Начало
Здраве и Красота
Кариера
Моят дом
Двама+
Кулинария
Време за мен
Регистрация       e-mail:       парола:      

Свежи летни коктейли с розе



        Добави в любими         Коментирай         Отпечатай         Изпрати
Голяма част от жените предпочитат бялото вино, особено за горещите летни дни. Други се спират на един не по-малко приятен вариант, наричан розе. Розето е сладко, с красив цвят в нюансите на розовото. Поднася се студено и...от него се получават превъзходни летни коктейли.
Интересен факт за розето е, че то се прави единствено от гроздето, което се използва за приготвянето на червено вино, но се прави по технологията на бялото вино. От червеното грозде то взима танините, а технологията на бялото му позволява да запази цвета далеч по-светъл.

Розе и Аперол. Един от най-приятните коктейли с розе, който лично аз препоръчвам, е този в комбинацията с Aperol. Поставяте няколко кубчета лед в чаша, сипвате около 150 мл розе, добавяте 100 мл Aperol и около 50 мл сода, а може и малко повече - според собствения ви вкус. Комбинацията е свежа и наистина неустоимо разхлаждаща.


Коктейл "Розов букет". Друг сравнително лесен коктейл, който може да си забъркате сами е т.нар. „Розов букет“. Ако сте почитатели на джина, това е вашето питие. За рецептата ви трябват около 90 мл розе, 50 мл джин, отново 90 мл сок от грейпфрут, както и резенче грейпфрут. В широка чаша поставяте няколко кубчета лед и след това добавяте гореизброените съставки. Разбърквате и сте готови за лятна отмора на терасата.



Розе и водка. Ако не харесва характерния аромат на джина, може да пробвате комбинация с водка, вместо джин. За целта ви трябват 60 мл водка, 60 мл розе и още толкова сода. Добавяте съвсем малко захарен сироп и сте готови!

Още страхотни летни напитки

Лятна сангрия с розе:

150 мл розе
60 мл сода
60 мл водка
50 мл сок от диня
Парче праскова
Сока на половин лайм
2 кубчета захар

На първо място добре разбивате в шейкър содата, сока от лайм и захарта, докато кубчетата се разтворят. След това добавяте всичко останало и разбивате още веднъж. Количеството ви стига за два коктейла- за вас и приятелка или половинката ви…за перфектно завършен летен ден.


Нещо набързо. Ако пък нямате време за шейкъри и не искате да смесвате два вида алкохол, а просто искате нещо много леко и набързо забъркано, спрете се на 150 мл розе, 50-60 мл сода, малко захарен сироп и 2 кръгчета лимон. Смесвате всичко и изстисквате лимона. Ще се превърне в любимото ви питие, гарантирам.

Наслаждавайте се на лятото, защото ако не сега, то кога е истинското време за коктейли?
Вашият коментар
* Моля, използвайте КИРИЛИЦА, по лесно е и за писане и за четене. НЕ пишете само с ГЛАВНИ букви.
Име:
e-mail:
 код:
информирай ме, ако някой друг коментира тази тема
· 5 вкусни и освежаващи безалкохолни коктейли за лятото (рецепти)
· Класически горещи напитки за студените зимни дни
· Отпразнувайте края на лятото с парти на открито
· Свежите безалкохолни напитки на лятото
· Как да приготвим слънчев чай?
· Тайните на домашната лимонада
· От Могилово до Нова Зеландия. Българска изба произвежда вино на другия край на света
· Пенливо вино според етикета - как да отворим, налеем и поднесем пенливи вина?
· На тази дата: "Изобретено" е шампанското
· 3 страхотни рецепти за уикенда с кайсии
· Български учени направиха бира без глутен
· Избягвайте тези напитки в жегите
· Полезни съвети как да се предпазим от горещините
· 5 симптома на дехидратация и как да се справим с нея
· Лято е, но да не се отпускаме
Петък
24
Май 2024
П
В
С
Ч
П
С
Н
1
2
3
4
5

