Начало
Здраве и Красота
Кариера
Моят дом
Двама+
Кулинария
Време за мен
Регистрация       e-mail:       парола:      

Морковена крем супа


Ако някой ми беше казал, преди 13 години, че ще ям морковена супа, щях да му се изсмея в лицето. Сега само мога да се усмихна, на хората, които имат подобни предразсъдъци.
Супичката е чудесна, добавих и картофи за да не е прекалено интензивен аромата на морков.

400 грама моркови
2 картофа (около 300 гр)
1/2 малка глава лук
1 с.л стъбла от магданоз
3 с.л доматен сок
черен пипер
1/2 с.л суха целина
1/2 с.л сушен пащърнак
1 с.л олио
закавасена сметана


От много време насам за мазнина при готвене, освен зехтин, използвам олио от гроздови семки, тук също съм използвала такова.

Морковите измиваме и изстъргваме, картофите обелваме - нарязваме зеленчуците на по-малки парчета.

Загряваме мазнината, прибавяме наситнения лук, разбъркваме два-три пъти, добавяме морковите, картофите и вода. Можете вместо вода да добавите зеленчуков или пилешки бульон. Прибавяме малко сол - аз използвам за готвене основно хималайска - като по-безвредна от готварската, но мисля, че добра алтернатива е и морската сол. Добавяме сухия пащърнак, наситнените стъбла от магданоз - варим до омекване на зеленчуците, като малко преди да са готови добавяме и доматения сок и сухата целина.

Всичко пасираме добре и разреждаме с още гореща вода, до желаната консистенция. Добавяме смлян черен пипер на вкус. Сервираме със заквасена сметана.
Коментари
2011-01-11 #8
Инна Георгиева
+ лалугер
2011-01-11 #7
Росица
Обожавам крем супички всякакви. А морковената, с този ярък оранжев цвят, е дори красива на външен вид Орехи или други ядки също им прибавям често.

А "пащърнак" е най-смешната дума на света
2011-01-11 #6
Инна Георгиева
Ще опитам, мерси Преси
Вашият коментар
* Моля, използвайте КИРИЛИЦА, по лесно е и за писане и за четене. НЕ пишете само с ГЛАВНИ букви.
Име:
e-mail:
 код:
информирай ме, ако някой друг коментира тази тема
· Заситете глада с нещо полезно
· Оризови нудъли със зеленчуци
· Листата от морков - защо да ги консумираме
· Крем супа от моркови и картофи с шафранка
· 4 идеи какво да направим с червено цвекло
· Постна крем супа от алабаш, карфиол, джинджифил и Мадраско къри
· Най-скъпите пържени картофи в света вече са вписан в Гинес
· Сладък картоф (батат) за стабилизиране на кръвната захар и засилване на имунитета
· Картофки на фурна с асафетида
· Сирни Заговезни
· Аранчини - италиански оризови топки
· Заговезни
· Салата с леща белуга и семена от нар
· Любими есенни супи с тиква
· Баница с праз, гъби и амарант
· 3 вида храни, които да имаме вкъщи, докато постим
· Всичко за Великите пости
· Зелеви сарми с праз и гъби
· Тархана чорба
· Боб чорба по манастирски
· Любимите рецепти с тиквички на Hera.bg
· Печено агнешко на порции с гарнитура от ориз, булгур и спанак
· Бърз обяд със спанак, чери домати, яйца и самардала
· Торта със стар козунак без печене
· Обръщана баница с праз, тиквички, овче сирене и пресен джоджен
· 3 страхотни рецепти за уикенда с кайсии
· Български учени направиха бира без глутен
· Долма по иракска рецепта
· Постни банички с праз и маслини
· Tелешки кюфтенца с тиквички и магданоз в доматен сос
· Пита от многолистно тесто с аспержи, лук, синьо сирене, сметана и мащерка
· Гриловани патладжани с леща и ароматни подправки на фурна
· Патладжанена разядка
· Салата от пшеница, гулия и сушени череши
· Вкусни десерти с тиква
· Пролетни кошнички със спанак и веган кашкавал
· Зеленият боб - защо не трябва да го пренебрегваме
· Искате да носите обяд в офиса, но се чудите как точно става? Съвети за начинаещите
· Невероятни приложения на сока от киселите краставички
Неделя
5
Февруари 2023
П
В
С
Ч
П
С
Н
1
2
3
4
5

6
7
8
9
10
11
12

13
14
15
16
17
18
19

20
21
22
23
24
25
26

27
28
Абонирай се за новости
Така няма да пропускаш новите и интересни неща
Закуска с овесени ядки за деца
Марти днес ми каза, че в детската градина овесените ядки са "гадни" и никой не ги яде. Замислих се, че...
Супа с гъби шийтаке
И така, както често се случва приготвих супа с налични у дома продукти. Вече съм ви споменавала за китайските...
3 страхотни рецепти за уикенда с кайсии
Кайсиите често стоят в сянката на прасковите, че и на нектарините. Да, те не са толкова сочни, но в тях...
Коледна питка с паричка
В последните години много мои познати ми споделят, че баницата с късмети, която е характерна за първите...
Как да си направим: Прясна паста
Признавам, че отдавна съм чела, че прясно приготвената паста е пъти по-добра от сухата, която купуваме....
Класически горещи напитки за студените зимни дни
Зимата притежава усещането за уют и топлина повече от който и да е от друготе сезони. Това усещане е...
Коприва с просо и сирене на фурна
Въпреки че просото е една от най-старите български храни, към днешна дата то сякаш е загубило присъствие...
Вишневи хрупки
Тази година нашата вишна роди по-малко плодове, нямаше достатъчно, за да направя сладко от вишни, но...
Слънчогледовите семки са достъпни, вкусни, много полезни
Печеният слънчоглед е най-популярната семка у нас. Започнеш ли веднъж, няма отърване, докато не приключиш...
Забравени целувки
Забравени целувки или забравени сладки са едно много лесно, бързо, икономично и ужасно вкусно удоволствие....
Боб с пушени ребърца на фурна
Бобът, макар пристигнал само преди няколко века в България, днес е едно от традиционните български ястия....
Панирани пиперки с доматен сос
Всеки сезон носи своето очарование, своите блага – така, както природата е разпоредила да стане. Силно...
Яхния с охлюви и лапад
Тази рецепта ни изпрати и сподели Величка Христова "През пролетта има много дъждове, а след дъжд отвсякъде...
Всичко за халвата
Халвата е един от най-популярните ориенталски десерти и има дълбока традиция и у нас. Не само заради...
Здраве    Красота    Мода    Моят дом    Двама+    Кулинария    Време за мен    RSS     Реклама     Контакти
Hera.bg. Използването на материали разрешено само с писмено съгласие на Hera.bg
Hera.bg в Google+ и Facebook