Начало
Здраве и Красота
Кариера
Моят дом
Двама+
Кулинария
Време за мен
Регистрация       e-mail:       парола:      

Шоколадов чийзкейк


За разлика от предложението ми за мързелив ягодов чийзкейк, този си е класика. Кремът не разбивайте прекалено дълго, за да не навлезе въздух, който да причини напукване на повърхността по време на печенето.

За блата:
180 гр. шоколадови биквити
1 пакетче масло (125 гр.)
3 с.л. лешници
1 с.л. какао
1 с.л. захар

За крема:
500 гр. Маскарпоне (или друго меко сирене)
250 гр. заквасена сметана
3 яйца
100 гр. млечен шоколад
100 гр. черен шоколад (над 60% какаово съдържание)
1 с.л. какао
½ ч.л. течна ванилова есенция
6 с.л. пудра захар
1 с.л. брашно

За глазурата:

6 с.л. захар
6 с.л. вода
3 с.л. какао
½ пакетче масло (60 гр.)


Бисквитите се надробяват на ситно и се размесват с мекото масло, смлените ядки, захарта и какаото. Намазваме всички страни на откопчаваща се тортена форма с масло. Сместа се разстила върху нея, като притискаме добре, за да се образува блат, който да не се троши при рязане. Оставяме в хладилник докато приготвяме крема.

Разтапяме шоколада на водна баня оставяме да се охлади. Разбиваме сиренето със захарта. Добавяме заквасената сметана, яйцата, ванилията и лъжица какао. Най-накрая добавяме разтопения шоколад. Изливаме върху охладения блат.

Печем в загрята на 170 градуса фурна за около 50 минути. Поставя се на скара в средата на фурната. Чийзкейкът е готов, когато страните бухнат, а в средата остане клатещ се център. Моят чийзкейк се напука отгоре, но следите се заличават идеално с глазура и украса. Отваряме вратата на фурната и изчакваме докато чийзкейкът изстине напълно, след което го слагаме в хладилник за няколко часа. След това изваждаме от формата.

Приготвяме шоколадовата глазура като смесваме захарта, водата, какаото и маслото, бъркаме непрестанно на котлона, докато започне да завира. Изчакваме да поизстине и заливаме чийзкейка. Оставяме да се доохлади в хладилник.



Коментари
2011-11-27 #7
Ана
страхотен стана, и ще го повторя даже
2011-09-11 #6
Сиана
Аз го правя в момента се пече , иии мисля че става много добре , ако съдя по аромата му де )) мн хубава рецепта ))
2010-10-17 #5
denirachi
непременно ще го направя
Вашият коментар
* Моля, използвайте КИРИЛИЦА, по лесно е и за писане и за четене. НЕ пишете само с ГЛАВНИ букви.
Име:
e-mail:
 код:
информирай ме, ако някой друг коментира тази тема
· Сладкиш със смокини, лешници и розмарин
· Джинджифилова торта с портокали
· Галет със смокини
· Kексче с шоколадова душа
· Шоколадови топчета
· Фъдж с кокос
· Пастички "С любов"
· Шоколадови бонбони "Не/Съвършена любов"
· Шоколадово "Сърце" за Св. Валентин
· Домашен сметанов сладолед с орехов крокан
· Торта със стар козунак без печене
· Любимите сладки на Hera.bg
· Пъстърва с пържена салвия и хрупкава чеснова поръска с орехи
· Постни банички с праз и маслини
· Боб чорба по манастирски
Сряда
18
Май 2022
П
В
С
Ч
П
С
Н
1

2
3
4
5
6
7
8

9
10
11
12
13
14
15

16
17
18
19
20
21
22

23
24
25
26
27
28
29

30
31
Абонирай се за новости
Така няма да пропускаш новите и интересни неща
Салата с печен пипер, праз, рукола и кедрови ядки
За тази вкусна есенна салата ни е нужно: 450 г праз 2 пипера - червени 2 с.л зехтин 1 с.л бял...
Млечна крем супа с коприва, просо и пъдпъдъчи яйца
Копривата е една от горските зелении, които аз лично много харесвам. Така че, когато получих пакетче...
С дъх на канела - опасно или полезно за здравето
Решението на Европейският съюз да ограничи количеството използвана канела на килограм готов продукт дойде...
Боб чорба по манастирски
В котешката кухня във Вършец съм. Днес съм приготвила Боб чорба по манастирски и ще ви споделя рецептата,...
Как да използваме формите за лед - 12 идеи
Добре познатите ни форми за лед могат да имат много приложения, за които рядко се сещаме. Предимствата...
Дунавска салата
Тази зимнина, си е малко "пипкава", защото трябва да се реже всичко на лентички. За сметка на това, после...
Бурито с телешко и червен боб
Тортилите за бурито можете да купите oт по-големите магазини. Приличат малко на питките за дюнер, но...
Бисквити с тиква
Докато изрязвах с формички тези бисквити се чудех с какво да изрежа тестото за да получа формичка на...
Хелоуин: Буболечки
Ето едно много лесно хелоуинско предложение. Добавени дори върху най-обикновено изглеждаща храна, тези...
Ванилията – аромат в шушулка
Почти всеки крем, бисквити, вафла или шоколад имат аромат на ванилия, а в действителност повечето от...
Курабии за Баба Марта
Баба Марта скоро ще закичи всички ни с червено- бял дар за здраве и късмет. Защо да не я поканим и на...
В защита на Храната
Храната. Защо такова обичайно нещо като храната има нужда от защита? Според американският журналист и...
Здраве    Красота    Мода    Моят дом    Двама+    Кулинария    Време за мен    RSS     Реклама     Контакти
Hera.bg. Използването на материали разрешено само с писмено съгласие на Hera.bg
Hera.bg в Google+ и Facebook