6
7
8
9
10
11
12

13
14
15
16
17
18
19

20
21
22
23
24
25
26

27
28
29
30
31
Абонирай се за новости
Така няма да пропускаш новите и интересни неща
Кокосовото брашно - здравословна алтернатива без глутен
На пазара има голямо разнообразие от всякакви видове брашна, подходящи за всеки вкус и нужда – бяло брашно,...
Кекс с тиква
Случвало ли ви се е къщата да е притихнала, половинката и децата спят, свършили сте всички досадни домакински...
Лимонова трева - подправка, билка и козметика
Латинското й наименование е Цимбопогон (Cymbopogon), но е известна с по-простичкото - лимонова трева....
Джинджифилът – подправка и лекарство
Пикантен и тръпчив, джинджифилът пробужда вкусовите усещания, напомняйки донякъде на цитрус и на бял...
Нахутът - вкусен, здравословен и диетичен
С Инна онзи ден се шегувахме помежду си, че толкова обичаме нахут и в Хера имаме толкова рецепти с нахут,...
И за нашите деца Храната е най-доброто лекарство!
Тадааа, какво имаме на тази снимка: Бял и червен ориз с хрупкави зеленчуци - Снощната вечеря + нослето...
Всичко за яйцата - I
Яйцата са един от основните хранителни продукти. От тях можем да си приготвим както бърза и лесна закуска,...
Хумус
Хумусът е типично ястие за Близкия Изток и арабските страни. Може да се поднася като разядка или мезе,...
Питки със сирене за Димитровска задушница
В народните вярвания се смята че св. Димитър е брат и на архангел Михаил (душевадника). Затова на някои...
Забавни сандвичи
Във времената на "junk food" асоциираме думата сандвич с нещо вредно. Далеч съм от мисълта, че сандвичът...
Постни лозови сарми с царевица
Тези лозови сармички за поредната вариация на класическите. Добавих им царевица, защото Игнажден наближава,...
Суровоядска разядка със сушени кайсии
Тази разядка е съвсем простичка за изпълнение, но е идеална гарнитура или сос към много ястия. Веган,...
Рости с праз и шишчета с бяла риба
Рости (Rosti ) е традиционно швейцарско ястие. В основата си то се състои от картофи, с различни добавки,...
Песто от левурда
Гората винаги крие тайни, които само посветените могат да открият. Левурдата със сигурност е между тях...
Морковите – позната "супер храна"
В последните години все повече се говори за т.н. „супер храни”, в които има висока концентрация на витамини,...
Домашен сметанов сладолед с орехов крокан
Рецептата за този домашен леден разкош взех от една баба, когато брахме бъз за сироп в Добруджа. Изненадващо...
Тархана чорба
Когато някъде около 2-3. клас една съседка- туркиня ни даде пакетче с домашна тархана, помня така си...
Гювечета с кестени
В сезона на кестените, винаги си замразявам малко сварени кестени във фризера, за това днес мога и да...
Рибни торбички с праз
На пръв поглед изглежда трудно, но истината е, че това е лесна и ефектна вечеря. Сервирайте със зелена...
Японската кухня - II
Месо Като цяло месните блюда не са характерни за японската кухня. Домашни животни тук никога не са отглеждани,...
Пълнени тиквички с различен пълнеж
Тези вкусни пълнени тиквички, стават много бързо и са добър избор за различните вкусове на хората в нашето...
Постни мъфини с локум
Здравейте, Цвети и Hera.bg, Отново съм аз, вашата читателка Ивелина Петрова, от град Варна. Сега Ви...
Tелешки кюфтенца с тиквички и магданоз в доматен сос
Точно в 16 часа, 31 минути преди да настъпи астрономическата есен, спрях с чистенето вкъщи, с което се...
Пролетта идва с... киселец
Да, традиционно е закичена с кокиче, но ако говорим за идването й в менюто ни, определено това може да...
Прасковата - мъхестият отличник
Прасковата е сред едни най-разпространените овощни видове у нас. Дръвчето принадлежи към семейство Розоцветни...
Здраве    Красота    Мода    Моят дом    Двама+    Кулинария    Време за мен    RSS     Реклама     Контакти
Hera.bg. Използването на материали разрешено само с писмено съгласие на Hera.bg
Hera.bg в Facebook