Начало
Здраве и Красота
Кариера
Моят дом
Двама+
Кулинария
Време за мен
Регистрация       e-mail:       парола:      

Пастички "С любов"



        Добави в любими         Коментирай         Отпечатай         Изпрати
Не е за всяка уста вишнавото кисело сърце с парченца от тръпчива арония. Меки като памук пандишпанови блатове ... поляти обилно с черен шоколад. И даже дотук влюбеният в истински вкусове би одобрил, но скрих под мрачната обвивка нежен крем от маскарпоне със земен вкус на сок от цвекло и карамелена, но топла и страстна нотка - сироп от арония и ром.

За блата
6 бр. яйца XL
180 гр. бяла захар
160 гр. бяло брашно
семена от половин шушулка ванилия (или 1 ванилия)

За крема от маскарпоне
200 гр. маскарпоне
100 мл. течна сладкарска сметана
80 мл. сироп от арония
(предполагам може да се замени с по-течно сладко от ягоди)
сок от 1 цвекло
(за целта - настъргваме цвеклото на ситно, притискаме в малка цедка)
1 ампула ром
1 с.л пудра захар

За сърцата от вишни
120 гр. замразени вишни
30 гр. замразена арония
125 гр. сироп от вишни
80 мл. вода
2 гр. агар-агар

За замазване
100 гр масло
1 с.л пудра захар
2 с.л какао
50 гр течна сметана

За заливка
200 гр. черен шоколад
(използвам шоколад за сладкарски цели, но предполагам че става и с обикновен)
90 гр. краве масло

За червените сърца.
С пасатор пасираме вишните, аронията и сиропа, добавяме вода и агар-агар. Слагаме на котлона, когато сместа заври изключваме и разстиламе върху предварително постлана с готварска хартия тавичка. Аз съм ползвала същата, в която после изпекох блата.

Агар-агар е растителен продукт, заместител на желатина (може да се открие в здравословни и био магазини) След около 30-40 минути в хладилника сместа е стегнала.

Притискаме формичката сърце върху нея, а после с шпатула си помагаме, за да вземем оформеното сърце. Сърцата нареждаме върху метално фолио и слагаме в хладилника отново.

За блата:
Пандишпанът съхне бързо, така че е добре да предвидите, че до замазването на пастичките с маслен крем е добре да действате бързо.

Белтъците се отделят от жълтъците. Брашното се пресява.

Белтъците се разбиват на сняг. Жълтъците и ванилията се разбиват със захарта, докато стане еднородна смес.

Към жълтъците постепенно се добавят белтъците, като се бъркат с леки движения с шпатула.

Лъжица по лъжица се добавя брашното, като отново се бърка с леки движения в една посока. Няма нужда от енергични движения, целта е сместа да остане пухкава, резките движения ще накарат сместа бързо да спадне.

В тавичка с размер 36 на 22 см (около педя и половина на две педи) слагаме хартия за печене и разпределяме пандишпановата смес.

Печем до порозовяване в предварително загрята фурна на 180 градуса (за около 30-40 минути).

Когато извадим блата от фурната, покриваме за 10 минути с чиста кърпа тавата. След това внимателно отстраняваме хартията. С метален резец изрязваме сърцата.

Докато се пече, приготвяме крема от маскарпоне.



Крема
Маскарпонето се разбива с пудрата захар, добавяме постепенно течната сметана, сироп от арония и сока от цвеклото.
Добавяме ампула ром. Можете да я замените с истински ром, ако няма да я ядат деца. Кремът слагаме в пош, за да е по-лесно за шприцоване.


Маслен крем за измазване на пастите
Разбиваме меко масло с 1 с.л пудра захар, добавяме сметаната, пудрата захар и какаото. Получава се мека смес, която с помощта на малка шпатула или ножче намазваме от всички страни (без тази на която лежи) пастата. Аз лично обичам да е повече масленият крем

Сглобяване
Всяко сърце разполовяваме на две по широчина. Върху долната половинка шприцоваме от крема с маскарпоне с височина около 2 см .

