Начало
Здраве и Красота
Кариера
Моят дом
Двама+
Кулинария
Време за мен
Регистрация       e-mail:       парола:      

Красив лед


Лятото идва, а с него и горещите дни, в които често търсим нещо свежо и разхлаждащо. Гледката на коктейли в красиво украсени и запотени чаши с кубчета лед извиква във въобразжението градински партита и плажни глезотии под парещото слънце. Вече и сами можете да превърнете чашата газирана вода в екзотично коктейлно удоволствие или да изненадате гостите си с нещо красиво и крещящо свежо.

За да украсите напитките не са ви необходими професионални умения или приспособления, а нещо много просто...малко красив лед и въображение.
Трябва ви формичка за лед и плодове по ваш вкус. Подходящи са ягоди,боровинки, малини, къпини, касис, парченца лайм,гроздe или киви. По-смелите могат да опитат с листенца от роза или мента, цвят от лайка или лавандула. А истинските експериментатори могат да изпробват някои интересни комбинации като ягоди с мента, боровинки със сок от лайм или парченца ананас с няколко капки сок от ананас. За почитателите на мохитото добра комбинация са замразени листа и цветове от мента с няколко капки лайм.

Плодовете или цветята трябва да са добре почистени. По-дребните плодове се замразяват цели, а по-едрите могат да се нарежат на парченца.

А ето и как става магията.

Във формичка за лед подредете плодчетата, залейте с вода и замразете. Ако ползвате цели цветчета, които искате да прозират през леда, замразяването става на два етапа. Изсипвате малко вода да покрие дъното на формата. След това слагате цветчето с „лице“ към дъното и оставяте във фризера.Когато първият слой е замръзнал извадете и долейте вода. Върнете във фризера, докато водата замръзне напълно и вашите ледени красоти са готови.

Добавете ги към любимия коктейл или просто за разкош в чаша лимонадa. И нека лятото започне сега.

Наздраве!

Снимки: The modern renaissance woman, Joy the baker

Виж още статии за:   Рецепти · Лятото · Летни рецепти · Напитките ·
Коментари
2012-06-08 #1
georgieva
Добра идея, но никога не съм я пробвала. За листенца не знам дали ще се навия, но за плодовете да. Първо мислех, че идеята ми е смахната, но сега знам, че и други мислят като мен
Вашият коментар
* Моля, използвайте КИРИЛИЦА, по лесно е и за писане и за четене. НЕ пишете само с ГЛАВНИ букви.
Име:
e-mail:
 код:
информирай ме, ако някой друг коментира тази тема
· Пенливо вино според етикета - как да отворим, налеем и поднесем пенливи вина?
· Класически горещи напитки за студените зимни дни
· Свежи летни коктейли с розе
· Домашен сметанов сладолед с орехов крокан
· Свежите безалкохолни напитки на лятото
· Изкуството на късната лятна вечеря
· Какво не трябва да ядете преди плуване
· Учени: Не използвайте стари слънцезащитни кремове и масла - водят до рак
· Ръж
· Боб чорба по манастирски
· Бърз обяд със спанак, чери домати, яйца и самардала
· Телешки стек, маринован в бърбън Jim Beam
Виж още статии за:   Рецепти · Лятото · Летни рецепти · Напитките ·
Събота
23
Октомври 2021
П
В
С
Ч
П
С
Н
1
2
3

4
5
6
7
8
9
10

11
12
13
14
15
16
17

18
19
20
21
22
23
24

25
26
27
28
29
30
31
Абонирай се за новости
Така няма да пропускаш новите и интересни неща
Свинско месо с бамя
Тази рецепта е традиционна за трапезата на Атанасовден. Тя принадлежи към българската кулинарна традиция...
Любими есенни супи с тиква
Знам, че много хора не възприемат крем супите като сериозно ястие. Е, то някои и супата не я възприемат...
Зелена салата със соеви кълнове и сусам
Продължавам с включването на кълнове към менюто си и днес ви предлагам една бърза салата, която не представлява...
Черешов пай
Надали има жена на земята, която да не е слагала двойки черешки на ушетата като обици (е поне където...
Ризото с морски дарове
Оризът просто обожава в него блажено да се сгушват скаридки, миди и калмари с бяло вино. Ако имате повече...
Веган торта с ядки, сушени плодове и крем от авокадо и банан
Антония Карова от кулинарния блог Tony's Happy Kitchen ни представи две свои авторски рецепти, които...
Какво и как да приготвим с дюли?
След събирането на последните дарове на есента, често можем да се озовем с някоя и друга дюля. Този плод...
Песто Дженовезе - кулинарно изкушение от Италия
За повечето от нас италианската кухня се свързва най-вече с така типичния сос на доматена основа върху...
Как да: Почистим риба
Вероятно за някои дами чистили риба тази статия ще им се стори малко странна, та дори и смешна, но приятели...
Как да: Да сушим плодове без химия
Ако гледате плодни дръвчета, имате село или пък има някой, който да ви дава домашен плод, според мен...
Сладко от сини сливи
Печеното сладко от сини сливи е едно от ония прегрешения, които човек може да си позволи да хапне, в...
Супа от коприва
Копривата е една от първите свежи зеленини, които природата ни предлага, за да подсилим организма си...
Здраве    Красота    Мода    Моят дом    Двама+    Кулинария    Време за мен    RSS     Реклама     Контакти
Hera.bg. Използването на материали разрешено само с писмено съгласие на Hera.bg
Hera.bg в Google+ и Facebook