Начало
Здраве и Красота
Кариера
Моят дом
Двама+
Кулинария
Време за мен
Регистрация       e-mail:       парола:      

Великденска изненада с различен вкус


Пълнени яйца

Великден наближава и отново близки и приятели ще се съберат около шарени пролетни трапези. Споделям с вас това лесно предястие, с което изненадвам близки и приятели. Обикновено всеки от тях вече е изял доста яйца, за това им поднасям моите по един различен начин. И най-хубавото е, че всеки успява да намери нещо по свой вкус, както почитателите на морските дарове така и тези, които предпочитат екзотичните и интересни комбинации.
Твърдо сварени яйца
Черен пипер
Сол
Майонеза
Кисело мляко за разреждане
Продукти според избраната плънка


Приготвяне на плънка

Твърдо сварените яйца се разполовяват по дължина и жълтъците им се отделят в купичка. Намачкат се с вилица (или се пасират) и се добавя 1 с.л майонеза, сол, черен пипер и продуктите в зависимост от избраната плънка.


Зеленчуци или плодове

Тази плънка е чудесна за любителите на опушения вкус на печени зеленчуци. Към жълтъците се добавят накълцана печена чушка или патладжан като се смесват с крема сирене, пресован чесън и 1 ч.л горчица.
Ако решите да предложите един по-свеж и нестандартен вкус, опитайте с плънка от авокадо. Мекото авокадо се обелва, костилката му се премахва, месото се отделя и се поставя в блендер. Пасира се заедно със жълтъчената смес , 1 ч.л горчица и 1 с.л лимонов сок .

Морски дарове
За тази плънка са подходящи варени скариди, меки рулца от раци,риба тон или сьомга. Избраните от вас морски дарове се накълцват на много ситно и се добавят към жълтъците. Подходящи за овкусяване са лимонов сок, копър и чесън. Осoбеното при този вид плънка е, че майонезата трябва да е по-малко (особено ако рибата е от консерва в олио), за да не стане много тежко.

Месо
Шунка нарязана на синто или малки късчета варено пилешко месо се прибавя към жълтъчената смес и се комбинират с 1 ч.л горчица, крема сирене и пресован чесън.

Декориране
Плънката се разбърква добре, по желание може да се пасира на слаби обороти в блендер. Ако е прекалено гъста, готовата плънка може да се разреди с лъжичка кисело мляко. Ако сместа е гладка, тя може да се шприцова във вид на розичка в белтъка. При плънка с парченца, най-добре пълнененто да става с чаена лъжичка. Може да декорирате с репичка,настърган кашкавал,магданоз,маслина или друг цветен зеленчук за настроение. Яйцата могат да се украсят и с лек чеснов сос, но тъй като в плънката вече има майонеза, той трябва да е само от кисело мляко, чесън и малко сол.

Добър апетит!
Вашият коментар
* Моля, използвайте КИРИЛИЦА, по лесно е и за писане и за четене. НЕ пишете само с ГЛАВНИ букви.
Име:
e-mail:
 код:
информирай ме, ако някой друг коментира тази тема
· Козунак + козуначени кифлички
· Агнешко бутче с картофи
· Салата от спанак, цвекло, синьо сирене и орехи
· Как да проверим дали са пресни кокошите яйца - няколко съвета
· Боб чорба по манастирски
· Бърз обяд със спанак, чери домати, яйца и самардала
· Ето защо Великден е толкова рано през 2024 г. и защо се променя всяка година
· Торта със стар козунак без печене
· Започва Светлата седмица
· Салата от пшеница, гулия и сушени череши
· Салата с леща белуга и семена от нар
· Как да направим плато сирена? (видео)
· „Вкусът на България в четири сезона“: Опитайте тези прекрасни рецепти от книгата на Иван Звездев
· Аспержов зелен боб с пушен бекон
· Патладжан ветрило на фурна - да си оближеш пръстите!
Понеделник
17
Февруари 2025
П
В
С
Ч
П
С
Н
1
2

