за Е621. |
Сутиенът винаги приковава вниманието
Малка част от нас са притежателки на безупречен бюст, който няма нужда от дооформяне, а и сутиенът се...
Купероза или зачервена кожа
Не, не става дума за приятна и пращяща от здраве руменина на лицето, а за постоянно видима мрежа от капиляри...
С повишено внимание към морските дарове
Лято е и менюто ни в тези горещини би трябвало да е доста по-различно. А дори да не сте променили особено...
Food revolution day 2018 в България - революцията в храненето продължава
Зад всяка революция стои едно просто желание - нещо трябва да се промени! Една година след първото издание...
Анасонът - билка и подправка
Анасонът е от семейството на кимиона и копъра, има сладникав вкус натрапчив и характерен аромат, който...
Шампионите на суровите ядки - I
"Ние сме това, което ядем. Колкото повече жива храна приемате, толкова по-живи ще бъдете“. Такъв беше...
Привързаното родителство - следвай родителския си инстинкт
Както много актуални тенденции в днешно време, привързаното родителство е уж нещо ново, но всъщност е...
Време за билки: сушене, съхранение и употреба
За да запазим максимално силата на лечебните растения не е достатъчно само да ги съберем внимателно и...
Новият грип, щам „ Хонг Конг“ - какви са скритите опасности и как да се предпазим?
Тази зима сме потърпевши на грип с щам „Хонг Конг”. Тъй като той не е върлувал вече десетина години,...
Защо трябва да ценим повече интровертите около себе си?
Знаете ли какво е общото между Барак Обама, Джоан Роулинг и Одри Хепбърн? Те са считани за интровертен...
Емоционалната устойчивост прави ли ни безчувствени?
Терминът "емоционалната резилиентност" няма еднословен еквивалентен в българския език. Можем да я преведем...
Как да се храним през горещините, за да се чувстваме свежи и енергични?
По време на летните месеци, когато времето е така горещо и влажно, много хора изпитват затруднение да...
Дъвченето на храната
Още от детската градина са ни повтаряли, че трябва да дъвчем добре храната. В по-късна възраст дори...
Жените не трябва да се оправдаваме за това, което сме
Понякога жените се чувстваме прекалено отговорни. Стараем се да изглеждаме добре ежедневно. Да сме перфектни...
Грижа за мазната кожа на лицето
Отстраняването на грима от мазната кожа вечер е особено важно. Мазната смаска, която е запушила порите...
8 храни, които помагат за облекчаване на симптомите на алергия
След като пролетта най-накрая пристигне, много от нас се отправят навън, за да се насладят на по-топлото...
Чудесата на парната баня
През последните години акватерапията е изключително популярна. Ако изпишете думата в интернет, ще ви...
Даването и получаването като големи житейски уроци
Една от най-важните ни мисии в този живот е тази да даваме. Да даваме внимание, обич, разбиране, помощ,...
Как да не осъждаме, а да даваме градивно мнението си
Отношенията с другите са основна част от живота ни и източник както на приятни, така и често на неприятни...
Масло от борови иглички – за какво помага и как да го използваме?
Етеричното масло от борови иглички е целогодишен източник на добро здраве. То се извлича чрез процес...
|
Здраве Красота Мода Моят дом Двама+ Кулинария Време за мен | RSS Реклама Контакти |