Начало
Здраве и Красота
Кариера
Моят дом
Двама+
Кулинария
Време за мен
Регистрация       e-mail:       парола:      

Свежа лимонада с диня, малини и кокосова вода



        Добави в любими         Коментирай         Отпечатай         Изпрати
Всички обожават това време на годината. Юли и август са месеците, в които някъде в междублоковите пространства се появяват гигантски купчини с любимата на всички ни диня. Купуваме си първа, пета, десета подред диня и сякаш не можем да се наситим на тази малка, но така истинска и дълго жадувана лятна благинка. И все пак в един момент ни се приисква да избягаме от познатите класики – диня със сирене, диня с мастика или просто - диня с диня.

Динята - как да я изберем и как да я нарежем бързо и удобно

Рецептата, която ще ви предложим, може да направим с последните останали малини на юни и с първите парчета диня на юли месец. Разбира се, пресните малини винаги могат да бъдат заменени със замразени, но всички знаем, че и ароматът, и вида и вкуса на пресните плодове винаги е една идея по-добър от този на замразените и консервираните.

Предложението ни със сигурност звучи екзотично, но кокосовата вода е продукт, който в днешно време спокойно може да откриете в по-големите супермаркети. Хубавото на сокът от кокос е, че е богат на желязо и оказва чудесно влияние върху електролитния баланс в организма, който е от съществено значение, за да се чувстваме добре през горещите летни дни. Ако все пак се затруднявате в откриването на кокосова вода, спокойно може да я замените с изворна или газирана вода, а освежаващия ефект на тази напитка ще е не по-лош.


Половин килограм диня, почистена от корите и семките
Чаша малини
Сокът от четири лимона
½ чаша кокосова (изворна) вода
Шепа малини
Малка щипка хималайска сол
За декорирането:
Mалко натрошен лед,
Парченца диня,
Няколко шайби лимон


Приготвяне:

В блендер се смилат парчетата диня, малините и лимоновия сок.

Получената смес се прецежда, а към отцедения сок се добавя кокосовата вода. В случай, че вместо кокосова, използвате изворна вода, е добре да добавите малко мед или захар за подслаждане.

Сокът се оставя за два часа във фризера, за да се охлади добре.

Поднася се в чаши с топка натрошен лед, щипка хималайска сол (или по ръба на чашата, досущ като любимата ни Маргарита) и гарнирано с плодове и лимон.

Красиво, ефектно и освежаващо!
Вашият коментар
* Моля, използвайте КИРИЛИЦА, по лесно е и за писане и за четене. НЕ пишете само с ГЛАВНИ букви.
Име:
e-mail:
 код:
информирай ме, ако някой друг коментира тази тема
· 9 + 1 причини да хапваме диня
· Световен ден на динята - 3 август
· Летен детокс с диня и пъпеш
· Кокосовото масло може би не е толкова полезно за здравето, колкото смятахме
· Кокосовото брашно - здравословна алтернатива без глутен
· Постен кокосов кекс с какао
· Свежи летни коктейли с розе
· Свежите безалкохолни напитки на лятото
· Как да приготвим слънчев чай?
· Пенливо вино според етикета - как да отворим, налеем и поднесем пенливи вина?
· Класически горещи напитки за студените зимни дни
· Тайните на домашната лимонада
· Маслините – какви видове има и защо са толкова полезни
· Полезните сушени плодове на нашата трапеза
· Пъпешът и изненадващите му ползи за здравето
· Учени: Не използвайте стари слънцезащитни кремове и масла - водят до рак
· Ръж
· Море
Понеделник
10
Май 2021
П
В
С
Ч
П
С
Н
1
2

3
4
5
6
7
8
9

10
11
12
13
14
15
16

17
18
19
20
21
22
23

24
25
26
27
28
29
30

31
Абонирай се за новости
Така няма да пропускаш новите и интересни неща
Как да: Замразим зелен боб
Вярно е, че най-добре е да консумираме зеленчуците пресни, но при замразяването им съвсем не се губят...
Oвнешка яхния с праз
Овнешката яхния с праз е характерна рецепта за Петковден 1 кг овнешко месо 1 кг праз 2 домата 100...
Свежи летни коктейли с розе
Голяма част от жените предпочитат бялото вино, особено за горещите летни дни. Други се спират на един...
Как да: Приготвим сушени домати
Италианската кухня е една от най-любимите в света. Богата на аромати, на цветове и вкусове, тя е и изключително...
Шербет или сорбе? Опитайте и двете
Можете да си го направите по-течен или по-гъст. Да добавите дори подправки и плодове. Но в основата му...
Ечемичени здравословни бисквити
От тези бисквити занесох на моя близка, която работи дълги часове на крак с клиенти. В края на деня,...
Суровоядски бонбони със сушени сливи
Милена от DeliFideli ни сподели една от оригиналните си и много обичани рецепти за суровоядски бонбони....
Домашен хляб с квас в хлебопекарна
Тази година се зарекох по време на постите да опитам да хвана квас. Първият път беше неуспешен, но след...
Патладжанът – историята на един плод
Родом от региона на Индия, култивиран преди около 4000 години, днес патладжанът е разпространен в почти...
Шафран - щипка лукс в храната
Чудесна подправка, най-скъпата в света и една от най-известните, използвана от древността, като лек и...
15 декември - Международен ден на чая
Международният ден на чая се отбелязва на 15 декември от 2005 г. насам от страните производителки на...
Слънчогледовите семки са достъпни, вкусни, много полезни
Печеният слънчоглед е най-популярната семка у нас. Започнеш ли веднъж, няма отърване, докато не приключиш...
Как да: Почистим риба
Вероятно за някои дами чистили риба тази статия ще им се стори малко странна, та дори и смешна, но приятели...
Тиквените семки
Есента е сезона на тиквата. Вероятно я обичате печена, на тиквеник или, ако имате страст към екзотичните...
Кулинарен конкурс по устойчиво готвене, организиран от „Институт за кулинарни изкуства“
Съвсем скоро, на 4-ти декември в „Институт за кулинарни изкуства“ (ИКИ) във Варна ще се състои първото...
Трюфелите – по- ценни от злато
Трюфелите отдавна са символ в цял свят на лукса, благосъстоянието и като цяло на гурме кухнята. Познати...
Супа от коприва
Копривата е една от първите свежи зеленини, които природата ни предлага, за да подсилим организма си...
Боб чорба по манастирски
В котешката кухня във Вършец съм. Днес съм приготвила Боб чорба по манастирски и ще ви споделя рецептата,...
Здраве    Красота    Мода    Моят дом    Двама+    Кулинария    Време за мен    RSS     Реклама     Контакти
Hera.bg. Използването на материали разрешено само с писмено съгласие на Hera.bg
Hera.bg в Google+ и Facebook