Начало
Здраве и Красота
Кариера
Моят дом
Двама+
Кулинария
Време за мен
Регистрация       e-mail:       парола:      

Грахова крем-супа с пармезанови крутони


        Добави в любими         Коментирай         Отпечатай         Изпрати
Тази свежа супа ще ви зареди с пролетно настроение, както заради аромата на пресни подправки, така и с жизнерадостния си цвят. Лесна е за приготвяне, вкусна и изключително здравословна.
½ връзка зелен лук
2-3 с. л. зехтин
1 голям картоф
3 стръка пресен джоджен
500 гр. замразен грах
1 с. л. сушени зеленчуци за супа или бульон
150 гр. крутони
50 гр. пармезан
черен пипер


Зеленият лук задушете за няколко минути в зехтина. Прибавете нарязаният на кубчета картоф, пресния джоджен и налейте литър гореща вода. Когато супата започне да завира, я овкусете със сушените зеленчуци. Те обикновено се състоят от моркови, пащърнак, магданоз, праз и не съдържат сол и изкуствени добавки. Ако не ви се намират, разбира се, можете да ги замените с обикновен зеленчуков бульон, но супата вече няма да бъде толкова здравословна.

През това време изсипете крутоните в тавичка и ги поръсете с настъргания пармезан. Запечете ги във фурната, докато сиренето се разтопи.

Когато картофите омекнат, е време да прибавите замразения грах. След като супата кипне отново, я варете 4-5 мин. и я пасирайте. При сервиране я декорирайте с пармезановите крутони, черен пипер, листа джоджен или магданоз.
Коментари
2010-05-16 #2
Руми
Гласувам с 2 ръце че е и много вкусна...
2010-05-02 #1
Инна Георгиева
Много свеж цвят има тази супичка
Вашият коментар
* Моля, използвайте КИРИЛИЦА, по лесно е и за писане и за четене. НЕ пишете само с ГЛАВНИ букви.
Име:
e-mail:
 код:
информирай ме, ако някой друг коментира тази тема
· Какво да похапваме пред телевизора
· Лазаня "Болонезе"
· Печени патладжани с домати и Пармезан
· Грахът - диетичен, достъпен, полезен
· Топла салата с нахут
· Оризови топчета с жълт грах и доматен сос
· Сирни Заговезни
· Аранчини - италиански оризови топки
· Заговезни
· Зеленият боб - защо не трябва да го пренебрегваме
· Салата с леща белуга и семена от нар
· Колко са полезни фибрите и трябва ли все пак да ги ограничаваме?
· Тархана чорба
· Боб чорба по манастирски
· Крем супа от моркови и картофи с шафранка
· Как да избегнем пролетната умора
· Яжте по-често спанак! 6 важни причини да го направите
· Копривата - някои добре опазени тайни
· Патладжан ветрило на фурна - да си оближеш пръстите!
· Постни банички с праз и маслини
· Бърз обяд със спанак, чери домати, яйца и самардала
· Салата от пшеница, гулия и сушени череши
· Обръщана баница с праз, тиквички, овче сирене и пресен джоджен
· Tелешки кюфтенца с тиквички и магданоз в доматен сос
· „Вкусът на България в четири сезона“: Опитайте тези прекрасни рецепти от книгата на Иван Звездев
· Аспержов зелен боб с пушен бекон
· Перфектна закуска: Печен сандвич с тиквички, сирене и сминдух
Събота
20
Юли 2024
П
В
С
Ч
П
С
Н

1
2
3
4
5
6
7

8
9
10
11
12
13
14

15
16
17
18
19
20
21

22
23
24
25
26
27
28

29
30
31
Абонирай се за новости
Така няма да пропускаш новите и интересни неща
Печен свински бут
Приготвянето на шпикован свински бут, не е бързо занимание. Но подобно на всичко сготвено бавно и с мерак...
Надупени картофки с кашкавал
Искрено се надявам за тази рецепта да сте успели да си купите вкусни картофи. В последно време срещам...
Как да използваме формите за лед - 12 идеи
Добре познатите ни форми за лед могат да имат много приложения, за които рядко се сещаме. Предимствата...
Пълнени чушки с боб
Това е едно от традиционните ястия за Бъдни вечер. Най-добре е да го приготвите не с пресни или замразени...
Книжен кебап
Книжният кебап, като ястие от турската кухня, би следвало да се приготви с агнешко месо, аз обаче не...
Как да готвим: Свинско месо
В сезона на свинското месо сме. Който гледа прасенца или пък има село, вече е намазал с празничните...
Патладжан ветрило на фурна - да си оближеш пръстите!
Прекрасен е този ми Патладжан ветрило и ви предлагам да го опитате точно по този начин. Вариации има...
Сол или сол
Солта е най-простата подправка. Дотолкова сме свикнали с нея, че прибавянето й в основните ястия изобщо...
Гьобечки
Отраснала съм в Родопите. Коренът ни е от Добруджа и Русе. Историята е малко сложна, леко военна и ненужно...
Лимецът и спелтата - II
СПЕЛТАТА Историята на спелтата е на близо 7 хиляди години. Това е една от първите култури използвана...
Виенски шницел
Много ми се ядат шницели, каза половинката. Ама онези от кайма ли или от месо, попитах аз? От месо, от...
Овесени бисквити с Дарето
Рецептата ми е споделена от една приятелка, която обича да готви всякакви завъртяни вкусотийки. Но на...
Здраве    Красота    Мода    Моят дом    Двама+    Кулинария    Време за мен    RSS     Реклама     Контакти
Hera.bg. Използването на материали разрешено само с писмено съгласие на Hera.bg
Hera.bg в Facebook