Начало
Здраве и Красота
Кариера
Моят дом
Двама+
Кулинария
Време за мен
Регистрация       e-mail:       парола:      

Шоколадово "Сърце" за Св. Валентин



        Добави в любими         Коментирай         Отпечатай         Изпрати
Отново в търсене на най-атрактивния сладкиш за св. Валентин? Да, и аз съм така...Преди време си купих сърцевидна силиконова форма, точно за този повод, а не знам точно какво да направя в нея. Щом говорим за любов - трябва да има шоколад (източник на добро настроение и серотонин) и някой сладък бял крем, който се разтича и омацва устните, тъкмо някой да ги избърше с пръст и ето ти повод за целувка.

И намерих идеалната рецепта, която е простичка, шоколадова и има бял лек крем. А украсата я има във всеки супермаркет, пък е доста ефектна.

Шоколадов сладкиш "Сърце" - десерт за Св. Валентин

180 г брашно
1/2 ч.л. бакпулвер
1/2 ч.л. сода за хляб
3 яйца
170 г захар
150 г масло
50 мл прясно мляко
2 с.л. какао (високомаслено)
100 г черен шоколад
щипка сол

За крема:
200 гр маскарпоне
150 гр заквасена сметана, поне 20% масленост
100 гр пудра захар


Приготовление:

Включваме фурната на 180 градуса.

Яйцата се разбиват със захарта, предварително извадени на стайна темепература, на пухкава смес. Към нея се прибавя и омекналото масло.

Пресяваме брашното, бакпулвера, солта и какаото с бъркане на ниска степен добавяме малко по малко към яйчената смес.

Загряваме млякото и разтапяме в него шоколада. Изсипваме към тестото и добре разбъркваме добре. Трябва да се получи средно gъсто тесто за кекс.

Слагаме във формата за печене и оставяме в загрятата фурна за 35-40 минути. Към края проверяваме с клечка, дали се е изпекъл сладкишът - ако нищо не залепва по клечката, значи е готов.

В малка купа разбиваме маскарпонето с пудрата захар и лъжица по лъжица добавяме сметаната. Маскарпонето може да се замени със сирене Филаделфия или с крема сирене.

Като се изпече сладкиша го завих с влажна кърпа, да не прави коричка. Когато напълно изстина, намазах обилно с крема и посипах с декоративните яйчица.



Реших аз да направя още една доза тесто, съвсем идентична, която изпекох в тавичка, намазана с масло и посипана с брашно. От готовото блатче изрязах с формичка за сладки малки пастички. За да имат хубави ръбове, формичката трябва да е метална.



С помощта на сладкарски пош (може и обикновена найлонова торбичка с прерязано връхче) сложих малко от крема и върху тях. Така имаме и сладкиш за хранене с пръсти един друг.

Кремът се разтича, полепва по пръстите, които трябва да бъдат облизани и продължението оставям на въображението ви...

Ако нямате сърцевидна форма, можете да я получите от два блата - кръгъл и квадратен, като само съобразите размерите им:

Коментари
2017-03-14 #3
Илина
Направих сладкиша във форма с размер 26 см. и се оказа идеална като размер
2017-03-14 #2
Цвети
Привет! Мисля, че около 25 см. диаметър ще пасне Сподели после, как се е получил, ще се радвам
2017-03-13 #1
Илина
Здравейте,
Ако правим сладкиша в кръгла тавичка с какъв диаметър приблизително трябва да е?
Вашият коментар
* Моля, използвайте КИРИЛИЦА, по лесно е и за писане и за четене. НЕ пишете само с ГЛАВНИ букви.
Име:
e-mail:
 код:
информирай ме, ако някой друг коментира тази тема
· Сладкиш със смокини, лешници и розмарин
· Джинджифилова торта с портокали
· Галет със смокини
· Шоколадов чийзкейк
· Kексче с шоколадова душа
· Шоколадови топчета
· Пастички "С любов"
· Шоколадови бонбони "Не/Съвършена любов"
· Телешко в шоколадов сос
· Колкото различни са хората, толкова различни са и начините за изразяване на любовта
· Как да направим плато сирена? (видео)
· Саркастични любовни послания
· Перфектна закуска: Печен сандвич с тиквички, сирене и сминдух
· Постни банички с праз и маслини
· Обръщана баница с праз, тиквички, овче сирене и пресен джоджен
· Домашен сметанов сладолед с орехов крокан
· Торта със стар козунак без печене
· Любимите сладки на Hera.bg
· „Вкусът на България в четири сезона“: Опитайте тези прекрасни рецепти от книгата на Иван Звездев
· Аспержов зелен боб с пушен бекон
· Патладжан ветрило на фурна - да си оближеш пръстите!
Четвъртък
12
Декември 2024
П
В
С
Ч
П
С
Н
1

