Начало
Здраве и Красота
Кариера
Моят дом
Двама+
Кулинария
Време за мен
Регистрация       e-mail:       парола:      

Великденска изненада с различен вкус


Пълнени яйца

Великден наближава и отново близки и приятели ще се съберат около шарени пролетни трапези. Споделям с вас това лесно предястие, с което изненадвам близки и приятели. Обикновено всеки от тях вече е изял доста яйца, за това им поднасям моите по един различен начин. И най-хубавото е, че всеки успява да намери нещо по свой вкус, както почитателите на морските дарове така и тези, които предпочитат екзотичните и интересни комбинации.
Твърдо сварени яйца
Черен пипер
Сол
Майонеза
Кисело мляко за разреждане
Продукти според избраната плънка


Приготвяне на плънка

Твърдо сварените яйца се разполовяват по дължина и жълтъците им се отделят в купичка. Намачкат се с вилица (или се пасират) и се добавя 1 с.л майонеза, сол, черен пипер и продуктите в зависимост от избраната плънка.


Зеленчуци или плодове

Тази плънка е чудесна за любителите на опушения вкус на печени зеленчуци. Към жълтъците се добавят накълцана печена чушка или патладжан като се смесват с крема сирене, пресован чесън и 1 ч.л горчица.
Ако решите да предложите един по-свеж и нестандартен вкус, опитайте с плънка от авокадо. Мекото авокадо се обелва, костилката му се премахва, месото се отделя и се поставя в блендер. Пасира се заедно със жълтъчената смес , 1 ч.л горчица и 1 с.л лимонов сок .

Морски дарове
За тази плънка са подходящи варени скариди, меки рулца от раци,риба тон или сьомга. Избраните от вас морски дарове се накълцват на много ситно и се добавят към жълтъците. Подходящи за овкусяване са лимонов сок, копър и чесън. Осoбеното при този вид плънка е, че майонезата трябва да е по-малко (особено ако рибата е от консерва в олио), за да не стане много тежко.

Месо
Шунка нарязана на синто или малки късчета варено пилешко месо се прибавя към жълтъчената смес и се комбинират с 1 ч.л горчица, крема сирене и пресован чесън.

Декориране
Плънката се разбърква добре, по желание може да се пасира на слаби обороти в блендер. Ако е прекалено гъста, готовата плънка може да се разреди с лъжичка кисело мляко. Ако сместа е гладка, тя може да се шприцова във вид на розичка в белтъка. При плънка с парченца, най-добре пълнененто да става с чаена лъжичка. Може да декорирате с репичка,настърган кашкавал,магданоз,маслина или друг цветен зеленчук за настроение. Яйцата могат да се украсят и с лек чеснов сос, но тъй като в плънката вече има майонеза, той трябва да е само от кисело мляко, чесън и малко сол.

Добър апетит!
Вашият коментар
* Моля, използвайте КИРИЛИЦА, по лесно е и за писане и за четене. НЕ пишете само с ГЛАВНИ букви.
Име:
e-mail:
 код:
информирай ме, ако някой друг коментира тази тема
· Козунак + козуначени кифлички
· Агнешко бутче с картофи
· Салата от спанак, цвекло, синьо сирене и орехи
· Как да проверим дали са пресни кокошите яйца - няколко съвета
· Боб чорба по манастирски
· Бърз обяд със спанак, чери домати, яйца и самардала
· Торта със стар козунак без печене
· Започва Светлата седмица
· Велика събота
· Салата от пшеница, гулия и сушени череши
· Салата с леща белуга и семена от нар
· Как да направим плато сирена? (видео)
· Патладжан ветрило на фурна - да си оближеш пръстите!
· Перфектна закуска: Печен сандвич с тиквички, сирене и сминдух
· Долма по иракска рецепта
Сряда
4
Октомври 2023
П
В
С
Ч
П
С
Н
1

2
3
4
5
6
7
8

9
10
11
12
13
14
15

16
17
18
19
20
21
22

23
24
25
26
27
28
29

30
31
Абонирай се за новости
Така няма да пропускаш новите и интересни неща
7 постни дипове и разядки за всякакви поводи
Дип, разядка - както и да ги наричаме, тези предястия са универсални и все по-актуални. Те могат да са...
Цвят и апетит – синестезия на сетивата
Замисляли ли сте се за цвета на храната, която ядете всеки ден? Вероятно в менюто ви присъстват много...
Салата от булгур, авокадо, царевица и мини лукчета
Заради наличието на булгур салатката има и повече въглехидрати, но всъщност именно заради това може да...
Рокфор - Кралят на сирената
Рокфорът със сигурност е най-известното и предпочитано синьо сирене в света. Тайната на уникалния му...
Печен свински бут
Приготвянето на шпикован свински бут, не е бързо занимание. Но подобно на всичко сготвено бавно и с мерак...
Oвнешка яхния с праз
Овнешката яхния с праз е характерна рецепта за Петковден 1 кг овнешко месо 1 кг праз 2 домата 100...
Маслинова паста с босилек
Маслиновата паста, намазана на препечена филийка е един от многобройните видове брускети, които жителите...
Постни арменски сармички
Ако са ви омръзнали обичайните рецепти за лозови сърми и искате да опитате нещо ново и все пак традиционно...
Индийска крем супа с нахут
Здравейте всички, аз съм Дарина от Червен бряг. Пращам една от най- любимите си рецепти, за да направите...
Ванилията – аромат в шушулка
Почти всеки крем, бисквити, вафла или шоколад имат аромат на ванилия, а в действителност повечето от...
Постен дип с авокадо и тахан
Като веднъж минала през Коледните пости мога да кажа, че закуската е слабото място на постите. Толкова...
Вегетариански (постен) бъргър
Момчетата обичат бъргъри. И макар моето да не консумира тази храна особено често, все пак си е част от...
Овесена закуска с ягоди
Закуската е важна част от деня, а пълноценната такава още повече. Продуктите по-долу често прибавям към...
Салата с кълнове и риба тон
Ако имате кълнове, които се чудите как да оползотворите, предлагаме ви тази салата. Тук сме използвали...
Шоколадови бонбони "Не/Съвършена любов"
Ако максимата "Любовта минава през стомаха" е вярна, то с тези ръчно изработени бонбони влюбването е...
"Друсани" пресни картофки с подправки
Този начин на приготвяне на пресни картофки научих преди 10 години от свекърва ми, само че бяха поръсени...
Сладко от круши и грозде
След горещото и вълнуващо лято есента идва с тихи стъпки и носи пъстър букет от цветове, аромати, вкусове...
Пица с полента
Вкусът на това ястие изненада дори и мен. Нямах огромни очаквания, но наистина се получи чудесно, според...
С дъх на… чесън
За чесъна и вампирите всички знаем. За чесъна и бацилите обаче някак все забравяме и то не случайно....
Сладко от череши
Сладкото от череши винаги го свързвам със сладоледените мелби от моето детство. И сега за разкош понякога...
Откриванетото на Америка като кулинарна революция
Едва ли някои се съмнява, че Откриването на Америка завинаги преобръща историята на Европа – политическата,...
Японската кухня - II
Месо Като цяло месните блюда не са характерни за японската кухня. Домашни животни тук никога не са отглеждани,...
Палачинки с праскови и канела
Бързам да направя допълнението, че това не са палачинките, които най-често хапваме в европейската кухня,...
Здраве    Красота    Мода    Моят дом    Двама+    Кулинария    Време за мен    RSS     Реклама     Контакти
Hera.bg. Използването на материали разрешено само с писмено съгласие на Hera.bg
Hera.bg в Facebook