Този десерт става изключително бързо, а вкусът му е страхотен. Макар наречен фъдж, тук по-скоро идеята е вътрешността подобно на фъджа да остане мекичка. В моето детство пък фъдж се наричаше шоколадов кекс залят с какаова или шоколадова глазура, която попиваше и правеше кекса мек. В оригинал фъджа e подобeн на бонбони.
Кокосовият фъдж се приготвя изключително бързо и е лесен за изпълнение дори от начинаещите домакини.
250 гр краве масло
500 г кафява захар
(или около 250 бяла)
100 г какао
4 яйца
3-4 капки есенция ром
100 гр брашно
2 к.л бакпулвер
100 г кокосови стърготини
В тенджера разтапяме маслото и захарта, добавяме какаото. Можете да намалите какаото и да добавите шоколад за още по плътен вкус. Бъркаме за да не загори и оставяме да се охлади добре.
Разбиваме яйцата и добавяме към какаовата смес. Важно е тя да е охладена, за да не се пресекат яйцата. Добавяме брашното (в което сме разбъркали преди това бакпулвера), кокосовите стърготини и няколко капки ром.
В тавичка с приблизителен размер 30/22 см слагаме хартия за печене. Върху нея изсипваме сместа. Печем в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 30 минути. Целта е фъджа да остане леко мек в средата. Оставяме да изстине и нарязваме.
Направих го, момичетааа )))))))))))))))))))))))) Стана страшееен , толкова искам да ви почерпя)) Аз сложих нескуик и какао 50:50...Това се превръща в специалитет номер 2, автоматически)))
Принцесата аз не съм желязна като теб Най-добрия вариант е като приготвяме такива сладкиши и да даваме на близките си . Така количеството намалява - а тук е проблема
И още нещо си изпуснала-огромната вреда от тази вкусутия върху жадуващото ни бански тяло!!
Умолявам те ,въздържай се от изнамирането на неустоими рецепти поне до 1 септември!
Цвети само искам да ти кажа, че какаовия вкус е много силен като на натурален шоколад (аз лично много харесвам такъв)
p.s Иначе имах предвид за начинаещи, че няма много завъртяни процедури. Единственото което тук може да се обърка е да сложиш яйцата във врялата смес - за това съм написала да се изчака да се охлади За да не стане яйца по панагюрски
Ох, Иннка, потекоха ми лигите, толкова си падам по тия сладкишчета, особено с едно горчиво кафенце, като моето в момента Уикенда ще пробвам, обещавам, и ще споделя. Аз съм към графата начинаещи