Начало
Здраве и Красота
Кариера
Моят дом
Двама+
Кулинария
Време за мен
Регистрация       e-mail:       парола:      

Книжен кебап



        Добави в любими         Коментирай         Отпечатай         Изпрати
Книжният кебап, като ястие от турската кухня, би следвало да се приготви с агнешко месо, аз обаче не съм любител. Избрах свинското, защото след толкова много подправки и наситен аромат на зеленчук от камбичките, пилешкото щеше да се загуби като вкус. Освен това имах 2-3 вратни пържоли, които трябваше да оползотворя. Подходяща част е и плешката. Слагам коментар, че това е лично моя интерпретация за кебап в хартия и няма никакви претенции за автентичност. Но виж за вкус - определено да :)

печурки - 250 гр
камби - 200 гр
220 гр - домати
свинско месо - 400 гр.
картофи 500 гр
лук - 170 гр (2 малки глави)
морков - 100 гр
чесън - 2 скилидки
замразен грах - 50 гр
бахар, риган, д.лист,
сушен домат, чубрица,
магданоз, червен пипер
черен пипер, сол, зехтин или олио,


Месото нарязваме на кубчета (3 на 3 см) и запържваме в 2-3 с.л мазнина. (около 10 минути), добавяме нарязаните на едро картофи, 1-2 бр сушен домат - накъсан, грах, около една чаша вода, червен пипер, черен млян пипер, малко риган (аз имах и клончета чубрица), 1 с.л дръжки от магданоз, дафинов лист, 3-4 зърна бахар, сол. Задушаваме до готовност, прибавяме гъбите.

Измитите гъби нарязваме на по-едро и задушаваме в малко мазнина.

В 3 с.л мазнина изсипваме нарязаните камби, след минута добавяме лукчетата нарязани на половинки и две малки скилидки чесън. Посоляваме и задушаваме докато лукът поомекне. Може да се заменят с пресен пипер или ако не е в сезон с печен пипер.

Отрязваме 4 листа от хартия за печене с дължина 35 см. Как ще завием кебапа е въпрос на избор, може да се завие като квадратно пакетче (пече се с краищата надолу) или като торбичка (пече се с краищата нагоре).

В средата на всеки лист слагаме от месото с картофи и гъби, камбичките с лук, най-отгоре резенче пресен домат. Завиваме плътно, нареждаме в тава и печем във фурната за около 30-40 минути.

Коментари
2016-09-16 #5
Владимира Петрова
На скара,невероятно!
2012-11-29 #4
Jaklin
изглежда вкусно
2011-11-26 #3
ile
eй това ще го опитам да го сготвя
Вашият коментар
* Моля, използвайте КИРИЛИЦА, по лесно е и за писане и за четене. НЕ пишете само с ГЛАВНИ букви.
Име:
e-mail:
 код:
информирай ме, ако някой друг коментира тази тема
· Винен кебап от гъби кладница
· Винен кебап с месо
· Боб с пушени ребърца на фурна
· Хумус
· Кьопоолу в буркани
· Сладки хапки с фурми
· Печено агнешко на порции с гарнитура от ориз, булгур и спанак
· Агнешкото - защо да го изберем
· Гергьовден - 6 май
· Как да сготвим крехко свинско бон филе (тънкости)
· Печено свинско бон филе
· Кисело зеле по добруджански с месо и наденички
· Салата с леща белуга и семена от нар
· Любими есенни супи с тиква
· Постна крем супа от алабаш, карфиол, джинджифил и Мадраско къри
· Българската баница и мурсалския чай станаха част от ресторанти в Токио
· Бърз обяд със спанак, чери домати, яйца и самардала
· Вкусни десерти с тиква
· Пакистанската кухня - една по-различна екзотична разходка
· Пишмание - турският деликатен десерт
· Сусамът - древната храна с доказани днес много здравословни ползи
· Бъдеще без клане на животни - биореактори за изкуствено месо
· Пикантни чили догс
· Критараки с доматен сос и телешки кюфтенца
· Обръщана баница с праз, тиквички, овче сирене и пресен джоджен
· Пита от многолистно тесто с аспержи, лук, синьо сирене, сметана и мащерка
· Гриловани патладжани с леща и ароматни подправки на фурна
· Постни банички с праз и маслини
· Tелешки кюфтенца с тиквички и магданоз в доматен сос
· Импровизиран киш с праз и бекон
· Пролет, лято, есен, зима - за барбекюто в сърцето ми място винаги има
· Пъстърва с пържена салвия и хрупкава чеснова поръска с орехи
· Боб чорба по манастирски
Петък
12
Август 2022
П
В
С
Ч
П
С
Н

