Начало
Здраве и Красота
Кариера
Моят дом
Двама+
Кулинария
Време за мен
Регистрация       e-mail:       парола:      

Мъфини с шоколад


На вид изглежда голяма философия, но приготвянето на мъфините става изключително бързо.

за 12 кексчета

100 г шоколад - 60% какао
120 г масло, 100 г захар
2 яйца, 2 с.л коняк
175 г кисела сметана
1/4 ч.л канела
1 щипка кардамон
1 пакетче ванилия
200 г брашно
1 ч.л бакпулвер
3 с.л какао на прах
1 щипка сол
12 хартиени формички


На водна баня постепенно разтапяме шоколадът и маслото. Оставяме да изстинат и се добавя захарта и ванилията - разбиваме до получаване на кремообразна смес. Прибавяме яйцата, сметаната, конякът, ванилията, канелата и кардамона.

В купа пресяваме брашното и добавяме солта, какаото и бакпулвера. Разбъркваме и постепенно добавяме шоколадовата смес до еднородна консистенция.

Фурната предварително загряваме на 180 градуса. В гнездата на тавичката за мъфини, поставяме хартиените формички. Пълним ги с тесто до 2/3.

Печем мъфините около 20-25 минути. Оставяме да изстинат и ги изваждаме от формите.

Коментари
2010-03-14 #4
dideto
Рецептата е супер!!!
2010-03-04 #3
bisera
Олееее как изгладнях!
Замина ми диетата
2010-03-04 #2
Инна Георгиева
Принцесата, в Пикадили ги има 100 или 200 бр не помня са около 4-5 лв. Може и да потърсиш в магазини в които се продава силиконови форми и форми за кексове и т.н.
2010-03-04 #1
wildprincess
Благодаря,започнах да преглъщам усилено.Ще си направя една специална папка ,,Вкусотийките на Инна"!
От къде купуваш хартиените формички?
Вашият коментар
* Моля, използвайте КИРИЛИЦА, по лесно е и за писане и за четене. НЕ пишете само с ГЛАВНИ букви.
Име:
e-mail:
 код:
информирай ме, ако някой друг коментира тази тема
· Вкусни десерти с тиква
· Не се отказвайте от закуската по време на пости
· Два вида козуначени мъфини за Великден
· Сладкиш със смокини, лешници и розмарин
· Джинджифилова торта с портокали
· Галет със смокини
· Шоколадов чийзкейк
· Kексче с шоколадова душа
· Шоколадови топчета
· Пастички "С любов"
· Шоколадови бонбони "Не/Съвършена любов"
· Шоколадово "Сърце" за Св. Валентин
· Перфектна закуска: Печен сандвич с тиквички, сирене и сминдух
· Постни банички с праз и маслини
· Обръщана баница с праз, тиквички, овче сирене и пресен джоджен
· Домашен сметанов сладолед с орехов крокан
· Торта със стар козунак без печене
· Любимите сладки на Hera.bg
· „Вкусът на България в четири сезона“: Опитайте тези прекрасни рецепти от книгата на Иван Звездев
· Аспержов зелен боб с пушен бекон
· Патладжан ветрило на фурна - да си оближеш пръстите!
Петък
4
Октомври 2024
П
В
С
Ч
П
С
Н
1
2
3
4
5
6

7
8
9
10
11
12
13

14
15
16
17
18
19
20

21
22
23
24
25
26
27

28
29
30
31
Абонирай се за новости
Така няма да пропускаш новите и интересни неща
Салата с кълнове и риба тон
Ако имате кълнове, които се чудите как да оползотворите, предлагаме ви тази салата. Тук сме използвали...
Сладко от сини сливи
Печеното сладко от сини сливи е едно от ония прегрешения, които човек може да си позволи да хапне, в...
Торта със стар козунак без печене
Тази торта е чудесна идея, ако имате останал след Великден козунак. Грехота е как чакаме Великден заради...
Сандвичи със спанак и яйце
Привет, привет! Следя конкурса с голям интерес и всички рецепти ми изглеждат вкусни. Моето предложение...
Печена скумрия на фурна
Скрумрията е може би една от най-леснодостъпните риби за по-голяма част от населението в България. Всъщност...
Брускети с домати, чесън и зехтин
Родината на брускетата е централна Италия. Препечената със зехтин филийка е прекрасно предястие (особено...
Панирани пиперки с доматен сос
Всеки сезон носи своето очарование, своите блага – така, както природата е разпоредила да стане. Силно...
Вино и храна - как да съчетаваме правилно
Когато есента е в разгара си, а зимата потропва на прозореца, в хладните нощи често ти се приисква да...
Палачинки (катми) с мая
Тези катми си имат история, която ме провокира да ги направя, макар да не ми се нрави идеята да чакам...
Как да нарежем диня бързо
В разгара на дините сме, сега те просто доминират над всички плодове. Често обаче след като сме избрали...
Празът - полезният братовчед на лука
Често пренебрегваме праза поради миризмата му. Но още по-често се налага да пием различни медикаменти...
7 постни дипове и разядки за всякакви поводи
Дип, разядка - както и да ги наричаме, тези предястия са универсални и все по-актуални. Те могат да са...
Здраве    Красота    Мода    Моят дом    Двама+    Кулинария    Време за мен    RSS     Реклама     Контакти
Hera.bg. Използването на материали разрешено само с писмено съгласие на Hera.bg
Hera.bg в Facebook