Начало
Здраве и Красота
Кариера
Моят дом
Двама+
Кулинария
Време за мен
Регистрация       e-mail:       парола:      

Интервю с : Илиян от Blogovoditel - I



        Добави в любими         Коментирай         Отпечатай         Изпрати
Ровейки се в кулинарните виртуални страници, попаднахме на нещо безкрайно интересно. Блоговодител- ят и неговият инициатор – Илиян Димитров. На страниците си вече сме разсъждавали, как и защо мъжете готвят, но трябва да признаем, че това е съвсем друго ниво – професионализъм, новаторство и безпрекословна любов към вкусната, споделена храна. Кой е Илиян, кое го провокира в реалната и виртуалната кулинария, ще разберем от интервюто, което взехме за вас.

Здравей, на нас от Hera.bg ни стана интересно как един мъж може с такава страст да готви и то толкова вкусно. Кажи ми, кога се зародиха кулинарните ти интереси?

Готвя от дете. Понякога се налагаше, а понякога просто апетитът ми идваше в повече. Хубавото е, че родителите ми се доверяваха и не ми забраняваха достъпа до фурната, а брат ми като основен дегустатор ме окуражаваше неимоверно със скорострелното си ядене. А той се водеше злоядо дете. Не че се хваля…
През годините имах шанса да общувам с много и различни хора, от които да черпя вдъхновение към храната и готвенето. Ентусиазмът ми нямаше граници, за разлика от възможностите ми, но това никога не ми е пречело. Според мен е по-важно човек да съхрани в себе си желанието, а с опита и времето вече може да го надгради в умение и знание. Имаше период, когато готвех толкова, колкото да имам какво да хапна, да впечатля някоя особа от женски пол или просто, за да имам рецепта, която да опиша в блога си.

Стигнахме и до твоето виртуално кулинарно пространство. Как се роди идеята за Блоговодител, какво представлява?

Идеята за Блоговодител се роди през есента на 2010 г. Гледах „Социална мрежа” и филмът буквално взриви въображението ми. Структурирахме с колега от службата базата данни от рецепти, пренареждахме дизайна близо една година, докато стигнем до вариант, който да представим на публиката. Стартирахме с над 5000 рецепти и почти 100 блога. Идеята ни беше да създадем сайт, който да е и своеобразна социална платформа и да обединява българските кулинарни блогъри като творци и автори и да осигурява видимост и популяризация на тази общност от непрофесионалисти, готвещи за удоволствие. Инициативата ни се прие много добре, те подкрепиха опита ни да създадем нещо полезно за всички. В момента имаме над 13 500 индексирани рецепти и следим близо 150 кулинарни блога. Всеки ден при нас може да намерите най-новите рецепти и кулинарни идеи споделени в интернет пространството, както и да потърсите някое съкровище в огромния ни архив. Предоставяме уникални възможности за търсене на рецепти - по категории, по ключови думи, по продукти. Буквално може да въведете продуктите, които имате в хладилника си и ние ще ви предложим най-подходящите рецепти, които да приготвите.


Кой готви вкъщи, жена ти сигурно е истинска щастливка, как възприема тя кулинарните ти страсти?

В къщи готвим и двамата. Съпругата ми често ме пита какво да сготви докато е с децата през деня. Все пак пред очите ми минават по няколко десетки рецепти на ден, така че съм логичният извор на идеите за вечеря. Когато тя не успява, аз планирам нещо по-бързо за приготвяне и се опитвам за 30тина минути да сме на масата. Готвенето в компанията на две бебета, които постоянно изискват вниманието ти, е наистина голямо предизвикателство. Събота и неделя пада истинското готвене. Приготвям закуска, няколко ястия, а обикновено има и десерт.
Жена ми одобрява хобито ми доколкото то допринася за семейното благо. Но също така изпитва и затруднения, защото покрай Блоговодител изискванията ми към храната станаха по-големи. Може да прозвучи странно, но желанието ми да приготвя нещо сладко почти никога не среща положителен прием – не, че не се харесват нещата, които приготвям, дори напротив, но веднъж приготвени десертите трябва и да се изядат, а това води до проблеми с теглото…
Виж още статии за:   Рецепти · Интересни интервюта ·
Вашият коментар
* Моля, използвайте КИРИЛИЦА, по лесно е и за писане и за четене. НЕ пишете само с ГЛАВНИ букви.
Име:
e-mail:
 код:
информирай ме, ако някой друг коментира тази тема
· Интервю с магистър-фармацевт Петя Цонева
· Виктория Бешлийска: Езикът дава характер, отличимост, чувство за принадлежност
· Цвят и свежа провокация в градската среда - Виктория Георгиева-Mouse
· „Вкусът на България в четири сезона“: Опитайте тези прекрасни рецепти от книгата на Иван Звездев
· Аспержов зелен боб с пушен бекон
· Патладжан ветрило на фурна - да си оближеш пръстите!
Виж още статии за:   Рецепти · Интересни интервюта ·
Понеделник
26
Февруари 2024
П
В
С
Ч
П
С
Н
1
2
3
4

