Начало
Здраве и Красота
Кариера
Моят дом
Двама+
Кулинария
Време за мен
Регистрация       e-mail:       парола:      

Фъдж с кокос



        Добави в любими         Коментирай         Отпечатай         Изпрати
Този десерт става изключително бързо, а вкусът му е страхотен. Макар наречен фъдж, тук по-скоро идеята е вътрешността подобно на фъджа да остане мекичка. В моето детство пък фъдж се наричаше шоколадов кекс залят с какаова или шоколадова глазура, която попиваше и правеше кекса мек. В оригинал фъджа e подобeн на бонбони.
Кокосовият фъдж се приготвя изключително бързо и е лесен за изпълнение дори от начинаещите домакини.
250 гр краве масло
500 г кафява захар
(или около 250 бяла)
100 г какао
4 яйца
3-4 капки есенция ром
100 гр брашно
2 к.л бакпулвер
100 г кокосови стърготини


В тенджера разтапяме маслото и захарта, добавяме какаото. Можете да намалите какаото и да добавите шоколад за още по плътен вкус. Бъркаме за да не загори и оставяме да се охлади добре.

Разбиваме яйцата и добавяме към какаовата смес. Важно е тя да е охладена, за да не се пресекат яйцата. Добавяме брашното (в което сме разбъркали преди това бакпулвера), кокосовите стърготини и няколко капки ром.

В тавичка с приблизителен размер 30/22 см слагаме хартия за печене. Върху нея изсипваме сместа. Печем в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 30 минути. Целта е фъджа да остане леко мек в средата. Оставяме да изстине и нарязваме.

Виж още статии за:   Рецепти · Десертите · Шоколадът · Кокосът ·
Коментари
2011-03-04 #11
лили
О-О-О,това трябва да се пробва!Направо почнах да преглъщам.Правила съм фъч по рецепта от нета и сега си спомних,че беше страхотно.
2010-05-23 #10
Инна Георгиева
Йехееее Цвети радвам се ! С нескуик не стана ли мнгоо сладко, то малко близо до какаото за сладкиши не е ?

п.с Аз купих овесени ядки и утре живот и здраве ще пробвам вашата рецепта
2010-05-23 #9
Цвети
Направих го, момичетааа )))))))))))))))))))))))) Стана страшееен , толкова искам да ви почерпя)) Аз сложих нескуик и какао 50:50...Това се превръща в специалитет номер 2, автоматически)))
Вашият коментар
* Моля, използвайте КИРИЛИЦА, по лесно е и за писане и за четене. НЕ пишете само с ГЛАВНИ букви.
Име:
e-mail:
 код:
информирай ме, ако някой друг коментира тази тема
· Кокосовото масло може би не е толкова полезно за здравето, колкото смятахме
· Кокосовото брашно - здравословна алтернатива без глутен
· Постен кокосов кекс с какао
· Шоколадов чийзкейк
· Kексче с шоколадова душа
· Шоколадови топчета
· Домашен сметанов сладолед с орехов крокан
· Торта със стар козунак без печене
· Любимите сладки на Hera.bg
· Боб чорба по манастирски
· Бърз обяд със спанак, чери домати, яйца и самардала
· Телешки стек, маринован в бърбън Jim Beam
Виж още статии за:   Рецепти · Десертите · Шоколадът · Кокосът ·
Петък
30
Юли 2021
П
В
С
Ч
П
С
Н
1
2
3
4

5
6
7
8
9
10
11

12
13
14
15
16
17
18

19
20
21
22
23
24
25

26
27
28
29
30
31
Абонирай се за новости
Така няма да пропускаш новите и интересни неща
Ябълков кейк
Тази рецепта я имам от моята баба, която беше ненадмината сладкарка. Тефтерът с всичките й кулинарни...
Ябълкови тиганички със захар мусковадо
Мусковадо се произвежда от захарна тръстика, като по-разпространена е тъмнокафявата. Името й произхожда...
Новогодишна баница
В моето детство баба слагаше в новогодишната баница с късмети дрянови клонки. Ходеше и си ги търсеше,...
Руколата – свежа и пикантна
Невзрачните зелени листенца на руколата (Eruca sativa) са се превърнали в символ на изискан вкус – присъстват...
Спаначени "мъфини" с готови кори
Здравейте приятели от Hera.bg! Искам да участвам в новия конкурс, защото искам най- вече да споделя рецепта,...
Супа от коприва
Копривата е една от първите свежи зеленини, които природата ни предлага, за да подсилим организма си...
Tелешки кюфтенца с тиквички и магданоз в доматен сос
Точно в 16 часа, 31 минути преди да настъпи астрономическата есен, спрях с чистенето вкъщи, с което се...
Гръцка салата
В "Гръцката салата" ( Χωριάτικη σαλάτα...
Оризът – Ин и Ян за нашето тяло - II
Дивият ориз, за разлика от своите роднини, произхожда не от Азия, а от Северна Америка и по-точно районът...
Домашни "форнети"
Малко е като реклама, но в повечето градове под името "форнети", преди години, стартираха закуски приготвени...
Крем супа от боб
Бяхме на една виличка и домакинята бе решила да направи салата от зрял боб. Уви, беше позабравила боба...
Хелоуин: Сандвичи - гробище
Сандвичите ковчези и надгробните плочи са лесни и вкусни. СТРАХотно предложение за домашното хелоуинско...
Изпитана рецепта за домашна горчица
У дома обичаме горчицата зърнеста, не в идеална еднородна консистенция. В тази "партида" за първи път...
Гьобечки
Отраснала съм в Родопите. Коренът ни е от Добруджа и Русе. Историята е малко сложна, леко военна и ненужно...
Здраве    Красота    Мода    Моят дом    Двама+    Кулинария    Време за мен    RSS     Реклама     Контакти
Hera.bg. Използването на материали разрешено само с писмено съгласие на Hera.bg
Hera.bg в Google+ и Facebook