Начало
Здраве и Красота
Кариера
Моят дом
Двама+
Кулинария
Време за мен
Регистрация       e-mail:       парола:      

Печени ябълки



        Добави в любими         Коментирай         Отпечатай         Изпрати
Ароматът на печени ябълки, съчетани с канела, ми навяват страхотни детски спомени. Понякога за разнообразие в тях добавям ром или стафиди.

1-1.500 кг ябълки
200 г захар
4 с.л орехи - смлени наедро
1/2 ч.л канела


Ябълките измиваме добре и почистваме около семенника с помощта на ножче и лъжичка, с която издълбаваме, като оставяме дъното. Нареждаме ябълките в тавичка.

Всяка една пълним със смес от орехите, захарта и канелата. От време на време заливаме с ароматния сос, които се получава при печенето. Сервираме студени, поляти със соса.
Коментари
2018-02-25 #8
Мариана Михайлова
Пробвах с печени ябълки, като ги изчистих от семките, сложих в дупчиците мед , а на дъното на тавичката сипах вино \"розе\", след което покрих с фолио и пекох но 200 градуса 35 мин. Махнах фолиото леко да се изпечат - станаха страхотни.
2011-01-29 #7
Стефка Стефанова
Здравейте-по-добре в гореща фурна и като се запекат да се поливат от време на време с ром или коняк.Става им кората като гланц-да ви е сладко!!!Стефи
2010-11-18 #6
Инна Георгиева
Привет Жужа. Индивидуално е, зависи от печката, от ябълките. Но в случая 180 градуса за около 45 минути.
Вашият коментар
* Моля, използвайте КИРИЛИЦА, по лесно е и за писане и за четене. НЕ пишете само с ГЛАВНИ букви.
Име:
e-mail:
 код:
информирай ме, ако някой друг коментира тази тема
· Боб с пушени ребърца на фурна
· Рангелово блюдо
· Архангеловден
· 5 любими десерта с ябълки
· Ябълков сладкиш с Мартин
· Ябълкови тиганички със захар мусковадо
· Димитровден - Рецепти за Димитровската трапеза
· Банички с ябълки
· Ябълков кейк
· Вкусни десерти с тиква
· Домашно сорбе с кайсии и касис
· Коледните пости на едно момче: Какво да хапнем,ден 16
· Бърз обяд със спанак, чери домати, яйца и самардала
· 10 пролетни рецепти със зеленолистни зеленчуци
· Паламуд плакия по варненски
· Домашен сметанов сладолед с орехов крокан
· Торта със стар козунак без печене
· Любимите сладки на Hera.bg
· Боб чорба по манастирски
· Телешки стек, маринован в бърбън Jim Beam
· Салата от пшеница, гулия и сушени череши
Четвъртък
17
Юни 2021
П
В
С
Ч
П
С
Н
1
2
3
4
5
6

7
8
9
10
11
12
13

14
15
16
17
18
19
20

21
22
23
24
25
26
27

28
29
30
Абонирай се за новости
Така няма да пропускаш новите и интересни неща
Салата със спанак и пикантни пилешки късчета
Здравейте и от мен, Надя! Искам да участвам в конкурса с една рецепта за салата със спанак. Имаме малка...
Пастички "С любов"
Не е за всяка уста вишнавото кисело сърце с парченца от тръпчива арония. Меки като памук пандишпанови...
Пъдпъдъчите яйца – малкият голям дар от природата
Малки, шарени, необичайни. Гледаме на пъдпъдъчите яйца повече като на екзотика. Нямаме понятие защо изобщо...
С любов за лимонадата
Запитвали ли сте се защо лимонадата е кръстена на лимона? Трябва ли да е направена задължително и само...
Красив лед
Лятото идва, а с него и горещите дни, в които често търсим нещо свежо и разхлаждащо. Гледката на коктейли...
Закуска с овесени ядки за деца
Марти днес ми каза, че в детската градина овесените ядки са "гадни" и никой не ги яде. Замислих се, че...
Превъплъщенията на авокадото
Трудно може да се даде определение на авокадото. Официално се нарича плод, но вкусът му наподобява този...
Невероятни приложения на сока от киселите краставички
Киселите краставички са любим деликатес. Хрупкави корнишонки, пикантни, свежи - зимнина за всяко време...
Как да съхраним картофи през зимата
В нашата страна картофите са основен продукт в зимното меню. Независимо дали ги печем, варим или пържим...
Кокосовото мляко
Много хора по една или друга причина не искат да консумират прясно мляко – дали защото са вегетарианци,...
Домашна лютеница -II част (рецепта)
За печеният пипер вече писах, тайната на истинската домашна лютеница според мен е точно в неговото количество...
Как да използваме формите за лед - 12 идеи
Добре познатите ни форми за лед могат да имат много приложения, за които рядко се сещаме. Предимствата...
Здраве    Красота    Мода    Моят дом    Двама+    Кулинария    Време за мен    RSS     Реклама     Контакти
Hera.bg. Използването на материали разрешено само с писмено съгласие на Hera.bg
Hera.bg в Google+ и Facebook