5
6
7
8
9
10
11

12
13
14
15
16
17
18

19
20
21
22
23
24
25

26
27
28
29
Абонирай се за новости
Така няма да пропускаш новите и интересни неща
Из "За любовта" - Антон Чехов
А когато идвах в града, всеки път познавах по очите й, че ме е чакала; и тя сама признаваше, че още от...
Надеждата не е оправила нещата вместо нас...
Надеждата не е оправила нещата вместо нас. Но тя ни е дала силата да опитаме....
Изкуството – храна за душата или бягство от действителността?
Какво е изкуството – храна за душата или бягство от действителността? Всичко зависи от начина на употреба....
Цветът на 2018 - Ултравиолетово (Ultra violet)
Преди броени часове институтът по цветовете Pantone обяви цвета на новата 2018 година - това е наситено,...
Исабел Алиенде – „Човек отива там, където го тегли сърцето“
Само сърцето е това, което ни движи и определя ходовете на съдбата ни. Исабел...
Шарл Перо - един от бащите на вечните детски приказки
Шарл Перо (12 януари, 1628 г. - 16 май, 1703 г.) е виден юрист, прекарал целия си живот в Париж във вярна...
Смелост е да седнеш и да слушаш
Смелост е да се изправиш и да говориш. Но смелост е да седнеш и да слушаш....
22 май - Международен ден на биоразнообразието
На 22 май отбелязваме Международнния ден на биологичното разнообразие. Денят се чества от 2001 г. насам....
Откровени цитати на Чък Паланюк за днешния живот, за свободата и за нас самите
“Въображаемото е по-силно от истинското, защото нищо не е толкова съвършено, колкото е във въображението” “Едва...
Човек има две ръце
Човек има две ръце. С едната да помогне на себе си, втората - да протегне на друг...
Хипермаркетът срещу кварталното магазинче
Колко много сантимент се крие зад фразата „кварталното магазинче”. Всички там се познаваме, обменяме...
Дарителството - тук и сега
В българския сектор на Wictionary не можете да прочетете значението на думата „дарител”. Дали сме изгубили...
Забавно предложение за брак
Мъжете могат да бъдат много изобретателни, щом пожелаят. Такъв е случая и с Isaak Lamb, който кани приятелката...
Когато някой те лъже
Много е тъжно, когато някой те лъже. Първоначално се ядосваш и реагираш остро, защото смяташ, че е срещу...
Не разказвай на друг за мечтите си. Направо му ги покажи
Не разказвай на друг за мечтите си. Направо му ги покажи....
Ви(в)а Адриатика – II: Бока Которска
Въпреки плътно затворените кепенци – задължителен елемент от средиземноморската архитектура, слънцето...
Птицата не се страхува, че клонът може да се счупи
Птицата не се страхува, че клонът може да се счупи. Тя разчита на крилете си....
Любовта е великолепието на живота в действие
Единствено като определим състоянията, които не са любов, можем да стигнем до познание за истинската...
Здраве    Красота    Мода    Моят дом    Двама+    Кулинария    Време за мен    RSS     Реклама     Контакти
Hera.bg. Използването на материали разрешено само с писмено съгласие на Hera.bg
Hera.bg в Facebook