Отгоре поставяме другата половинка и леко пристискаме.

Измазваме с мекото масло на тънък пласт всяка пастичка.



Шоколадовата заливка
Разтопяваме шоколада на водна баня или със сешоар. Да, знам че е изглежда смешно, но всъщност е много удобно, стига сешоарът да е достатъчно мощен.

За да полеем добре пастичките, е нужно шоколадът да е доста течен, особено в по-хладно време той стяга бързо, а с горещата струя много бързо можем да го втечним отново. Нещо повече, аз лично със сешоара си помагам, за да разстеля равномерно шоколада върху пастичките.

Нареждаме пастите върху решетка, която поставяме в тава, покрита с хартия за печене. Целта е да можем лесно да съберем паднал в тавичката шоколад, за да можем да го използваме отново.

С лъжица изсипваме върху пастата разтопен шоколад, с помощта на сешоара разстиламе топлата течност по-добре.

Малко преди поднасяне съвсем за кратко със сешоара стопляме само горната част на пастата, колкото да стегне червеното сърце да не пада. Леко попиваме със салфетка вишневото сърце и го поставяме върху пастата.


С любов,
Ин.

Вашият коментар
* Моля, използвайте КИРИЛИЦА, по лесно е и за писане и за четене. НЕ пишете само с ГЛАВНИ букви.
Име:
e-mail:
 код:
информирай ме, ако някой друг коментира тази тема
· Вишневи хрупки
· Летен коктейл "Горещо сърце"
· Вишновката на мама
· Шоколадов чийзкейк
· Kексче с шоколадова душа
· Шоколадови топчета
· Шоколадови бонбони "Не/Съвършена любов"
· Шоколадово "Сърце" за Св. Валентин
· Телешко в шоколадов сос
· 5 любими десерта с ябълки
· Вкусни десерти с тиква
· Домашно сорбе с кайсии и касис
· Колкото различни са хората, толкова различни са и начините за изразяване на любовта
· Как да направим плато сирена?
· Саркастични любовни послания
· Домашен сметанов сладолед с орехов крокан
· Торта със стар козунак без печене
· Любимите сладки на Hera.bg
· Боб чорба по манастирски
· Бърз обяд със спанак, чери домати, яйца и самардала
· Телешки стек, маринован в бърбън Jim Beam
Събота
25
Септември 2021
П
В
С
Ч
П
С
Н
1
2
3
4
5

