Омлет със спанак - бързо и полезно

Участва в конкурса "Пролет с Hera.bg"

Hera.bg

Привет редакция на списание „Hera.bg”! Казвам се Диана, живея в София, наскоро се оженихме с моя дългогодишен приятел и през есента чакаме бебе. Обичам да готвя, но напоследък все не ми остава време заради работата и гледам или да купувам нещо готово, или да приготвя нещо бързо. Заради бременността отново си връщам старите навици да се храня здравословно и да се възползвам от сезонните блага.

Моята рецепта е омлет със спанак си е направо скоростна, но и много полезна рецепта. Нужно е само когато се прибирам от работа да извадя замразения спанак да се разтуши и докато мислено „прибирам работата в чантата” и влизам в домашните дрехи и настроение, той вече е готов.

Омлет със спанак

Продукти:
За два омлета:

150-200 гр замразен спанак
(той е ситно смлян, но и пресен става)
3 яйца
2 с. л. вода
2 с. л. царевично брашно
1 щипка бакпулвер
1 щипка пресен джоджен
Сол, черен пипер, зехтин


Приготовление:

В купичка чукваме яйцата, добавяме спанака, джоджена и пасираме, за да стане еднородна смес и да не бъркаме до откат на ръка. Ако имате пресен спанак, е нужно предварително да е ситно нарязан и после добре пасиран.

Добавяме брашното и водата и отново на турбо степента с пасатора. Обикновено се образува пяна отгоре, отстраняваме я с лъжица.

Получава се гладка смес, половината от която изсипваме в нагорещения зехтин. Другата половина за другия омлет.

Тайната на този омлет е в хубавия тиган. Понякога омлетът може да се скъса, ако тиганът не е качествен и залепне омлета по него.

Ами това е всъщност, казах ви, че е много бърз аламинут.

Аз го обичам гарниран с кисело мляко и зелена салата, но "носи" и плочка българско сирене към него.

Поздрави на вас и на читателите на прекрасното списание.

Диана,
Гр. София

Благодарим на всички, които участваха. На 20 април 2014 г. конкурсът приключи.

Tази статия е достъпна в интернет на адрес: www.hera.bg/s.php?n=3132