Начало
Здраве и Красота
Кариера
Моят дом
Двама+
Кулинария
Време за мен
Регистрация       e-mail:       парола:      

Свежа лимонада с диня, малини и кокосова вода



        Добави в любими         Коментирай         Отпечатай         Изпрати
Всички обожават това време на годината. Юли и август са месеците, в които някъде в междублоковите пространства се появяват гигантски купчини с любимата на всички ни диня. Купуваме си първа, пета, десета подред диня и сякаш не можем да се наситим на тази малка, но така истинска и дълго жадувана лятна благинка. И все пак в един момент ни се приисква да избягаме от познатите класики – диня със сирене, диня с мастика или просто - диня с диня.

Динята - как да я изберем и как да я нарежем бързо и удобно

Рецептата, която ще ви предложим, може да направим с последните останали малини на юни и с първите парчета диня на юли месец. Разбира се, пресните малини винаги могат да бъдат заменени със замразени, но всички знаем, че и ароматът, и вида и вкуса на пресните плодове винаги е една идея по-добър от този на замразените и консервираните.

Предложението ни със сигурност звучи екзотично, но кокосовата вода е продукт, който в днешно време спокойно може да откриете в по-големите супермаркети. Хубавото на сокът от кокос е, че е богат на желязо и оказва чудесно влияние върху електролитния баланс в организма, който е от съществено значение, за да се чувстваме добре през горещите летни дни. Ако все пак се затруднявате в откриването на кокосова вода, спокойно може да я замените с изворна или газирана вода, а освежаващия ефект на тази напитка ще е не по-лош.


Половин килограм диня, почистена от корите и семките
Чаша малини
Сокът от четири лимона
½ чаша кокосова (изворна) вода
Шепа малини
Малка щипка хималайска сол
За декорирането:
Mалко натрошен лед,
Парченца диня,
Няколко шайби лимон


Приготвяне:

В блендер се смилат парчетата диня, малините и лимоновия сок.

Получената смес се прецежда, а към отцедения сок се добавя кокосовата вода. В случай, че вместо кокосова, използвате изворна вода, е добре да добавите малко мед или захар за подслаждане.

Сокът се оставя за два часа във фризера, за да се охлади добре.

Поднася се в чаши с топка натрошен лед, щипка хималайска сол (или по ръба на чашата, досущ като любимата ни Маргарита) и гарнирано с плодове и лимон.

Красиво, ефектно и освежаващо!
Вашият коментар
* Моля, използвайте КИРИЛИЦА, по лесно е и за писане и за четене. НЕ пишете само с ГЛАВНИ букви.
Име:
e-mail:
 код:
информирай ме, ако някой друг коментира тази тема
· 9 + 1 причини да хапваме диня
· Световен ден на динята - 3 август
· Летен детокс с диня и пъпеш
· Предимства на кокосовото масло за коса: най-добрите начини за употреба и ползи
· Кокосовото масло може би не е толкова полезно за здравето, колкото смятахме
· Кокосовото брашно - здравословна алтернатива без глутен
· Свежи летни коктейли с розе
· Свежите безалкохолни напитки на лятото
· Как да приготвим слънчев чай?
· 5 вкусни и освежаващи безалкохолни коктейли за лятото (рецепти)
· Пенливо вино според етикета - как да отворим, налеем и поднесем пенливи вина?
· Класически горещи напитки за студените зимни дни
· Яжте по-често спанак! 6 важни причини да го направите
· Копривата - някои добре опазени тайни
· Печурките – чудесните пробиотици и антидепресанти от природата!
· Кое е най-доброто бельо за най-разпространените летни тоалети
· Полезни съвети как да се предпазим от горещините
· 5 симптома на дехидратация и как да се справим с нея
Неделя
21
Юли 2024
П
В
С
Ч
П
С
Н

1
2
3
4
5
6
7

8
9
10
11
12
13
14

15
16
17
18
19
20
21

22
23
24
25
26
27
28

29
30
31
Абонирай се за новости
Така няма да пропускаш новите и интересни неща
Сладко от боровинки
Моят личен опит със сладко от боровинки и това как направих едно по-нискокалорично такова, използвайки...
Постни банички с праз и маслини
Много лесна и семпла рецепта за постни банички с праз и маслини. Хубава се получи. Ще ви споделя как...
Лучник с пълнозърнесто брашно
Лукът винаги е имал място на българската трапеза, въпреки дъха, който оставя след консумация. И ако в...
Ройбосът
Ройбосът често е наричан червен чай, но в действителност има малко общо с черния, зеления и белия, които...
Клафути с череши
Класиката на този френски десерт е именно с череши. Някои хора предпочитат да махнат костилките предварително....
Жените и бирата
В рекламния фолклор бирата е единствено мъжка привилегия, която силният пол използва не толкова по предназначение...
Обреден хляб за Кръстовден
Харесвам идеята да запазим нашите стари традиции и ритуали, искам да останат записани някъде, ако някой,...
Китайско зеле с тиквички, моркови и соеви кълнове
Зеленчуковите ястия са прекрасен начин да прочистим организма, да приемем повече витамини и минерали....
Диня с прошуто
Има рецепти, които съзнанието ни не може да възприеме. Прошуто с диня може би е една от тях (за някои...
Шафран - щипка лукс в храната
Чудесна подправка, най-скъпата в света и една от най-известните, използвана от древността, като лек и...
3 страхотни рецепти за уикенда с кайсии
Кайсиите често стоят в сянката на прасковите, че и на нектарините. Да, те не са толкова сочни, но в тях...
Зелеви сарми с праз и гъби
Петковден е един от семейните ни празници - мъжът ми има имен ден. Традицията повелява на този ден да...
Рибни торбички с праз
На пръв поглед изглежда трудно, но истината е, че това е лесна и ефектна вечеря. Сервирайте със зелена...
Мазнините: добри, полезни, вредни - I
Често възхвалата или анатемосването на дадена мазнина има за цел просто да ни продаде рекламиран продукт....
И за нашите деца Храната е най-доброто лекарство!
Тадааа, какво имаме на тази снимка: Бял и червен ориз с хрупкави зеленчуци - Снощната вечеря + нослето...
Крем супа от картофи
Картофената крем супа е нещо на вид изключително просто, даже сякаш незаслужаващо внимание. Но опиташ...
Дунавска салата
Тази зимнина, си е малко "пипкава", защото трябва да се реже всичко на лентички. За сметка на това, после...
Сандвич със сос от авокадо и босилек
Здравейте, Hera.bg! Здравей, Цвети! Макар и на края на поста реших да се включа с една рецепта, която...
Здраве    Красота    Мода    Моят дом    Двама+    Кулинария    Време за мен    RSS     Реклама     Контакти
Hera.bg. Използването на материали разрешено само с писмено съгласие на Hera.bg
Hera.bg в Facebook