Начало
Здраве и Красота
Кариера
Моят дом
Двама+
Кулинария
Време за мен
Регистрация       e-mail:       парола:      

Pancakes (палачинки)


У дома нещата стоят така: палачинките от нашето детство приготвя половинката, а този тип pancakes моя милост. Аз разбира се хитрувам. Тези стават пъти по-лесно и за разлика от първите винаги улучвам сместа, а може би се получава без грешка заради набухването им. Макар, че класиката подсказва да се заливат със сироп половинката смята, че въобще не е проблем да им слагаш медец и сладко и да си ги завиваш като мини палачинки. Въпрос на вкус.

300 гр брашно
300 мл мляко
3 яйца
3 к.л бакпулвер - 5 гр
2 с.л захар
3 с.л олио
2 ванилии
щипка сол


Пресяваме брашното заедно с бакпулвера и солта.

Разбиваме млякото и яйцата и към тях започваме да добавяме брашното - по малко.
Когато се получи еднородна смес добавяме захарта, олиото и ванилията. Оставяме сместа да шупне за около 20-30 минути.

Използвайте незалепващ тиган. С малък черпак изсипваме малко от сместа - оформяме го като кръгче. Ако тиганът е по широк може да събираме и по две, три палачинки. Когато обърнем палачинката от едната страна намазваме с масло по желание. Аз лично просто ги държа в съд с капак за да не изсъхват краищата.

Коментари
2012-01-29 #4
Инна Георгиева
Здравех Фифи сигурно си гледала другата рецепта от линка в коментарите, която е с праскови. Тази тук няма, т.е пробвай тази рецепта и няма нужда да заместваш.
Някаква главна роля по принцип прасковата няма. Обогатяване на полезния състав на храната най-вече и разбира се лек вкус на праскова
2012-01-28 #3
fifi
иННа ,моляте поясни ми ролята на прасковите.
зимата като ги няма с какво ги заменяш
благодаря.
2012-01-22 #2
Инна Георгиева
Еее на ония то да ги мяташ във въздуха им е цаката (според любимия) )) В гофретника какво тесто се ползва? С набухвател или без? Понеже тук има бакпулвер, но на другите палачинки не се слага, уж.
По принцип като текстура стават малко по-различни от палачинките (тези на любимия поне де) и идеята е да сложиш една върху друга няколко и да ги залееш и да си отрежеш като парче торта, ето тук http://www.hera.bg/s.php?n=1635 на последната снимка от албум се вижда добре какво имам предвид.
Не можела да изяде цяла, леле, леле Чиния нали?
2012-01-22 #1
Наталия Мариова
Инче, златна си
На мен обръщането на палачинките ми е голям проблем, заради което и си взех гофретник, но не ми е хрумвало да ги правя така - наистина си хитруша )) Пък и честно казано, някой път не ми се яде цяла, така е идеално. Мерси!
Вашият коментар
* Моля, използвайте КИРИЛИЦА, по лесно е и за писане и за четене. НЕ пишете само с ГЛАВНИ букви.
Име:
e-mail:
 код:
информирай ме, ако някой друг коментира тази тема
· Баница с готови кори
· Печена тиква с ябълки, круши и дюли
· Палачинки
· Палачинки (катми) с мая
· "Здравословен обяд за ученика" - палачинки с лапад и домашни сусамки
· Палачинки от червено цвекло
· Моята първа домашна гранола
· Как да си приготвим домашна гранола?
· Постен дип с авокадо и тахан
· Постни банички с праз и маслини
· Обръщана баница с праз, тиквички, овче сирене и пресен джоджен
· Пита от многолистно тесто с аспержи, лук, синьо сирене, сметана и мащерка
· Домашен сметанов сладолед с орехов крокан
· Торта със стар козунак без печене
· Любимите сладки на Hera.bg
· Пъстърва с пържена салвия и хрупкава чеснова поръска с орехи
· Боб чорба по манастирски
· Бърз обяд със спанак, чери домати, яйца и самардала
Четвъртък
30
Юни 2022
П
В
С
Ч
П
С
Н
1
2
3
4
5

6
7
8
9
10
11
12

13
14
15
16
17
18
19

20
21
22
23
24
25
26

27
28
29
30
Абонирай се за новости
Така няма да пропускаш новите и интересни неща
Уасаби - лютото лекарство
Обичате ли люти чушки? А знаете ли, че ги наричат подправката за здравословен живот? Множество изследвания...
Паламуд плакия по варненски
Тази рецепта си е малко старовремска. От времето, в което никой не е броял мазното и пърженото. Семейна...
Джинджифилът – подправка и лекарство
Пикантен и тръпчив, джинджифилът пробужда вкусовите усещания, напомняйки донякъде на цитрус и на бял...
Постни мъфини с локум
Здравейте, Цвети и Hera.bg, Отново съм аз, вашата читателка Ивелина Петрова, от град Варна. Сега Ви...
Мини пици с лапад
Привет! Казвам се Камелия и живея в Бургас. Имам две дъщери , на 5 и на 7 години и обичам в събота вечер...
Мазнините: добри, полезни, вредни - II
Животинските мазнини за разлика от растителните, съдържат холестерол и повече наситени мастни киселини...
Подправени масълца
Подправените масла са страхотно допълнение към топли ястия а в някои случаи се готви и самия продукт...
Конфитюр от грозде
Това не е (само) рецепта за конфитюр от грозде. Това е семеен спомен, за това как баба ми разкри любовта...
Салата от пшеница, гулия и сушени череши
Днес искам да ви предложа две бързи ястия, чиято основна съставка е пшеницата. Подходящи са и за постите. ...
Печено агнешко на порции с гарнитура от ориз, булгур и спанак
В моето детство Гергьовден беше най-радостният ден в годината. Дворът - пълен с живот, градината – с...
Арабика или робуста
Учудващо е, че в световен мащаб се отглеждат едва три вида кафе, а ароматите и вкусовете, на които можем...
Домашният сладолед – с какво е по-добър?
Говорейки за сладоледа трудно можем да избегнем баналностите. Защото всеки знае, как освежава в горещите...
Здраве    Красота    Мода    Моят дом    Двама+    Кулинария    Време за мен    RSS     Реклама     Контакти
Hera.bg. Използването на материали разрешено само с писмено съгласие на Hera.bg
Hera.bg в Google+ и Facebook