Начало
Здраве и Красота
Кариера
Моят дом
Двама+
Кулинария
Време за мен
Регистрация       e-mail:       парола:      

Красив лед


Лятото идва, а с него и горещите дни, в които често търсим нещо свежо и разхлаждащо. Гледката на коктейли в красиво украсени и запотени чаши с кубчета лед извиква във въобразжението градински партита и плажни глезотии под парещото слънце. Вече и сами можете да превърнете чашата газирана вода в екзотично коктейлно удоволствие или да изненадате гостите си с нещо красиво и крещящо свежо.

За да украсите напитките не са ви необходими професионални умения или приспособления, а нещо много просто...малко красив лед и въображение.
Трябва ви формичка за лед и плодове по ваш вкус. Подходящи са ягоди,боровинки, малини, къпини, касис, парченца лайм,гроздe или киви. По-смелите могат да опитат с листенца от роза или мента, цвят от лайка или лавандула. А истинските експериментатори могат да изпробват някои интересни комбинации като ягоди с мента, боровинки със сок от лайм или парченца ананас с няколко капки сок от ананас. За почитателите на мохитото добра комбинация са замразени листа и цветове от мента с няколко капки лайм.

Плодовете или цветята трябва да са добре почистени. По-дребните плодове се замразяват цели, а по-едрите могат да се нарежат на парченца.

А ето и как става магията.

Във формичка за лед подредете плодчетата, залейте с вода и замразете. Ако ползвате цели цветчета, които искате да прозират през леда, замразяването става на два етапа. Изсипвате малко вода да покрие дъното на формата. След това слагате цветчето с „лице“ към дъното и оставяте във фризера.Когато първият слой е замръзнал извадете и долейте вода. Върнете във фризера, докато водата замръзне напълно и вашите ледени красоти са готови.

Добавете ги към любимия коктейл или просто за разкош в чаша лимонадa. И нека лятото започне сега.

Наздраве!

Снимки: The modern renaissance woman, Joy the baker

Виж още статии за:   Рецепти · Лятото · Летни рецепти · Напитките ·
Коментари
2024-07-30 #2
Цанка Димова
Как е името на растението със сините цветчета в леда.Знам,че е подправка за овче.Имам го в двора
2012-06-08 #1
georgieva
Добра идея, но никога не съм я пробвала. За листенца не знам дали ще се навия, но за плодовете да. Първо мислех, че идеята ми е смахната, но сега знам, че и други мислят като мен
Вашият коментар
* Моля, използвайте КИРИЛИЦА, по лесно е и за писане и за четене. НЕ пишете само с ГЛАВНИ букви.
Име:
e-mail:
 код:
информирай ме, ако някой друг коментира тази тема
· 5 вкусни и освежаващи безалкохолни коктейли за лятото (рецепти)
· Пенливо вино според етикета - как да отворим, налеем и поднесем пенливи вина?
· Класически горещи напитки за студените зимни дни
· Патладжан ветрило на фурна - да си оближеш пръстите!
· Домашен сметанов сладолед с орехов крокан
· Свежите безалкохолни напитки на лятото
· Кое е най-доброто бельо за най-разпространените летни тоалети
· Полезни съвети как да се предпазим от горещините
· 5 симптома на дехидратация и как да се справим с нея
· „Вкусът на България в четири сезона“: Опитайте тези прекрасни рецепти от книгата на Иван Звездев
· Аспержов зелен боб с пушен бекон
· Перфектна закуска: Печен сандвич с тиквички, сирене и сминдух
Виж още статии за:   Рецепти · Лятото · Летни рецепти · Напитките ·
Вторник
10
Декември 2024
П
В
С
Ч
П
С
Н
1

2
3
4
5
6
7
8

9
10
11
12
13
14
15

16
17
18
19
20
21
22

23
24
25
26
27
28
29

30
31
Абонирай се за новости
Така няма да пропускаш новите и интересни неща
Сладко от сини сливи
Печеното сладко от сини сливи е едно от ония прегрешения, които човек може да си позволи да хапне, в...
Курбан от овче месо
500-600 г овнешко 1 глава лук 1 морков 1 домат целина, магданоз черен пипер 2 л вода,сол Месото...
Домашна прясна паста без яйца
Как се прави прясна паста вече съм писала. Но се сдобих с машинка за паста и тук тя е приготвена с нея....
Домашен хляб и козунак за хора, които нямат време
След поредния телевизионен репортаж за проверки върху качеството на хляба, си помислих – какво би станало,...
Мъфини със спанак и синьо сирене
На Цветница имахме кратко пътуване извън града с децата. Сутринта минахме за благословия и върба през...
Спагети с бекон, праз, грах и лимон
400 г спагети 40 г масло 150 г бекон 200 г праз 400 мл сметана 100 г грах 1 лимон -сок сол...
Ванилията – аромат в шушулка
Почти всеки крем, бисквити, вафла или шоколад имат аромат на ванилия, а в действителност повечето от...
Хумус
Хумусът е типично ястие за Близкия Изток и арабските страни. Може да се поднася като разядка или мезе,...
Гроздето – сладкият дар на есента
Кога и къде за пръв път е култивирана лозата, остава неизвестно. За нея обаче четем още в старозаветните...
Как да: Да сушим плодове без химия
Ако гледате плодни дръвчета, имате село или пък има някой, който да ви дава домашен плод, според мен...
Супа от коприва и пащърнак
Копривата съдържа много лесноусвояеми белтъчини от растителен произход. Добър източник на желязо е и...
Обръщана баница с праз, тиквички, овче сирене и пресен джоджен
На Петковден (14 октомври) по традиция на българската маса присъстват ястията с праз. В миналото овчарите...
Здраве    Красота    Мода    Моят дом    Двама+    Кулинария    Време за мен    RSS     Реклама     Контакти
Hera.bg. Използването на материали разрешено само с писмено съгласие на Hera.bg
Hera.bg в Facebook