Начало
Здраве и Красота
Кариера
Моят дом
Двама+
Кулинария
Време за мен
Регистрация       e-mail:       парола:      

Книжен кебап



        Добави в любими         Коментирай         Отпечатай         Изпрати
Книжният кебап, като ястие от турската кухня, би следвало да се приготви с агнешко месо, аз обаче не съм любител. Избрах свинското, защото след толкова много подправки и наситен аромат на зеленчук от камбичките, пилешкото щеше да се загуби като вкус. Освен това имах 2-3 вратни пържоли, които трябваше да оползотворя. Подходяща част е и плешката. Слагам коментар, че това е лично моя интерпретация за кебап в хартия и няма никакви претенции за автентичност. Но виж за вкус - определено да :)

печурки - 250 гр
камби - 200 гр
220 гр - домати
свинско месо - 400 гр.
картофи 500 гр
лук - 170 гр (2 малки глави)
морков - 100 гр
чесън - 2 скилидки
замразен грах - 50 гр
бахар, риган, д.лист,
сушен домат, чубрица,
магданоз, червен пипер
черен пипер, сол, зехтин или олио,


Месото нарязваме на кубчета (3 на 3 см) и запържваме в 2-3 с.л мазнина. (около 10 минути), добавяме нарязаните на едро картофи, 1-2 бр сушен домат - накъсан, грах, около една чаша вода, червен пипер, черен млян пипер, малко риган (аз имах и клончета чубрица), 1 с.л дръжки от магданоз, дафинов лист, 3-4 зърна бахар, сол. Задушаваме до готовност, прибавяме гъбите.

Измитите гъби нарязваме на по-едро и задушаваме в малко мазнина.

В 3 с.л мазнина изсипваме нарязаните камби, след минута добавяме лукчетата нарязани на половинки и две малки скилидки чесън. Посоляваме и задушаваме докато лукът поомекне. Може да се заменят с пресен пипер или ако не е в сезон с печен пипер.

Отрязваме 4 листа от хартия за печене с дължина 35 см. Как ще завием кебапа е въпрос на избор, може да се завие като квадратно пакетче (пече се с краищата надолу) или като торбичка (пече се с краищата нагоре).

В средата на всеки лист слагаме от месото с картофи и гъби, камбичките с лук, най-отгоре резенче пресен домат. Завиваме плътно, нареждаме в тава и печем във фурната за около 30-40 минути.

Коментари
2016-09-16 #5
Владимира Петрова
На скара,невероятно!
2012-11-29 #4
Jaklin
изглежда вкусно
2011-11-26 #3
ile
eй това ще го опитам да го сготвя
Вашият коментар
* Моля, използвайте КИРИЛИЦА, по лесно е и за писане и за четене. НЕ пишете само с ГЛАВНИ букви.
Име:
e-mail:
 код:
информирай ме, ако някой друг коментира тази тема
· Винен кебап от гъби кладница
· Винен кебап с месо
· Боб с пушени ребърца на фурна
· Печено агнешко на порции с гарнитура от ориз, булгур и спанак
· Агнешкото - защо да го изберем
· Гергьовден - 6 май
· Тархана чорба
· Хумус
· Кьопоолу в буркани
· Как да сготвим крехко свинско бон филе (тънкости)
· Печено свинско бон филе
· Кисело зеле по добруджански с месо и наденички
· Салата с леща белуга и семена от нар
· Любими есенни супи с тиква
· Постна крем супа от алабаш, карфиол, джинджифил и Мадраско къри
· Пълнено пиле с кестени
· Българската баница и мурсалския чай станаха част от ресторанти в Токио
· Бърз обяд със спанак, чери домати, яйца и самардала
· Пакистанската кухня - една по-различна екзотична разходка
· Пишмание - турският деликатен десерт
· Сусамът - древната храна с доказани днес много здравословни ползи
· Бъдеще без клане на животни - биореактори за изкуствено месо
· Пикантни чили догс
· Критараки с доматен сос и телешки кюфтенца
· Патладжан ветрило на фурна - да си оближеш пръстите!
· Долма по иракска рецепта
· Обръщана баница с праз, тиквички, овче сирене и пресен джоджен
· Аспержов зелен боб с пушен бекон
· Постни банички с праз и маслини
· Tелешки кюфтенца с тиквички и магданоз в доматен сос
· „Вкусът на България в четири сезона“: Опитайте тези прекрасни рецепти от книгата на Иван Звездев
· Перфектна закуска: Печен сандвич с тиквички, сирене и сминдух
· Пролет, лято, есен, зима - за барбекюто в сърцето ми място винаги има
Сряда
24
Април 2024
П
В
С
Ч
П
С
Н

