Начало
Здраве и Красота
Кариера
Моят дом
Двама+
Кулинария
Време за мен
Регистрация       e-mail:       парола:      

Витаминозна зелена салата



        Добави в любими         Коментирай         Отпечатай         Изпрати
Предлагам ви една изключително полезна комбинация с червено цвекло. Ето и как да приготвите тази вкусна и полезна салата:
2 салатки
половин връзка магданоз
3 стръка пресен лук
200 гр. сварено червено цвекло, а още по-добре мариновано
100 гр. синьо сирене
3-4 пресни печурки
зехтин, балсамов оцет и сол на вкус



Свареното цвекло се поръсва с една част от балсамовия оцет и се оставя да се маринова за половин-един час. Белият балсамик е по-подходящ от тъмния, защото притежава по-сладък вкус. Другият вариант е направо да ползвате мариновано цвекло от консерва. През това време нарежете салатките, зеления лук и магданоза и ги смесете в купа. Прибавете нарязаното на кубчета цвекло и овкусете със зехтина, останалата част от оцета и съвсем малко сол.

Накрая прибавете суровите печурки нарязани на филийки и синьото сирене на кубчета. Гъбите трябва да са изключително пресни, защото не претърпяват никаква термична обработка. Украсете с тях салатата и не разбърквайте преди сервиране, тъй като ще се оцветят от цвеклото. Добър апетит!
Вашият коментар
* Моля, използвайте КИРИЛИЦА, по лесно е и за писане и за четене. НЕ пишете само с ГЛАВНИ букви.
Име:
e-mail:
 код:
информирай ме, ако някой друг коментира тази тема
· Козунак + козуначени кифлички
· Агнешко бутче с картофи
· Великденска изненада с различен вкус
· Подарете си здраве с червено цвекло
· 4 идеи какво да направим с червено цвекло
· Салата с червено цвекло и черен кимион
· Сирни Заговезни
· Аранчини - италиански оризови топки
· Заговезни
· Пълнозърнести спагети с гъби и соево мляко
· Бял и червен ориз със зеленчуци
· Баница с праз, гъби и амарант
· Бърз обяд със спанак, чери домати, яйца и самардала
· Торта със стар козунак без печене
· Магданозени кюфтенца
· Салата от пшеница, гулия и сушени череши
· Салата с леща белуга и семена от нар
· Как да направим плато сирена?
· Обръщана баница с праз, тиквички, овче сирене и пресен джоджен
· Tелешки кюфтенца с тиквички и магданоз в доматен сос
· Импровизиран киш с праз и бекон
· Пита от многолистно тесто с аспержи, лук, синьо сирене, сметана и мащерка
· Гриловани патладжани с леща и ароматни подправки на фурна
· Патладжанена разядка
· Инфлуцид и Шуслерова сол №3 - изпитаните решения за защита от вируси
· Грейпфрутът засилва имунитета и помага на бъбреците
· Растението „чудо“ моринга: за добро храносмилане и баланс на кръвната захар
· Искате да носите обяд в офиса, но се чудите как точно става? Съвети за начинаещите
· Невероятни приложения на сока от киселите краставички
· Какво да направим с кисело мляко през лятото?
· Боб чорба по манастирски
· Телешки стек, маринован в бърбън Jim Beam
· Изпитана рецепта за домашна горчица
Събота
24
Юли 2021
П
В
С
Ч
П
С
Н
1
2
3
4

5
6
7
8
9
10
11

12
13
14
15
16
17
18

19
20
21
22
23
24
25

26
27
28
29
30
31
Абонирай се за новости
Така няма да пропускаш новите и интересни неща
Какво да правим с великденските яйца след Великден
Независимо как сме боядисали великденските яйца, независимо колко от тях сме спасили от спукване при...
Ориз с гъби кладница
Здравей, Цвети! Казвам се Стефка, от Димитровград съм, и реших да се включа в конкурса. Аз не постя тази...
Пенне ригато със спанак и сметана
Здравейте! Казвам се Александра, живея в Монтана и много обичам италианската кухня. Искам да участвам...
Постен какаов сладкиш
Този сладкиш е истински пир за сетивата и една сладка наслада по време на поста. Тогава менюто е ограничено,...
Зеленчуково ястие с боб ала мексикана
Установила съм, че най-вкусна бобената чорба става, ако си сварил наведнъж поне 700 гр. боб /в сухо състояние/....
Risotto al radicchio e Gorgonzola
Рецептата ни представя Радостин Кирязов, собственик на италиански ресторант "PizzaRado", специално за...
Крем супа с червена леща и Рас ел ханут
Червената леща е източник на белтъчини. В нея се съдържа много желязо, което я прави добър избор за бременни,...
Свински филенца с левурда и каперси
За тази рецепта използвах свинско филе, но вие можете да изберете прясно, свинско месо без много мазнина....
Домашният сладолед – с какво е по-добър?
Говорейки за сладоледа трудно можем да избегнем баналностите. Защото всеки знае, как освежава в горещите...
Лозови сарми с овнешко за Петковден
300 г овнешка кайма 30 лозови листа 1 ч.ч ориз 200 г олио 2-3 глави лук черен пипер чубрица сол Лозовите...
Свинско месо с бамя
Тази рецепта е традиционна за трапезата на Атанасовден. Тя принадлежи към българската кулинарна традиция...
Сладък картоф (батат) за стабилизиране на кръвната захар и засилване на имунитета
Сладкият картоф навлиза все по-бързо и успешно в менюто и е предпочитан продукт от много хора, които...
Суровоядски бонбони със сушени сливи
Милена от DeliFideli ни сподели една от оригиналните си и много обичани рецепти за суровоядски бонбони....
Ягодите - защо да ги хапваме
Тя е един наистина уникален плод. Не само, че е много красива, свежа и ароматна, а и е нещо като символ...
Критараки с доматен сос и телешки кюфтенца
Критараки е вид паста, която много прилича по форма на ориза. Често се използва в гръцката кухня, в същата...
Баница с праз и гъби
Тази баница е поредната вариация на традиционната рецепта, която всички обичаме. Добавила съм праз и...
Здраве    Красота    Мода    Моят дом    Двама+    Кулинария    Време за мен    RSS     Реклама     Контакти
Hera.bg. Използването на материали разрешено само с писмено съгласие на Hera.bg
Hera.bg в Google+ и Facebook