Начало
Здраве и Красота
Кариера
Моят дом
Двама+
Кулинария
Време за мен
Регистрация       e-mail:       парола:      

Сандвич със сос от авокадо и босилек


Избрано от "Помагам на Цвети от Hera.bg"


        Добави в любими         Коментирай         Отпечатай         Изпрати
Здравейте, Hera.bg!
Здравей, Цвети!


Макар и на края на поста реших да се включа с една рецепта, която знам от брат си. Той е веган от почти 6 години и смея да кажа, че смело експериментира в кухнята. Аз пък съм вегетарианка от 5 години. Тази година за пръв път реших да спазя коледния пост. Честно казано очаквах да е по-страшно, но не. Чувствам се идеално.

Рецептата, с която искам да помогна на Цвети е доста лесна, приятна и по-различна, бих казала. В нея сосът е основният герой. Приготвих (и снимах):

Сандвич със сос от авокадо и босилек.

2 броя авокадо, по възможност да са добре узрели и меки
100 гр. смлени орехи
Сокът на половин лимон
Босилек
Чесън на прах или 2-3 скилидки
Черен пипер
Сол
Зехтин


Приготвяне:

Авокадото се смачква много добре или се пасира.

Към него се добавят смлените орехови ядки и всички останали изброени съставки.

Разбърква се добре.

Винаги, когато съм яла сандвич с този (за мен прекрасен) сос, го сервираме с резенче домат.

Така го приготвих и за Цвети. Намазах на пълнозърнест хляб и …. Снимах!

На външен вид не е нищо особено, но босилекът в комбинация с орехите придават много приятен вкус.

Предлагам на Цвети рецептата за лека следобедна закуска.

И Цвети – Успех, не остана!


На Hera.bg пожелавам много читатели. Лично аз харесвам сайта Ви и в свободното си време го посещавам.
Пожелавам весело посрещане на предстоящите празници. Бъдете всички здрави, щастливи и се наслаждавайте на живота.


Поздрави!
Деница

Благодарим на всички участници, които участваха. На 26 декември 2013 г. конкурсът приключи.
Вашият коментар
* Моля, използвайте КИРИЛИЦА, по лесно е и за писане и за четене. НЕ пишете само с ГЛАВНИ букви.
Име:
e-mail:
 код:
информирай ме, ако някой друг коментира тази тема
· 7 постни дипове и разядки за всякакви поводи
· Суровоядска разядка със сушени кайсии
· Не се отказвайте от закуската по време на пости
· Кой спечели в играта "Помагам на Цвети от Hera.bg"
· Пълнозърнеста питка за Бъдни вечер
· Прасоризо - ризото с праз
· Ироничното усещане да си родител днес
· Превъзмогване
· Разруши ли фейсбук връзката ми или тя вече беше изчерпана?
· Гриловани патладжани с леща и ароматни подправки на фурна
· Патладжанена разядка
· Любими есенни супи с тиква
· Постни банички с праз и маслини
· Боб чорба по манастирски
· Салата от пшеница, гулия и сушени череши
· Аспержов зелен боб с пушен бекон
· Патладжан ветрило на фурна - да си оближеш пръстите!
· Перфектна закуска: Печен сандвич с тиквички, сирене и сминдух
Неделя
10
Декември 2023
П
В
С
Ч
П
С
Н
1
2
3

4
5
6
7
8
9
10

11
12
13
14
15
16
17

18
19
20
21
22
23
24

25
26
27
28
29
30
31
Абонирай се за новости
Така няма да пропускаш новите и интересни неща
Питки със сирене за Димитровска задушница
В народните вярвания се смята че св. Димитър е брат и на архангел Михаил (душевадника). Затова на някои...
Мазнините: добри, полезни, вредни - II
Животинските мазнини за разлика от растителните, съдържат холестерол и повече наситени мастни киселини...
Печена трицона
Тази рецепта често я правеше свекърва ми и никъде другаде не съм виждала някой да я приготвя. В тяхната...
Пица от лимец с риба и каперси
Под поста ми за патладжанчетата с киноа една мила дама на име Анета ми предложи да опитам пица от лимец...
Миризма на пържено? Да бягаме или да похапнем сладко
Пържените храни са вкусни – мазни и с хрупкава коричка, устата ни се налива със слюнка само още щом усетим...
Печени патладжани с домати и Пармезан
Извинявам се предварително, че пропорциите не са съвсем точни, но това бе нещо импровизирано, което пък...
Кайсията – шампион по бетакаротин
Слънчевата и ароматна кайсия е близък роднина на всички костилкови плодове, които се отглеждат у нас...
Дестилати в готвенето: От коняк в сосовете до ром в десертите
Алкохолът и храната са две удоволствия в живота, които често се допълват по един магичен начин. Това...
Тайните на хубавия кекс
Много дълго време съм се заблуждавала относно кексовете. Мислех си, че заради моя Голям Импровизаторски...
Тиквените семки
Есента е сезона на тиквата. Вероятно я обичате печена, на тиквеник или, ако имате страст към екзотичните...
Печена скумрия на фурна
Скрумрията е може би една от най-леснодостъпните риби за по-голяма част от населението в България. Всъщност...
Добруджанки
През останалите дни от седмицата хапвам само мюсли и сурови ядки за закуска, но в неделя, когато всички...
Здраве    Красота    Мода    Моят дом    Двама+    Кулинария    Време за мен    RSS     Реклама     Контакти
Hera.bg. Използването на материали разрешено само с писмено съгласие на Hera.bg
Hera.bg в Facebook