Начало
Здраве и Красота
Кариера
Моят дом
Двама+
Кулинария
Време за мен
Регистрация       e-mail:       парола:      

Как да съхраним: Хайвер за разбиване


Надявам, се че щом четеш тази статия и ти като мен си любител на разбития тарама хайвер. Е да, той далеч няма нито вкуса, нито цената на черния и червен хайвер от есетрови риби, но пусто си е вкусотия.

Ако си имаш рибари у дома или пък често ти попада риба с хайвер си е добра идея да съхраниш хайвера (освен ако няма да го пържиш).
Препоръчвам, все пак хайвера за осоляване да е с добре обособени зърна.


Почистване, узряване и съхраняване на хайвера
При почистването на рибата изваждаме хайвера, измиваме го добре - отцеждаме много добре, след което внимателно отстраняваме ципата.
В бурканче или съд с капаче слагаме сол, отгоре хайвер, пак сол, хайвер и така спазвайки съотношение сол-хайвер 1:1 като уплътняваме добре за да не влиза въздух.

Така съхранен узрява добре след 2-3 седмици до месец, но най-добрия индикатор за готовността му е оранжевия цвят.
Можете да го държите със солта 1 година в хладилника без да се притеснявате.
Ако ви мързи или нямате достъп до риба можете да си купите от големите супермаркети готов осолен хайвер за разбиване.

А ето тук можеш да прочетеш: Рецепта за разбит - тарама хайвер
Виж още статии за:   Как да... · Зимнината · Риба и морски дарове ·
Коментари
2022-02-16 #12
Инна Георгиева
За моженето би следвало да може - но все пак има и момента с вкусовите качества. Не го чакай още година
2022-02-16 #11
Слави Цветанов
Инна Георгиева благодаря за информацията олиото не е гранясало значи всичко си е на шест. Въпросът го зададох защото мой познат каза че може да седи много.
2022-02-16 #10
Инна Георгиева
Слави, според мен нищо му няма. По-скоро въпросът е олиото да не е гранясало - което е по-възможно за 1 година. Състоянието и на олиото и хайвера все пак може да разбереш, опитвайки ги преди разбиване.
Вашият коментар
* Моля, използвайте КИРИЛИЦА, по лесно е и за писане и за четене. НЕ пишете само с ГЛАВНИ букви.
Име:
e-mail:
 код:
информирай ме, ако някой друг коментира тази тема
· Полезните морски дарове
· Как да: Почистим риба
· Как да: Изберем прясна риба
· Божествено лесен мармалад от кайсии
· Невероятни приложения на сока от киселите краставички
· Конфитюр от грозде
· Как се използва фотоепилатор?
· Учени откриха нов метод за варене на яйца с перфектен резултат
· Как да избелим бялото пране?
Виж още статии за:   Как да... · Зимнината · Риба и морски дарове ·
Понеделник
21
Април 2025
П
В
С
Ч
П
С
Н
1
2
3
4
5
6

7
8
9
10
11
12
13

14
15
16
17
18
19
20

21
22
23
24
25
26
27

28
29
30
Абонирай се за новости
Така няма да пропускаш новите и интересни неща
Маслинова паста с босилек
Маслиновата паста, намазана на препечена филийка е един от многобройните видове брускети, които жителите...
Най-полезният сладолед
В жарките горещи дни сладоледът ни дава свежест и наслада. Но всяка жена, поне малко загрижена за линията...
Пълнозърнести канелени бисквити
В едно магазинче за хляб, до нас, правят подобни бисквити. Още щом ги вкусих си казах, че ще опитам да...
Домашни бонбони
Вариантите на домашни бонбони са точно безброй. Всеки добавя, маха, модифицира нещо в рецептата, но резултатът...
Трюфелите – по- ценни от злато
Трюфелите отдавна са символ в цял свят на лукса, благосъстоянието и като цяло на гурме кухнята. Познати...
Сладко от боровинки
Моят личен опит със сладко от боровинки и това как направих едно по-нискокалорично такова, използвайки...
Печена тиква
Щом чуя за печена тиква, винаги се сещам за Душко Добродушков от разказа на Елин Пелин - Печена тиква. "Всъщност,...
Елда с кестени
Обичате елда, но може би се чудите как да притъпите особения й привкус ? Как да да стане още по-приятна...
Галет със смокини
Първата земна храна, според християнските вярвания, е била смокинята. В Египет я смятали за плод, носещ...
Млечна крем супа с коприва, просо и пъдпъдъчи яйца
Копривата е една от горските зелении, които аз лично много харесвам. Така че, когато получих пакетче...
Мъфини със спанак и синьо сирене
На Цветница имахме кратко пътуване извън града с децата. Сутринта минахме за благословия и върба през...
Как да решим какви съдове да ползваме в кухнята
Вредни ли са съдовете, в които готвим за нашия организъм? Кой вид да изберем? И аз съм се чудела дълго...
Здраве    Красота    Мода    Моят дом    Двама+    Кулинария    Време за мен    RSS     Реклама     Контакти
Hera.bg. Използването на материали разрешено само с писмено съгласие на Hera.bg
Hera.bg в Facebook