3
4
5
6
7
8
9

10
11
12
13
14
15
16

17
18
19
20
21
22
23

24
25
26
27
28
Абонирай се за новости
Така няма да пропускаш новите и интересни неща
За горещините: Студено приготвени летни ястия и салати
През лятото най-малко от всичко искаме да се потим над печки и котлони. Дните са дълги, прекарваме ги...
Салата с печен пипер, праз, рукола и кедрови ядки
За тази вкусна есенна салата ни е нужно: 450 г праз 2 пипера - червени 2 с.л зехтин 1 с.л бял...
Пилешко месо с фъстъчено масло
Като повечето хора до преди години само бях чувала от "американските филми" как мажат наляво - надясно...
Първата българска готварска книга е дело на...Дядо Славейков
Петко Рачов Славейков е светило сред съвременниците си - уважавана обществена и политическа фигура, патриот...
Бурито с телешко и червен боб
Тортилите за бурито можете да купите oт по-големите магазини. Приличат малко на питките за дюнер, но...
Баница с праз, гъби и амарант
По време на пости или в предколедния сезон търсим всякакви алтернативи на вкусни ястия. Баниците са едни...
Баница с праз (зелник)
Нашите баби не са били никак глупави жени. Зелник или баницата с праз неслучайно е присъствала често...
Освежаваща напитка: Диня с мента
Парещите лъчи на слънцето карат тялото да мечтае за нещо свежо, многооо свежо и студено. Тази комбинация...
Какво и как да приготвим с дюли?
След събирането на последните дарове на есента, често можем да се озовем с някоя и друга дюля. Този плод...
Пълнозърнести спагети с гъби и соево мляко
По време на постите или ако имате непоносимост към лактоза, тази рецепта е нещо, което можете да опитате....
Празът - полезният братовчед на лука
Често пренебрегваме праза поради миризмата му. Но още по-често се налага да пием различни медикаменти...
Непопулярен продукт, който носи многобройни ползи за здравето
Вярно е, че ако човек не се грижи за здравето си, никой друг няма да го направи вместо него. Един полезен...
Суровоядска торта с шоколад и глог
Събрах есента - в тази суровоядска тортичка. Има какво ли не от нея - къпини, дюли, смокини, орехи, лешници....
4 идеи какво да направим с червено цвекло
Цвеклото е невероятно полезен зеленчук. В това едва ли някой се съмнява. Но съм забелязала, че когато...
Наздраве по холандски
Приятна съботна или неделна вечер. Навън вали сняг, а вие сте се събрали на по питие вкъщи с приятели....
Постни лозови сарми с царевица
Тези лозови сармички за поредната вариация на класическите. Добавих им царевица, защото Игнажден наближава,...
Амарантът – събуден за нов живот
Макар и да ви звучи екзотично амарантът всъщност е познат и по нашите земи. Може би сте чували или дори...
Бульон трезве
Едва ли има човек, който не е осъмвал след бурна нощ с натежала глава. Махмурлукът не е шега работа –...
Кокосовото мляко
Много хора по една или друга причина не искат да консумират прясно мляко – дали защото са вегетарианци,...
Торта със стар козунак без печене
Тази торта е чудесна идея, ако имате останал след Великден козунак. Грехота е как чакаме Великден заради...
Лимецът и спелтата
От няколко години в България, под общия знаменател на здравословното и полезно хранене, все по-често...
Критараки с доматен сос и телешки кюфтенца
Критараки е вид паста, която много прилича по форма на ориза. Често се използва в гръцката кухня, в същата...
Бърза баница в кексова форма
Това е вариация на класическата баница, която спестява обаче много време. Приготвя се за 30 минути -...
Здраве    Красота    Мода    Моят дом    Двама+    Кулинария    Време за мен    RSS     Реклама     Контакти
Hera.bg. Използването на материали разрешено само с писмено съгласие на Hera.bg
Hera.bg в Facebook