Начало
Здраве и Красота
Кариера
Моят дом
Двама+
Кулинария
Време за мен
Регистрация       e-mail:       парола:      

Свежи летни коктейли с розе



        Добави в любими         Коментирай         Отпечатай         Изпрати
Голяма част от жените предпочитат бялото вино, особено за горещите летни дни. Други се спират на един не по-малко приятен вариант, наричан розе. Розето е сладко, с красив цвят в нюансите на розовото. Поднася се студено и...от него се получават превъзходни летни коктейли.
Интересен факт за розето е, че то се прави единствено от гроздето, което се използва за приготвянето на червено вино, но се прави по технологията на бялото вино. От червеното грозде то взима танините, а технологията на бялото му позволява да запази цвета далеч по-светъл.

Розе и Аперол. Един от най-приятните коктейли с розе, който лично аз препоръчвам, е този в комбинацията с Aperol. Поставяте няколко кубчета лед в чаша, сипвате около 150 мл розе, добавяте 100 мл Aperol и около 50 мл сода, а може и малко повече - според собствения ви вкус. Комбинацията е свежа и наистина неустоимо разхлаждаща.


Коктейл "Розов букет". Друг сравнително лесен коктейл, който може да си забъркате сами е т.нар. „Розов букет“. Ако сте почитатели на джина, това е вашето питие. За рецептата ви трябват около 90 мл розе, 50 мл джин, отново 90 мл сок от грейпфрут, както и резенче грейпфрут. В широка чаша поставяте няколко кубчета лед и след това добавяте гореизброените съставки. Разбърквате и сте готови за лятна отмора на терасата.



Розе и водка. Ако не харесва характерния аромат на джина, може да пробвате комбинация с водка, вместо джин. За целта ви трябват 60 мл водка, 60 мл розе и още толкова сода. Добавяте съвсем малко захарен сироп и сте готови!

Още страхотни летни напитки

Лятна сангрия с розе:

150 мл розе
60 мл сода
60 мл водка
50 мл сок от диня
Парче праскова
Сока на половин лайм
2 кубчета захар

На първо място добре разбивате в шейкър содата, сока от лайм и захарта, докато кубчетата се разтворят. След това добавяте всичко останало и разбивате още веднъж. Количеството ви стига за два коктейла- за вас и приятелка или половинката ви…за перфектно завършен летен ден.


Нещо набързо. Ако пък нямате време за шейкъри и не искате да смесвате два вида алкохол, а просто искате нещо много леко и набързо забъркано, спрете се на 150 мл розе, 50-60 мл сода, малко захарен сироп и 2 кръгчета лимон. Смесвате всичко и изстисквате лимона. Ще се превърне в любимото ви питие, гарантирам.

Наслаждавайте се на лятото, защото ако не сега, то кога е истинското време за коктейли?
Вашият коментар
* Моля, използвайте КИРИЛИЦА, по лесно е и за писане и за четене. НЕ пишете само с ГЛАВНИ букви.
Име:
e-mail:
 код:
информирай ме, ако някой друг коментира тази тема
· 5 вкусни и освежаващи безалкохолни коктейли за лятото (рецепти)
· Класически горещи напитки за студените зимни дни
· Отпразнувайте края на лятото с парти на открито
· Свежите безалкохолни напитки на лятото
· Как да приготвим слънчев чай?
· Тайните на домашната лимонада
· От Могилово до Нова Зеландия. Българска изба произвежда вино на другия край на света
· Пенливо вино според етикета - как да отворим, налеем и поднесем пенливи вина?
· На тази дата: "Изобретено" е шампанското
· 3 страхотни рецепти за уикенда с кайсии
· Български учени направиха бира без глутен
· Избягвайте тези напитки в жегите
· Кое е най-доброто бельо за най-разпространените летни тоалети
· Полезни съвети как да се предпазим от горещините
· 5 симптома на дехидратация и как да се справим с нея
Неделя
15
Септември 2024
П
В
С
Ч
П
С
Н
1

