Начало
Здраве и Красота
Кариера
Моят дом
Двама+
Кулинария
Време за мен
Регистрация       e-mail:       парола:      

Баница с локум


Локумената баница е нещо, което не изисква никакви усилия, а ще се хареса на цялото семейство.
Препоръчвам да използвате цветен локум, защото розовата вода в него предава допълнителен аромат. Можете да заместите олиото с краве масло.
1 пакет кори
2 кутии локум
олио
за плънката
2 яйца
1 ч.ч брашно
1 бакпулвер
1 и 1/2 ч.ч. орехи накълцани
за сиропа
1 ч.ч захар
3 ч.ч вода
2 пак.ванилия


Яйцата разбиваме и към тях добавяме пресятото брашно заедно с бакпулвера, разбъркваме до еднородна смес.
Всяко парченце локум нарзяваме на 4 по дължина.

Слагаме 2 кори, като по между им намазваме с малко олио. В единия края нареждаме плътно ивичките локум по цялата дължина на листа. Поръсваме с малко от плънката и орехи - навиваме на руло. Всяко нареждаме в намазнена тавичка едно до друго и намазваме с мазнина. Печем до почервеняване и оставяме да изстине.

От водата и захарта сваряваме сироп, когато поври малко, добавяме ванилията. Заливаме с него, докато е горещ, изстиналата баница. Оставяме поне ден да попие добре.

Коментари
2011-03-19 #11
TONIIIIIII
Струва ми се вкусно.
2011-02-01 #10
didatzeni
Ах,девойки,получавам слюнкоотделяне като чета тази рецепта,но хем съм диабетик,хем на диета .Благородно завиждам на всички,които могат да си похапнат сладичко.
2010-12-30 #9
aleksandar
Баница с локум
1 кутия локум / понася и повечко/
3 яйца
1 ч.ч олио
5 с.л брашно / с.л са от по-големите, или ако са от стандартните малко увеличете дозата/
5 с.л захар
1 пакет кори / 500 гр/
За сиропа:
2 ч.ч захар + 2 1/2 ч.ч вода+ ванилия
Яйцата+захарта се разбиват добре, добавят се олиото и брашното.
Корите се вземат по 2бр, мажат се с 2-3 л. от сместа, реди се локум, навиват се и се слагат в намазнена тава. Реже се / аз я правя на хапки 4-5 см/, пече се.Като изстине се залива с горещ сироп. Става нещо като баклава, но с локум и без ядки.
Съжалявам, че нямам снимки, следващия път като я направя ще я снимам.


Tova e edna recepta ot baba mi dano da sam vi pomognal
Вашият коментар
* Моля, използвайте КИРИЛИЦА, по лесно е и за писане и за четене. НЕ пишете само с ГЛАВНИ букви.
Име:
e-mail:
 код:
информирай ме, ако някой друг коментира тази тема
· Книжен кебап
· Хумус
· Кьопоолу в буркани
· Постни банички с праз и маслини
· Обръщана баница с праз, тиквички, овче сирене и пресен джоджен
· Не се отказвайте от закуската по време на пости
· Ябълков сладкиш с Мартин
· Паламуд плакия по варненски
· Сок от черна ряпа срещу кашлица за деца
· Пакистанската кухня - една по-различна екзотична разходка
· Пишмание - турският деликатен десерт
· Сусамът - древната храна с доказани днес много здравословни ползи
· Пита от многолистно тесто с аспержи, лук, синьо сирене, сметана и мащерка
· Торта със стар козунак без печене
· Любимите сладки на Hera.bg
· Домашен сметанов сладолед с орехов крокан
· 5 любими десерта с ябълки
· Вкусни десерти с тиква
Понеделник
4
Юли 2022
П
В
С
Ч
П
С
Н
1
2
3

4
5
6
7
8
9
10

11
12
13
14
15
16
17

18
19
20
21
22
23
24

25
26
27
28
29
30
31
Абонирай се за новости
Така няма да пропускаш новите и интересни неща
Цвят и апетит – синестезия на сетивата
Замисляли ли сте се за цвета на храната, която ядете всеки ден? Вероятно в менюто ви присъстват много...
С аромат на печени чушки - II
Печене на фурна Преди много години бях изправена пред един чувал пипер и налична единствено фурна, така...
Витаминозна зелена салата
Предлагам ви една изключително полезна комбинация с червено цвекло. Ето и как да приготвите тази вкусна...
Тръстиковата захар – здраве и аромат на южно слънце - I
От малки знаем, че захарта е само празни калории и в нея няма нищо полезно – нито витамини, нито минерали....
Лазаня "Болонезе"
Със сигурност ако си майстор в приготвянето на паста и имаш машинка за такава, да си приготвиш кори за...
Синьото сирене - изтънчена наслада за ценители на нетрадиционни вкусове
Синьото сирене е специфичен деликатесен вид сирене с висока хранителна стойност и висока масленост. Представлява...
Сок от джанки
Обичам да се връщам към детството си, като всеки нормален човек. Там се крие цяла съкровищница от спомени,...
Зеленчуково ястие с боб ала мексикана
Установила съм, че най-вкусна бобената чорба става, ако си сварил наведнъж поне 700 гр. боб /в сухо състояние/....
Питки със сирене за Димитровска задушница
В народните вярвания се смята че св. Димитър е брат и на архангел Михаил (душевадника). Затова на някои...
Парти "бонбон" с мини кюфтенца
Добрите парти идеи си приличат по едно - те са винаги много ефектни и, независимо, че изискват доста...
Кайсията – шампион по бетакаротин
Слънчевата и ароматна кайсия е близък роднина на всички костилкови плодове, които се отглеждат у нас...
Как да решим какви съдове да ползваме в кухнята
Вредни ли са съдовете, в които готвим за нашия организъм? Кой вид да изберем? И аз съм се чудела дълго...
Здраве    Красота    Мода    Моят дом    Двама+    Кулинария    Време за мен    RSS     Реклама     Контакти
Hera.bg. Използването на материали разрешено само с писмено съгласие на Hera.bg
Hera.bg в Google+ и Facebook