1
2
3
4
5
6
7

8
9
10
11
12
13
14

15
16
17
18
19
20
21

22
23
24
25
26
27
28

29
30
Абонирай се за новости
Така няма да пропускаш новите и интересни неща
Пълнени тиквички с кайма и ориз
Понякога като се замисля, колко много неща не съм консумирала, в тинейджърските години, чак се хващам...
Готвенето помогнало на човек да развие мозъка си
Готвенето е помогнало на човека да развие мозъка си и е допринесло за възникването на религиите и културата,...
Пиле печено на сол
Предлагам ви една рецепта, която става изключително бързо и не се налага „да се въртите” около печката....
Прасковата - мъхестият отличник
Прасковата е сред едни най-разпространените овощни видове у нас. Дръвчето принадлежи към семейство Розоцветни...
Зелените подправки - шедьовър на лятото
Лятото е щедър сезон. Гали ни с топлите си лъчи, изсипва в краката ни изобилие от плодове и зеленчуци...
С какво още да поднесем виното?
Според известната традиция, ако не се сервира с основно ястие, виното се поднася със сирена и/или сухи...
Люта любов
Много хора нямат щастието да я срещнат, други я откриват късно, а трети отдавна вече живеят с нея и се...
Пресни и хрупкави картофки - ветрилце с босилек
У дома само аз харесвам пресен босилек, така че половината от тези картофки направих с копър. Можете...
Постни банички с праз и маслини
Много лесна и семпла рецепта за постни банички с праз и маслини. Хубава се получи. Ще ви споделя как...
Супа от коприва с ориз, гъби и много джоджен
На Благовещение по традиция на трапезата трябва да има ястие с коприва и в това няма нищо случайно....
Baingan Bharta - индийска кухня
Baingan Bharta е традиционна индийска рецепта от Панджабския регион, която в зависимост от района има...
Пълнени чушки с боб
Това е едно от традиционните ястия за Бъдни вечер. Най-добре е да го приготвите не с пресни или замразени...
Пита с ябълки
1 кг брашно 1,5 кг ябълки 25 г мая 100 г захар 200 мл олио 100 орехи смлени 1 и ½ ч.ч вода кора...
Бъркана пица
Когато приятелка ми сподели за нейната "бъркана пица" бях учудена - нарича се така, тъй като тестото...
Талиателе с броколи, моцарела и сос "Болонезе"
Броколите накъсваме на малки розички и бланшираме в подсолена вода. Как се приготвя сос "Болонезе"...
Сироп от бъз (свирчовина)
Вече ви разказах колко е полезна свирчовината (черен бъз) и ви предлагам да си направите сироп за разреждане....
Рулца от тиквички с крем сирене и пушена сьомга
Това предястие от тиквички може да бъде и леко основно ястие в топлите летни дни. Ефектно е и носи изискано...
Здраве    Красота    Мода    Моят дом    Двама+    Кулинария    Време за мен    RSS     Реклама     Контакти
Hera.bg. Използването на материали разрешено само с писмено съгласие на Hera.bg
Hera.bg в Facebook