Начало
Здраве и Красота
Кариера
Моят дом
Двама+
Кулинария
Време за мен
Регистрация       e-mail:       парола:      

Патладжанена разядка



        Добави в любими         Коментирай         Отпечатай         Изпрати
Вкусна и ефектна за поднасяне разядка с печен патладжан, която направих импулсивно, но стана много сполучлива.

Разполовяваме два патладжана и разрязваме от месестата страна на кубчета, като мрежа, като оставяме кората невредима. Добавяме чесън на филийки, където ни падне в прорезите.

И никакво пестене на зехтин, ама никакво! Сол!



Печем на 180 за около 40 минути - с опция за вентилатор... толкова е достатъчно.

Изпечените лодки (когато изстинат леко) издълбаваме с лъжица. Ясно е, кората следва да остане невредима. Месото от изпечения патладжан пасираме с една голяма връзка пресен магданоз (предварително измит и оставен да се подсуши), зехтин, сок от 1 лимон. Изпеченият чесън придава много приятен вкус, аз лично не искам свеж такъв.



С тази смес пълним издълбаните лодки, за красота малко чери домати и екстра свеж магданоз. Да объркам и собствените си идеи (в случая гръцки), аз добавих и сумак.
Вашият коментар
* Моля, използвайте КИРИЛИЦА, по лесно е и за писане и за четене. НЕ пишете само с ГЛАВНИ букви.
Име:
e-mail:
 код:
информирай ме, ако някой друг коментира тази тема
· Долма по иракска рецепта
· Бърз обяд със спанак, чери домати, яйца и самардала
· Гриловани патладжани с леща и ароматни подправки на фурна
· Салата от пшеница, гулия и сушени череши
· Салата с леща белуга и семена от нар
· Как да направим плато сирена? (видео)
· Любими есенни супи с тиква
· Вкусни десерти с тиква
· 3 страхотни рецепти за уикенда с кайсии
· Печено агнешко на порции с гарнитура от ориз, булгур и спанак
· Обръщана баница с праз, тиквички, овче сирене и пресен джоджен
· Как да сготвим крехко свинско бон филе (тънкости)
· Постни банички с праз и маслини
· Tелешки кюфтенца с тиквички и магданоз в доматен сос
· Импровизиран киш с праз и бекон
· Пита от многолистно тесто с аспержи, лук, синьо сирене, сметана и мащерка
· За горещините: Студено приготвени летни ястия и салати
· Магданозени кюфтенца
· Боб чорба по манастирски
· Пролетни кошнички със спанак и веган кашкавал
· Тайните на вкусната и полезна зелена салата
Четвъртък
23
Март 2023
П
В
С
Ч
П
С
Н
1
2
3
4
5

6
7
8
9
10
11
12

13
14
15
16
17
18
19

20
21
22
23
24
25
26

27
28
29
30
31
Абонирай се за новости
Така няма да пропускаш новите и интересни неща
Сладкиш със сини сливи
През този сезон плодовете са в изобилие, а ето че дойде ред и на сините сливи. Рядко приготвям сладкиши,...
Да консервираме здравословно - I част
Красивите бурканчета с примамливи етикети, които се предлагат в супермаркетите, могат да ни накарат да...
Запеканка с телешка кайма и гъби
За да съкратите още повече времето на приготвяне, можете да използвате готово картофено пюре, а вместо...
Канелони със спанак и сирене "Рикота"
200 г паста канелони 200 г сирене рикота 200 г нарязан спанак 1 лук 2 скилидки чесън 3 листа от...
Как да: Направиш омлет без да счупиш яйце
"За да си направиш омлет трябва да счупиш яйцата" - гласи една поговорка. Да, ама не. Ето една идея,...
Ризото в розово
На пръв поглед цвета на това ризото може да те стъписа, защото в този цвят сме свикнали да виждаме най-вече...
Печена тиква
Щом чуя за печена тиква, винаги се сещам за Душко Добродушков от разказа на Елин Пелин - Печена тиква. "Всъщност,...
Нетрадиционни идеи за традиционната печена тиква
Победителят във Втори кулинарен конкурс по устойчиво готвене, ученикът от Добрич Росен Георгиев, обеща...
Готвенето у дома – ниско квалифициран труд или изкуство
Често споделям с приятелки и колежки, какво съм сготвила предната вечер, как се е получило и каква е...
Овнешки гювеч
1 кг овнешко месо 4-5 домата 3-4 зелени пиперки 2 патладжана 150 г бамя 4-5 картофа 150 грама зелен...
Пита от многолистно тесто с аспержи, лук, синьо сирене, сметана и мащерка
Когато избирате зелени аспержи - гледайте да са със затворени съцветия в горната част, разбира се - свежи....
Тайните на шарената сол
Шарената сол е най-големият български кулинарен сантимент. Няма нищо случайно в това когато посрещаме...
Здраве    Красота    Мода    Моят дом    Двама+    Кулинария    Време за мен    RSS     Реклама     Контакти
Hera.bg. Използването на материали разрешено само с писмено съгласие на Hera.bg
Hera.bg в Facebook