2
3
4
5
6
7
8

9
10
11
12
13
14
15

16
17
18
19
20
21
22

23
24
25
26
27
28
29

30
31
Абонирай се за новости
Така няма да пропускаш новите и интересни неща
Никулденски шаран със сини сливи
Едно предложение за празника на Свети Николай, когато на масата задължително присъства шаранът. шаран...
Повече за: Асафетида подправката - билка
Асафетида (Ferula asafoetida) е подправка-билка, идваща от националните кухни на Иран и Афганистан. Въпреки...
Ябълков сладкиш с Мартин
Обичам бързите и здравословни сладкиши. Мама ми го приготви, когато й гостувах, но се оказа, че рецептата...
Тайните на хубавия кекс
Много дълго време съм се заблуждавала относно кексовете. Мислех си, че заради моя Голям Импровизаторски...
Забравени целувки
Забравени целувки или забравени сладки са едно много лесно, бързо, икономично и ужасно вкусно удоволствие....
Захранване на бебето
Когато настъпи момента да захраните бебето, (около 5-6 месец) а и малко преди това, изниква въпроса домашно...
Есенна зеленчукова супа
Тази есенна супа, е изключително лесна за приготвяне. Наред с това, в нея има много витамини, които помагат...
Как да: Изберем прясна риба
Няма нищо по вкусно от прясната риба, но и няма нищо по-отвратително от развалената. Тези две състояния...
Как да: Направиш омлет без да счупиш яйце
"За да си направиш омлет трябва да счупиш яйцата" - гласи една поговорка. Да, ама не. Ето една идея,...
Студен чай с какаови зърна, джинджифил и цитруси
Ако сте от онази порода любители на чая, които не могат нито ден без своята чаша или две от любимата...
Да боядисаме яйцата с памук и хартия
Във всеки дом настава истинско оживление, дойде ли Велики Четвъртък /или Велика Събота/ - деня, в който...
Домашни "форнети"
Малко е като реклама, но в повечето градове под името "форнети", преди години, стартираха закуски приготвени...
Пролетни кошнички със спанак и веган кашкавал
Едно пролетно предястие с веган кашкавал и спанак, който може да се замени с всякакви зеленолистни. Можем...
Пенне ригато със спанак и сметана
Здравейте! Казвам се Александра, живея в Монтана и много обичам италианската кухня. Искам да участвам...
Картофки на фурна с асафетида
Асафетида (Ferula asafoetida.) е подправка-билка, идваща от националните кухни на Иран и Афганистан....
Салата с червено цвекло и черен кимион
Макар че аз също най-често си мариновам цвеклото с оцет и чесън, тази вечер нямах време. 300 гр....
10 пролетни рецепти със зеленолистни зеленчуци
От пролетния конкурс "Пролет с Hera.bg" научихме някои нови рецепти с любимите ни зеленолистни зеленчуци,...
Овесена закуска с ягоди
Закуската е важна част от деня, а пълноценната такава още повече. Продуктите по-долу често прибавям към...
Долма по иракска рецепта
Покрай един Рамазан Байрям се бяхме заговорили у дома, а после и се зачетохме, с каква храна мюсюлманите...
Крем от авокадо и банан
Времето за приготвяне на този лек крем е около 30 минути (15 мин. подготовка + приготвяне , 15 мин. престояване...
Сълзици с канела
Във фризера винаги имам бутер тесто. Често ме спасява, когато искам да направя нещо на бързо или по-мързеливо....
Дунавска салата
Тази зимнина, си е малко "пипкава", защото трябва да се реже всичко на лентички. За сметка на това, после...
Салата с леща белуга и семена от нар
Салатата с леща Белуга, наречена така защото зрънцето прилича на хайвера от същата риба, е прекрасен...
Как да: Почистим череши/вишни от костилки
И така, ако си попаднал на този пост е ясно, че вероятно нямаш уред за отстраняване на костилки, като...
Най-популярните рецепти с авокадо
Родината на авокадото е Централна Америка – люлката на великите цивилизации на маите и ацтеките. Тези...
Макарони със спанак и гъби на фурна
Здравейте Hera.bg, бих искала да участвам с тази рецепта за основно ястие, който обича месно, може...
Жените и бирата
В рекламния фолклор бирата е единствено мъжка привилегия, която силният пол използва не толкова по предназначение...
Салата с портокалов дресинг
Този домашно приготвен портокалов дресинг добавя необикновен сладко-кисел привкус към салатата като едновременно...
Мъфини със спанак и синьо сирене
На Цветница имахме кратко пътуване извън града с децата. Сутринта минахме за благословия и върба през...
Ароматни коледни сладки
Празничните коледни сладки са наричани най-често джинджифилови. За мен обаче най-важната и ароматна подправка...
Сироп от мащерка срещу настинки за деца
Когато си спомням за Родопите, винаги долавям аромат на мащерка. Беряхме я в последните дни на май, юли,...
Рязана долма
Името на това бързо зеленчуково ястие се появи на шега. Имам един приятел, който много обича постна долма....
Здравословното мюсли
Миксът от зърнени култури, сушени плодове и ядки се появява в началото на XX век, „изобретява го” швейцарският...
Охлюви – нещо изтънчено или забравено от кухнята на баба
Всеки от нас поне веднъж е имал кулинарна среща с охлювите. Познавачи казват, че хората се делят на три...
Дроб с гъбки и доматен сос на фурна
Ако имате нужда от лесноусвоимо желязо, дробът е вашата храна. Не готвя свински дроб често, но определено...
Здраве    Красота    Мода    Моят дом    Двама+    Кулинария    Време за мен    RSS     Реклама     Контакти
Hera.bg. Използването на материали разрешено само с писмено съгласие на Hera.bg
Hera.bg в Facebook