1
2
3
4
5
6
7

8
9
10
11
12
13
14

15
16
17
18
19
20
21

22
23
24
25
26
27
28

29
30
31
Абонирай се за новости
Така няма да пропускаш новите и интересни неща
Салата с кълнове и риба тон
Ако имате кълнове, които се чудите как да оползотворите, предлагаме ви тази салата. Тук сме използвали...
Как да почистим: Черни миди
1. Пресните миди трябва да реагират при натиск или почукване. Отстраняваме всички отворени, тежки (пълни...
Сладкиш със смокини, лешници и розмарин
Ако има плод, който свързвам с любовта към красивата морска есен, то това със сигурност е смокинята....
Какво и как да приготвим с дюли?
След събирането на последните дарове на есента, често можем да се озовем с някоя и друга дюля. Този плод...
Как да приготвим: Кестени
Понякога си мисля, че есента всъщност мирише на печени кестени или печените кестени на есен. Няма значение!...
Арабски мини пици с кладница
Пиците, не са никак трудни, даже ги възприемам като някаква форма бърза закуска, правих ги по време на...
Мързелив Ягодов чийзкейк
Сладкишът е без печене, става бързо и лесно. Подходящ е и за начинаещи сладкари. В оригиналната рецепта...
Овнешки гювеч
1 кг овнешко месо 4-5 домата 3-4 зелени пиперки 2 патладжана 150 г бамя 4-5 картофа 150 грама зелен...
Как да си приготвим ароматен зехтин
Студено пресованият зехтин има наситен маслинен дъх, които придава неповторим вкус на всяко ястие. Златното...
Каперсите - нетрадиционната добавка с несравним вкус
Някои от нас ги смятат за плодове. Други за зеленчуци. Трети дори не са чували за каперси. А дори да...
Киноа – свещената храна на инките
Опитах я, защото педиатърката ми я препоръча да я включа в менюто на малката ми дъщеря, наравно с елдата,...
Динята - лятна свежест
Най-любимият ни плод през лятото е динята. Не се знае с точност от кога се отглежда, но се предполага,...
Пълнозърнести канелени бисквити
В едно магазинче за хляб, до нас, правят подобни бисквити. Още щом ги вкусих си казах, че ще опитам да...
Кулинарен конкурс по устойчиво готвене, организиран от „Институт за кулинарни изкуства“
Съвсем скоро, на 4-ти декември в „Институт за кулинарни изкуства“ (ИКИ) във Варна ще се състои първото...
Кулинарните специалитети на Испания - II
Зехтинът. Стъпвайки на иберийска земя с изненада разбрах, че Испания (и по-точно Андалусия) е най-големият...
Домашно сорбе с кайсии и касис
Откакто прочетох рецептата за сорбе само с две съставки, наумих си просто да я направя! Набавих си страхотно...
Постен кокосов кекс с какао
За този кекс не ви трябват миксери, бъркалки, щуротии. Всичко забърквам в една купа, спазвайки основното...
Здраве    Красота    Мода    Моят дом    Двама+    Кулинария    Време за мен    RSS     Реклама     Контакти
Hera.bg. Използването на материали разрешено само с писмено съгласие на Hera.bg
Hera.bg в Google+ и Facebook