Начало
Здраве и Красота
Кариера
Моят дом
Двама+
Кулинария
Време за мен
Регистрация       e-mail:       парола:      

Красив лед


Лятото идва, а с него и горещите дни, в които често търсим нещо свежо и разхлаждащо. Гледката на коктейли в красиво украсени и запотени чаши с кубчета лед извиква във въобразжението градински партита и плажни глезотии под парещото слънце. Вече и сами можете да превърнете чашата газирана вода в екзотично коктейлно удоволствие или да изненадате гостите си с нещо красиво и крещящо свежо.

За да украсите напитките не са ви необходими професионални умения или приспособления, а нещо много просто...малко красив лед и въображение.
Трябва ви формичка за лед и плодове по ваш вкус. Подходящи са ягоди,боровинки, малини, къпини, касис, парченца лайм,гроздe или киви. По-смелите могат да опитат с листенца от роза или мента, цвят от лайка или лавандула. А истинските експериментатори могат да изпробват някои интересни комбинации като ягоди с мента, боровинки със сок от лайм или парченца ананас с няколко капки сок от ананас. За почитателите на мохитото добра комбинация са замразени листа и цветове от мента с няколко капки лайм.

Плодовете или цветята трябва да са добре почистени. По-дребните плодове се замразяват цели, а по-едрите могат да се нарежат на парченца.

А ето и как става магията.

Във формичка за лед подредете плодчетата, залейте с вода и замразете. Ако ползвате цели цветчета, които искате да прозират през леда, замразяването става на два етапа. Изсипвате малко вода да покрие дъното на формата. След това слагате цветчето с „лице“ към дъното и оставяте във фризера.Когато първият слой е замръзнал извадете и долейте вода. Върнете във фризера, докато водата замръзне напълно и вашите ледени красоти са готови.

Добавете ги към любимия коктейл или просто за разкош в чаша лимонадa. И нека лятото започне сега.

Наздраве!

Снимки: The modern renaissance woman, Joy the baker

Виж още статии за:   Рецепти · Лятото · Летни рецепти · Напитките ·
Коментари
2024-07-30 #2
Цанка Димова
Как е името на растението със сините цветчета в леда.Знам,че е подправка за овче.Имам го в двора
2012-06-08 #1
georgieva
Добра идея, но никога не съм я пробвала. За листенца не знам дали ще се навия, но за плодовете да. Първо мислех, че идеята ми е смахната, но сега знам, че и други мислят като мен
Вашият коментар
* Моля, използвайте КИРИЛИЦА, по лесно е и за писане и за четене. НЕ пишете само с ГЛАВНИ букви.
Име:
e-mail:
 код:
информирай ме, ако някой друг коментира тази тема
· 5 вкусни и освежаващи безалкохолни коктейли за лятото (рецепти)
· Пенливо вино според етикета - как да отворим, налеем и поднесем пенливи вина?
· Класически горещи напитки за студените зимни дни
· Патладжан ветрило на фурна - да си оближеш пръстите!
· Домашен сметанов сладолед с орехов крокан
· Свежите безалкохолни напитки на лятото
· Кое е най-доброто бельо за най-разпространените летни тоалети
· Полезни съвети как да се предпазим от горещините
· 5 симптома на дехидратация и как да се справим с нея
· „Вкусът на България в четири сезона“: Опитайте тези прекрасни рецепти от книгата на Иван Звездев
· Аспержов зелен боб с пушен бекон
· Перфектна закуска: Печен сандвич с тиквички, сирене и сминдух
Виж още статии за:   Рецепти · Лятото · Летни рецепти · Напитките ·
Понеделник
28
Април 2025
П
В
С
Ч
П
С
Н
1
2
3
4
5
6

7
8
9
10
11
12
13

14
15
16
17
18
19
20

21
22
23
24
25
26
27

28
29
30
Абонирай се за новости
Така няма да пропускаш новите и интересни неща
Кулинарен конкурс по устойчиво готвене, организиран от „Институт за кулинарни изкуства“
Съвсем скоро, на 4-ти декември в „Институт за кулинарни изкуства“ (ИКИ) във Варна ще се състои първото...
Патладжан ветрило на фурна - да си оближеш пръстите!
Прекрасен е този ми Патладжан ветрило и ви предлагам да го опитате точно по този начин. Вариации има...
"Друсани" пресни картофки с подправки
Този начин на приготвяне на пресни картофки научих преди 10 години от свекърва ми, само че бяха поръсени...
Палачинки (катми) с мая
Тези катми си имат история, която ме провокира да ги направя, макар да не ми се нрави идеята да чакам...
Леща с тиквички и кус кус
Антония Карова от кулинарния блог Tony's Happy Kitchen ни представи две свои авторски рецепти, които...
Шоколадови бисквити с червени боровинки
Мина малко повече от седмица от края на нашия пролетен конкурс "Пролет с Hera.bg". Публикувахме имената...
Бърза баница в кексова форма
Това е вариация на класическата баница, която спестява обаче много време. Приготвя се за 30 минути -...
Зелена салата със соеви кълнове и сусам
Продължавам с включването на кълнове към менюто си и днес ви предлагам една бърза салата, която не представлява...
Aфродизиаците в ежедневното ни меню
Връзката между храната, която консумираме, и сексуалната ни кондиция, е позната още от Древността. Сексуалната...
Пържола с шоколад
Последният път, когато срещнах тази метафора, тя беше използвана като синоним на "манджа с грозде" т.е...
Как да: Да сушим плодове без химия
Ако гледате плодни дръвчета, имате село или пък има някой, който да ви дава домашен плод, според мен...
Мързелив Ягодов чийзкейк
Сладкишът е без печене, става бързо и лесно. Подходящ е и за начинаещи сладкари. В оригиналната рецепта...
Здраве    Красота    Мода    Моят дом    Двама+    Кулинария    Време за мен    RSS     Реклама     Контакти
Hera.bg. Използването на материали разрешено само с писмено съгласие на Hera.bg
Hera.bg в Facebook