6
7
8
9
10
11
12

13
14
15
16
17
18
19

20
21
22
23
24
25
26

27
28
29
30
Абонирай се за новости
Така няма да пропускаш новите и интересни неща
Японската кухня - II
Месо Като цяло месните блюда не са характерни за японската кухня. Домашни животни тук никога не са отглеждани,...
Сладки хапки с фурми
Тази рецепта отново съм взела от книгата, от която направих мароканските изкушения Ghriba. За тези сладки...
Лесен кекс с орехи
Кексът може да изглежда много лесна работа за някои, но за мен дълго време беше пълна мъгла. Докато не...
Oвнешка яхния с праз
Овнешката яхния с праз е характерна рецепта за Петковден 1 кг овнешко месо 1 кг праз 2 домата 100...
Руколата – свежа и пикантна
Невзрачните зелени листенца на руколата (Eruca sativa) са се превърнали в символ на изискан вкус – присъстват...
Сандвичи със спанак и яйце
Привет, привет! Следя конкурса с голям интерес и всички рецепти ми изглеждат вкусни. Моето предложение...
Арабски мини пици с кладница
Пиците, не са никак трудни, даже ги възприемам като някаква форма бърза закуска, правих ги по време на...
Задушено шкембе в гювече
Задушеното шкембе е характерна рецепта за Петковден. Добавете по желание и малко кашкавал минути преди...
Салата "Златна есен"
Нарекох тази салата „Златна есен”. Първо, защото цветовете й напомнят на пъстра гора в края на октомври...
Обредна пита за Петковден
На Петковден къщата се ръси със светена вода, обредния хляб се прекажда и цялото семейство му се покланя...
Супа от коприва
Копривата е една от първите свежи зеленини, които природата ни предлага, за да подсилим организма си...
Невероятни приложения на сока от киселите краставички
Киселите краставички са любим деликатес. Хрупкави корнишонки, пикантни, свежи - зимнина за всяко време...
Талиателе с броколи, моцарела и сос "Болонезе"
Броколите накъсваме на малки розички и бланшираме в подсолена вода. Как се приготвя сос "Болонезе"...
Нахут с тиква и къри Мадрас
Къри Мадрас е подправка-смес популярна в южна Индия. Нейната родина е индийския град Мадрас, днес носещ...
Супа от коприва и пащърнак
Копривата съдържа много лесноусвояеми белтъчини от растителен произход. Добър източник на желязо е и...
Шоколадови бонбони "Не/Съвършена любов"
Ако максимата "Любовта минава през стомаха" е вярна, то с тези ръчно изработени бонбони влюбването е...
Пъдпъдъчите яйца – малкият голям дар от природата
Малки, шарени, необичайни. Гледаме на пъдпъдъчите яйца повече като на екзотика. Нямаме понятие защо изобщо...
Слънчогледовите семки са достъпни, вкусни, много полезни
Печеният слънчоглед е най-популярната семка у нас. Започнеш ли веднъж, няма отърване, докато не приключиш...
Пържола с шоколад
Последният път, когато срещнах тази метафора, тя беше използвана като синоним на "манджа с грозде" т.е...
Панирани пиперки с доматен сос
Всеки сезон носи своето очарование, своите блага – така, както природата е разпоредила да стане. Силно...
Печено агнешко на порции с гарнитура от ориз, булгур и спанак
В моето детство Гергьовден беше най-радостният ден в годината. Дворът - пълен с живот, градината – с...
Вегетариански дюнер
Ако са ви останали от кюфтенцата с булгур, просо и елда, ви предлагам една лесна идея как да ги оползотворите....
Пролетна салата с кълнове и авокадо
Привет на всички читатели на сп.”Хера”. Искам да се включа в конкурса, като ви представя любимата ни...
Как да направим плато сирена?
Платото от сирена е универсална идея за всякакви поводи и ситуации. Тя не изисква потене над печки и...
Кокосовото брашно - здравословна алтернатива без глутен
На пазара има голямо разнообразие от всякакви видове брашна, подходящи за всеки вкус и нужда – бяло брашно,...
Сумак - още едно от съкровищата на Ориента
Открих сумака в един турски ресторант и определено бях заинтригувана от вкуса на тази подправка. Тя е...
Крем супа от карфиол с куркума
Най-често на трапезата ни карфиолът присъства под формата на трушия, но той е прекрасен за пресни салати,...
Оризови нудъли със зеленчуци
Сварих оризовите нудъли, трябва им малко време общо взето. Запържих чесън с моркови, добавих гъби...
Праз с ориз и туршия
А ето я и втората рецепта на Величка от Велико Търново: Праз с ориз и туршия: 2 стръка едър...
Тиквички с бирена панировка
Тиквичките са едни от най-често приготвяните зеленчуци през лятото. Ако имате собствено дворче и сеете...
Салата с грилован бял патладжан и булгур