2
3
4
5
6
7
8

9
10
11
12
13
14
15

16
17
18
19
20
21
22

23
24
25
26
27
28
29

30
Абонирай се за новости
Така няма да пропускаш новите и интересни неща
Готвенето помогнало на човек да развие мозъка си
Готвенето е помогнало на човека да развие мозъка си и е допринесло за възникването на религиите и културата,...
Каперсите - нетрадиционната добавка с несравним вкус
Някои от нас ги смятат за плодове. Други за зеленчуци. Трети дори не са чували за каперси. А дори да...
Торта "Сахер" - неустоима виенска класика
Тя е може би най-голямата конкуренция на прословутия „Гараш”. Вкусът и е също толкова неустоим, а приготвянето...
Супа от коприва, елда, гъбки и булгур
Реших да се възползвам от ценните качества на копривената супа, но да й прибавя и нещо друго. Какво обаче......
Ретро сладкиш със сладко от сини сливи
Веднага казвам, че много обичам този сладкиш. Забравете за пухкавите кексове с 6 яйца. Този е друга класа...
Сок от джанки
Обичам да се връщам към детството си, като всеки нормален човек. Там се крие цяла съкровищница от спомени,...
Как да си направим: Прясна паста
Признавам, че отдавна съм чела, че прясно приготвената паста е пъти по-добра от сухата, която купуваме....
Торта със стар козунак без печене
Тази торта е чудесна идея, ако имате останал след Великден козунак. Грехота е как чакаме Великден заради...
Кокосовото мляко
Много хора по една или друга причина не искат да консумират прясно мляко – дали защото са вегетарианци,...
Пресни картофи с тиквички, копър и чесън
Това е любимата ми рецепта с пресни картофи, категорично. А и, като се замисля, любимото ми пролетно...
Лимецът и спелтата
От няколко години в България, под общия знаменател на здравословното и полезно хранене, все по-често...
Патладжанени рулца с козе сирене
Ако допреди десетилетия козето сирене е било чест продукт на трапезата на българина - днес почти сме...
Risotto al radicchio e Gorgonzola
Рецептата ни представя Радостин Кирязов, собственик на италиански ресторант "PizzaRado", специално за...
Как да сготвим крехко свинско бон филе (тънкости)
Как да приготвим така бонфилето, че да остане сочно и крехко - да, има своите тънкости определено. Както...
Ориз с праз, брюкселско зеле, сладък картоф и асафетида
Тази комбинация на пръв поглед е необичайна, но гарантирано - оказа се особено сполучлива. Сладките...
Как да си приготвим ароматен зехтин
Студено пресованият зехтин има наситен маслинен дъх, които придава неповторим вкус на всяко ястие. Златното...
Най-"коледните" подправки
Коледа е единственият празник, който има свой личен аромат. Той е упойващ и топъл, навява мисли за уют...
Как да нарежем диня бързо
В разгара на дините сме, сега те просто доминират над всички плодове. Често обаче след като сме избрали...
Зелеви сарми с праз и гъби
Петковден е един от семейните ни празници - мъжът ми има имен ден. Традицията повелява на този ден да...
Уасаби - лютото лекарство
Обичате ли люти чушки? А знаете ли, че ги наричат подправката за здравословен живот? Множество изследвания...
Млечна крем супа с коприва, просо и пъдпъдъчи яйца
Копривата е една от горските зелении, които аз лично много харесвам. Така че, когато получих пакетче...
Сумак - още едно от съкровищата на Ориента
Открих сумака в един турски ресторант и определено бях заинтригувана от вкуса на тази подправка. Тя е...
Как да познаем истинския мед
Медът е един от най-невероятните дарове на природата. В съдържанието му преобладават фруктозата и глюкозата...
Идея за здравословна закуска с чия
Навикът понякога е наистина по-силен от нас. Трябва ни някаква провокация, за да се дистанцираме от зоната...
Бърза авокадо паста
Обожавам паста - всякакви видове и всякакви сосове. Понякога времето не стига за разточително готвене....
Здраве    Красота    Мода    Моят дом    Двама+    Кулинария    Време за мен    RSS     Реклама     Контакти
Hera.bg. Използването на материали разрешено само с писмено съгласие на Hera.bg
Hera.bg в Facebook