Начало
Здраве и Красота
Кариера
Моят дом
Двама+
Кулинария
Време за мен
Регистрация       e-mail:       парола:      

Мъфини с тиква и локум


Специално за нас Илиян Димитров, човекът, който стои зад Блоговодител, представи своя авторска рецепта...Тези ароматни мъфини се приготвят изключително лесно и бързо, идеална закуска са за децата, за грабване набързо или за почерпка в офиса...



Включете фурната да загрява на 200 градуса.
1 ч.ч. сварена (сладка) тиква, ако не е подсладена - добавете още 3 с.л. захар към рецептата
2 яйца
2/3 ч.ч. заквасена сметана
1/4 ч.ч. олио
1/2 ч.ч. захар
1 и 1/2 ч.ч. бяло брашно
1 ч.л. бакпулвер
1/2 ч.л. сода бикарбонат
1 пакетче ванилия
1 ч.л. канела
1/2 кутия обикновен локум
пудрата захар от кутията локум
щипка сол
1/2 ч.ч. начупени орехи (по желание)

Сложете сварената тиква, заквасената сметана, яйцата, олиото и захарта в купа и разбъркайте добре с бъркалка до хомогенност.
Добавете сухите съставки и бъркайте до получаване на кексово тесто. Оставете настрана за няколко минути да се отпусне.
През това време нарежете локума на дребно и го добавете към тестото.
Ако използвате орехи - добавете и тях. Разбъркайте добре със шпатула. Трябва да получите мокро, лепкаво тесто.
Разпределете в тава за мъфини хартиени формички за печене и ги напълнете почти до ръба - да останат 5 мм., например.
Печете за 25 минути, като проверите мъфините на 20-тата минута.
Преди да ги извадите опитайте дали са се изпекли като ги продупчите с клечка за зъби. Ако излезе суха, значи са готови. Внимавайте да не улучите някое локумче, ако го направите опитайте пак с друга клечка.
Извадете мъфините и ги оставете за 5 минути да изстинат преди да ги извадите от тавата. Оставете ги върху решетка да изстинат напълно.

Внимавайте, горещият локум може да ви опари болезнено.

Да ви е вкусно!
Вашият коментар
* Моля, използвайте КИРИЛИЦА, по лесно е и за писане и за четене. НЕ пишете само с ГЛАВНИ букви.
Име:
e-mail:
 код:
информирай ме, ако някой друг коментира тази тема
· Сладкиш със смокини, лешници и розмарин
· Галет със смокини
· Екзотична тиква с ориз и мляко на фурна
· Вкусни десерти с тиква
· Не се отказвайте от закуската по време на пости
· Два вида козуначени мъфини за Великден
· Джинджифилова торта с портокали
· Бърза баница в кексова форма
· Шоколадово "Сърце" за Св. Валентин
· Любими есенни супи с тиква
· Нетрадиционни идеи за традиционната печена тиква
· Коледните пости на едно момче: Какво да хапнем,ден 24
· Обръщана баница с праз, тиквички, овче сирене и пресен джоджен
· Пита от многолистно тесто с аспержи, лук, синьо сирене, сметана и мащерка
· Торта със стар козунак без печене
· Tелешки кюфтенца с тиквички и магданоз в доматен сос
· Импровизиран киш с праз и бекон
· 5 любими десерта с ябълки
· Домашен сметанов сладолед с орехов крокан
· Любимите сладки на Hera.bg
· 3 страхотни рецепти за уикенда с кайсии
· Бърз обяд със спанак, чери домати, яйца и самардала
· Гриловани патладжани с леща и ароматни подправки на фурна
· Патладжанена разядка
· Боб чорба по манастирски
· Телешки стек, маринован в бърбън Jim Beam
· Салата от пшеница, гулия и сушени череши
Петък
7
Май 2021
П
В
С
Ч
П
С
Н
1
2

3
4
5
6
7
8
9

10
11
12
13
14
15
16

17
18
19
20
21
22
23

24
25
26
27
28
29
30

31
Абонирай се за новости
Така няма да пропускаш новите и интересни неща
Постни меденки
По време на пости тези меденки са чудесна идея - сутрин с кафенце, в чантата на децата, за офиса 4-5...
Арабски мини пици с кладница
Пиците, не са никак трудни, даже ги възприемам като някаква форма бърза закуска, правих ги по време на...
Подправени масълца
Подправените масла са страхотно допълнение към топли ястия а в някои случаи се готви и самия продукт...
Най-популярните рецепти с авокадо
Родината на авокадото е Централна Америка – люлката на великите цивилизации на маите и ацтеките. Тези...
Оризови късчета със спанак и домати
Спанакът е добре да включваме в менюто си, когато сме на режими, в които сме ограничили млечните храни,...
Бял и червен ориз със зеленчуци
Смята се, че червеният ориз прочиства кръвта и се прилага в диети за цялостно прочистване на организма...
Домашен хляб с квас в хлебопекарна
Тази година се зарекох по време на постите да опитам да хвана квас. Първият път беше неуспешен, но след...
Тайните на вкусната и полезна зелена салата
Салатите са вълнуващи, салатите са "рокендрол", както ги нарича Джейми Оливър. Според известния готвач,...
Ретро сладкиш със сладко от сини сливи
Веднага казвам, че много обичам този сладкиш. Забравете за пухкавите кексове с 6 яйца. Този е друга класа...
Пилешки дробчета на фурна
Пилешките (,а и други,) субпродукти често са пренебрегвани на нашата трапеза. Съмнявам се да е заради...
Хумус с цвекло
Ако обичате цвекло и хумус, то значи в тяхната комбинация ще се влюбите. Добавям една лъжичка от дара...
Калмари и пипалца "по гръцки"
Едно от любимите ми ястия, разкошно за приготвяне на вилата, наред с различни риби на скара и миди.....
Платерина плакия по Варненски
Тази рецепта, заедно със снимката, ми записа съпругът на Гени, разбира се е вложил и лична фантазия,...
Здраве    Красота    Мода    Моят дом    Двама+    Кулинария    Време за мен    RSS     Реклама     Контакти
Hera.bg. Използването на материали разрешено само с писмено съгласие на Hera.bg
Hera.bg в Google+ и Facebook