Начало
Здраве и Красота
Кариера
Моят дом
Двама+
Кулинария
Време за мен
Регистрация       e-mail:       парола:      

Фъдж с кокос



        Добави в любими         Коментирай         Отпечатай         Изпрати
Този десерт става изключително бързо, а вкусът му е страхотен. Макар наречен фъдж, тук по-скоро идеята е вътрешността подобно на фъджа да остане мекичка. В моето детство пък фъдж се наричаше шоколадов кекс залят с какаова или шоколадова глазура, която попиваше и правеше кекса мек. В оригинал фъджа e подобeн на бонбони.
Кокосовият фъдж се приготвя изключително бързо и е лесен за изпълнение дори от начинаещите домакини.
250 гр краве масло
500 г кафява захар
(или около 250 бяла)
100 г какао
4 яйца
3-4 капки есенция ром
100 гр брашно
2 к.л бакпулвер
100 г кокосови стърготини


В тенджера разтапяме маслото и захарта, добавяме какаото. Можете да намалите какаото и да добавите шоколад за още по плътен вкус. Бъркаме за да не загори и оставяме да се охлади добре.

Разбиваме яйцата и добавяме към какаовата смес. Важно е тя да е охладена, за да не се пресекат яйцата. Добавяме брашното (в което сме разбъркали преди това бакпулвера), кокосовите стърготини и няколко капки ром.

В тавичка с приблизителен размер 30/22 см слагаме хартия за печене. Върху нея изсипваме сместа. Печем в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 30 минути. Целта е фъджа да остане леко мек в средата. Оставяме да изстине и нарязваме.

Виж още статии за:   Рецепти · Десертите · Шоколадът · Кокосът ·
Коментари
2011-03-04 #11
лили
О-О-О,това трябва да се пробва!Направо почнах да преглъщам.Правила съм фъч по рецепта от нета и сега си спомних,че беше страхотно.
2010-05-23 #10
Инна Георгиева
Йехееее Цвети радвам се ! С нескуик не стана ли мнгоо сладко, то малко близо до какаото за сладкиши не е ?

п.с Аз купих овесени ядки и утре живот и здраве ще пробвам вашата рецепта
2010-05-23 #9
Цвети
Направих го, момичетааа )))))))))))))))))))))))) Стана страшееен , толкова искам да ви почерпя)) Аз сложих нескуик и какао 50:50...Това се превръща в специалитет номер 2, автоматически)))
Вашият коментар
* Моля, използвайте КИРИЛИЦА, по лесно е и за писане и за четене. НЕ пишете само с ГЛАВНИ букви.
Име:
e-mail:
 код:
информирай ме, ако някой друг коментира тази тема
· Предимства на кокосовото масло за коса: най-добрите начини за употреба и ползи
· Кокосовото масло може би не е толкова полезно за здравето, колкото смятахме
· Кокосовото брашно - здравословна алтернатива без глутен
· Шоколадов чийзкейк
· Kексче с шоколадова душа
· Шоколадови топчета
· Домашен сметанов сладолед с орехов крокан
· Торта със стар козунак без печене
· Любимите сладки на Hera.bg
· „Вкусът на България в четири сезона“: Опитайте тези прекрасни рецепти от книгата на Иван Звездев
· Аспержов зелен боб с пушен бекон
· Патладжан ветрило на фурна - да си оближеш пръстите!
Виж още статии за:   Рецепти · Десертите · Шоколадът · Кокосът ·
Петък
14
Ноември 2025
П
В
С
Ч
П
С
Н
1
2

3
4
5
6
7
8
9

10
11
12
13
14
15
16

17
18
19
20
21
22
23

24
25
26
27
28
29
30
Абонирай се за новости
Така няма да пропускаш новите и интересни неща
Запечени броколи със сирене и яйца
Ако някога сте имали съмнения дали ще ви харесат броколите, сега е момента да опитате тази рецепта. Пригответе...
Японската кухня - II
Месо Като цяло месните блюда не са характерни за японската кухня. Домашни животни тук никога не са отглеждани,...
3 идеи с праскови за захранване на бебето
Според най-разпространената схема на захранването, сурови праскови може да се дават на бебета, навършили...
Пълнени гъбки
Здравейте, Цвети и Hera.bg, Казвам се Ивелина Петрова, от град Варна, с потребителско име lina....
Красив лед
Лятото идва, а с него и горещите дни, в които често търсим нещо свежо и разхлаждащо. Гледката на коктейли...
1
Повече за: Асафетида подправката - билка
Асафетида (Ferula asafoetida) е подправка-билка, идваща от националните кухни на Иран и Афганистан. Въпреки...
Шоколадови бонбони "Не/Съвършена любов"
Ако максимата "Любовта минава през стомаха" е вярна, то с тези ръчно изработени бонбони влюбването е...
Патладжан с телешки кюфтенца или киноа - по избор
Киноата не е храна за всяка уста и реших, че патладжанът, който ще изпека, мога да комбинирам с нещо...
Спагети по "китайски"
Китайската кухня е изключително интересна. Заради обширната си територия, в зависимост от района, тя...
Пенне ригато със спанак и сметана
Здравейте! Казвам се Александра, живея в Монтана и много обичам италианската кухня. Искам да участвам...
1
Булгурът - вкусна и полезна алтернатива в здравословното ни меню
Консумиран в почти цяла Европа и Америка и влизащ в състава на една от най-известните арабски салати...
Домашната лютеница "на брата"
Миналата година, брат ми за първи път решиха, че ще правят лютеница (тази пак са направили). Даже успях...
Леща с тиква и индийски подправки
Лещата е чудесен източник на протеини и желязо. Особено в студените дни е добре да се консумира често...
Помогни на Цвети! Изпрати постна рецепта
Играта "Помагам на Цвети ot Hera.bg" ще се състои от 2 до 25 декември 2013 година, включително.  Както...
Здраве    Красота    Мода    Моят дом    Двама+    Кулинария    Време за мен    RSS     Реклама     Контакти
Hera.bg. Използването на материали разрешено само с писмено съгласие на Hera.bg
Hera.bg в Facebook