Начало
Здраве и Красота
Кариера
Моят дом
Двама+
Кулинария
Време за мен
Регистрация       e-mail:       парола:      

Ризото в розово


На пръв поглед цвета на това ризото може да те стъписа, защото в този цвят сме свикнали да виждаме най-вече сладкиши. Вкусът му обаче е чудесен и става много набързо. Можете да замените маслото със зехтин или олио.

150 гр ориз - кръгъл
150 грама сварено или маринова цвекло
50 масло
50 сирене -фета
1/2 малка глава лук
пармезан
зеленчуков бульон
черен млян пипер



Лукът нарязваме наситно и задушаваме в масло.

Добавяме ориза, запържваме леко и добавяме зеленчуковия бульон. Съотношението ориз бульон е 1:3.

Цвеклото нарязваме на кубчета и добавяме в ориза заедно с черен пипер на вкус. Когато е готово изключваме и добавяме малко масло и пармезан. Разбъркваме. Отгоре слагаме малко сирене без да го бъркаме и сервираме топло.
Коментари
2010-02-08 #5
wildprincess
Истина е!!Да ударим по един топъл шоколад в името на истината!!Аз съм от тези ,дето всичко им се лепи за съжаление
2010-02-08 #4
Инна Георгиева
Само аз ще си умра дебела и щастлива. Стига си ме подтискала с тия отслабвания ха ха всичко хубаво или е незаконно или е забранено, или от него се дебелее
2010-02-08 #3
wildprincess
Инна(с две нн),обожавам комбинацията от ризото и сирене!!Доколкото съм информирана от това съчетание се дебелее,но това не го прави по-малко вкусно!!!Слагам сирене и на спанак с ориз.Също жестоко вкусно!
Вашият коментар
* Моля, използвайте КИРИЛИЦА, по лесно е и за писане и за четене. НЕ пишете само с ГЛАВНИ букви.
Име:
e-mail:
 код:
информирай ме, ако някой друг коментира тази тема
· Подарете си здраве с червено цвекло
· 4 идеи какво да направим с червено цвекло
· Салата с червено цвекло и черен кимион
· Пастички "С любов"
· Шоколадови бонбони "Не/Съвършена любов"
· Шоколадово "Сърце" за Св. Валентин
· Сирни Заговезни
· Аранчини - италиански оризови топки
· Заговезни
· Традиционното кипърско сирене халуми получи защитено наименование за произход
· Как да направим плато сирена?
· Млечна крем супа с коприва, просо и пъдпъдъчи яйца
· Ориз с праз, брюкселско зеле, сладък картоф и асафетида
· Бял и червен ориз със зеленчуци
· Леща с тиквички и кус кус
· Колкото различни са хората, толкова различни са и начините за изразяване на любовта
· Саркастични любовни послания
· Подаръци в последния момент, които жените ще харесат
· Телешки стек, маринован в бърбън Jim Beam
· Tелешки кюфтенца с тиквички и магданоз в доматен сос
· Гриловани патладжани с леща и ароматни подправки на фурна
· Бърз обяд със спанак, чери домати, яйца и самардала
· Обръщана баница с праз, тиквички, овче сирене и пресен джоджен
· Пита от многолистно тесто с аспержи, лук, синьо сирене, сметана и мащерка
· Боб чорба по манастирски
· Салата от пшеница, гулия и сушени череши
· Салата с леща белуга и семена от нар
· Торта със стар козунак без печене
· Изпитана рецепта за домашна горчица
· Любимите сладки на Hera.bg
Четвъртък
5
Август 2021
П
В
С
Ч
П
С
Н
1

2
3
4
5
6
7
8

9
10
11
12
13
14
15

16
17
18
19
20
21
22

23
24
25
26
27
28
29

30
31
Абонирай се за новости
Така няма да пропускаш новите и интересни неща
Какаови бисквити с тиква и овесени ядки
Ако ви е останало парче-две варена или печена тиква и се чудите какво да я правите, това е идеалната...
Обреден хляб за Кръстовден
Харесвам идеята да запазим нашите стари традиции и ритуали, искам да останат записани някъде, ако някой,...
Патладжан с моцарела
Често за патладжана можем да прочетем отрицателни неща, касаещи най-вече соланина, но много рядко някой...
Как да решим какви съдове да ползваме в кухнята
Вредни ли са съдовете, в които готвим за нашия организъм? Кой вид да изберем? И аз съм се чудела дълго...
Салата с грилован бял патладжан и булгур
Белият патладжан, за разлика от синия, съдържа много по-малко соланин, месото му е с много по-лек и нежен...
Сос Наполи
за около 500 мл сос 30 мл зехтин 1 лук 2 скилидки чесън 100 мл бяло вино 370 г белени домати от...
Рангелово блюдо
На Архангеловден жените приготвят обреден хляб наречен "рангелово блюдо" (рангелов хляб), "боговица"...
Брускети с домати, чесън и зехтин
Родината на брускетата е централна Италия. Препечената със зехтин филийка е прекрасно предястие (особено...
Леща с тиквички и кус кус
Антония Карова от кулинарния блог Tony's Happy Kitchen ни представи две свои авторски рецепти, които...
Обредна пита с квас за Бъдни вечер
В миналото жената, която замесвала обредния хляб за Бъдни вечер, трябвало да е с добро семейство, да...
Какво да правим с великденските яйца след Великден
Независимо как сме боядисали великденските яйца, независимо колко от тях сме спасили от спукване при...
Лимецът и спелтата
От няколко години в България, под общия знаменател на здравословното и полезно хранене, все по-често...
Здраве    Красота    Мода    Моят дом    Двама+    Кулинария    Време за мен    RSS     Реклама     Контакти
Hera.bg. Използването на материали разрешено само с писмено съгласие на Hera.bg
Hera.bg в Google+ и Facebook