Начало
Здраве и Красота
Кариера
Моят дом
Двама+
Кулинария
Време за мен
Регистрация       e-mail:       парола:      

5 вкусни и освежаващи безалкохолни коктейли за лятото (рецепти)



        Добави в любими         Коментирай         Отпечатай         Изпрати
Лятото! Слънчево, горещо. Знойните лъчи играят танц върху кожата ни и едно изкушение ни поканва да се потопим в светъл оазис на свежест и удоволствие.
Това е моментът, в който коктейлите се превръщат в магични творения, предлагащи спасение от горещините.

Излизайки извън границите на обикновените напитки, безалкохолните коктейли за разхлаждане разкриват свой собствен художествен свят. Те са създадени с внимание към детайла, изящество и фантазия, съчетавайки в себе си разнообразни аромати и текстури.

Ментата разнася своите освежаващи нотки във всяка глътка от безалкохолния мохито.
Ананасът и кокосът се обединяват в плътен шейк "Пина Колада", предизвиквайки мечти за тайнствени тропически острови.
Грейпфрутът, игриво подскача в чашата, събужда сетивата и оживява вкусовите рецептори.
В безалкохолната Маргарита сокът от лимон и лайм се преплитат с агаве нектара, танцувайки в хармония по пътя на усещанията.
А свежестта на лимонадата, съчетана с ментата, създава едно нежно съблазнително допир на сетивата.


Тези безалкохолни коктейли не само се грижат за нашето вътрешно удоволствие, но и въздействат на сетивата с естетика и емоция. Те са вдъхновение за всяка чаша, която ни омагьосва с освежаващи вкусове и красиви аранжименти.


Мохито без алкохол:

60 мл свежа лимонада
30 мл сок от лимон
8-10 листа мента
1 супена лъжица захар
Сода
В чаша разбъркайте листата мента със захарта. Добавете сока от лимон и лед. Запълнете с лимонадата и сода. Разбъркайте добре и гарнирайте с няколко листа мента.


Шейк "Пина Колада":

60 мл ананасов сок
60 мл кокосово мляко
60 мл сок от праскова
1/2 банан
Лед
Всички съставки се слагат в блендер и се блендират добре. Изсипете в чаша и гарнирайте с парче ананас или кокосови стърготини.

Спарклинг грейпфрут:

120 мл грейпфрутов сок
60 мл содова вода
30 мл сироп от ванилия
Лед
Смесете грейпфрутовия сок и сиропа от ванилия в чаша с лед. Добавете содовата вода и разбъркайте нежно. Гарнирайте с парче грейпфрут.


Безалкохолна Маргарита:

60 мл сок от лимон
60 мл сок от лайм
60 мл агаве нектар
30 мл сок от портокал
Сол за ръба на чашата
Лед
Намокрете ръба на чашата във вода и потопете в сол. В шейкър смесете всички съставки с лед и разклатете добре. Прецедете в чаша и украсете със сечена лимонна кора.


Мента и лимонада:

1 лимон
10-12 листа мента
2 супени лъжици захар
240 мл вода
Лед
Изцедете сока от лимона в чаша и добавете захарта. Разбъркайте, докато захарта се разтвори. Добавете листата мента и малко лед. Запълнете чашата с вода и разбъркайте добре. Гарнирайте със свежи мента и парче лимон.


И така, с всяка капка от тези творения, ние се впускаме в свят на изкуството и удоволствието, поглъщайки ги с всяко вдъхновено докосване на устните към чашата. Безалкохолните коктейли се превръщат в поетични произведения, които ни пренасят в свежо лятно пътешествие, изпълнено с наслада и удоволствие. Насладете се!
Виж още статии за:   Лятото · Напитките · Коктейлите ·
Вашият коментар
* Моля, използвайте КИРИЛИЦА, по лесно е и за писане и за четене. НЕ пишете само с ГЛАВНИ букви.
Име:
e-mail:
 код:
информирай ме, ако някой друг коментира тази тема
· Класически горещи напитки за студените зимни дни
· Свежи летни коктейли с розе
· Отпразнувайте края на лятото с парти на открито
· Пенливо вино според етикета - как да отворим, налеем и поднесем пенливи вина?
· Тайните на домашната лимонада
· 3 страхотни рецепти за уикенда с кайсии
· Полезни съвети как да се предпазим от горещините
· 5 симптома на дехидратация и как да се справим с нея
· Лято е, но да не се отпускаме
Виж още статии за:   Лятото · Напитките · Коктейлите ·
Сряда
22
Май 2024
П
В
С
Ч
П
С
Н
1
2
3
4
5

