Начало
Здраве и Красота
Кариера
Моят дом
Двама+
Кулинария
Време за мен
Регистрация       e-mail:       парола:      

Великденска изненада с различен вкус


Пълнени яйца

Великден наближава и отново близки и приятели ще се съберат около шарени пролетни трапези. Споделям с вас това лесно предястие, с което изненадвам близки и приятели. Обикновено всеки от тях вече е изял доста яйца, за това им поднасям моите по един различен начин. И най-хубавото е, че всеки успява да намери нещо по свой вкус, както почитателите на морските дарове така и тези, които предпочитат екзотичните и интересни комбинации.
Твърдо сварени яйца
Черен пипер
Сол
Майонеза
Кисело мляко за разреждане
Продукти според избраната плънка


Приготвяне на плънка

Твърдо сварените яйца се разполовяват по дължина и жълтъците им се отделят в купичка. Намачкат се с вилица (или се пасират) и се добавя 1 с.л майонеза, сол, черен пипер и продуктите в зависимост от избраната плънка.


Зеленчуци или плодове

Тази плънка е чудесна за любителите на опушения вкус на печени зеленчуци. Към жълтъците се добавят накълцана печена чушка или патладжан като се смесват с крема сирене, пресован чесън и 1 ч.л горчица.
Ако решите да предложите един по-свеж и нестандартен вкус, опитайте с плънка от авокадо. Мекото авокадо се обелва, костилката му се премахва, месото се отделя и се поставя в блендер. Пасира се заедно със жълтъчената смес , 1 ч.л горчица и 1 с.л лимонов сок .

Морски дарове
За тази плънка са подходящи варени скариди, меки рулца от раци,риба тон или сьомга. Избраните от вас морски дарове се накълцват на много ситно и се добавят към жълтъците. Подходящи за овкусяване са лимонов сок, копър и чесън. Осoбеното при този вид плънка е, че майонезата трябва да е по-малко (особено ако рибата е от консерва в олио), за да не стане много тежко.

Месо
Шунка нарязана на синто или малки късчета варено пилешко месо се прибавя към жълтъчената смес и се комбинират с 1 ч.л горчица, крема сирене и пресован чесън.

Декориране
Плънката се разбърква добре, по желание може да се пасира на слаби обороти в блендер. Ако е прекалено гъста, готовата плънка може да се разреди с лъжичка кисело мляко. Ако сместа е гладка, тя може да се шприцова във вид на розичка в белтъка. При плънка с парченца, най-добре пълнененто да става с чаена лъжичка. Може да декорирате с репичка,настърган кашкавал,магданоз,маслина или друг цветен зеленчук за настроение. Яйцата могат да се украсят и с лек чеснов сос, но тъй като в плънката вече има майонеза, той трябва да е само от кисело мляко, чесън и малко сол.

Добър апетит!
Вашият коментар
* Моля, използвайте КИРИЛИЦА, по лесно е и за писане и за четене. НЕ пишете само с ГЛАВНИ букви.
Име:
e-mail:
 код:
информирай ме, ако някой друг коментира тази тема
· Козунак + козуначени кифлички
· Агнешко бутче с картофи
· Салата от спанак, цвекло, синьо сирене и орехи
· Как да проверим дали са пресни кокошите яйца - няколко съвета
· Боб чорба по манастирски
· Бърз обяд със спанак, чери домати, яйца и самардала
· Торта със стар козунак без печене
· Започва Светлата седмица
· Велика събота
· Салата от пшеница, гулия и сушени череши
· Салата с леща белуга и семена от нар
· Как да направим плато сирена? (видео)
· Перфектна закуска: Печен сандвич с тиквички, сирене и сминдух
· Долма по иракска рецепта
· Тархана чорба
Вторник
21
Март 2023
П
В
С
Ч
П
С
Н
1
2
3
4
5

