Начало
Здраве и Красота
Кариера
Моят дом
Двама+
Кулинария
Време за мен
Регистрация       e-mail:       парола:      

Божествено лесен мармалад от кайсии



        Добави в любими         Коментирай         Отпечатай         Изпрати
В светлината на слънчевите лъчи и с пулсиращия аромат на лятото, опитайте тази рецепта за мармалад от кайсии. Нежните, сочни плодове на кайсиите се превръщат във вълшебно изкушение, което ще ви завладее със сладостта и блясъка си.

Със своята бляскава оранжева цветова палитра и сладък аромат, мармаладът от кайсии е не само вкусово изживяване, но и израз на радост и наслада. С него можете да поднесете слънчевото лято във всяка кухня, да развеселите сутрешните си закуски и да създадете уютна атмосфера, изпълнена със сладки спомени.


Опитайте тази чудесна рецепта за мармалад от кайсии, която може да се приготви вкъщи:

1 кг зрели кайсии
800 г захар
Сокът от 1 лимон
1 ванилиева шушулка (по избор)

Измийте и обелете кайсиите. Ако плодовете са много твърди и трудно се отделя кожата, може да ги потопите за кратко във вряла вода. Махнете костилките и нарежете плодовете на ситни парчета.

Поставете нарязаните кайсии в голяма тенджера и добавете захарта. Разбъркайте добре, за да се смесят плодовете със захарта.

Покрийте тенджерата и оставете сместа да почива в хладилника през нощта. Това ще помогне на кайсиите да освободят сок и аромат.

На следващия ден поставете тенджера с кайсиите на котлона на средна топлина. Добавете сокът от лимона и ванилията, ако използвате.

Загрейте сместа до кипване и намалете огъня на слабо. Оставете мармаладът да къкри около 1 час, като редовно разбърквате.

Проверете дали мармаладът е готов, като направите тест за гъстота. Вземете малко количество от сместа с лъжица и поставете върху чиния. Ако се събира и не се разлива, мармаладът е готов.

Следва да го прехвърлите в сухи и стерилизирани буркани. Затворете добре бурканите и ги обърнете с капачката надолу. Оставете ги така, докато се охладят напълно.

Този мармалад от кайсии е идеален за намазване върху пълнозърнест хляб, тост или палачинки. Насладете се на лятото и слънчевия вкус на кайсиите през цялата година.

Вашият коментар
* Моля, използвайте КИРИЛИЦА, по лесно е и за писане и за четене. НЕ пишете само с ГЛАВНИ букви.
Име:
e-mail:
 код:
информирай ме, ако някой друг коментира тази тема
· Конфитюр от грозде
· Сладко от боровинки
· Сладко от череши
· Невероятни приложения на сока от киселите краставички
· Касисът събира най-много витамини на едно място
· Ползата от ферментиралите храни - II
Понеделник
17
Март 2025
П
В
С
Ч
П
С
Н
1
2

3
4
5
6
7
8
9

10
11
12
13
14
15
16

17
18
19
20
21
22
23

24
25
26
27
28
29
30

31
Абонирай се за новости
Така няма да пропускаш новите и интересни неща
Нетрадиционни идеи за традиционната печена тиква
Победителят във Втори кулинарен конкурс по устойчиво готвене, ученикът от Добрич Росен Георгиев, обеща...
Крем супа от картофи
Картофената крем супа е нещо на вид изключително просто, даже сякаш незаслужаващо внимание. Но опиташ...
Тайните на шарената сол
Шарената сол е най-големият български кулинарен сантимент. Няма нищо случайно в това когато посрещаме...
Обредна пита за Никулден
В Интернет пространството срещам пити за Никулден, в чиито състав има яйца, прясно, кисело мляко. Никулден...
Постни меденки
По време на пости тези меденки са чудесна идея - сутрин с кафенце, в чантата на децата, за офиса 4-5...
Макарони на фурна с тиква
Макароните на фурна с мляко и яйца са традиционен наш десерт, чиято рецепта сигурно е известна на много...
Виенски шницел
Много ми се ядат шницели, каза половинката. Ама онези от кайма ли или от месо, попитах аз? От месо, от...
Да консервираме здравословно - I част
Красивите бурканчета с примамливи етикети, които се предлагат в супермаркетите, могат да ни накарат да...
Вегетариански дюнер
Ако са ви останали от кюфтенцата с булгур, просо и елда, ви предлагам една лесна идея как да ги оползотворите....
Кюфтета с булгур
Натрошените зърна пшеница, някога са били една от основните храни на българската трапеза, преди навлизането...
Постни арменски сармички
Ако са ви омръзнали обичайните рецепти за лозови сърми и искате да опитате нещо ново и все пак традиционно...
Бурито с телешко и червен боб
Тортилите за бурито можете да купите oт по-големите магазини. Приличат малко на питките за дюнер, но...
Питка за Богоявление и Ивановден
На 6 и 7 януари отбелязваме Богоявление (Йордановден) и Ивановден. По традиция на масата се слага прясна...
Перфектна закуска: Печен сандвич с тиквички, сирене и сминдух
Всички като деца сме хапвали печен сандвич с яйце и сирене или кашкавал, може би пък сте му казвали Принцеса...
Яхния с охлюви и лапад
Тази рецепта ни изпрати и сподели Величка Христова "През пролетта има много дъждове, а след дъжд отвсякъде...
Патладжан ветрило на фурна - да си оближеш пръстите!
Прекрасен е този ми Патладжан ветрило и ви предлагам да го опитате точно по този начин. Вариации има...
Винен кебап от гъби кладница
Тъй като по молба на читател (и за радост на половинката) приготвих винен кебап от свинско месо, за себе...
Салата с кълнове и риба тон
Ако имате кълнове, които се чудите как да оползотворите, предлагаме ви тази салата. Тук сме използвали...
Пита за Сирни Заговезни
Сирни Заговезни е ден, в който се иска прошка. Наближава Великден, наближава пролетта. Седмица преди...
Долма по иракска рецепта
Покрай един Рамазан Байрям се бяхме заговорили у дома, а после и се зачетохме, с каква храна мюсюлманите...
Туршия със зелени домати, чесън и копърче
Тази туршия винаги ми напомня за леля ми. Някъде назад (много назад) в спомените от моето детство, даде...
Домашна прясна паста без яйца
Как се прави прясна паста вече съм писала. Но се сдобих с машинка за паста и тук тя е приготвена с нея....
Лятна салата с нахут, булгур и сезонни зеленчуци
Тази салата е идеална за лятото. И ще кажа защо точно пък тя. Как минава летният ни ден? Ставаме, оправяме...
Вишновката на мама
Изпуснах точното време, в което исках да споделя тази рецепта. Но нека я има за следващите ви вишневи...
Патладжан с моцарела
Често за патладжана можем да прочетем отрицателни неща, касаещи най-вече соланина, но много рядко някой...
Здраве    Красота    Мода    Моят дом    Двама+    Кулинария    Време за мен    RSS     Реклама     Контакти
Hera.bg. Използването на материали разрешено само с писмено съгласие на Hera.bg
Hera.bg в Facebook