6
7
8
9
10
11
12

13
14
15
16
17
18
19

20
21
22
23
24
25
26

27
28
29
30
31
Абонирай се за новости
Така няма да пропускаш новите и интересни неща
Шоколадов чийзкейк
За разлика от предложението ми за мързелив ягодов чийзкейк, този си е класика. Кремът не разбивайте прекалено...
Как да: Почистим череши/вишни от костилки
И така, ако си попаднал на този пост е ясно, че вероятно нямаш уред за отстраняване на костилки, като...
Люта любов
Много хора нямат щастието да я срещнат, други я откриват късно, а трети отдавна вече живеят с нея и се...
Шоколадово "Сърце" за Св. Валентин
Отново в търсене на най-атрактивния сладкиш за св. Валентин? Да, и аз съм така...Преди време си купих...
Киноа – свещената храна на инките
Опитах я, защото педиатърката ми я препоръча да я включа в менюто на малката ми дъщеря, наравно с елдата,...
Ароматни коледни сладки
Празничните коледни сладки са наричани най-често джинджифилови. За мен обаче най-важната и ароматна подправка...
Портокаловите корички - безвреден аромат за сладкиши
Вече всички знаем, че в по-голяма част от опакованите сладкиши се крие значително количество химия. Овкусителите,...
Божествено лесен мармалад от кайсии
В светлината на слънчевите лъчи и с пулсиращия аромат на лятото, опитайте тази рецепта за мармалад от...
Пълнозърнести спагети с гъби и соево мляко
По време на постите или ако имате непоносимост към лактоза, тази рецепта е нещо, което можете да опитате....
Какво и как да приготвим с дюли?
След събирането на последните дарове на есента, често можем да се озовем с някоя и друга дюля. Този плод...
Аранчини - италиански оризови топки
Симпатичните аранчини са много характерни за сицилианската кухня. Оризовите топки се пълнят с различни...
Прасковата - мъхестият отличник
Прасковата е сред едни най-разпространените овощни видове у нас. Дръвчето принадлежи към семейство Розоцветни...
Маринован джинджифил
Маринованият джинджифил, така, както уасаби, е чест спътник на сушито. Той се сервира между отделните...
Какаови бисквити с тиква и овесени ядки
Ако ви е останало парче-две варена или печена тиква и се чудите какво да я правите, това е идеалната...
Българският и още 18 флага на други страни, направени от най-типичните в тях храни
Много често си служим със стереотипи, за да опишем някои нации. Германците били скучни и работливи, французите...
Фурмите - сладкият и здравословен дар на Ориента
Фурмите са изключително ценен и полезен плод, един от най-древните, познати на човечеството. Корените...
Супа от коприва, елда, гъбки и булгур
Реших да се възползвам от ценните качества на копривената супа, но да й прибавя и нещо друго. Какво обаче......
Салата с тиквички, червени боровинки и кълнове
Напоследък времето нестига и основно хапвам салати. В един момент се получи така, че те се превърнаха...
Сироп от бъз (свирчовина)
Вече ви разказах колко е полезна свирчовината (черен бъз) и ви предлагам да си направите сироп за разреждане....
Лимонова трева - подправка, билка и козметика
Латинското й наименование е Цимбопогон (Cymbopogon), но е известна с по-простичкото - лимонова трева....
Постни сарми от манголд и булгур от спелта
Манголдът е растение в роднинска връзка с киноата, спанака, червеното цвекло - подобно на тях той има...
Палачинки с праскови и канела
Бързам да направя допълнението, че това не са палачинките, които най-често хапваме в европейската кухня,...
Кокосовото мляко
Много хора по една или друга причина не искат да консумират прясно мляко – дали защото са вегетарианци,...
Обредна пита за Петковден
На Петковден къщата се ръси със светена вода, обредния хляб се прекажда и цялото семейство му се покланя...
Какво да правим с великденските яйца след Великден
Независимо как сме боядисали великденските яйца, независимо колко от тях сме спасили от спукване при...
Бисквити с тиква
Докато изрязвах с формички тези бисквити се чудех с какво да изрежа тестото за да получа формичка на...
Пълнозърнеста питка за Бъдни вечер
Здравей, Цвети, ето и моята бърза, постна и здравословна рецепта. Признавам си, че за първи път я правя,...
Прясна паста със сушени пиперки, наденица и хрян
Бях се загледала в един кулинарен канал наскоро, та там Джейми Оливър гостуваше в Базиликата, Италия,...
Готвенето у дома – ниско квалифициран труд или изкуство
Често споделям с приятелки и колежки, какво съм сготвила предната вечер, как се е получило и каква е...
Как да приготвим: Броколи
На първо място е необходимо да изберете качествени броколи. Те се познават по тъмнозеления цвят, стегнатата...
Ориз с черни гъби, соеви кълнове и пиле
След успешното покълване на боб мунг - зелена соя, започнах да се чудя къде да включвам кълновете освен...
Готвенето помогнало на човек да развие мозъка си
Готвенето е помогнало на човека да развие мозъка си и е допринесло за възникването на религиите и културата,...
Рангелово блюдо
На Архангеловден жените приготвят обреден хляб наречен "рангелово блюдо" (рангелов хляб), "боговица"...
Пилешки руладини с гъби
Едно от любимите и сравнително бързи неща, които приготвяме в нашия дом. Получават се 4 броя руладини....
Курбан шаран
Aко препочитате допълнително плънка увеличете ориза. Орехите изпечете предварително - така става...
Здраве    Красота    Мода    Моят дом    Двама+    Кулинария    Време за мен    RSS     Реклама     Контакти
Hera.bg. Използването на материали разрешено само с писмено съгласие на Hera.bg
Hera.bg в Facebook