Начало
Здраве и Красота
Кариера
Моят дом
Двама+
Кулинария
Време за мен
Регистрация       e-mail:       парола:      

5 вкусни и освежаващи безалкохолни коктейли за лятото (рецепти)



        Добави в любими         Коментирай         Отпечатай         Изпрати
Лятото! Слънчево, горещо. Знойните лъчи играят танц върху кожата ни и едно изкушение ни поканва да се потопим в светъл оазис на свежест и удоволствие.
Това е моментът, в който коктейлите се превръщат в магични творения, предлагащи спасение от горещините.

Излизайки извън границите на обикновените напитки, безалкохолните коктейли за разхлаждане разкриват свой собствен художествен свят. Те са създадени с внимание към детайла, изящество и фантазия, съчетавайки в себе си разнообразни аромати и текстури.

Ментата разнася своите освежаващи нотки във всяка глътка от безалкохолния мохито.
Ананасът и кокосът се обединяват в плътен шейк "Пина Колада", предизвиквайки мечти за тайнствени тропически острови.
Грейпфрутът, игриво подскача в чашата, събужда сетивата и оживява вкусовите рецептори.
В безалкохолната Маргарита сокът от лимон и лайм се преплитат с агаве нектара, танцувайки в хармония по пътя на усещанията.
А свежестта на лимонадата, съчетана с ментата, създава едно нежно съблазнително допир на сетивата.


Тези безалкохолни коктейли не само се грижат за нашето вътрешно удоволствие, но и въздействат на сетивата с естетика и емоция. Те са вдъхновение за всяка чаша, която ни омагьосва с освежаващи вкусове и красиви аранжименти.


Мохито без алкохол:

60 мл свежа лимонада
30 мл сок от лимон
8-10 листа мента
1 супена лъжица захар
Сода
В чаша разбъркайте листата мента със захарта. Добавете сока от лимон и лед. Запълнете с лимонадата и сода. Разбъркайте добре и гарнирайте с няколко листа мента.


Шейк "Пина Колада":

60 мл ананасов сок
60 мл кокосово мляко
60 мл сок от праскова
1/2 банан
Лед
Всички съставки се слагат в блендер и се блендират добре. Изсипете в чаша и гарнирайте с парче ананас или кокосови стърготини.

Спарклинг грейпфрут:

120 мл грейпфрутов сок
60 мл содова вода
30 мл сироп от ванилия
Лед
Смесете грейпфрутовия сок и сиропа от ванилия в чаша с лед. Добавете содовата вода и разбъркайте нежно. Гарнирайте с парче грейпфрут.


Безалкохолна Маргарита:

60 мл сок от лимон
60 мл сок от лайм
60 мл агаве нектар
30 мл сок от портокал
Сол за ръба на чашата
Лед
Намокрете ръба на чашата във вода и потопете в сол. В шейкър смесете всички съставки с лед и разклатете добре. Прецедете в чаша и украсете със сечена лимонна кора.


Мента и лимонада:

1 лимон
10-12 листа мента
2 супени лъжици захар
240 мл вода
Лед
Изцедете сока от лимона в чаша и добавете захарта. Разбъркайте, докато захарта се разтвори. Добавете листата мента и малко лед. Запълнете чашата с вода и разбъркайте добре. Гарнирайте със свежи мента и парче лимон.


И така, с всяка капка от тези творения, ние се впускаме в свят на изкуството и удоволствието, поглъщайки ги с всяко вдъхновено докосване на устните към чашата. Безалкохолните коктейли се превръщат в поетични произведения, които ни пренасят в свежо лятно пътешествие, изпълнено с наслада и удоволствие. Насладете се!
Виж още статии за:   Лятото · Напитките · Коктейлите ·
Вашият коментар
* Моля, използвайте КИРИЛИЦА, по лесно е и за писане и за четене. НЕ пишете само с ГЛАВНИ букви.
Име:
e-mail:
 код:
информирай ме, ако някой друг коментира тази тема
· Класически горещи напитки за студените зимни дни
· Свежи летни коктейли с розе
· Отпразнувайте края на лятото с парти на открито
· Пенливо вино според етикета - как да отворим, налеем и поднесем пенливи вина?
· Тайните на домашната лимонада
· 3 страхотни рецепти за уикенда с кайсии
· Кое е най-доброто бельо за най-разпространените летни тоалети
· Полезни съвети как да се предпазим от горещините
· 5 симптома на дехидратация и как да се справим с нея
Виж още статии за:   Лятото · Напитките · Коктейлите ·
Петък
7
Февруари 2025
П
В
С
Ч
П
С
Н
1
2

