Начало
Здраве и Красота
Кариера
Моят дом
Двама+
Кулинария
Време за мен
Регистрация       e-mail:       парола:      

10 добри причини да ядем зелен чесън



        Добави в любими         Коментирай         Отпечатай         Изпрати
Зеленият чесън е много полезен за здравето ни поради своята богата хранителна стойност и биоактивни съставки.

Богат източник на антиоксиданти - зеленият чесън съдържа много антиоксиданти, които помагат на тялото да се бори със свободните радикали и да предотвратява повредите в клетките.

Подобрява имунната система - зеленият чесън съдържа аллицин, което е съединение, свързано с повишаване на имунитета.

Намалява риска от диабет - зеленият чесън може да намали нивата на захар в кръвта, което може да помогне за намаляване на риска от диабет.

Помага за здравето на сърцето - зеленият чесън може да помогне за намаляване на нивата на лошия холестерол и да подобри здравето на сърцето.

Подпомага храносмилането - зеленият чесън може да помогне за стимулиране на храносмилателната система и да намали риска от храносмилателни проблеми.

Подобрява здравето на костите - зеленият чесън може да помогне за укрепване на костите и да намали риска от развитие на остеопороза.

Помага за укрепване на имунната система - зеленият чесън може да помогне за укрепване на имунната система и да намали риска от различни заболявания.

Подобрява настроението - зеленият чесън може да помогне за подобряване на настроението и да намали риска от депресия.

Подпомага мозъчната функция - зеленият чесън може да подпомогне мозъчната функция и да намали риска от различни заболявания, като Алцхаймер.

Помага за борбата срещу инфекции - зеленият чесън може да помогне за борбата срещу различни инфекции и да намали риска от различни заболявания.

Зеленият чесън може да бъде консумиран на много начини. Ето някои от тях:

Суров - зеленият чесън може да бъде консумиран суров, като го нарежете на много дребни парчета и добавите към салати, супи или гарнитури.

Готвен - зеленият чесън може да бъде готвен като съставна част на различни ястия. Можете да го задушите с малко масло или да го добавите към супи, пюрета или омлети.

Печен - зеленият чесън може да бъде печен в домашни пици или хляб, за да добавите малко пикантен вкус.

Правене на песто - зеленият чесън може да бъде използван за правене на песто вместо обикновен чесън. Добавете го към босилек, маслиново масло и пармезан за вкусно и здравословно песто.

Независимо от начина на консумация, зеленият чесън може да придаде пикантен и ароматен вкус на вашия хранителен режим, като в същото време допринася за здравето ви.
Виж още статии за:   Здравето · Здраво тяло · Листните зеленчуци ·
Вашият коментар
* Моля, използвайте КИРИЛИЦА, по лесно е и за писане и за четене. НЕ пишете само с ГЛАВНИ букви.
Име:
e-mail:
 код:
информирай ме, ако някой друг коментира тази тема
· Яжте по-често спанак! 6 важни причини да го направите
· Копривата - някои добре опазени тайни
· Печено агнешко на порции с гарнитура от ориз, булгур и спанак
· Атлантическата диета - защо е толкова полезна
· 8 зимни напитки за укрепване на имунитета и хидратиране
· Слуховите апарати могат да помогнат на хората със загуба на слуха да живеят по-дълго
· Ниските температури - разболяват ли ни настина? Експертите развенчават 12 мита
· Защо да хапваме тиква: 10 причини
· Био продуктите за дома и ползите за здравето
Виж още статии за:   Здравето · Здраво тяло · Листните зеленчуци ·
Вторник
20
Февруари 2024
П
В
С
Ч
П
С
Н
1
2
3
4

5
6
7
8
9
10
11

12
13
14
15
16
17
18

19
20
21
22
23
24
25

26
27
28
29
Абонирай се за новости
Така няма да пропускаш новите и интересни неща
"Не" на напуканите пети през лятото
Сигурно те са последната част от тялото ни, за която по принцип се сещаме. Не и когато се напукат, обаче....
Здравни рискове от пушенето на наргиле
Наргилето е средство за пушене на тютюн с дълга история в културната традиция на Ориента. У нас напоследък...
Живот с дете в неравностойно положение
В последните години все по-често започнахме да говорим и да забелязваме хората в неравностойно положение....
Байкалски шлемник – една от най-важните билки на китайската медицина
Байкалският шлемник (от лат. Scutellaria baicalensisе, англ. - Baikal skullcap) е китайско лечебно растение,...
Сафлоровото масло концентрира важни мазнини и витамини
До скоро почти никой не беше запознат със сафлоровото масло, но постепенно започна да добива все по-голяма...
Масло от борови иглички – за какво помага и как да го използваме?
Етеричното масло от борови иглички е целогодишен източник на добро здраве. То се извлича чрез процес...
8 начина да се предпазим от грип и простудни заболявания
Сигурно, 100 % действащо лечение на грипа и простудните заболявания все още няма. Затова, когато се простудим...
Как да не осъждаме, а да даваме градивно мнението си
Отношенията с другите са основна част от живота ни и източник както на приятни, така и често на неприятни...
Маслото от маракуя - екзотична грижа за сухата и чувствителна кожа
Маслото от семената на тропическия плод маракуя е по-слабо известно, но за него активно се говори и се...
Необикновената обикновена леска
Обикновената леска е един от най-разпрострените храстовидни видове в България. Освен че плодовете и са...
Витамин C и връзката му с колагена
Аскорбиновата киселина или Витамин C е един от най- често приеманите водоразтворими витамини. Това не...
Изкуството – храна за душата или бягство от действителността?
Какво е изкуството – храна за душата или бягство от действителността? Всичко зависи от начина на употреба....
Имаш нужда от безплатна психологическа подкрепа?
Специалисти по психосоциална дейност предоставят безплатни и конфиденциални консултации на хора, които...
"Неблагодарните" професии - цял живот труд за няколко мига слава
Винаги съм се възхищавала на хората, изцяло отдадени на това, с което си изкарват прехраната и са превърнали...
Самардала - много повече от шарена сол
Вълшебната българска шарена сол не би била същата без самардала. Тя придава един остър и пикантен вкус,...
Какво да похапваме пред телевизора
Най- добре – нищо. Не, сериозно! След вечеря сме достатъчно сити, че да продължаваме да ядем. Освен тежестта...
Усамотението - начинът да се съхраним в днешния свят
В ерата на информационните технологии споделянето и непрекъснатия обмен на информация е все по-трудно...
Гулията - съкровище в земята
Земната ябълка (Helianthus tuberosus L.), още наричана гулия, топинамбур или йерусалимски артишок, принадлежи...
Пробиотиците - защо не можем без тях - II
Важно е не само да приемаме достатъчно полезни бактерии, но и да им осигуряваме оптимална среда за развитие...
Как да изчисляваме калориите
Вече на повечето хранителни опаковки не само в магазините, но дори и в заведенията за бързо хранене,...
Здраве    Красота    Мода    Моят дом    Двама+    Кулинария    Време за мен    RSS     Реклама     Контакти
Hera.bg. Използването на материали разрешено само с писмено съгласие на Hera.bg
Hera.bg в Facebook