Начало
Здраве и Красота
Кариера
Моят дом
Двама+
Кулинария
Време за мен
Регистрация       e-mail:       парола:      

Омлет със спанак - бързо и полезно


Участва в конкурса "Пролет с Hera.bg"


        Добави в любими         Коментирай         Отпечатай         Изпрати
Привет редакция на списание „Hera.bg”! Казвам се Диана, живея в София, наскоро се оженихме с моя дългогодишен приятел и през есента чакаме бебе. Обичам да готвя, но напоследък все не ми остава време заради работата и гледам или да купувам нещо готово, или да приготвя нещо бързо. Заради бременността отново си връщам старите навици да се храня здравословно и да се възползвам от сезонните блага.

Моята рецепта е омлет със спанак си е направо скоростна, но и много полезна рецепта. Нужно е само когато се прибирам от работа да извадя замразения спанак да се разтуши и докато мислено „прибирам работата в чантата” и влизам в домашните дрехи и настроение, той вече е готов.

Омлет със спанак

За два омлета:

150-200 гр замразен спанак
(той е ситно смлян, но и пресен става)
3 яйца
2 с. л. вода
2 с. л. царевично брашно
1 щипка бакпулвер
1 щипка пресен джоджен
Сол, черен пипер, зехтин


Приготовление:

В купичка чукваме яйцата, добавяме спанака, джоджена и пасираме, за да стане еднородна смес и да не бъркаме до откат на ръка. Ако имате пресен спанак, е нужно предварително да е ситно нарязан и после добре пасиран.

Добавяме брашното и водата и отново на турбо степента с пасатора. Обикновено се образува пяна отгоре, отстраняваме я с лъжица.

Получава се гладка смес, половината от която изсипваме в нагорещения зехтин. Другата половина за другия омлет.

Тайната на този омлет е в хубавия тиган. Понякога омлетът може да се скъса, ако тиганът не е качествен и залепне омлета по него.

Ами това е всъщност, казах ви, че е много бърз аламинут.

Аз го обичам гарниран с кисело мляко и зелена салата, но "носи" и плочка българско сирене към него.

Поздрави на вас и на читателите на прекрасното списание.

Диана,
Гр. София

Благодарим на всички, които участваха. На 20 април 2014 г. конкурсът приключи.
Вашият коментар
* Моля, използвайте КИРИЛИЦА, по лесно е и за писане и за четене. НЕ пишете само с ГЛАВНИ букви.
Име:
e-mail:
 код:
информирай ме, ако някой друг коментира тази тема
· Яжте по-често спанак! 6 важни причини да го направите
· Печено агнешко на порции с гарнитура от ориз, булгур и спанак
· Топ 5 най-полезни храни, които са достъпни за всеки
· Край на играта ни "Пролет с Hera.bg"
· Макарони със спанак и гъби на фурна
· "Дантелени" декоративни яйца
· Как да проверим дали са пресни кокошите яйца - няколко съвета
· Боб чорба по манастирски
· Бърз обяд със спанак, чери домати, яйца и самардала
· Обръщана баница с праз, тиквички, овче сирене и пресен джоджен
· Салата с леща белуга и семена от нар
· Аранчини - италиански оризови топки
· Ироничното усещане да си родител днес
· Превъзмогване
· Разруши ли фейсбук връзката ми или тя вече беше изчерпана?
· 10 добри причини да ядем зелен чесън
· Копривата - някои добре опазени тайни
· За горещините: Студено приготвени летни ястия и салати
· Патладжан ветрило на фурна - да си оближеш пръстите!
· Пъстърва с пържена салвия и хрупкава чеснова поръска с орехи
· Телешки стек, маринован в бърбън Jim Beam
Четвъртък
19
Юни 2025
П
В
С
Ч
П
С
Н
1

2
3
4
5
6
7
8

9
10
11
12
13
14
15

16
17
18
19
20
21
22

23
24
25
26
27
28
29

30
Абонирай се за новости
Така няма да пропускаш новите и интересни неща
"Който казва, че не обича шоколад, вероятно лъже"
Чудили ли сте се защо, след като сте изяли цял шоколад или преполовили кутия бонбони, желанието ви да...
Патладжан ветрило на фурна - да си оближеш пръстите!
Прекрасен е този ми Патладжан ветрило и ви предлагам да го опитате точно по този начин. Вариации има...
Миди с бяло вино и лимони
Интересното в тази рецепта за миди е варенето им с кубчета лимон. Как да почистите мидите преди...
Постен сладкиш с ябълки и грис
Постите са много труден период не само за любителите на месото, яйцата, млякото и млечните продукти,...
Повече за: Асафетида подправката - билка
Асафетида (Ferula asafoetida) е подправка-билка, идваща от националните кухни на Иран и Афганистан. Въпреки...
Кюфтета от тиквички
Кюфтенцата от тиквички са една често приготвяна рецепта от домакинствата. И като такава може да се срещне...
Тайните на шарената сол
Шарената сол е най-големият български кулинарен сантимент. Няма нищо случайно в това когато посрещаме...
Пилешки дробчета по селски
Пилешките дробчета по селски, са любими у дома, за мезе за биричката или за основно ястие. Понякога разнобразявам...
Как да съхраним: Хайвер за разбиване
Надявам, се че щом четеш тази статия и ти като мен си любител на разбития тарама хайвер. Е да, той далеч...
Как да познаем истинския мед
Медът е един от най-невероятните дарове на природата. В съдържанието му преобладават фруктозата и глюкозата...
Коледна питка с паричка
В последните години много мои познати ми споделят, че баницата с късмети, която е характерна за първите...
Изгубени в храната
Дългият път на здравословното хранене Пътят към здравословното хранене е наистина дълъг и трънлив. Освен...
Черешов пай
Надали има жена на земята, която да не е слагала двойки черешки на ушетата като обици (е поне където...
Елда с кестени
Обичате елда, но може би се чудите как да притъпите особения й привкус ? Как да да стане още по-приятна...
Импровизиран киш с праз и бекон
Имам нещо много любимо - да приготвям храна, за която са ми споделили обични ми хора. Просто... рецепти...
Домашният костен бульон - класическата зимна рецепта за здраве
Костния бульон, иначе казано – питателен извлек от кокалите на животното, е една от последните тенденции...
Курбан от овче месо
500-600 г овнешко 1 глава лук 1 морков 1 домат целина, магданоз черен пипер 2 л вода,сол Месото...
Здраве    Красота    Мода    Моят дом    Двама+    Кулинария    Време за мен    RSS     Реклама     Контакти
Hera.bg. Използването на материали разрешено само с писмено съгласие на Hera.bg
Hera.bg в Facebook