Есенната кухня
«123456789101112131415»
 Обръщана баница с праз, тиквички, овче сирене и пресен джоджен
На Петковден (14 октомври) по традиция на българската маса присъстват ястията с праз. В миналото овчарите празнували този ден, смятан за плодороден, кочовете се пускали при овцете, а на овчаря се носело дар - баница с овче сирене.
Баба казваше, че дните след Петковден са мръсни дни и слизат на земята...
|  Tелешки кюфтенца с тиквички и магданоз в доматен сос
Точно в 16 часа, 31 минути преди да настъпи астрономическата есен, спрях с чистенето вкъщи, с което се бях заела от сутринта.
Исках да я поканя в дома ни без песъчинки в тайни ъгълчета зад дивани и шкафове, търкулнали се слюди, напомнящи за последните плажни дни. Защото Есента е моя любима приятелка....
|  Импровизиран киш с праз и бекон
Имам нещо много любимо - да приготвям храна, за която са ми споделили обични ми хора. Просто... рецепти в този свят (дигитален) има повече от необходимото, но са ми сърцати само тези, с които споделяме история. 500 грама праз
300 мл. течна сметана
(млечната е по-скъпа, но с растителната нищо не е...
|  5 любими десерта с ябълки
Есента е времето на изобилието, но един плод с ненадминат чар ни намига недискретно от пазари и магазини. Всякакви разцветки, всякакви размери и още повече - с всякакви вкусове - ябълката е царицата на ранната есен. От леко накиселяващи до истинска захарна сладост, те свързват лятото с есента и ненадминатото...
|  Патладжанена разядка
Вкусна и ефектна за поднасяне разядка с печен патладжан, която направих импулсивно, но стана много сполучлива.
Разполовяваме два патладжана и разрязваме от месестата страна на кубчета, като мрежа, като оставяме кората невредима. Добавяме чесън на филийки, където ни падне в прорезите.
И никакво...
|
«123456789101112131415» |
|
Неделя 7 Март 2021 |
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
|
Абонирай се за новости
Най-новото от
|