Начало
Здраве и Красота
Кариера
Моят дом
Двама+
Кулинария
Време за мен
Регистрация       e-mail:       парола:      

Свежа лимонада с диня, малини и кокосова вода



        Добави в любими         Коментирай         Отпечатай         Изпрати
Всички обожават това време на годината. Юли и август са месеците, в които някъде в междублоковите пространства се появяват гигантски купчини с любимата на всички ни диня. Купуваме си първа, пета, десета подред диня и сякаш не можем да се наситим на тази малка, но така истинска и дълго жадувана лятна благинка. И все пак в един момент ни се приисква да избягаме от познатите класики – диня със сирене, диня с мастика или просто - диня с диня.

Динята - как да я изберем и как да я нарежем бързо и удобно

Рецептата, която ще ви предложим, може да направим с последните останали малини на юни и с първите парчета диня на юли месец. Разбира се, пресните малини винаги могат да бъдат заменени със замразени, но всички знаем, че и ароматът, и вида и вкуса на пресните плодове винаги е една идея по-добър от този на замразените и консервираните.

Предложението ни със сигурност звучи екзотично, но кокосовата вода е продукт, който в днешно време спокойно може да откриете в по-големите супермаркети. Хубавото на сокът от кокос е, че е богат на желязо и оказва чудесно влияние върху електролитния баланс в организма, който е от съществено значение, за да се чувстваме добре през горещите летни дни. Ако все пак се затруднявате в откриването на кокосова вода, спокойно може да я замените с изворна или газирана вода, а освежаващия ефект на тази напитка ще е не по-лош.


Половин килограм диня, почистена от корите и семките
Чаша малини
Сокът от четири лимона
½ чаша кокосова (изворна) вода
Шепа малини
Малка щипка хималайска сол
За декорирането:
Mалко натрошен лед,
Парченца диня,
Няколко шайби лимон


Приготвяне:

В блендер се смилат парчетата диня, малините и лимоновия сок.

Получената смес се прецежда, а към отцедения сок се добавя кокосовата вода. В случай, че вместо кокосова, използвате изворна вода, е добре да добавите малко мед или захар за подслаждане.

Сокът се оставя за два часа във фризера, за да се охлади добре.

Поднася се в чаши с топка натрошен лед, щипка хималайска сол (или по ръба на чашата, досущ като любимата ни Маргарита) и гарнирано с плодове и лимон.

Красиво, ефектно и освежаващо!
Вашият коментар
* Моля, използвайте КИРИЛИЦА, по лесно е и за писане и за четене. НЕ пишете само с ГЛАВНИ букви.
Име:
e-mail:
 код:
информирай ме, ако някой друг коментира тази тема
· 9 + 1 причини да хапваме диня
· Световен ден на динята - 3 август
· Летен детокс с диня и пъпеш
· Кокосовото масло може би не е толкова полезно за здравето, колкото смятахме
· Кокосовото брашно - здравословна алтернатива без глутен
· Постен кокосов кекс с какао
· Свежи летни коктейли с розе
· Свежите безалкохолни напитки на лятото
· Как да приготвим слънчев чай?
· Пенливо вино според етикета - как да отворим, налеем и поднесем пенливи вина?
· Класически горещи напитки за студените зимни дни
· Тайните на домашната лимонада
· Зеленият боб - защо не трябва да го пренебрегваме
· Ново изследване: Сините сливи могат да предотвратят загубата на костна тъкан при жените
· Проучване: По-честата консумация на гъби ни предпазва от депресия
· Лято е, но да не се отпускаме
· Пролет, лято, есен, зима - за барбекюто в сърцето ми място винаги има
· Нов живот за балкона? Толкова е лесно
Сряда
10
Август 2022
П
В
С
Ч
П
С
Н

1
2
3
4
5
6
7

8
9
10
11
12
13
14

15
16
17
18
19
20
21

22
23
24
25
26
27
28

29
30
31
Абонирай се за новости
Така няма да пропускаш новите и интересни неща
Джинджифилът – подправка и лекарство
Пикантен и тръпчив, джинджифилът пробужда вкусовите усещания, напомняйки донякъде на цитрус и на бял...
Парти "бонбон" с мини кюфтенца
Добрите парти идеи си приличат по едно - те са винаги много ефектни и, независимо, че изискват доста...
Кокосовото мляко
Много хора по една или друга причина не искат да консумират прясно мляко – дали защото са вегетарианци,...
Пълнени камби с ориз и маслинки
От различните сортове пипер най-обичам ратунди или казано по нашенски - камби. Предпочитам ги заради...
Как да: Почистим риба
Вероятно за някои дами чистили риба тази статия ще им се стори малко странна, та дори и смешна, но приятели...
Ягодите - защо да ги хапваме
Тя е един наистина уникален плод. Не само, че е много красива, свежа и ароматна, а и е нещо като символ...
Маринован джинджифил
Маринованият джинджифил, така, както уасаби, е чест спътник на сушито. Той се сервира между отделните...
Постни лозови сарми с царевица
Тези лозови сармички за поредната вариация на класическите. Добавих им царевица, защото Игнажден наближава,...
Мъфини с шоколад
На вид изглежда голяма философия, но приготвянето на мъфините става изключително бързо. за 12 кексчета...
Печени ябълки
Ароматът на печени ябълки, съчетани с канела, ми навяват страхотни детски спомени. Понякога за разнообразие...
Алкохолът и кулинарията – брак по любов
Те, разбира се, отлично си подхождат – какво е рибата без изстудено полусухо вино, свинският стек без...
Портокалови масленки с шоколад
Тони Карова от Тony's happy kitchen ни предлага един изкусителен постен, веган десерт - маслени сладки...
Броколи с пилешки жулиени и сос Бешамел
Изключително просто, изключително лесно, изключително вкусно ястие. Даже, ако ви домързи в магазините...
Как да съхраним картофи през зимата
В нашата страна картофите са основен продукт в зимното меню. Независимо дали ги печем, варим или пържим...
Вкусна баклава
У дома си облизват пръстите с тази баклава. Сладичка! Така на нас най-много ни харесва! Малките парченца...
Картофи на фурна със свинско и прясна чубрица
Прясната чубрица има по-нежен аромат от сушената, наскоро имах възможност да си набера за това и присъства...
Тиквички с бирена панировка
Тиквичките са едни от най-често приготвяните зеленчуци през лятото. Ако имате собствено дворче и сеете...
Зеленчуково ястие с боб ала мексикана
Установила съм, че най-вкусна бобената чорба става, ако си сварил наведнъж поне 700 гр. боб /в сухо състояние/....
Здраве    Красота    Мода    Моят дом    Двама+    Кулинария    Време за мен    RSS     Реклама     Контакти
Hera.bg. Използването на материали разрешено само с писмено съгласие на Hera.bg
Hera.bg в Google+ и Facebook