Начало
Здраве и Красота
Кариера
Моят дом
Двама+
Кулинария
Време за мен
Регистрация       e-mail:       парола:      

Мъфини с тиква и локум


Специално за нас Илиян Димитров, човекът, който стои зад Блоговодител, представи своя авторска рецепта...Тези ароматни мъфини се приготвят изключително лесно и бързо, идеална закуска са за децата, за грабване набързо или за почерпка в офиса...



Включете фурната да загрява на 200 градуса.
1 ч.ч. сварена (сладка) тиква, ако не е подсладена - добавете още 3 с.л. захар към рецептата
2 яйца
2/3 ч.ч. заквасена сметана
1/4 ч.ч. олио
1/2 ч.ч. захар
1 и 1/2 ч.ч. бяло брашно
1 ч.л. бакпулвер
1/2 ч.л. сода бикарбонат
1 пакетче ванилия
1 ч.л. канела
1/2 кутия обикновен локум
пудрата захар от кутията локум
щипка сол
1/2 ч.ч. начупени орехи (по желание)

Сложете сварената тиква, заквасената сметана, яйцата, олиото и захарта в купа и разбъркайте добре с бъркалка до хомогенност.
Добавете сухите съставки и бъркайте до получаване на кексово тесто. Оставете настрана за няколко минути да се отпусне.
През това време нарежете локума на дребно и го добавете към тестото.
Ако използвате орехи - добавете и тях. Разбъркайте добре със шпатула. Трябва да получите мокро, лепкаво тесто.
Разпределете в тава за мъфини хартиени формички за печене и ги напълнете почти до ръба - да останат 5 мм., например.
Печете за 25 минути, като проверите мъфините на 20-тата минута.
Преди да ги извадите опитайте дали са се изпекли като ги продупчите с клечка за зъби. Ако излезе суха, значи са готови. Внимавайте да не улучите някое локумче, ако го направите опитайте пак с друга клечка.
Извадете мъфините и ги оставете за 5 минути да изстинат преди да ги извадите от тавата. Оставете ги върху решетка да изстинат напълно.

Внимавайте, горещият локум може да ви опари болезнено.

Да ви е вкусно!
Вашият коментар
* Моля, използвайте КИРИЛИЦА, по лесно е и за писане и за четене. НЕ пишете само с ГЛАВНИ букви.
Име:
e-mail:
 код:
информирай ме, ако някой друг коментира тази тема
· Сладкиш със смокини, лешници и розмарин
· Галет със смокини
· Екзотична тиква с ориз и мляко на фурна
· Вкусни десерти с тиква
· Не се отказвайте от закуската по време на пости
· Два вида козуначени мъфини за Великден
· Джинджифилова торта с портокали
· Бърза баница в кексова форма
· Шоколадово "Сърце" за Св. Валентин
· Любими есенни супи с тиква
· Нетрадиционни идеи за традиционната печена тиква
· Коледните пости на едно момче: Какво да хапнем,ден 24
· Постни банички с праз и маслини
· Обръщана баница с праз, тиквички, овче сирене и пресен джоджен
· Пита от многолистно тесто с аспержи, лук, синьо сирене, сметана и мащерка
· Долма по иракска рецепта
· Tелешки кюфтенца с тиквички и магданоз в доматен сос
· Импровизиран киш с праз и бекон
· Домашен сметанов сладолед с орехов крокан
· Торта със стар козунак без печене
· Любимите сладки на Hera.bg
· Бърз обяд със спанак, чери домати, яйца и самардала
· Гриловани патладжани с леща и ароматни подправки на фурна
· Патладжанена разядка
· Тархана чорба
· Пролет, лято, есен, зима - за барбекюто в сърцето ми място винаги има
· Пъстърва с пържена салвия и хрупкава чеснова поръска с орехи
Събота
3
Декември 2022
П
В
С
Ч
П
С
Н
1
2
3
4

5
6
7
8
9
10
11

12
13
14
15
16
17
18

19
20
21
22
23
24
25

26
27
28
29
30
31
Абонирай се за новости
Така няма да пропускаш новите и интересни неща
Домашни бонбони - II
За да си направите тези сладки топчета (около 15 бр.) отново ви трябва блендер. Бонбони с фурми...
Пъдпъдъчите яйца – малкият голям дар от природата
Малки, шарени, необичайни. Гледаме на пъдпъдъчите яйца повече като на екзотика. Нямаме понятие защо изобщо...
Маринован джинджифил
Маринованият джинджифил, така, както уасаби, е чест спътник на сушито. Той се сервира между отделните...
Импровизиран киш с праз и бекон
Имам нещо много любимо - да приготвям храна, за която са ми споделили обични ми хора. Просто... рецепти...
Най-"коледните" подправки
Коледа е единственият празник, който има свой личен аромат. Той е упойващ и топъл, навява мисли за уют...
Пълнен заек
Тази рецепта ни изпрати Дими Добрева от Варна. От името на всички дами (и господа), които четат Hera.bg,...
Гхи - пречистената, здравословна мазнина от Изтока
За пръв път пречистената мазнина гхи (ги, гхий, от санскрит) се появява в стари ведически текстове като...
Как да: Приготвим сушени домати
Италианската кухня е една от най-любимите в света. Богата на аромати, на цветове и вкусове, тя е и изключително...
Ризото в розово
На пръв поглед цвета на това ризото може да те стъписа, защото в този цвят сме свикнали да виждаме най-вече...
Нахут с тиква и къри Мадрас
Къри Мадрас е подправка-смес популярна в южна Индия. Нейната родина е индийския град Мадрас, днес носещ...
Фъдж с кокос
Този десерт става изключително бързо, а вкусът му е страхотен. Макар наречен фъдж, тук по-скоро идеята...
Чапати - хляб от индийската кухня
Характерно за този индийските питки чапати, както и за повечето хлябове в индийската кухня е, че те са...
Шоколадов чийзкейк
За разлика от предложението ми за мързелив ягодов чийзкейк, този си е класика. Кремът не разбивайте прекалено...
Здраве    Красота    Мода    Моят дом    Двама+    Кулинария    Време за мен    RSS     Реклама     Контакти
Hera.bg. Използването на материали разрешено само с писмено съгласие на Hera.bg
Hera.bg в Google+ и Facebook