 Листните зеленчуци
«12345678910111213»
 10 добри причини да ядем зелен чесън
Зеленият чесън е много полезен за здравето ни поради своята богата хранителна стойност и биоактивни съставки.
Богат източник на антиоксиданти - зеленият чесън съдържа много антиоксиданти, които помагат на тялото да се бори със свободните радикали и да предотвратява повредите в клетките.
Подобрява...
|  Яжте по-често спанак! 6 важни причини да го направите
От всички зеленолистни зеленчуци , спанакът е един от най-универсалните. Можете да го добавите към смутита, да му се насладите в салата, да го приготвите на пара и да го задушите като гарнитура, да го добавите към пържени ястия и дори да го смесите в печива, като брауни.
Спанакът има и няколко ползи...
|  Копривата - някои добре опазени тайни
Като чуем "коприва" всички се сещаме за шоковия ефект от допира с иначе нежните й, мъхести листенца. Или за ризите на Елиза от „Дивите лебеди” на Андерсен. И в двете има безспорна истина. Да си набереш коприва не е толкова лесно и приятно, като да се наведеш и да скубеш магданоз. А и копривата дава на...
|  Печено агнешко на порции с гарнитура от ориз, булгур и спанак
В моето детство Гергьовден беше най-радостният ден в годината. Дворът - пълен с живот, градината – с току-що засят разсад, всички се суетят чевръсто и поколенията се събираха. На нашата улица имаше една зидана пещ, в която се печаха гергьовските агнета. Нареждаха се в големи тави, пещта се зазиждаше...
|  Бърз обяд със спанак, чери домати, яйца и самардала
Идейка за нещо много бързо, полезно и вкусно, приготвено за по-малко от 25 минути в нашия хоум офис днес.
Спанак с чери домати, сирене, яйца, пресен джоджен и самардала.
😻Обичам тази подправка самардала. Растението, което е от семейство лукови се смила на каша, след което се смесва със...
|
«12345678910111213» |
|
Понеделник 17 Март 2025 |
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
|
Абонирай се за новости
Най-новото от
|