3
4
5
6
7
8
9

10
11
12
13
14
15
16

17
18
19
20
21
22
23

24
25
26
27
28
Абонирай се за новости
Така няма да пропускаш новите и интересни неща
Сладко от праскови
Сезонът на прасковите е тук. Ако имате плодни дръвчета, то сигурно се изправяте пред голямо количество...
Пълнени чушки с боб
Това е едно от традиционните ястия за Бъдни вечер. Най-добре е да го приготвите не с пресни или замразени...
Превъплъщенията на авокадото
Трудно може да се даде определение на авокадото. Официално се нарича плод, но вкусът му наподобява този...
Витаминозна зелена салата
Предлагам ви една изключително полезна комбинация с червено цвекло. Ето и как да приготвите тази вкусна...
Сос "Болонезе"
Ragu alla Bolognese (в превод: рагу по болонски), както наричат този сос в Италия, е един от най-често...
Пролетта идва с... киселец
Да, традиционно е закичена с кокиче, но ако говорим за идването й в менюто ни, определено това може да...
Дроб с гъбки и доматен сос на фурна
Ако имате нужда от лесноусвоимо желязо, дробът е вашата храна. Не готвя свински дроб често, но определено...
Прясна паста със сушени пиперки, наденица и хрян
Бях се загледала в един кулинарен канал наскоро, та там Джейми Оливър гостуваше в Базиликата, Италия,...
Суровоядска разядка със сушени кайсии
Тази разядка е съвсем простичка за изпълнение, но е идеална гарнитура или сос към много ястия. Веган,...
Здравословното мюсли
Миксът от зърнени култури, сушени плодове и ядки се появява в началото на XX век, „изобретява го” швейцарският...
Макарони със спанак и гъби на фурна
Здравейте Hera.bg, бих искала да участвам с тази рецепта за основно ястие, който обича месно, може...
Портокалови корички в тъмен шоколад
Около коледните празници във всяко семейство се изяждат големи количества портокали. Но най-ароматната...
Ризото с морски дарове
Оризът просто обожава в него блажено да се сгушват скаридки, миди и калмари с бяло вино. Ако имате повече...
Ориз с черни гъби, соеви кълнове и пиле
След успешното покълване на боб мунг - зелена соя, започнах да се чудя къде да включвам кълновете освен...
Мъфини с шоколад
На вид изглежда голяма философия, но приготвянето на мъфините става изключително бързо. за 12 кексчета...
Печен миш маш
Обичам миш маш, а също и печени зеленчуци. За това реших да комбинирам и се получи това зеленчуково ястие. ...
В защита на Храната
Храната. Защо такова обичайно нещо като храната има нужда от защита? Според американският журналист и...
Пилешки дробчета по селски
Пилешките дробчета по селски, са любими у дома, за мезе за биричката или за основно ястие. Понякога разнобразявам...
Крем супа от карфиол с куркума
Най-често на трапезата ни карфиолът присъства под формата на трушия, но той е прекрасен за пресни салати,...
Грахова крем-супа с пармезанови крутони
Тази свежа супа ще ви зареди с пролетно настроение, както заради аромата на пресни подправки, така и...
Как да: Приготвим сушени домати
Италианската кухня е една от най-любимите в света. Богата на аромати, на цветове и вкусове, тя е и изключително...
Шербет или сорбе? Опитайте и двете
Можете да си го направите по-течен или по-гъст. Да добавите дори подправки и плодове. Но в основата му...
Откриването на Америка като кулинарна революция - II
Фасулът Бобът вероятно е едно от най-старите културни растения в света. Произхожда от Южна Америка,...
Крем супа от картофи
Картофената крем супа е нещо на вид изключително просто, даже сякаш незаслужаващо внимание. Но опиташ...
Маслинова паста с босилек
Маслиновата паста, намазана на препечена филийка е един от многобройните видове брускети, които жителите...
4 идеи какво да направим с червено цвекло
Цвеклото е невероятно полезен зеленчук. В това едва ли някой се съмнява. Но съм забелязала, че когато...
Пъстърва с пържена салвия и хрупкава чеснова поръска с орехи
Пъстърва със салвия и хрупкава чеснова поръска с орехи - всичко САМО в тиган. Тази риба има много крехка...
Овесени бисквити с Дарето
Рецептата ми е споделена от една приятелка, която обича да готви всякакви завъртяни вкусотийки. Но на...
Постни сарми от манголд и булгур от спелта
Манголдът е растение в роднинска връзка с киноата, спанака, червеното цвекло - подобно на тях той има...
Супа от коприва и пащърнак
Копривата съдържа много лесноусвояеми белтъчини от растителен произход. Добър източник на желязо е и...
Вегетариански дюнер
Ако са ви останали от кюфтенцата с булгур, просо и елда, ви предлагам една лесна идея как да ги оползотворите....
Мазнините: добри, полезни, вредни - II
Животинските мазнини за разлика от растителните, съдържат холестерол и повече наситени мастни киселини...
Тайните на домашната лимонада
Кой не обича прясна домашна лимонада? Тя няма нищо общо с онова газирано, подсладено и ароматизирано...
Откриванетото на Америка като кулинарна революция
Едва ли някои се съмнява, че Откриването на Америка завинаги преобръща историята на Европа – политическата,...
Петел яхния
Петел яхния е характерно ястие за трапезата на Димитровден 1 петел /или кокошка/ 1 кг лук 1-2 ...
Здраве    Красота    Мода    Моят дом    Двама+    Кулинария    Време за мен    RSS     Реклама     Контакти
Hera.bg. Използването на материали разрешено само с писмено съгласие на Hera.bg
Hera.bg в Facebook