Начало
Здраве и Красота
Кариера
Моят дом
Двама+
Кулинария
Време за мен
Регистрация       e-mail:       парола:      

Свежа лимонада с диня, малини и кокосова вода



        Добави в любими         Коментирай         Отпечатай         Изпрати
Всички обожават това време на годината. Юли и август са месеците, в които някъде в междублоковите пространства се появяват гигантски купчини с любимата на всички ни диня. Купуваме си първа, пета, десета подред диня и сякаш не можем да се наситим на тази малка, но така истинска и дълго жадувана лятна благинка. И все пак в един момент ни се приисква да избягаме от познатите класики – диня със сирене, диня с мастика или просто - диня с диня.

Динята - как да я изберем и как да я нарежем бързо и удобно

Рецептата, която ще ви предложим, може да направим с последните останали малини на юни и с първите парчета диня на юли месец. Разбира се, пресните малини винаги могат да бъдат заменени със замразени, но всички знаем, че и ароматът, и вида и вкуса на пресните плодове винаги е една идея по-добър от този на замразените и консервираните.

Предложението ни със сигурност звучи екзотично, но кокосовата вода е продукт, който в днешно време спокойно може да откриете в по-големите супермаркети. Хубавото на сокът от кокос е, че е богат на желязо и оказва чудесно влияние върху електролитния баланс в организма, който е от съществено значение, за да се чувстваме добре през горещите летни дни. Ако все пак се затруднявате в откриването на кокосова вода, спокойно може да я замените с изворна или газирана вода, а освежаващия ефект на тази напитка ще е не по-лош.


Половин килограм диня, почистена от корите и семките
Чаша малини
Сокът от четири лимона
½ чаша кокосова (изворна) вода
Шепа малини
Малка щипка хималайска сол
За декорирането:
Mалко натрошен лед,
Парченца диня,
Няколко шайби лимон


Приготвяне:

В блендер се смилат парчетата диня, малините и лимоновия сок.

Получената смес се прецежда, а към отцедения сок се добавя кокосовата вода. В случай, че вместо кокосова, използвате изворна вода, е добре да добавите малко мед или захар за подслаждане.

Сокът се оставя за два часа във фризера, за да се охлади добре.

Поднася се в чаши с топка натрошен лед, щипка хималайска сол (или по ръба на чашата, досущ като любимата ни Маргарита) и гарнирано с плодове и лимон.

Красиво, ефектно и освежаващо!
Вашият коментар
* Моля, използвайте КИРИЛИЦА, по лесно е и за писане и за четене. НЕ пишете само с ГЛАВНИ букви.
Име:
e-mail:
 код:
информирай ме, ако някой друг коментира тази тема
· 9 + 1 причини да хапваме диня
· Световен ден на динята - 3 август
· Летен детокс с диня и пъпеш
· Кокосовото масло може би не е толкова полезно за здравето, колкото смятахме
· Кокосовото брашно - здравословна алтернатива без глутен
· Постен кокосов кекс с какао
· Свежи летни коктейли с розе
· Свежите безалкохолни напитки на лятото
· Как да приготвим слънчев чай?
· 5 вкусни и освежаващи безалкохолни коктейли за лятото (рецепти)
· Пенливо вино според етикета - как да отворим, налеем и поднесем пенливи вина?
· Класически горещи напитки за студените зимни дни
· Яжте по-често спанак! 6 важни причини да го направите
· Копривата - някои добре опазени тайни
· Печурките – чудесните пробиотици и антидепресанти от природата!
· Полезни съвети как да се предпазим от горещините
· 5 симптома на дехидратация и как да се справим с нея
· Лято е, но да не се отпускаме
Неделя
10
Декември 2023
П
В
С
Ч
П
С
Н
1
2
3

4
5
6
7
8
9
10

11
12
13
14
15
16
17

18
19
20
21
22
23
24

25
26
27
28
29
30
31
Абонирай се за новости
Така няма да пропускаш новите и интересни неща
Кайсията – шампион по бетакаротин
Слънчевата и ароматна кайсия е близък роднина на всички костилкови плодове, които се отглеждат у нас...
Класически горещи напитки за студените зимни дни
Зимата притежава усещането за уют и топлина повече от който и да е от друготе сезони. Това усещане е...
Бърза авокадо паста
Обожавам паста - всякакви видове и всякакви сосове. Понякога времето не стига за разточително готвене....
Как да: Изберем прясна риба
Няма нищо по вкусно от прясната риба, но и няма нищо по-отвратително от развалената. Тези две състояния...
С дъх на канела - опасно или полезно за здравето
Решението на Европейският съюз да ограничи количеството използвана канела на килограм готов продукт дойде...
Постна майонеза
Тази рецепта правя и записвам специално за Гени. Нейното детенце има алергия към яйца. Предложих й, освен...
Постен какаов сладкиш
Този сладкиш е истински пир за сетивата и една сладка наслада по време на поста. Тогава менюто е ограничено,...
Пълнени кръгли тиквички с тученица и козе сирене
Тези кръгли тиквички са наистина много симпатични и ефектни. Получих ги дар, a докато се чудех как да...
Всичко за яйцата - I
Яйцата са един от основните хранителни продукти. От тях можем да си приготвим както бърза и лесна закуска,...
Родопска яхния с овнешко
Родопската яхния с овнешко е характерна рецепта за Петковден 500 г овнешко 1 глава лук 1/4 ч.ч. ориз 500...
Пъдпъдъчите яйца – малкият голям дар от природата
Малки, шарени, необичайни. Гледаме на пъдпъдъчите яйца повече като на екзотика. Нямаме понятие защо изобщо...
Невероятни приложения на сока от киселите краставички
Киселите краставички са любим деликатес. Хрупкави корнишонки, пикантни, свежи - зимнина за всяко време...
Празен хладилник и внезапни гости. Помощ! - II
Пикантни крутони. Обикновено крутоните се използват за добавка към крем супа, но те са и доста приятни...
Сладко от сини сливи
Печеното сладко от сини сливи е едно от ония прегрешения, които човек може да си позволи да хапне, в...
Студен чай с какаови зърна, джинджифил и цитруси
Ако сте от онази порода любители на чая, които не могат нито ден без своята чаша или две от любимата...
Гьобечки
Отраснала съм в Родопите. Коренът ни е от Добруджа и Русе. Историята е малко сложна, леко военна и ненужно...
Варени гевреци с квас
Докато правех питката си с квас ми остана малко тесто, което бях заделила за украсата. Фурната вече бе...
Рости с праз и шишчета с бяла риба
Рости (Rosti ) е традиционно швейцарско ястие. В основата си то се състои от картофи, с различни добавки,...
Здраве    Красота    Мода    Моят дом    Двама+    Кулинария    Време за мен    RSS     Реклама     Контакти
Hera.bg. Използването на материали разрешено само с писмено съгласие на Hera.bg
Hera.bg в Facebook