Белият патладжан, за разлика от синия, съдържа много по-малко соланин, месото му е с много по-лек и нежен...
Празен хладилник и внезапни гости. Помощ!
На всеки му се е случвало да го изненадат внезапни гости. Не от онези неприятните, с които през цялото...
Мароканската кухня – пиршество за душата - II
Присъстващ на всяко ястие е мароканският хляб (хобз) - кръгъл и плосък, тип пита, с дебела кора. Приготвя...
Козуначени кифлички
Здравейте!Казвам се Людмила от гр. Хасково и бих искала да участвам и с едно предложение, за великденски...
Да консервираме здравословно - II част
Да намачкаме ягоди, малини, вишни, боровинки, касис, арония Най-полезният начин за съхранение на червените...
Как да се храним по време на летните жеги
Високите летни температури са истинско изпитание за нашия организъм. Особено нетърпими са жегите в големи...
Солена палачинкова торта
Тази солена палачинкова торта е едно страхотно предястие за всяка празнична трапеза. Има красив вид и...
Вишневи хрупки
Тази година нашата вишна роди по-малко плодове, нямаше достатъчно, за да направя сладко от вишни, но...
Ягодите - защо да ги хапваме
Тя е един наистина уникален плод. Не само, че е много красива, свежа и ароматна, а и е нещо като символ...
Пълнозърнеста паста с карфиол, синьо сирене и сметана
Идеята за тази паста ми хрумна заради една несправедливост. Смятам, че карфиолът е много подценяван за...
Сок от джанки
Обичам да се връщам към детството си, като всеки нормален човек. Там се крие цяла съкровищница от спомени,...
Мъфини с тиква и локум
Специално за нас Илиян Димитров, човекът, който стои зад Блоговодител, представи своя авторска рецепта...Тези...
Рости с праз и шишчета с бяла риба
Рости (Rosti ) е традиционно швейцарско ястие. В основата си то се състои от картофи, с различни добавки,...
Маринован джинджифил
Маринованият джинджифил, така, както уасаби, е чест спътник на сушито. Той се сервира между отделните...
Сироп от мащерка срещу настинки за деца
Когато си спомням за Родопите, винаги долавям аромат на мащерка. Беряхме я в последните дни на май, юли,...
Как да си направим кълнове от боб мунг?
Кълновете от боб мунг най-често ще откриете в готов вид в търговската мрежа като "соеви кълнове". Те...
Празът - полезният братовчед на лука
Често пренебрегваме праза поради миризмата му. Но още по-често се налага да пием различни медикаменти...
Пръчици от тиквички със сусам
За любовта ми към тиквичките вече съм споделяла. Днес предлагам една идея за тиквички, които ги прави...
Индийска крем супа с нахут
Здравейте всички, аз съм Дарина от Червен бряг. Пращам една от най- любимите си рецепти, за да направите...
Лимецът и спелтата - II
СПЕЛТАТА Историята на спелтата е на близо 7 хиляди години. Това е една от първите култури използвана...
Ябълкови тиганички със захар мусковадо
Мусковадо се произвежда от захарна тръстика, като по-разпространена е тъмнокафявата. Името й произхожда...
Коледните пости
След Коледни заговезни от 15 ноември (до 24 декември включително) започват Рождественски пости или така...
Забравени целувки
Забравени целувки или забравени сладки са едно много лесно, бързо, икономично и ужасно вкусно удоволствие....
Ванилията – аромат в шушулка
Почти всеки крем, бисквити, вафла или шоколад имат аромат на ванилия, а в действителност повечето от...
Свежа лятна напитка с праскови и босилек
Кой да предположи, че босилекът, освен основна съставка на любимото ни песто „Дженовезе“ и неизменна...
Диня с прошуто
Има рецепти, които съзнанието ни не може да възприеме. Прошуто с диня може би е една от тях (за някои...
Лимонова трева - подправка, билка и козметика
Латинското й наименование е Цимбопогон (Cymbopogon), но е известна с по-простичкото - лимонова трева....
Най-популярните рецепти с авокадо
Родината на авокадото е Централна Америка – люлката на великите цивилизации на маите и ацтеките. Тези...
Джинджифилова торта с портокали
Тази постна веган торта е предложение от кулинарния блог I love our dreams. В интервю със създателката...
Бахар - подправката за здрав стомах и храносмилане
Някои хора, срещали бахара само в мляно състояние, смятат, че той е смес от подправки. Други не се докосват...
Здраве    Красота    Мода    Моят дом    Двама+    Кулинария    Време за мен    RSS     Реклама     Контакти
Hera.bg. Използването на материали разрешено само с писмено съгласие на Hera.bg
Hera.bg в Google+ и Facebook