Начало
Здраве и Красота
Кариера
Моят дом
Двама+
Кулинария
Време за мен
Регистрация       e-mail:       парола:      

Патладжан ветрило на фурна - да си оближеш пръстите!



        Добави в любими         Коментирай         Отпечатай         Изпрати
Прекрасен е този ми Патладжан ветрило и ви предлагам да го опитате точно по този начин. Вариации има всякакви, но на мен ми допада точно така. За основно ястие, за предястия или за гарнитура - перфектен!

Не е философия, става бързо.



👉 Нужно
4 бр. малки патладжана
2 домата
4-5 с.л наситнен пресен магданоз
1 ч.л. наситнен пресен розмарин
3 скилидки чесън
1 ч.л сол или на вкус
100 мл. зехтин +
Настъргана моцарела по желание - аз слагам много малко.

Магданозът и розмаринът наситняваме, с преса за чесън смачкваме 3 скилидки чесън (или наситняваме), заедно със сол и зехтин забъркваме в купичка.
Патладжанът нарязваме на равни филии като ветрило (без да прекъсваме горната част.)
Нарязваме домата на половина, а после на полумесеци, посоляваме.

Между всяко парче патладжан мажем от билковата смес, в по- средните части добавяме моцарела по желание и във всяка филийка поставяме домат.
Наредени върху тава с хартия, поливаме още малко зехтин и сол и печем за 50 минути на 180 градуса фурна с вентилатор.

Чудесно е!

#коткавкухнята #патладжан

Ако искате да ми споделите дали ви хареса - елате в Котка в кухнята.
Вижте и кратко видео как го приготвих тук.




Вашият коментар
* Моля, използвайте КИРИЛИЦА, по лесно е и за писане и за четене. НЕ пишете само с ГЛАВНИ букви.
Име:
e-mail:
 код:
информирай ме, ако някой друг коментира тази тема
· Постни банички с праз и маслини
· Гриловани патладжани с леща и ароматни подправки на фурна
· Долма по иракска рецепта
· Бърз обяд със спанак, чери домати, яйца и самардала
· Патладжанена разядка
· Печено агнешко на порции с гарнитура от ориз, булгур и спанак
· Торта със стар козунак без печене
· Магданозени кюфтенца
· Домашен сметанов сладолед с орехов крокан
· Свежите безалкохолни напитки на лятото
· Изкуството на късната лятна вечеря
· Пъстърва с пържена салвия и хрупкава чеснова поръска с орехи
· Боб чорба по манастирски
· Телешки стек, маринован в бърбън Jim Beam
· Пълнено пиле с кестени
· Обръщана баница с праз, тиквички, овче сирене и пресен джоджен
· Как да сготвим крехко свинско бон филе (тънкости)
· Пита от многолистно тесто с аспержи, лук, синьо сирене, сметана и мащерка
· 3 страхотни рецепти за уикенда с кайсии
· За горещините: Студено приготвени летни ястия и салати
· „Вкусът на България в четири сезона“: Опитайте тези прекрасни рецепти от книгата на Иван Звездев
· Аспержов зелен боб с пушен бекон
· Перфектна закуска: Печен сандвич с тиквички, сирене и сминдух
Неделя
16
Юни 2024
П
В
С
Ч
П
С
Н
1
2

3
4
5
6
7
8
9

10
11
12
13
14
15
16

17
18
19
20
21
22
23

24
25
26
27
28
29
30
Абонирай се за новости
Така няма да пропускаш новите и интересни неща
За тиквичките с любов
Заедно с лятото идва и сезонът на тиквичките. Макар че да си ги закупиш по всяко време на годината вече...
Бърз обяд с аромат на лято
Тази рецепта няма да започне с: "В забързаното ни ежедневие...". Тази рецепта ще започне с аромат на...
Родопска салата
Попадала съм на всевъзможни рецепти под името „родопска салата” – с картофи, с домати, със сирене, дори...
Обредна пита с квас за Бъдни вечер
В миналото жената, която замесвала обредния хляб за Бъдни вечер, трябвало да е с добро семейство, да...
Тученицата - кралицата-плевел
Тя расте на всевъзможни места в изобилие и дори някои я смятат за бурен. Нейният декоративен събрат е...
Пици в американски стил – как "Доминос" поддържат стандарта
Пицата е храна, която се радва на голяма популярност по целия свят. Тя е обичана от всички и се отличава...
Студен чай за горещите летни дни
Заедно с хладните дни времето на чая отмина, за да дойде времето на чая. Само че не горещ, а леден. Със...
Крем супа от карфиол с куркума
Най-често на трапезата ни карфиолът присъства под формата на трушия, но той е прекрасен за пресни салати,...
Брашното – някои го предпочитат черно
Бързам да уточня, че определението “черно” в заглавието е по-скоро преносно и обобщаващо. Иде реч за...
Миризма на пържено? Да бягаме или да похапнем сладко
Пържените храни са вкусни – мазни и с хрупкава коричка, устата ни се налива със слюнка само още щом усетим...
Майорана - непозната билка и подправка с ароматерапевтичен ефект
Въпреки че малко прилича на ригана, това растение не е така широко употребявано като него. За някои от...
Салата от булгур, авокадо, царевица и мини лукчета
Заради наличието на булгур салатката има и повече въглехидрати, но всъщност именно заради това може да...
Здраве    Красота    Мода    Моят дом    Двама+    Кулинария    Време за мен    RSS     Реклама     Контакти
Hera.bg. Използването на материали разрешено само с писмено съгласие на Hera.bg
Hera.bg в Facebook