Начало
Здраве и Красота
Кариера
Моят дом
Двама+
Кулинария
Време за мен
Регистрация       e-mail:       парола:      

Руло с яйца и моркови с мащерка


На тази рецепта бях попаднала преди време в интернет пространството. Модифицирала съм я и добавих за гарнитура моркови с мащерка и любимото ми пушено сирене. Но вие се чувствайте свободни да добавите каквото решите.
500 г кайма
1/2 лук
черен пипер
няколко кръгчета пушено сирене
индийско орехче
чубрица, червен пипер
5 яйца
1 с.л нарязан магданоз
150 г кашкавал
зехтин/олио
моркови
мащерка
сол


Каймата смесваме с едно яйце, настъргания половин лук /или наситнен на много дребно/, млян черен пипер, на върха на ножа индийско орехче, щипка чубрица и червен пипер и сол на вкус.

Останалите яйца разбиваме за омлет, настъргваме кашкавала, добавяме наситнения магданоз. Намазняваме тавичка дълга приблизително педя и половина, изсипваме омлета и го изпичаме във фурната.

Морковите бланшираме във вода, след което задушаваме в зехтин с шипка сол и мащерка.

Намазняваме съвсем леко с мазнина домакинско фолио и разстиламе каймата развномерно с големината на изпечения омлет.
Вече изстиналия омлет поставяме върху каймата и завиваме на руло. Поставяме го в намазнена тавичка и печем около час в загрята фурна.
Когато рулото изстине го нарязваме с дебелина два пръста нареждаме в тавичка и слагаме по едно кръгче пушено сирене - запичаме. Сервираме с задушените моркови с мащерка.




Коментари
2011-03-22 #1
Galina Georgieva
Пробвах го ! . Получи се чудно и семейството го хареса !!!!Както казват децата ми : много яко !!!
Вашият коментар
* Моля, използвайте КИРИЛИЦА, по лесно е и за писане и за четене. НЕ пишете само с ГЛАВНИ букви.
Име:
e-mail:
 код:
информирай ме, ако някой друг коментира тази тема
· Заситете глада с нещо полезно
· Оризови нудъли със зеленчуци
· Листата от морков - защо да ги консумираме
· Козунак + козуначени кифлички
· Агнешко бутче с картофи
· Великденска изненада с различен вкус
· Tелешки кюфтенца с тиквички и магданоз в доматен сос
· Пикантни чили догс
· Критараки с доматен сос и телешки кюфтенца
· Традиционното кипърско сирене халуми получи защитено наименование за произход
· Как да направим плато сирена?
· Млечна крем супа с коприва, просо и пъдпъдъчи яйца
· Бъдеще без клане на животни - биореактори за изкуствено месо
· Печено агнешко на порции с гарнитура от ориз, булгур и спанак
· Как да сготвим крехко свинско бон филе (тънкости)
· Пъстърва с пържена салвия и хрупкава чеснова поръска с орехи
· Телешки стек, маринован в бърбън Jim Beam
· Гриловани патладжани с леща и ароматни подправки на фурна
· Обръщана баница с праз, тиквички, овче сирене и пресен джоджен
· Пита от многолистно тесто с аспержи, лук, синьо сирене, сметана и мащерка
· Импровизиран киш с праз и бекон
· Постни банички с праз и маслини
· Боб чорба по манастирски
· Бърз обяд със спанак, чери домати, яйца и самардала
Понеделник
4
Юли 2022
П
В
С
Ч
П
С
Н
1
2
3

4
5
6
7
8
9
10

11
12
13
14
15
16
17

18
19
20
21
22
23
24

25
26
27
28
29
30
31
Абонирай се за новости
Така няма да пропускаш новите и интересни неща
Сладък картоф (батат) за стабилизиране на кръвната захар и засилване на имунитета
Сладкият картоф навлиза все по-бързо и успешно в менюто и е предпочитан продукт от много хора, които...
Какво да правим с великденските яйца след Великден
Независимо как сме боядисали великденските яйца, независимо колко от тях сме спасили от спукване при...
Освежаваща напитка: Диня с мента
Парещите лъчи на слънцето карат тялото да мечтае за нещо свежо, многооо свежо и студено. Тази комбинация...
Кюфтета от тиквички
Кюфтенцата от тиквички са една често приготвяна рецепта от домакинствата. И като такава може да се срещне...
Боб с пушени ребърца на фурна
Бобът, макар пристигнал само преди няколко века в България, днес е едно от традиционните български ястия....
Сладко от круши и грозде
След горещото и вълнуващо лято есента идва с тихи стъпки и носи пъстър букет от цветове, аромати, вкусове...
Пролетна салата с кълнове и авокадо
Привет на всички читатели на сп.”Хера”. Искам да се включа в конкурса, като ви представя любимата ни...
Омлет със спанак - бързо и полезно
Привет редакция на списание „Hera.bg”! Казвам се Диана, живея в София, наскоро се оженихме с моя дългогодишен...
Мароканската кухня – пиршество за душата - II
Присъстващ на всяко ястие е мароканският хляб (хобз) - кръгъл и плосък, тип пита, с дебела кора. Приготвя...
Киноа – свещената храна на инките
Опитах я, защото педиатърката ми я препоръча да я включа в менюто на малката ми дъщеря, наравно с елдата,...
Пълнозърнеста паста с карфиол, синьо сирене и сметана
Идеята за тази паста ми хрумна заради една несправедливост. Смятам, че карфиолът е много подценяван за...
Пица от лимец с риба и каперси
Под поста ми за патладжанчетата с киноа една мила дама на име Анета ми предложи да опитам пица от лимец...
Пита с ябълки
1 кг брашно 1,5 кг ябълки 25 г мая 100 г захар 200 мл олио 100 орехи смлени 1 и ½ ч.ч вода кора...
Ройбосът
Ройбосът често е наричан червен чай, но в действителност има малко общо с черния, зеления и белия, които...
Здраве    Красота    Мода    Моят дом    Двама+    Кулинария    Време за мен    RSS     Реклама     Контакти
Hera.bg. Използването на материали разрешено само с писмено съгласие на Hera.bg
Hera.bg в Google+ и Facebook