Мидите
«12»
 С повишено внимание към морските дарове
Лято е и менюто ни в тези горещини би трябвало да е доста по-различно. А дори да не сте променили особено хранителните си навици и вкусове, със сигурност някои от вас са добавили към тях и обичайните за този сезон морски деликатеси. И ако са ви наистина любими, колкото на мен, хубаво е да знаете малко...
|  Миди с бяло вино и лимони
Интересното в тази рецепта за миди е варенето им с кубчета лимон.
Как да почистите мидите преди това вижте тук.
1 кг пресни миди
2 скилидки чесън
1 лимон
2 с.л зехтин
2 щипки сух риган
1 ч.ч бяло вино
черен пипер,сол
В дълбока тенджера поставяме мидите, две счукани скилидки чесън,...
|    Миди с ориз
Мидите с ориз са класика и като повечето класики всеки интерпретира рецептата по свой вкус. Това съм направила и аз.
По избор можете да добавите и морков, целина, дафинов лист. Използвайте кръгъл ориз.
500 гр черни миди с черупки
100 мл бяло вино
150 мл вода
1 стрък девисил
150 гр ориз
1...
|   Полезните морски дарове
Лятото е периодът от годината, когато похапването на морски деликатеси е част от приятните моменти на плажа.
Морските дарове (миди, калмари, раци, скариди, омари, октопод и др.) са не само вкусни, но и изключително полезни. Богати са на витамини и минерали, съдържат силни антиоксиданти, като и много...
|  Ризото с морски дарове
Оризът просто обожава в него блажено да се сгушват скаридки, миди и калмари с бяло вино. Ако имате повече време запечете ризотото във фурната.
750 г смесени морски дарове
/например скариди, черни миди, калмари/
120 гр грах-замразен
4 с.л растително масло
225 г ориз
60 г лук
7 с.л бяло вино
1...
|
«12» |
|
Събота 15 Февруари 2025 |
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
|
Абонирай се за новости
Най-новото от
|