Начало
Здраве и Красота
Кариера
Моят дом
Двама+
Кулинария
Време за мен
Регистрация       e-mail:       парола:      

Сандвич със сос от авокадо и босилек


Избрано от "Помагам на Цвети от Hera.bg"


        Добави в любими         Коментирай         Отпечатай         Изпрати
Здравейте, Hera.bg!
Здравей, Цвети!


Макар и на края на поста реших да се включа с една рецепта, която знам от брат си. Той е веган от почти 6 години и смея да кажа, че смело експериментира в кухнята. Аз пък съм вегетарианка от 5 години. Тази година за пръв път реших да спазя коледния пост. Честно казано очаквах да е по-страшно, но не. Чувствам се идеално.

Рецептата, с която искам да помогна на Цвети е доста лесна, приятна и по-различна, бих казала. В нея сосът е основният герой. Приготвих (и снимах):

Сандвич със сос от авокадо и босилек.

2 броя авокадо, по възможност да са добре узрели и меки
100 гр. смлени орехи
Сокът на половин лимон
Босилек
Чесън на прах или 2-3 скилидки
Черен пипер
Сол
Зехтин


Приготвяне:

Авокадото се смачква много добре или се пасира.

Към него се добавят смлените орехови ядки и всички останали изброени съставки.

Разбърква се добре.

Винаги, когато съм яла сандвич с този (за мен прекрасен) сос, го сервираме с резенче домат.

Така го приготвих и за Цвети. Намазах на пълнозърнест хляб и …. Снимах!

На външен вид не е нищо особено, но босилекът в комбинация с орехите придават много приятен вкус.

Предлагам на Цвети рецептата за лека следобедна закуска.

И Цвети – Успех, не остана!


На Hera.bg пожелавам много читатели. Лично аз харесвам сайта Ви и в свободното си време го посещавам.
Пожелавам весело посрещане на предстоящите празници. Бъдете всички здрави, щастливи и се наслаждавайте на живота.


Поздрави!
Деница

Благодарим на всички участници, които участваха. На 26 декември 2013 г. конкурсът приключи.
Вашият коментар
* Моля, използвайте КИРИЛИЦА, по лесно е и за писане и за четене. НЕ пишете само с ГЛАВНИ букви.
Име:
e-mail:
 код:
информирай ме, ако някой друг коментира тази тема
· 7 постни дипове и разядки за всякакви поводи
· Суровоядска разядка със сушени кайсии
· Не се отказвайте от закуската по време на пости
· Кой спечели в играта "Помагам на Цвети от Hera.bg"
· Пълнозърнеста питка за Бъдни вечер
· Прасоризо - ризото с праз
· Ироничното усещане да си родител днес
· Превъзмогване
· Разруши ли фейсбук връзката ми или тя вече беше изчерпана?
· Гриловани патладжани с леща и ароматни подправки на фурна
· Патладжанена разядка
· Любими есенни супи с тиква
· Постни банички с праз и маслини
· Боб чорба по манастирски
· Салата от пшеница, гулия и сушени череши
· „Вкусът на България в четири сезона“: Опитайте тези прекрасни рецепти от книгата на Иван Звездев
· Аспержов зелен боб с пушен бекон
· Патладжан ветрило на фурна - да си оближеш пръстите!
Понеделник
28
Април 2025
П
В
С
Ч
П
С
Н
1
2
3
4
5
6

7
8
9
10
11
12
13

14
15
16
17
18
19
20

21
22
23
24
25
26
27

28
29
30
Абонирай се за новости
Така няма да пропускаш новите и интересни неща
Запечени броколи със сирене и яйца
Ако някога сте имали съмнения дали ще ви харесат броколите, сега е момента да опитате тази рецепта. Пригответе...
Лимецът и спелтата - II
СПЕЛТАТА Историята на спелтата е на близо 7 хиляди години. Това е една от първите култури използвана...
Прасоризо - ризото с праз
Галина участва в играта и с втора рецепта - за основно ястие: Прасоризо - ризото с праз 2-3 стръка...
Хранене на бавни обороти – движението Slow food
Всички познаваме фаст фууда – „бързата храна”. През работната седмица хапваме на крак пици, закуски,...
Салата с червено цвекло и черен кимион
Макар че аз също най-често си мариновам цвеклото с оцет и чесън, тази вечер нямах време. 300 гр....
Мързелив Ягодов чийзкейк
Сладкишът е без печене, става бързо и лесно. Подходящ е и за начинаещи сладкари. В оригиналната рецепта...
Да си направим суши
Ако обичате екзотичните храни и експериментите, сигурно вече сте опитвали този деликатес идващ от Далечния...
Ягодите - защо да ги хапваме
Тя е един наистина уникален плод. Не само, че е много красива, свежа и ароматна, а и е нещо като символ...
Пържола с шоколад
Последният път, когато срещнах тази метафора, тя беше използвана като синоним на "манджа с грозде" т.е...
Пици в американски стил – как "Доминос" поддържат стандарта
Пицата е храна, която се радва на голяма популярност по целия свят. Тя е обичана от всички и се отличава...
Постни лозови сарми с булгур
Лозовите сармички са едно малко бижу в националната ни кухня. Пипкаво е да направиш една тава с миниатюрни...
Шоколадови трюфели
Знам, че в Hera.bg има сериозни почитателки на шоколада и то натуралния! С поздрав към всички вас и благодарност...
Здраве    Красота    Мода    Моят дом    Двама+    Кулинария    Време за мен    RSS     Реклама     Контакти
Hera.bg. Използването на материали разрешено само с писмено съгласие на Hera.bg
Hera.bg в Facebook