6
7
8
9
10
11
12

13
14
15
16
17
18
19

20
21
22
23
24
25
26

27
28
29
30
31
Абонирай се за новости
Така няма да пропускаш новите и интересни неща
Ориз - за гарнитура
Оризът за гарнитура можем да използваме за всякакви кебапи, задушени и печени меса и птици. Той е класика...
Как да съхраним: Хайвер за разбиване
Надявам, се че щом четеш тази статия и ти като мен си любител на разбития тарама хайвер. Е да, той далеч...
Крем супа от цвекло, тиква и джинджифил
Макар цвеклото да е един от най-сладките зеленчуци, реших да добавя и тиква, за да направя тази супа...
Шафран - щипка лукс в храната
Чудесна подправка, най-скъпата в света и една от най-известните, използвана от древността, като лек и...
Салата с кълнове и риба тон
Ако имате кълнове, които се чудите как да оползотворите, предлагаме ви тази салата. Тук сме използвали...
Свежи летни коктейли с розе
Голяма част от жените предпочитат бялото вино, особено за горещите летни дни. Други се спират на един...
3 страхотни рецепти за уикенда с кайсии
Кайсиите често стоят в сянката на прасковите, че и на нектарините. Да, те не са толкова сочни, но в тях...
Руло с яйца и моркови с мащерка
На тази рецепта бях попаднала преди време в интернет пространството. Модифицирала съм я и добавих за...
Най-полезният сладолед
В жарките горещи дни сладоледът ни дава свежест и наслада. Но всяка жена, поне малко загрижена за линията...
4 идеи какво да направим с червено цвекло
Цвеклото е невероятно полезен зеленчук. В това едва ли някой се съмнява. Но съм забелязала, че когато...
Гхи - пречистената, здравословна мазнина от Изтока
За пръв път пречистената мазнина гхи (ги, гхий, от санскрит) се появява в стари ведически текстове като...
Закуска с овесени ядки за деца
Марти днес ми каза, че в детската градина овесените ядки са "гадни" и никой не ги яде. Замислих се, че...
Крем супа с тиквички, пилешко и босилек
За наличието на тиквички у дома вече споделих. Някои хора казват, че супа могат да консумират само в...
Тръстиковата захар – здраве и аромат на южно слънце - II
Частично рафинираната захар е запазила голяма част от полезните съставки на нерафинираната, но съдържанието...
Синьото сирене - изтънчена наслада за ценители на нетрадиционни вкусове
Синьото сирене е специфичен деликатесен вид сирене с висока хранителна стойност и висока масленост. Представлява...
Освежаващи летни напитки: Ягодова лимонада
Горещ летен ден в града...Всичко, за което мислите, е как да се докопате до нещо студено и разхладително,...
Агнешкото - защо да го изберем
Макар и да съществуват теории, според които ние можем да се храним напълно здравословно и без присъствието...
Лучник с пълнозърнесто брашно
Лукът винаги е имал място на българската трапеза, въпреки дъха, който оставя след консумация. И ако в...
Забавни сандвичи
Във времената на "junk food" асоциираме думата сандвич с нещо вредно. Далеч съм от мисълта, че сандвичът...
Пълнени чушки с боб
Това е едно от традиционните ястия за Бъдни вечер. Най-добре е да го приготвите не с пресни или замразени...
Как да си направим: Пилешки бульон
Често когато обезкостяваме пилето остават парченца, кости и други. Но дори да не е така, в магазинната...
Възможно ли е замразената риба да е по-добра от прясната?
За любителите на рибата и морските дарове е мечта да живеят в крайбрежен град и да се наслаждават на...
Лимецът и спелтата - II
СПЕЛТАТА Историята на спелтата е на близо 7 хиляди години. Това е една от първите култури използвана...
Здраве    Красота    Мода    Моят дом    Двама+    Кулинария    Време за мен    RSS     Реклама     Контакти
Hera.bg. Използването на материали разрешено само с писмено съгласие на Hera.bg
Hera.bg в Facebook